Les Valls Boí i d’Aran

Un cop més ens decidim a fer una escapada per tornar a promoure el nostre lema tan estimat de “Club”, sinònim de bona companyia, d’experiències compartides i de propostes atractives en l’àmbit cultural, paisatgístic i gastronòmic.

Farem una ruta per la Vall de Boí on coneixerem l’art més genuí de tot Catalunya, el romànic, que presenta en aquest indret una de les col·leccions més importants del continent. Descobrirem la Vall d’Aran amb la visita de Bausen i aprendrem més sobre un dels tresors gastronòmics de la regió, el caviar.

També arribarem fins a la Vall d’Àneu i realitzarem una excursió al parc nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, exquisit tant en l’àmbit paisatgístic com pel seu singular valor biològic i natural, el qual s’ha convertit en un autèntic tresor pels amants de la natura i l’excursionisme.

Ens acompanyeu?

Itinerari

Vall de Boí – Viella
Dimecres, 20 de setembre

De bon matí sortirem de Calella i Barcelona per iniciar la ruta cap a la Vall de Boí, una regió formada per vuit petits nuclis de població d’entre 9 i 200 habitants. Històricament, aquest indret remot de paisatges d’alta muntanya i clima extrem, juntament amb el caràcter de la seva gent, els costums i les tradicions, aconseguiren preservar quasi intacte el territori i les seves riqueses naturals i culturals. I aquest fet ha permès que en aquesta vall es trobin les mostres més rellevants d’una de les col·leccions d’art romànic més importants d’Europa declarades patrimoni de la humanitat l’any 2000.

La primera parada d’avui serà a Erill la Vall on visitarem l’església romànica de Santa Eulàlia. Aquesta església es va construir durant els segles XI i XII amb una única nau principal que posteriorment fou ampliada. El campanar, més tardà, però també del segle XII, el porxo que flanqueja la façana nord i l’absis central són les parts més significatives de l’exterior del temple. En acabar, ja serà hora de dinar en un restaurant local a Taüll.

A la tarda, visitarem l’església de Sant Climent de Taüll. Aquesta església va ser consagrada el 10 de desembre de 1123 per Ramon Guillem, bisbe de Roda-Barbastre i s’aixecà sobre un temple del segle XI. La seva edificació segueix el model d’església romànica de planta basilical amb les tres naus separades per columnes amb coberta de fusta a dues aigües, capçalera amb tres absis i esvelt campanar a la torre.

El temple destaca per la imatge del Crist en Majestat de Taüll el qual ha esdevingut la icona més representativa del romànic català. Malgrat que les pintures originals es conserven actualment al Museu Nacional d’Art de Catalunya, nosaltres podrem veure una innovadora presentació del mateix a través d’un vídeo mapping que recrea els frescs originals dins de l’àbside major i presbiteri de la nau central.

Com a darrera visita del dia, ens aproparem fins a l’església romànica de Sant Joan, la més antiga de tota la vall que data dels segles XI i XII, i que alberga una reproducció d’antics murals romànics de gran interès.

Trasllat a Viella on ens allotjarem a l’hotel Font Freda. Sopar a un restaurant local i allotjament.

Les Valls d’Aran i d’Àneu
Dijous, 21 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al nord de Viella a través d’un recorregut escènic ple de paisatges d’alta muntanya i petits poblets plens d’encant.

Aquest matí descobrirem els sabors i plaers que gaudiren els tsars i l’alta aristocràcia francesa a través de la visita d’un centre de producció de caviar on coneixerem de primera mà tots els secrets d’aquest producte i la carn d’esturió, descobrirem la seva història, orígens, totes les etapes de vida de l’esturió en estat salvatge i en captivitat i el procés d’elaboració d’aquest aliment tan preuat i exquisit.

Després seguim camí fins a la idíl·lica Bausen, el municipi més septentrional de Catalunya que presumeix d’haver conservat la seva autenticitat i fisonomia rústica, on coneixerem la llegenda dels amants de Bausen, una bella història d’amor del 1900 que ben segur ens commourà!

Dinar en un restaurant típic a la Vall d’Aran i havent dinat ens traslladarem fins a la Vall d’Àneu, una subcomarca natural del Pallars Sobirà, coneguda per ser un territori aïllat, envoltat de muntanyes, que amaga alguns dels paisatges més bells i diversos del Pirineu. De fet, és un paradís natural que a més engloba un excel·lent patrimoni cultural.

Pararem a València d’Àneu per instal·lar-nos a l’hotel La Morera. Seguidament, visitarem l’Ecomuseu, un espai dedicat a la casa típica pallaresa que amb la seva estructura original, ens mostrarà com era la vida familiar d’aquesta vall pirenaica durant la primera meitat del segle XX.

Acabada la visita, tornarem a l’hotel per sopar. Allotjament.

PN d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici
Divendres, 22 de setembre

Després d’esmorzar sortida en direcció a Espot, punt de trobada i accés al parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’únic parc nacional de Catalunya que abasta 105 quilòmetres quadrats d’alta muntanya, que és el centre d’un Espai Natural Protegit tres vegades més extens. En aquest indret, situat entre el Pallars Sobirà, la Vall d’Aran i l’Alta Ribagorça, l’aigua és l’autèntica protagonista amb els nombrosos rius, cascades, estanys, valls glacials i gairebé 200 llacs de muntanya que esquitxen el seu territori.

A Espot prendrem uns jeeps de muntanya que ens portaran fins a un dels llacs més coneguts del país, l’estany de Sant Maurici, un espai bellíssim al peu dels Encantats que es configura com un dels paisatges més emblemàtics de Catalunya. Abans de baixar, encara tindrem una mica de temps lliure per fer una lleugera caminada.

Baixarem de nou al punt on ens espera el bus i anirem cap a Rialp on dinarem a un restaurant.

Finalitzat el dinar ja serà hora de retornar als mateixos punts de recollida del primer dia.

 

 

En aquest viatge...

 • Autocar privat per al nostre grup.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Visita guiada del romànic a la Vall de Boí.
 • Visita guiada a una piscifactoria d’esturions i centre de producció de caviar.
 • Visites guiades de Bausen a la Vall d’Aran i a l’Ecomuseu a la Vall d’Àneu.
 • Visita a l’Estany de Sant Maurici al Parc Nacional d’Aigüestortes.
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel Font Freda de 3* o similar a Viella.
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel La Morera de 3* o similar a València d’Àneu.
 • Pensió completa des de l’esmorzar pícnic del primer dia fins al dinar del darrer dia amb les begudes incloses.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificat en l’itinerari.
 • Les propines.
 • Les despeses de caire personal.
 • Assegurança de cancel•lació. Preu: 55€ per persona.