Tardor gastronòmica a La Rioja

 • La Rioja és coneguda mundialment pels seus vins, de manera que, sovint, la seva gastronomia queda relegada a un segon lloc. En aquest viatge volem convertir la gastronomia riojana en l’absoluta protagonista, lògicament sense oblidar els seus vins. Us proposem visitar els millors restaurants “estrellats” d’aquesta Comunitat, a més d’un magnífic restaurant a Tudela en el viatge d’anada i d’un fantàstic restaurant, també estrellat, a prop de Lleida en el viatge de tornada.

Estarem allotjats molt còmodament en un bon hotel de 4 estrelles al centre de Logroño, molt a prop del barri de pintxos i de la calle del Laurel.

Hem programat visites a alguna de les zones menys conegudes de La Rioja que de segur que ens encantaran, ja que viatjarem a començaments de tardor i les zones que visitarem seran un festival de colors en els seus boscos. També farem visites d’un alt contingut històric i cultural, com en els Monestirs de Yuso i Suso a San Millan de la Cogolla, o la passejada que farem a Santo Domingo de la Calzada. Visitarem també Haro, la capital del vi de La Rioja, i visitarem un dels seus cellers més importants, on farem un tast de bons vins.

El Club del Viatger us proposa un viatge pels que estimen la bona cuina i el bon vi, però també pels que gaudeixen de paisatges de tardor, de ciutats interessants, d’història i de cultura.

Amb 4 experiències gastronòmiques d’altíssim nivell:

 • Dinar “Menú degustaciónde verduras de la huerta” al famós Restaurante 33 de Tudela (amb una menció a la Guia Michelin)
 • Dinar “Menú Moncalvillo” al Restaurant Venta Moncanvilloa Daroca de Rioja (amb 1 Estrella Michelin i 1 Estrella Michelin verda)
 • Dinar “Menú Degustación” al Restaurant El Portal de Echaurrena Ezcaray (amb 2 Estrelles Michelin)
 • Dinar “Menú Q” al restaurant Malena a Gimenells a Lleida (amb 1 Estrella Michelin)

Places limitades

Itinerari

Sortida - Dinar al Restaurante 33 - Logroño
Dimecres, 25 d’octubre

Aviat al matí, sortida en autocar cap a Tudela (383 km des de Barcelona) on arribarem just per dinar al famosíssim Restaurante 33, un lloc especialitzat en verdures de l’hort i on gaudirem precisament del seu “Menú degustación de verduras de la huerta”, acompanyat de vins de la terra. Aquest restaurant és mereixedor d’una menció a la guia Michelin.

Després de dinar, continuarem viatge cap a Logroño (96 km des de Tudela), capital de la comunitat autònoma de La Rioja i on ens allotjarem 3 nits a l’hotel NH Herencia Rioja de 4 estrelles, situat al centre de la ciutat. Tindrem la resta de la tarda per passejar pel centre de Logroño i, al vespre podrem gaudir de la Calle del Laurel, coneguda pel seu ambient nocturn i per ser la principal zona de “picoteo” de la ciutat.

Allotjament.

Haro - Dinar al Restaurant Venta Moncalvillo
Dijous, 26 d'octubre

Després de l’esmorzar bufet a l’hotel, sortirem en autocar cap a Haro, autoproclamada capital del vi de Rioja. Farem una visita guiada d’aquesta ciutat i ens concentrarem en el seu centre històric amb les seves places, carrerons i palaus.

Acabada la passejada guiada per Haro, anirem cap a un dels cellers més coneguts de La Rioja per fer una visita i un tast dels seus millors vins. Després, seguirem en autocar cap al poblet de Daroca de Rioja per conèixer un dels millors restaurants de la regió, el Venta Moncalvillo, que també és posseïdor d’una estrella Michelin i dos sols a la guia Repsol. El seu xef, Ignacio Echapresto, i el seu germà Carlos, que és el cap de sala, ens faran gaudir d’un extraordinari menú gastronòmic elaborat especialment pel nostre grup i inspirat en la seva terra.

Així es defineixen ells mateixos:

“Nuestra cocina se basa en la despensa del entorno, en el conocimiento y uso de la materia prima que la naturaleza nos suministra. Nuestra huerta, cultivada de forma respetuosa con el medio ambiente, es el pilar fundamental de nuestra carta. Productos recolectados a diario y cuyos sabores, aromas y texturas se disfrutan directamente en la mesa.”

Acabat el dinar, farem un petit recorregut panoràmic en autocar per la Vall d’Iregua, una de les més boniques de La Rioja, i farem parades en algun dels seus pobles més emblemàtics, com Torrecilla en Cameros o Villanueva de Cameros.

A darrera hora de la tarda, tornarem cap a l’hotel de Logroño.

Vespre lliure i allotjament.

 

Monestirs - Dinar a Portal Echaurren - Sto Domingo
Divendres, 27 d'octubre

Després de l’esmorzar, sortirem en autocar cap al poble de San Millan de la Cogolla, on visitarem els Monestirs de Yuso i de Suso, Patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO des de 1997. És dintre els seus murs on, fa més de mil anys, uns monjos van escriure les primeres paraules en llengua romanç, que al cap dels anys s’ha anat convertint en el castellà actual.

Acabada la visita, anirem cap al bonic poble d’Ezcaray, situat a 813 m d’altitud i llar del millor restaurant de La Rioja, l’únic restaurant guardonat amb 2 estrelles Michelin i 3 sols Repsol: El Portal de Echaurren, del Chef José Félix Paniego. Aquest restaurant és part del complex de l’hotel Echaurren, membre de Relais & Châteaux.

Així es defineixen ells mateixos:

“El Portal de Echaurren es el restaurante Gastronómico, diseñado por y para disfrutar de la cocina más conceptual. Un espacio ambicioso donde dar rienda suelta a la imaginación y a la creatividad. Fue en sus inicios una apuesta nada fácil en un pueblecito de apenas 2000 habitantes. Hoy en día presume de haber sido el primer restaurante en la historia de La Rioja en conseguir una estrella y también ha sido el primero en conseguir la segunda estrella Michelin para esta región.”

Aquí gaudirem d’un excel·lent menú degustació amb una selecció de vins del seu sommelier en un lloc elegant i relaxant.

Després de dinar, començarem el nostre retorn cap a Logroño, però, de camí, pararem a Santo Domingo de la Calzada per fer una passejada pel centre històric d’aquesta localitat, punt molt important en el Camino de Santiago i amb interessantíssim patrimoni històric i arquitectònic.

A darrera hora de la tarda, retornarem a Logroño i disposarem del vespre lliure. Una vegada més i, avui especialment perquè serà divendres, tindrem l’oportunitat de passejar per l’animada calle del Laurel i potser encara ens deixarem engrescar per alguna de les barres de pintxos…

Tornada - Dinar al Restaurant Malena - Arribada
Dissabte, 28 d'octubre

Després de l’esmorzar, carregarem les maletes al nostre autocar i deixarem La Rioja enrere per començar el retorn cap a casa. Avui ens espera la nostra última experiència gastronòmica del viatge, de la qual gaudirem ja en terres catalanes i dinarem al restaurant Malena, situat a Gimenells, a 23 km de Lleida. Malena és un dels pocs restaurants estrellats i un dels millors de la província de Lleida. El Xef Xixo Castaño ens prepararà el “Menú Q”, que és el seu menú més complet, acompanyat de bons vins i cava lleidatans de la casa Raimat.

Així es defineixen ells mateixos:

“Creativitat, tècnica i tradició ens acompanya des de l’any 1991, marcant el nostre estil de cuina, identificant les menges lleidatanes en constant evolució.”

Acabat el dinar, seguirem camí de tornada cap a Barcelona i als mateixos punts de recollida del primer dia.

Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia a la sortida del viatge per conèixer a tots els participants i al guia acompanyant, rebre l’itinerari definitiu i comentar detalls pràctics del viatge.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge amb el doble de seients que de passatgers.
 • Recollida de tots els participants als llocs habituals del Club del Viatger.
 • El servei a bord de l’autocar tradicional del Club del Viatger.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger (Toni Corral).
 • Esmorzar tipus “bossa picnic” per menjar a dalt de l’autocar el primer dia de viatge.
 • Dinar “Menú degustación verduras de la huerta” al Restaurante 33 de Tudela.
 • Dinar “Menú Moncalvillo” al Restaurant Venta Moncalvillo a Daroca de Rioja, amb 1 estrella Michelin.
 • Dinar “Menú Degustación” al Restaurant El Portal de Echaurren a Ezcaray, amb 2 estrelles Michelin.
 • Dinar “Menú Q” al Restaurant Malena a Gimenells, amb 1 estrella Michelin.
 • Totes les begudes durant tots els àpats: aigües minerals, selecció de vins de qualitat i cafè.
 • 3 nits d’allotjament i desdejuni buffet a l’hotel NH Herencia Rioja de 4 estrelles a Logroño.
 • Guia local per la visita dels Monestirs de Yuso i Suso i la ciutat d’Haro.
 • Visita d’un bon Celler de Rioja amb degustació dels seus vins.
 • Assegurança obligatòria d’assistència mèdica durant tot el viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Els sopars, ja que hem considerat que amb els dinars gastronòmics diaris, no era imprescindible incloure els sopars. Als vespres estarem lliures per anar pel nostre compte (sols o en grup) a passejar per la zona de pintxos de Logroño i picar una mica si encara tenim gana…
 • Les propines.
 • Les despeses de caire personal.
 • Assegurança de cancel·lació. Preu: 65 € per persona.

Més detalls del viatge