Coneixerem un país amb una gran dualitat, entre la tradició d’una civilització mil·lenària i la més escandalosa actualitat tecnològica, entre budes mil·lenaris, temples de teulades impossibles i muntanyes sagrades veurem corre un tren bala. Aquest és el contrast del Japó, les dues bandes que ens captivaran i sorprendran.
Però si viatjar al Japó  ja és una experiència en si, anar-hi a la primavera es converteix en una experiència màgica gràcies al Sakura, l’espectacle dels cirerers en flor, que pinten de blanc i rosa tots els camps, parcs i carrers del país, un símbol nacional molt arrelat a tot el país Nipó. Durant aquests dies celebren el festival de Hanami i els familiars i amics es reuneixen, gaudint d’un pícnic, als parcs sota l’ombra dels cirerers, els pètals caiguts simbolitzen la bellesa de la natura i el renaixement de la vida. No us perdeu l’oportunitat de conèixer aquest país en el seu millor moment!!

Itinerari

Cami cap a Osaka
Dimecres, 21 de març

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar  a l’aeroport de Kabsai a  Osaka via Helsinki. Àpats i nit a bord.

Arribada a Osaka                  
Dijous, 22 de març

Arribada a Osaka pel matí. Després dels tràmits d’immigració ens rebrà la guia de parla castellana que ens acompanyarà durant tot el viatge. Tot i que haurà estat un viatge llarg, la il·lusió i la curiositat ens donaran forces per començar la nostre experiència pel “País del sol naixent”.
Dinar en un restaurant local i començarem la nostra visita del Castell d’Osaka, conegut per la seva terrassa i les seves enormes muralles, construït en 1586 per Hideyoshi Toyotomi i reconstruït després de la segona guerra mundial.
Per veure Japó des de les alçades, anirem a l’edifici on es troba el denominat Jardí Flotant” que ocupa les plantes 39 i 40 més el sostre de l’edifici “Sky Building”, un jardí on  el soroll de l’aigua no et deixa escoltar cap soroll exterior, malgrat estar enmig d’una zona molt concorreguda.
Seguirem la nostra visita de la ciutat coneixent el Barri Dotombori, una zona on abunden els cinemes, teatres, restaurants i bars i el Barri Shinsaibashi conegut per ser una icona de cultura popular i l’emplaçament de grans botigues i boutiques.
Trasllat al nostre hotel a Osaka, sopar al mateix hotel o en a restaurant local proper.

Osaka – Hiroshima/Miyajima – Kyoto tren Bala
Divendres, 23 de març

**Avui les nostres maletes les enviaran directament a l’hotel de Kyoto ***

Esmorzar a l’hotel. Sortirem cap a l’estació de Shin-Osaka  per  anar amb el tren bala fins a Hiroshima, amb el anomenat JR “Nozomi”.

Hiroshima, es va fer tristament famosa quan el 6 d’Agost de 1945 el Exèrcit Americà va llançar la primera bomba atòmica sobre la ciutat i després de la qual van morir 200.000 civils. Des de llavors s’ha convertit en una ciutat compromesa amb la pau i l’abolició de les armes nuclears. El parc Memorial de la pau que va ser construït per commemorar el llançament, es va fer en el mateix punt de l’explosió,  trobarem un gran parc de més de 120.000 metres quadrats, on els seus arbres i jardins, estan en marcat contrast amb el centre de la ciutat circumdant.
Abans de la bomba, l’àrea va ser el centre polític i comercial de la ciutat. Per aquesta raó, es va triar com a objectiu. Quatre anys després es va decidir que l’àrea no seria reconstruïda, sinó dedicada a les instal·lacions commemoratives del museu de la pau, que repassa la història d’Hiroshima i el llançament de la bomba nuclear. La cúpula de bomba, també coneguda com el Monument a la Pau d’Hiroshima, és el que queda de l’antiga Sala de la Prefectura de Promoció Industrial d’Hiroshima. Al esclatar la bomba, va ser un dels pocs edificis que es van mantenir en peu i ho segueix sent avui dia, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO com a vincle tangible amb el passat únic d’Hiroshima. Dinar a un restaurant local.
Per la tarda agafarem el Ferry que ens portarà a l’Illa de Miyajima, una petita illa que es troba en el mar interior de Tanca a la costa d’Hiroshima. Si bé hi ha diversos temples notables, és el santuari d’Itsukushima, que visitarem el més famós, i ha estat nomenat Patrimoni de la Humanitat. La terra de l’illa va ser considerada tant sagrada, que les estructures principals del santuari així com la seva porta torii van ser construïdes sobre l’aigua, i  sembla surar en l’aigua en les marees altes.
Trasllat cap a Hiroshima, on agafarem de nou el tren bala JR “Nozomi”  fins a Kyoto. En arribar trasllat al nostre hotel a Kyoto on hi estarem les properes quatre nits. Segons horari del tren sopar serà un picnic a bord o a un restaurant local.

  Kyoto – Fushimi – Nara - Kyoto        
Dissabte, 24 de març

 Esmorzar a l’hotel. Avui ens traslladarem a la veïna Nara, la que fou primera capital del Japó l’any 710 amb l’antic nom de Heijo.  Els temples i ruïnes de Nara formen part del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, des del 1998, formant el conjunt anomenat Monuments històrics de l’antiga Nara. Visitarem el Temple Tojai-jo, una meravella de fusta que acull l’estàtua de Buda més gran del món, coneguda amb el nom de Daibutsu.
Seguirem amb la visita del carrer Naramichi i el Parc Nara on veurem els cérvols sika, que campen lliurement per tota l’àrea verda de Nara, fins arribar a la capella sintoista Kasuga. Dinar a un restaurant local.

De tornada a Kyoto visitarem el conegut Santuari Shintoísta de Fushinmi Inari, especialment conegut pels milers de toriis vermells que delimiten el camí pel turó en la qual es troba situat al santuari. Els torii són donacions de particulars, famílies o companyies ja que l’esperit d’Inari se’l considera com a protector de les collites, especialment d’arròs, i en conseqüència històricament ha estat associat amb la riquesa.
Monument també conegut per haver aparegut a la pel·lícula Memòries d’una Geisha. Trasllat al nostre hotel a Kyoto, sopar a un restaurant local proper.

 Kyoto  - Bosc de bambú a Arashiyama - Kyoto     
Diumenge, 25 de març

KYOTO L’antiga capital de Japó és sense cap dubte una de les ciutats més boniques no solament del país sinó del món. En cada racó un pot trobar-se alguna cosa que li sorprengui i el seu increïble patrimoni arquitectònic, artístic i històric deixaria a qualsevol sense alè.

Esmorzar a l’hotel i comencem la visita en aquesta extraordinària ciutat. Creurem el Pont de Togetsu, de 155 metres sobre el riu Katsura, la se  a forma artística i el seu sentit estètic coincideix amb la naturalesa del poble japonès. Arribarem al Bosc de Bambú de Arashiyama, tanca els ulls i imagina un bosc verd, un entorn on tot el que t’envolta són tiges de bambú perfectament col·locats per al delit personal. Una estranya sensació t’envaeix, és com estar enmig d’una pel·lícula de ciència ficció. Al voltant de 50 varietats de bambú habiten en aquest bosc , alguns superen els 20 metres d’altura filtrant l’entrada dels rajos de sol. El vent passa entre les tiges de bambú dotant a l’entorn d’un so particular, tal és així que els propis japonesos han votat aquest so com un de “els 100 sons que cal salvar de Japó.

Anirem al temple de Tenryu, el temple principal de l’escola Rinzai. Va ser construït en 1339 en un antic edifici de la vila de l’Emperador Go-Daigo, després que un sacerdot somiés amb que un drac que sortia d’un riu proper. L’atracció principal del Temple Tenryu és el jardí Zen, que data del segle XIV, el jardí posseeix un gran estany que capta el reflex dels aurons i les grans roques. A més dels pujols propers que semblen ser el següent graó del jardí. Molts dels elements d’aquest jardí, es van utilitzar als jardins posteriorment construïts en diversos llocs.

Tornem al centre per anar cap al  Pavelló d’Or o Kinkakuji , pertany al període Muromachi (1333-1573), considerada l’època daurada de la cultura Zen. És l’edifici més fotogènic i emblemàtic del Japó. La simplicitat de les seves proporcions, els màgics reflexos del seu daurat recobriment reflectits en un impressionant estany i la bellesa del seu escenari natural han estat elements que li han donat el reconeixement per la Unesco com a  Patrimoni de la Humanitat. Però gairebé tant com aquests aspect  es, sorprèn descobrir que tots els elements de la seva arquitectura, l’estany i el paisatge, han estat modelats artificialment fa 600 anys, és realment impressionant imaginar que en aquest bucòlic escenari havia abans només camps d’arròs.
I encara ens queda passejar-nos pel barri de Gion, un dels barris de geishas més coneguts de tot Japó, originat en temps equivalents a l’Edat Mitjana europea és mundialment famós per l’existència centenària de les geishas.
Trasllat al nostre hotel , sopar al mateix hotel o en un restaurant local proper.
Dinar a un restaurant local durant la visita. Trasllat al nostre hotel , sopar al mateix hotel o en un restaurant local proper.

Kyoto  
Dilluns, 26 de març

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a Kyoto, ens recollirà el nostre bus per començar amb la visita de la ciutat i alguns dels seus monuments. El temple Kiyomizu-dera, és potser el més estimat dels temples de Kyoto pel poble japonès. La terrassa del temple sobresurt del vessant de la muntanya i està recolzada per columnes de fusta de 13 metres d’altura. La teulada de fusta de xiprer del saló principal, descansa sobre la part posterior de la terrassa, des d’on es poden apreciar belles vistes de la ciutat.

Anirem fins el Santuari Shintoísta de Heian, aquesta santuari és una de les imatges més icòniques de Kyoto amb el seu gran tori de color vermell, és especialment bonic a la primavera, ja que des del carrer Niomon tenim precioses vistes del tori amb cirerers en flor, visitarem el interior on s’hi troba el seu bell jardí on esperem coincidir amb l’esclat dels innombrables cirerers en flor anomenat  SAKURA, gaudirem dels diferents exemplars de plantes i diversos estanys on hi veurem tortugues. Dinar a un restaurant local.  A la tarda anirem al Castell de Nijo, Patrimoni de la humanitat per la Unesco, el formen un conjunt d’edificis, residència dels shoguns en el període Edo, la bellesa dels edificis i del jardins fan d’aquesta una visita imprescindible. Acabarem el dia visitant el Mercat de Nishiki, importan per que en l’època en la qual no existien els frigorífics, les abundants aigües subterrànies al voltant del mercat eren utilitzades com a pous per conservar el peix. Gràcies a aquest sistema de conservació molts comerços que lliuraven peix a la cort imperial es van establir aquí. Trasllat al nostre hotel , sopar al mateix hotel o en un restaurant local proper.

 Kyoto - Kanazawa
Dimarts, 27 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre bus cap a Kanazawa, una encantadora ciutat a prop del Mar de Japó amb un passat gloriós degut al poderós clan Maeda, que es va instaurar en el segle XV.
Visitarem el seu mercat, establert aproximadament a mitjans del segle 18. Des de llavors, ha recolzant la cultura gastronòmica de Kanazawa per més de 280 anys.
Residència samurai al barri de les Geishas “Nagamahi” i el barri de Higashichaya-gai, considerats dels més encantadors del Japó, es tracta d’un conjunt de carrers de vianants que conserven l’aspecte tradicional del període Edo. Dinar a un restaurant local.
Trasllat al nostre hotel , sopar al mateix hotel o a un restaurant local proper.

Kanazawa - Shirakawago - Takayama            
Dimecres, 28 de març

Esmorzar a l’hotel i abans de marxar seguim descobrint una mica més de Kanazawa, visitarem els jardins Kenroku-en, que segons expliquen els mateixos japonesos, es tracta d’un dels tres  jardins més bonics de tot el país. Tot una experiència sensorial a través de diverses tècniques de jardineria tot passejant entre petits estancs, rierols, turons i petites cases de te i arbreda.

Sortida cap a Takayama, però de camí visitarem Shirakawago, població declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1995, visitarem el museu Wada, cases tradicionals amb teulada de palla, anomenades “Gassho-Zukuri”. Després de dinar a un restaurant local seguirem fins a Takayama. Ens allotjarem a Takayama les dues properes nits.
Potser abans de sopar ens ve de gust un bany “Onzen” aigües termal. Sopar tradicional a l’hotel i allotjament.

 Takayama           
Dijous, 29 de març

Esmorzar e l’hotel. Avui farem la visita d’una de les ciutats més ben conservades del Japó,  situada al districte muntanyós de Hida, a l’oest del Japó Central, coneguda com els  Alps  Japonesos, començarem el dia visitant el mercat matinal de Takayama el “Asaichi”. Després ens sorprendrem amb el Yatai Kaika Hall, el museu de les carrosses o “yatai” que s’utilitzen als festivals de la regió. Visitarem el Takayame Jinya, l’edifici del antic govern de l’època samurai i ens passejarem pel carrer Kami-sannomachi, un antic carrer comercial a l’estil japonès.

Dinar en un restaurant local durant el recorregut i tornada al nostre hotel, segur que encara ens vindrà de gust tornar a gaudir de les aigües termals. Sopar japonès a l’hotel.

Takayama - Tsumago/Magone - Hakone - Tren Bala
Divendres, 30 de març

**Avui les nostres maletes les enviaran directament a l’hotel a Tokyo, prepareu equipatge de mà per una nit a Hakone

Esmorzar a l’hotel. El nostre primer tram d’avui al farem en bus fins al poble de  posta Tsumago,  en l’antiga carretera Nakasendo, on coneixerem l’antiga hospedería dels Samurais “Waki Honjin”. Dinar en un restaurant local i anirem fins a Magome per passejar pels carrers més emblemàtics. Trasllat fins a l’estació Nagoya, on agafarem el tren bala el JR “Hikari”  fins a l’estació d’Odawara, des d’on anirem al nostre hotel de Hakone en bus, un Ryokan, hotel tradicional, on podrem gaudir de les aigües termals en els “onsen” paraula japonesa per anomenar aquest tipus de banys De nou un hotel Ruokan amb Onsen. Sopar tradicional a l’hotel.

Hakone - Mt. Fuji -  Tòquio
Dissabte, 31 de març

Esmorzar a l’hotel. Ens dirigirem en bus a la base del Mont Fuji, muntanya sagrada de 3.775 m, que forma part del Parc Nacional Fuji-Hanone-Izu, una destinació apreciada,  tant pels habitants de Tòquio com pels visitants de tot el món, pels seus magnífics paisatges que guarneixen el Mont Fuji, el llac Ashi i les muntanyes de Hakone.

Pujarem fins la cinquena estació coneguda com Fuji-San, a 2.305 mts, on visitarem la Vall de Owakudani. Dinarem a un restaurant local i farem un creuer pel llac Ashi amb continues vistes al  Mont Fuji i al qual d’aigües termals de Hakone.

Pujarem amb telefèric fins el Mont Komagatake.

En acabar les visites, seguirem en bus fins a  Tòquio on ens allotjarem les properes quatre nits. sopar al mateix hotel o a un restaurant local proper.

Tòquio
Diumenge, 1 d’abril

Esmorzar a l’hotel i visita de d’aquesta interessant ciutat. Començarem amb la visita de l’illa de Odaiba a la badia de Tòquio,  un oasi de modernitat en una vasta illa artificial que va ser construïda el 1853 pel shogunat de Tokugawa que consistia en una sèrie de sis fortaleses dedicades a protegir la ciutat dels atacs per mar. El 1928 una part fou oberta al públic com a parc i posteriorment en els anys 80 i 90 es  va desenvolupar com a illa residencial i lloc idoni per la instal·lació d’empreses, llocs d’esbarjo, grans companyies, hotels i botigues.
Dinar en un restaurant local i seguirem amb la vista per l´elegant barri de Ginza, anomenat “lloc de la plata” perquè el 1612 s’hi va construir la casa de la moneda. Després de vàries dècades de transformacions, al segle XX, Ginza va concentrar les influències occidentals més importants del país, per la localització dels centres corporatius de diverses companyies transnacionals.

Després d’unes hores admirant la modernitat de la ciutat anirem cap el Palau Imperial, ubicat al mateix lloc del Castell de Edo dels shogun Tokugawa que dominaren Japó del 1600 al 1867,  signe de la tradició del país i avui residencia de la família imperial Japonesa. Els jardins interiors i els edificis de palau estan òbviament tancats al públic però podrem gaudir de la visita de l’esplanada coneguda com “Kokyo Higashi Gyoen” i dels jardins exteriors de l’est.

Trasllat al nostre hotel  on es allotjarem les properes tres nits, sopar al mateix hotel o a un restaurant local proper.

Tòquio - Nikko - Tòquio
Dilluns, 2 d’abril

Esmorzar a l’ hotel . Avui farem una excursió a Nikko, Patrimoni de la Humanitat des del 1999, sovint anomenada la joia del paisatge japonès. Un emplaçament ubicat en una zona muntanyosa al nord de Tòquio, a un hora i mitja de camí en bus. A Nikko la grandesa de la natura harmonitza amb les més belles obres de l’home. L’exemple més magnífic es el Santuari Tsohogu, construït al 1636 com mausoleu de Ieyasu, el fundador del Shogunato dels Tokugawa.

Dinar a un restaurant local i continuarem la nostra visita per descobrir la zona, passarem per la serpentejant carretera de I-ro-ha per arribar al llac de Chuzenji, situat al mig dels turons on veurem la famosa cascada de Kegon, amb una alçada de 97 metres i situada al mig d’un paisatge boscós  que ens deixarà bocabadats. Després d’un dia ple d’experiències tornarem cap a Tòquio.

Trasllat al nostre hotel, sopar al mateix hotel o a un restaurant local proper.

Tòquio       
Dimarts, 3 d’abril

Esmorzar a l’ hotel i seguim descobrint Tòquio. Avui començarem amb la visita del Parc Ueno,  establert com una concessió territorial imperial de la ciutat per part del Emperador Taisho el 1924, el seu nom oficial es Ueno Onshi Köen que es pot traduir com “Regal imperial Parc Ueno”. Però avui té un sentit encara més especial, sol ser el lloc més visitat de tot el país per gaudir els “SAKURA” més bonics,  es a dir la floració dels cirerers, que pels japonesos suposa quasi una religió i ho celebren fent un “hanami” una espècie de pícnic sota els cirerers.  Seguirem amb la visita al Temple de Asakusa, un del més venerats, fundat el 628 aC i l’únic que va quedar en peu després de la destrucció de Tòquio durant la Segona Guerra Mundial. Seguirem la visita pel famós barri de Harajuku  i seguirem pel barri  Akihabara, el famós i eclèctic barri de l’electrònica, llocs d’oci, “meido cafés” o botigues de manga. Dinarem a un restaurant local i seguirem per l’elegant zona de Omotesanto i el barri de Harajuku on visitarem el bonic parc Yoyogi per veure el Santuari Meiji dedicat als esperits deïficats del Emperador Meiji i la seva esposa. Acabarem amb la visita de la famosa Torre de Tòquio, bessona de la Torre Eiffel però amb 8.6 metres més d’alçada.

Trasllat al nostre hotel , sopar al mateix hotel o a un restaurant local proper.

Tornada a casa
Dimecres, 4 d’abril

Esmorzar en el hotel i trasllat al aeroport internacional de Narita, per embarcar a mig matí amb destinació a Barcelona via Helsinki. Arribada a Barcelona al vespre, on el bus del Club el Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.  Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Berenar trobada prèvia al viatge
 • Un obsequi per habitació
 • Trasllats amb l’autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona.
 • Vols amb a companyia Finnair via Helsinki amb totes les taxes i impostos aeris.
 • Vols amb a companyia Finnair via Helsinki amb totes les taxes i impostos aeris.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants per totes les visites indicades a l’itinerari.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge, primer servei dinar a Osaka, últim esmorzar a Tòquio.
 • Algun dels àpats poden ser picnic durant el trajecte en tren.
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Pujada fins la cinquena estació del mont Fuji
 • Passeig en vaixell pel llac Ashi
 • Telefèric fins el Mont Komagatake.
 • Recorreguts en tren bala
 • Tren bala JR “Nozomi” de Hiroshima- Kyoto (1h36m de recorregut)
 • Tren bala R “Hikari”de Hakone-Odawara/Nagoya a (1h15m de recorregut
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes als àpats
 • Els serveis no especificats a l’itinerari
 • Assegurança d’anul·lació.