La província de Conca, variada i sorprenent

La província de Conca és un món en si mateixa, un mosaic de paisatges diversos coronat per la desconeguda ciutat de Conca, atractiva i plena de monuments històrics. Aquesta província, a mig camí entre llevant i les planes de Castella pot ser dividida en tres zones ben diferenciades. D’un costat hi trobem la regió de L’Alcarria, que inspirà a l’escriptor Camilo José Cela, característica per les seves planes i importants jaciments arqueològics, com Segóbriga, així com les seves ciutats i pobles medievals de gran interès cultural com Tarancón i Uclés.

La regió de La Manxa és l’altra comarca natural i històrica de la regió. Descrita per Cervantes, els seus paratges ens transporten a les aventures del Quixot: molins de vent, castells renaixentistes, imponents castells, ciutats centenàries i barroques, antics convents i la reconeguda producció de formatges i vins de prestigi internacional.

Finalment, la darrera regió és La Sierra o Serranía de Cuenca, que destaca pels seus paisatges càrstics i rocosos i les seves grans extensions boscoses, esgarrapades per les esquerpes valls dels rius Júcar i Cuervo, entre d’altres. Una regió esquitxada de petits pobles històrics com Priego i paratges hipnòtics com la Laguna de Uña o Ciudad Encantada.

La nostra ruta us proposa endinsar-nos a la desconeguda província de Conca, descobrir les seves tres comarques naturals i històriques i deixar-nos encisar per la seva bellesa, el seu atractiu i la seva pau, enmig de natura, trepitjant l’empremta de la història i gaudint d’una bona gastronomia i una esplèndida acollida al Parador Nacional de Cuenca. Un viatge en autocar que gaudirà de tot el confort habitual que us brinda sempre el Club del Viatger en aquestes escapades inoblidables!

Itinerari

Viatgem cap a Conca
Dilluns, 13 d’abril

A l’hora acordada, sortida en l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts habituals de recollida cap a la ciutat de Conca. Cada participant rebrà una bossa amb un esmorzar per menjar durant el viatge. Durant el trajecte, gaudirem de la comoditat del nostre autocar, acompanyats de bon beure i recorrent uns agradables paisatges que ens portaran a creuar el sud de Catalunya, el riu Ebre i els Ports per entrar al País Valencià i recórrer l’autopista AP-7 vora la costa i deixant enrere ciutats tan conegudes com Peñíscola o València. Dinar a un restaurant en ruta. A la tarda arribarem a la ciutat de Conca on ens instal·larem al Parador de Conca, de 4 estrelles. Val la pena destacar aquest allotjament, ja que és un dels més insignes de la ciutat, té una situació immillorable a la Hoz de Huécar amb una de les vistes més boniques de Conca i amb les “casas colgantes” com a escenari visual. El Parador ocupa un antic convent completament reformat que ofereix avui dia el millor confort.

Un cop arribem deixarem les maletes a l’hotel i farem una primera passejada per la ciutat que conserva un important patrimoni històric i arquitectònic tals com la catedral, la casa consistorial i el Palau Episcopal. Al vespre tornarem al Parador per sopar i allotjar-nos-hi.

Ruta per l’Alcarria
Dimarts, 14 d’abril

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar per començar a gaudir i descobrir dels entorns de Conca i de la seva província. Avui visitarem la regió d’Alcarria, la zona nord-occidental de la Província. La nostra ruta començarà a Segóbriga que, malgrat ser un indret desconegut és un dels jaciments iberoromans més destacables d’Espanya. De més de 2000 anys d’antiguitat, podrem apreciar-hi el teatre i amfiteatre, les antigues termes i la necròpolis. Posteriorment continuarem cap a Uclés. Aquest poble destaca per la seva importància històrica. Havent estat un dels centres medievals més importants al sud del Tajo i centre de batalles entre cristians i musulmans, fou Alfons VIII qui la conquerí definitivament al s. XII i hi constituí el centre de l’Orde de Sant Jaume. Neix així a Uclés el que esdevindrà el gran convent de l’Ordre de Santiago, del s. XVII i construït per iniciativa del rei Felip II.  Continuarem viatge cap a Tarancón on dinarem a un bon restaurant. A la tarda seguirem fins a Huete, el poble més antic de la província i amb una rica varietat d’edificis d’entre els quals en destaquen especialment l’església i el convent de Jesús i Maria i el seu claustre, el convent i l’església dels Mercedaris, del segle XVIII i l’església dels Jesuïtes amb la seva portalada barroca. Podrem apreciar també el Palau del Comte de Garcinarro i les grans casones de pedra que trobarem pel centre històric, així com la Torre del Rellotge de l’antic ajuntament. Al vespre tornarem al Parador Nacional de Conca per sopar i allotjar-nos-hi.

Ruta per la Manxa
Dimecres, 15 d’abril

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la regió de La Manxa. Malgrat ser a la província de Conca, la zona de la Manxa ens recordarà pels seus paisatges, els seus molins i els seus castells, l’essència quixotesca i romàntica d’aquest indret. Primerament ens dirigirem a Mota del Cuervo, una típica antiga vila manxega envoltada d’edificis notables i dels coneguts molins de vent de la regió.  Continuarem camí posteriorment cap a la monumental localitat de Belmonte on hi destaca la seva arquitectura medieval. Veurem la Col·legiata de San Bartolomé, del s. XV, les restes de l’Alcázar de Don Juan Manuel però sobretot el Castell de Belmonte, alçat pel conegut i poderós Don Juan Pacheco, Marqués de Villena, al s. XV.  Després de la visita al castell continuarem la nostra ruta panoràmica per la regió de La Mancha que ens portarà per Garcimuñoz on podrem apreciar els exteriors del seu castell medieval, als murs del qual hi fou ferit l’escriptor espanyol Jorge Manrique. Dinar a un restaurant local. A la tarda continuarem el nostre itinerari fins a la localitat d’Alarcón, d’origen i fundació àrab i que conserva encara una fortalesa musulmana al capdamunt d’un pujol envoltat pel riu Júcar. Podrem veure l’antic Castell d’Alarcón, actualment Parador Nacional i també les esglésies històriques del seu centre històric d’entre les quals, l’església de Santa Maria, del s. XVI n’és la més coneguda. Passejant per Alarcón podrem imaginar-nos com eren els carrers d’una autèntica ciutat medieval. Al vespre arribarem al nostre hotel Parador Nacional per sopar i descansar.

Ruta per la Sierra
Dijous, 16 d’abril

Esmorzar a l’hotel. Avui tornem a sortir amb l’autocar cap a la regió de La Sierra o Serranía, al nord-est de la península de Conca. Aquest és un dels sistemes muntanyosos més grans de la Península. No és una zona d’alta muntanya sinó més aviat una successió d’abruptes formes de relleu i formacions geològiques cobertes de pi. La nostra ruta comença recorrent la Hoz de Júcar, sortint pel pont de San Antón i recorrent panoràmicament bells paratges resseguint el recorregut fluvial del Júcar. Arribarem a la Ciutat Encantada, zona coneguda per les seves formacions càrstiques, erosionades per la pluja i que conformen curioses i múltiples formes capritxoses. Després de recórrer aquests paratges, continuarem fins a la Laguna de Uña, amb abundant vegetació i bressolada entre muntanyes, uns paisatges que transmeten pau i serenor. Dinar a un restaurant local. Havent dinat continuarem la nostra ruta tot arribant a Priego. Aquest poble té la típica fisonomia dels pobles de Castella i està ple d’art i senyals de temps passats. Començarem una interessant passejada a la Plaza de los Condes i veurem els seus nombrosos palaus, esglésies, antigues cases de nobles i les cases de la Inquisició. Arribarem a Conca a darrera hora de la tarda i tornarem al Parador per sopar i allotjar-nos-hi

Visita de Conca – Tornada a casa
Divendres, 17 d’abril

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem el matí a fer una passejada guiada per la ciutat de Conca i descobrir els seus atractius. De l’antiga Conca se’n té constància des de fa més de 2000 anys però fou sobretot durant el període omeia i islàmic quan la ciutat comença a prendre importància. Conca era coneguda aleshores pels seus artesans i per la seva producció d’ebenisteria i catifes. D’aquesta època en data l’antic Alcázar, situat a l’actual Plaza Mayor i l’antiga mesquita situada on ara hi ha l’actual catedral. L’any 1177 Alfons VIII de Castella conquereix Conca que es converteix des d’aleshores en una ciutat cristiana. Després de la conquesta la ciutat experimentarà un notable creixement i es convertirà en una ciutat multicultural amb presència de cristians, jueus i musulmans. La ciutat reforça les muralles, s’obren noves portes i es construeixen les actuals esglésies, així mateix la noblesa local s’enriqueix i s’alcen les primeres casones nobles. Al segle XVII comença la decadència de la ciutat que continuarà durant els segles vinents, s’acaba la indústria llanera i la ciutat perd molts habitants. No serà fins a la segona meitat del segle XX que la ciutat torna a tenir certa activitat econòmica i que la zona baixa de la ciutat s’amplia i creix la demografia. La nostra visita a peu recorrerà els principals monuments i edificis de la ciutat, tot passejant per la Plaza Mayor, el carrer Alfonso VIII, el Arco de Bezudo, la Casa Consistorial, d’estil barroc, les casones senyorials del centre històric, la Catedral de Santa María y San Julián originària del s. XII i reformada al s. XX en estil neogòtic i les icòniques cases penjants.

Al migdia iniciarem el camí de tornada cap a Barcelona en un agradable recorregut amb el nostre confortable autocar. Dinar en ruta. Cap al vespre arribarem a Catalunya on l’autocar del Club del Viatger ens acompanyarà als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia de tots els participants uns dies abans de la sortida per conèixer els companys de viatge i el guia acompanyant del Club del Viatger i per rebre l’itinerari final detallat
 • Autocar i conductor privats pel nostre grup durant tot el viatge. Volem ressaltar que per garantir el confort durant tot el viatge, a l’autocar hi haurà molts seients sense ocupar
 • 4 Nits al Parador Nacional de Conca, un dels millors de la xarxa de Paradores i de categoria 4 estrelles
 • Guia acompanyant del Club del Viatger tot el viatge
 • Guies locals castellanoparlants per totes les visites de l’itinerari
 • Totes les entrades necessàries per a totes les visites de l’itinerari
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del desdejuni pícnic del primer dia fins al dinar del darrer. El desdejuni serà a base de l’excel·lent bufet del Parador de Conca
 • Vi de la terra, aigua i cafè a tots els dinars i sopars
 • “Rondes” de cava, aigua i snacks a dalt de l’autocar, seguint l’estil del Club del Viatger
 • Un petit obsequi del Club del Viatger per cada habitació
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia AXA
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • L’assegurança de cancel·lació. Preu: 35€