La Noguera: Art, natura i gastronomia

Us proposem  una nova aventura per la comarca de La Noguera, una terra privilegiada i amable que té molt per oferir-nos on la natura, l’art, la cultura i la gastronomia es combinen en perfecta harmonia.

Penelles ens sorprendrà amb els moderns murals i grafits que decoren la vila, obres d’artistes provinents d’arrel del món i que l’han convertit en la meca de l’art urbà. Us invitem a agafar la màquina del temps per aterrar a finals del segle XIX a la bucòlica vila de Salàs de Pallars, on farem un nostàlgic i entranyable viatge dedicat a la història del comerç rural de tota la vida i quedarem bocabadats pels magnífics paisatges que el Congost del Montrebei té per oferir-nos.

En l’àmbit gastronòmic, us oferim el millor de la comarca. Gaudirem d’un excel·lent sopar degustació al Restaurant El Dien, dirigit pel conegut xef Enric Milla, el qual ofereix una exquisida cuina d’autor basada en productes locals de Km0 i dinarem  a l’emblemàtic restaurant Cal Xirricló de Balaguer, un dels establiments més prestigiosos i carismàtics  de la regió.

Itinerari

Penelles - El poble dels Murals - Antic comerç
Dimecres, 9 de juny

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida habituals del Club del Viatger en direcció cap a Penelles, un dels poblets més singulars de les terres de Lleida. En l’actualitat, aquest indret presumeix de ser el poble amb més murals de tot Catalunya, un espai que difon la cultura artística del món rural i que s’ha convertit en tot un referent. Farem una visita guiada per conèixer com va sorgir aquest moviment i coneixerem les obres més representatives d’aquest poble museu a l’aire lliure.

Acabada la visita ens dirigirem cap al sud on se situa la finca històrica del Castell del Remei, on dinarem. Aquest ha sigut un enclavament estratègic al llarg de la història i actualment acull la bodega de vins fins més antiga de Catalunya.   El restaurant ens ofereix una cuina tradicional, pròpia de la terra, elaborada amb productes de proximitat i maridat amb vins de la casa.

Seguidament, ens dirigirem cap a Salàs de Pallars, un poblet de tota la vida amb la plaça porxada del mercat, els carrerons i les torres de l’antiga muralla. Però el que farà que aquesta visita sigui inoblidable, és que el seu nucli històric dóna a conèixer la història de l’antic comerç a partir de l’ambientació d’espais i la recuperació, exposició i interpretació dels béns del consum quotidià al llarg de tot un segle, des del 1870 fins al 1970. Al llarg de la visita, coneixerem fins a vuit antics establiments, alguns tan emblemàtics com la farmàcia, l’estanc, la barberia, la botiga d’ultramarins, el quiosc o el bar d’època, els quals mostren fragments de la història a partir d’envasos i de publicitat comercial que abasta des del modernisme fins al pop art, passant per l’art déco o la simbologia franquista.

Al vespre, ens aproparem fins a Balaguer per deixar les maletes a l’hotel Santuari, situat a dalt del turó de la ciutat i que ens oferirà unes vistes magnífiques de la vila. Tindrem una mica de temps per refrescar-nos abans de sortir de nou cap a Vallfogona de Balaguer, on soparem al restaurant Dien, dirigit pel cuiner Enric Millà qui ha voltat per moltíssims restaurants d’estrelles Michelin saltant de l’un a l’altre, tot buscant aprendre l’excel·lència. El restaurant, que obrí les portes el 2006 ja s’ha convertit en tot un referent a Lleida, convertint-se en un dels millors restaurants KM0 del país, establiment que prioritza la pagesia propera i ecològica i on es treballa amb aliments de temporada. Nosaltres gaudirem d’un menú degustació que ens deixarà en la glòria.

Retorn a Balaguer i allotjament a l’hotel

El Congost del Montrebei
Dijous, 10 de juny

Sortida al matí en direcció nord cap al Congost del Montrebei, l’últim gran congost del país en estat quasi intacte, format per un immens tall de parets verticals modelats pel riu Noguera Ribagorçana, que assoleix una alçada de fins a 500 metres amb punts estrets on no se superen els 20 metres. Situat entre Aragó i Catalunya, aquest talla de nord a sud la serra del Montsec, la primera gran formació del Prepirineu català. Aquest espai singular és l’hàbitat natural de nombroses espècies. A les parets i roquissars de l’estret congost creixen plantes curioses com l’orella d’ós i la corona del rei, i nien rapinyaires com el trencalòs, l’àguila daurada o el voltor comú i si tenim sort, podrem trobar fins i tot alguna llúdriga. Visitarem el congost des de l’aigua fent un passeig en barca.

A continuació, tornarem al centre de Balaguer on dinarem a l’emblemàtic restaurant Cal Xirricló, un establiment familiar amb més de seixanta anys d’experiència que s’ha convertit en tot un referent a la comarca, el qual no s’oblida les seves arrels, i manté la seva gastronomia de sempre però amb un aire molt més creatiu, que creix i evoluciona amb les noves tendències.

Finalitzat el dinar, retornarem als mateixos punts de recollida del primer dia

En aquest viatge...

 • Autocar privat per al nostre grup
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Esmorzar pícnic de camí
 • Visites a Penelles i Salàs de Pallars
 • Passeig en Aquabus pel Congost del Montrebei
 • Pensió completa des del dinar del primer dia fins al dinar del darrer, amb una acuradíssima sel·lecció dels serveis de restauració
 • 1 nit d’allotjament a un hotel El Santuari a Balaguer
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança de cancel·lació. Preu: 20€ per persona

ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  ESCAPADA PLUS  “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem 2 supòsits inclosos en la pòlissa que permeten la cancel·lació. 

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS -INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació, El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa