Tardor operística, “La Traviata” a la Fenice de Venècia

A Venècia s’hi ha d’anar com a mínim una vegada a la vida i és d’aquelles ciutats que sempre ens ensenyen quelcom nou i diferent. Venècia és una simfonia que sempre ens sorprèn amb els seus moviments, els seus colors i les seves petites i grans històries. Acariciada durant segles per l’aigua, ha après a fer de la virtut la condició de ser. Potser per això Venècia ha estat la ciutat més rica, més bella, més culta i més creativa d’Europa i els venecians els més viatgers, aventurers i curiosos d’Occident durant molts segles!

Aprofitarem per visitar alguns pobles i boniques ciutats que no poden passar desapercebudes per la seva bellesa, com el poble de Dozza, un dels més bonics d’Itàlia. Ravenna i  Ferrara, que conserven l’aspecte de ciutat medieval i renaixentista. Pàdua, coneguda per la seva universitat, i Treviso, ciutat emmurallada amb palaus, petits canals, portes medievals i ponts sobre el riu Sile.

Aquest viatge, guiat per la música, té el seu colofó al Teatre La Fenice de Venècia, un dels centres mundials de l’òpera que, després de dos devastadors incendis, reneix de les cendres amb una brillant acústica i una estètica solemne que ens acollirà per escoltar-hi La Traviatta de Giusppe Verdi! Una cita ineludible pels amants de la música, l’art i la cultura! Farem d’aquest viatge una escapada intensa i emocionant.

Us animeu a venir amb el Club del Viatger?

Itinerari

Volem a Bolonia. Visitem Dozza i Ravenna.
Dimecres, 11 d’octubre

Sortida en autocar des dels punts de recollida habituals cap a l’aeroport de Barcelona per volar a Bolonia. A l’arribada ens esperarà el nostre guia i el nostre autocar que ens portarà a visitar el poble de Dozza, a la regió de l’Emilia Romagna. Visitarem el castell Sforza, seguit d’un passeig pels carrers pintorescs i acolorits d’aquest poblet medieval. Els frescos que decoren les parets de les cases fan de Dozza un museu a l’aire lliure. És per això que també s’anomena la ciutat de la Muralla Pintada. Dinar en un restaurant local.

Trasllat fins a Ravenna, la ciutat considerada com “el paradís dels mosaics” on farem una visita guiada i descobrirem el seu ric patrimoni, del qual els 8 monuments Patrimoni de la UNESCO són ​​només el vaixell insígnia. Visitarem la tomba de Dante Alighieri, les basíliques, baptisteris i mausoleus. Els palaus adornats amb portals, finestres amb porticons, balcons i porxos, testimonien la renovació dels edificis durant la dominació veneciana.

Acabades les visites, ens traslladarem a Ferrara on ens allotjarem les dues properes nits. Sopar i allotjament

Treviso - Ferrara - Pàdua
Dijous, 12 d’octubre

Esmorzar a l’hotel. Vindrà a buscar-nos el nostre guia per sortir a explorar Ferrara, una ciutat on els ciclistes són els propietaris dels carrers. Una de les rutes més suggestives de la ciutat és la que travessa les muralles que rodegen la ciutat, amb gairebé nou quilòmetres que constituïen un dels sistemes defensius més impressionants de l’Edat Mitjana i el Renaixement. Visitarem el seu centre i mentre baixem pel Corso Ercole i d’Este, visitarem el pati interior del Castell Estense. Seguidament continuarem el passeig per Piazza Castello, Piazza Savonarola i Corso Martiri della Liberta. A continuació, arribarem a la Piazza Cattedrale, que acull la catedral romànica-gòtica de Sant Jordi. Davant de la Catedral, descobrirem la Piazza del Municipio, el pati interior de l’antic palau ducal. En el nostre passeig per San Romano, veurem els antics carrers medievals de Ferrara, alguns dels quals es van convertir en l’antic gueto jueu a principis del segle XVII.

Dinar en un restaurant local.

Trasllat a la ciutat de Pàdua per visitar la preciosa capella dels Scrovegni. La capella dels Scrovegni és coneguda mundialment per l’extraordinari cicle pictòric creat per Giotto. L’obra és la major obra mestra del fresc de l’artista i és testimoni de la profunda revolució que el pintor toscà va portar a l’art occidental.

Veurem el centre històric de Pàdua, amb les seves famoses places, com ara Piazza delle Erbe, della Frutta i della Signoria, totes amb vistes a diversos edificis importants i majestuosos. Recorrerem els carrers de la ciutat i el nostre guia ens explicarà anècdotes interessants sobre la zona.

Retorn a l’hotel per sopar. Allotjament.

Treviso - Venècia i La Traviata a la Fenice
Divendres, 13 d’octubre

Esmorzarem a l’hotel i sortirem amb les maletes fins a Treviso, per explorar aquesta pintoresca ciutat. Passejarem per la Riviera Santa Margherita, al riu Sile, i veurem l’anomenat “Pont de l’Impossible”, a causa dels nombrosos problemes als quals s’han enfrontat durant la seva construcció. Coneixerem el pont de Dante, amb l’estela erigida per al 6è centenari del naixement de Dante Alighieri, i la Loggia dei Cavalieri, coberta amb una rica decoració recentment restaurada. Caminarem fins a la Piazza dei Signori, el centre neuràlgic de Treviso, on a la gent local li encanta trobar-se. Dinarem en un restaurant local.

A la tarda, anirem cap a Venècia. Des del Parc Tronchetto, ens traslladarem amb un vaixell taxi fins el nostre hotel. A l’hora acordada anirem a prendre un aperitiu al Palau Gritti, molt a prop del teatre.

A les 19 de la tarda, assistirem a la tant esperada funció de la Traviata al gran teatre la Fenice. Un cop acabada la funció, tornarem al nostre hotel. Allotjament.

Venècia i tornada a Barcelona
Dissabte, 14 d’octubre

Esmorzarem a l’hotel i sortirem a descobrir la magnífica ciutat de Venècia. El guia ens explicarà amb tots els detalls la història de la Venècia marítima, passejant pels sinuosos carrerons, explorant alguns dels seus barris, com Cannaregio i enclavaments que ens oferiran vistes de San Marco i Rialto. Creuarem el pont de Rialto i després passarem per davant de la casa de Marco Polo, on es diu que va néixer l’intrèpid explorador. Acabarem el recorregut a peu a la plaça de Sant Marc, “Piazza San Marco” el cor de Venècia, on visitarem la seva basílica.

Dinar en un restaurant local.

Seguidament tornarem a l’hotel i agafarem les maletes per agafar un vaixell taxi directe cap a l’aeroport de Venècia, on agafarem el vol cap a Barcelona. A l’arribada i després de recollir els equipatges, l’autocar del Club del Viatger ens portarà de retorn als mateixos punts del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per donar els detalls definitius i la documentació, però sobretot, per conèixer els companys de viatge
 • Trasllats a l’aeroport de Barcelona en autocar privat (anada i tornada) des dels diversos punts de recollida habituals del Club del Viatger.
 • Vols directes Barcelona - Bolonia i Venècia - Barcelona amb totes les taxes i impostos aeris.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 Kg per persona.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tota l’estada a Itàlia.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant per totes les visites segons l’itinerari.
 • Entrades a Platea per assistir a La Traviatta.
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Mercure 4* o similar de Ferrara.
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel Carlton on the Grand Canal 4* de Venècia o similar.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del dinar del primer dia fins el dinar del darrer dia. Tots els àpats tindran lloc a restaurants o a l’hotel amb menús especials pel nostre grup.
 • Totes les visites especificades en el programa.
 • Assegurança d’assistència bàsica en viatge.
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines.
 • L’assegurança de cancel•lació opcional. Preu: 95€ per persona.

Documents de la pòlissa