Iran i l’Antiga Pèrsia

Iran és una catifa dibuixada d’història, és cent cúpules de ceràmica i de color de cel. Iran és un cresol de cultures i religions, un jardí de doctrines i filosofies, una terra rabiosament dinàmica on s’hi ha forjat, també, l’evolució de la civilització humana.

A mig camí entre l’Antiga Europa i l’Orient Llunyà, Iran s’ha forjat com una terra d’una rica personalitat. La terra de les primeres civilitzacions humanes d’Ur i Lagash però també la terra del Sol i de Zoroastre fou el bressol de l’Imperi Persa i donà a la cultura i a l’art islàmic un caràcter únic, preciosista i alhora monumental. Visitar l’Iran és fer un viatge a la terra de les mil i una nits, és trobar tresors enmig del desert i perseguir la història amb els braços oberts. Viatjar a l’Iran és una experiència inoblidable i enguany el Club del Viatger us proposa descobrir aquest atractiu país tot recorrent-lo de sud a nord, des de Shiraz fins a Teheran i visitant les ciutats històriques de Persèpolis, d’Isfahar i de Yazd a més de diversos jaciments arqueològics, museus d’arts i jardins enmig dels deserts.

Itinerari

Barcelona - Shiraz
Dimarts, 7 de maig

Trobada amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida per anar cap a l’Aeroport de Barcelona des d’on volarem fins a Shiraz via Istanbul, àpats a bord. Arribada passada la mitja nit. Un cop arribem ens trobarem amb el nostre guia local i el nostre autocar que ens conduiran fins al nostre cèntric hotel de 4*, on passarem les properes tres nits. Allotjament a l’hotel.

Persèpolis
Dimecres, 8 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre guia local per descobrir la ciutat de Persèpolis, una de les ciutats i vestigis més importants de l’Antiguitat. Persèpolis fou la capital de Pèrsia i de l’Imperi Aquemènida. Els seus orígens són mil·lenaris i fou aquí on Darios I el Gran, Xerxes I i Artaxerxes hi construïren els seus palaus. Veurem les restes d’aquestes arquitectures, de les quals en destaquen els baixos relleus que descriuen escenes nobiliàries i dels reis. També visitarem Naghsh-e-Rostam i el seu temple del foc, les Tombes Reials i els magnífics relleus sassànides realitzats sobre la pedra i pertanyents a l’època d’ocupació romana. Dinar a un restaurant local. Retorn a Shiraz i sopar.

Shiraz
Dijous, 9 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar les meravelles de la ciutat de Shiraz. Començarem visitant els seus bells jardins, d’entre els quals en destaca el “jardí dels rossinyols i les roses”, el “jardí de l’Eram” i també la tomba del poeta iranià Hafez. Posteriorment visitarem diverses mesquites del període musulmà d’Iran, d’entre les quals en destaquen la mesquita Nasir-ol-Molk, del segle XIX, la mesquita Arg-e-Karim Khan del segle XVIII i les diverses madrasses o escoles islàmiques. L’art islàmic d’Iran és probablement el més monumental i antològic de totes les produccions artístiques d’aquesta cultura religiosa. Dinar a un restaurant local.

Continuarem la visita de la ciutat passejant pel seu basar i anirem també fins a la plaça santa de Shrine i el seu temple, només visitable per a persones musulmanes i que haurem d’observar des de fora. Sopar a l’hotel o en un restaurant local.

Pasargadae - Yazd
Divendres, 10 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida amb les maletes cap a la ciutat de Yazd. Avui serà un dia de ruta en el qual podrem fer diverses parades per conèixer jaciments i monuments destacables d’Iran. Primerament ens aturarem a Pasargadae, antiga seu del poder reial persa i anterior a Persèpolis. A Pasargadae hi trobem la tomba del fundador de l’Imperi Persa, Ciri el Gran. A més a més, a la ciutat podrem reconèixer-hi encara importants palaus antics que es situen escampats per la bella plana de Dash-e-Morghab. Visitarem els jaciments d’aquesta mil·lenària ciutat reial. Dinar en ruta.

A la tarda arribarem a Yazd, la ciutat coneguda per ser el centre de la comunitat zoroàstrica, l’antiga religió majoritària de l’Imperi Persa. Un cop arribem ens traslladarem al nostre hotel de 4 estrelles on hi estarem dues nits. Sopar a l’hotel o en un restaurant local

Visita Yazd
Dissabte, 11 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el guia local per visitar la ciutat de Yazd. Aquesta ciutat, completament emmurallada, serví de refugi per a les minories zoroàstriques davant la persecució àrab a partir del segle VIII. A dia d’avui és un magnífic exemple per conèixer i descobrir una de les cultures i religions més antigues del món i una de les primeres religions monoteistes de la història. Visitarem el temple zoroàstric del foc, avui en dia encara actiu però que fou incendiat fa més de 1500 anys. A més a més, visitarem l’antiga mesquita de Jame, del segle XIV, un fantàstic exemple de l’arquitectura islàmica i que presenta, a més, el portal i els minarets més alts d’Iran. Dinar a un restaurant local.

La nostra visita continuarà passejant pels carrerons de la petita Yazd, descobrint els seus edificis característics i històrics i coneixent el barri de Fahadan. Sopar a l’hotel o en un restaurant local

Meybod - Na'in - Isfahan
Diumenge, 12 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida amb les maletes cap a Isfahan, una de les joies d’Iran. De camí, però, ens aturarem a visitar la ciutat de Meyod, a la província de Yazd. Aquesta ciutat, enmig del desert, és considerada una de les més antigues del país. Amb més de 7000 anys d’història podrem visitar la seva mesquita i minarets i la seva arquitectura històrica. Dinar en ruta.

Posteriorment ens aproparem a la petita i encantadora ciutat de Na’in, la qual conserva una de les mesquites més antigues del país i datada del segle X. Aprofitarem també per fer una introspecció a la cultura iraniana tot visitant el la Casa-Museu Etnogràfic Pirnia. Posteriorment, continuarem la nostra ruta cap a Isfahan on hi arribarem al vespre. Un cop hi arribem soparem i ens traslladarem al nostre hotel de 5 estrelles, que hi estarem les properes tres nits

Isfahan
Dilluns, 13 de maig

Esmorzar a l’hotel i dia complet dedicat a la ciutat d’Isfahan. Amb més d’un milió d’habitants, Isfahan és una de les ciutats més belles del pròxim orient. Essent part del regle d’Elam, posteriorment ocupada pels perses, pels sassànides i pels àrabs, aquesta és també una de les ciutats més antigues del país. La seva riquesa rau en la qualitat dels seus monuments i obres d’art, especialment del període persa i àrab. Durant l’Edat Mitjana la ciutat va prosperar i fou la capital del Regne selèucida. Fou durant els segles XII i fins al segle XIX que a la ciutat s’hi alçaren imponents edificis, madrasses i palaus que l’han convertida en la joia d’Iran.

La nostra visita d’Isfahan començarà visitant la mesquita del divendres amb el seu famós Mihrab Uljaitu, datant del període del II Khanat mongol, al segle XIII, característic pel detallisme de les produccions artístiques. De fet, la mesquita del divendres és considerada un museu de l’art islàmic i persa i és, també, una de les mesquites més grans del món.

 

Posteriorment anirem fins al Palau Chehel Sotun, construït per Shah Abbas II al segle XVII i característic per les seves vint columnes de fusta que es reflecteixen damunt les tranquil·les aigües de la seva alberca. Aquest efecte que duplica les columnes ha portat a anomenar aquest palau com el Palau de les Quaranta Columnes. Dinar a un restaurant local.

A la tarda visitarem el pavelló Hasht Behesht, construït el 1670 pel Shah Solayman i conegut com el pavelló dels vuit paradisos o el Palau dels Rossinyols. Aquesta petita però encantadora construcció ens seduirà per la seva estètica, arquitectura tradicional i harmonia. Sopar a l’hotel o en un restaurant local.

Isfahan
Dimarts, 14 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el guia per continuar la visita a la ciutat d’Isfahan. La nostra visita començarà visitant els bells ponts de Shahrestan, Khajou i Sio-sepol. Posteriorment ens endinsarem al barri armeni per conèixer algunes de les seves esglésies centenàries, incloent-hi la catedral Vank. Dinar a un restaurant local.

A la tarda anirem fins a la plaça més gran del món, la Maidan-e-Naghsh-e-Jahan, nomenada patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A la plaça hi podrem veure els imponents edificis del Palau Ali-Qapu, amb les seves sales de la música i els seus balcons des d’on els reis perses es dirigien a la població i gaudien dels jocs populars. Veurem també dues de les mesquites més grans del món islàmic, la mesquita Sheikh Lotfollah i la mesquita de Shah, amb la seva magnífica arquitectura de fusta. Acabarem al vespre endinsant-nos al basar de Qeisarieh amb els centenars de botigues i paradetes dedicades a les arts i les artesanies que han fet famosa la ciutat d’Isfahan.

Sopar a l’hotel o en un restaurant local

Kashan - Qum - Teheran
Dimecres, 15 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida amb l’autocar i les maletes per fer ruta cap a la ciutat de Teheran. De camí ens esperen encara diversos monuments a visitar i també la possibilitat de seguir gaudint i descobrint dels paisatges i les gents d’Iran. Visitarem primerament la ciutat de Kashan, de la qual en volem destacar els seus jardins i les seves cases tradicionals, una excel·lent mostra de l’arquitectura popular del país. Dinar en ruta.

Posteriorment continuarem la conducció fins a la ciutat santa de Qum on podrem anar fins a la seva gran plaça santa i veure els diversos edificis religiosos que s’hi situen. Al vespre arribarem a Teheran on ens instal·larem en el nostre hotel de 5 estrelles per les dues últimes nits. Sopar a l’hotel o en un restaurant local.

Teheran
Dijous, 16 de maig

Esmorzar a l’hotel i dia complet per visitar la ciutat de Teheran. Teheran és la capital de la República Islàmica d’Iran, situada als peus dels Monts d’Alborz. És una de les ciutats més grans de l’Orient Mitjà, amb més de 8 milions d’habitants i un destacat centre econòmic, industrial i cultural de la regió, comparable a grans ciutats islàmiques com El Caire, Istambul, Bagdad o Jakarta. La capitania de Teheran és relativament recent i no arriba fins al segle XVIII amb les dinasties dels Zand i els Qayar. De fet, fou Fath Ali Sah Qayar el primer gran constructor de Teheran a inicis del segle XIX.

Us proposem dedicar el dia a visitar, primerament, els importants museus històrics i artístics de Teheran, com són el Museu Nacional, el Museu Abguineh, dedicat al treball artesanal i artístic dels vidres i la ceràmica i al Museu de la Catifa. La nostra visita ens permetrà, a més, fer una panoràmica de la ciutat descobrint els seus principals monuments i espais de trobada i representació. Dinar a un restaurant local. Sopar a l’hotel o en un restaurant local.

Teheran - Barcelona
Divendres, 17 de maig

Esmorzar a l’hotel i temps per preparar les maletes. Disposarem d’una estona al matí a la ciutat per passejar i fer les darreres compres i a mig matí ens traslladarem a l’aeroport per agafar el nostre vol a Barcelona on està previst que hi arribem a primeres hores de la nit.

Un cop arribem a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà a l’aeroport i ens acompanyarà de nou als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vols d’anada a Shiraz i tornada des de Teheran via Istanbul
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • 3 nits a l’hotel Ario Bazan de 4* o similar a Shizaz
 • 2 nits a l’hotel Dad de 4* o similar a Yazd
 • 3 nits a l’hotel Abassi de 5* o similar a Isfahan
 • 2 nits a l’hotel Espina de 5* o similar a Teheran (La categoria dels hotels a Iran no és comparable amb l’Europea)
 • Esmorzar bufet
 • Pensió completa des de l’esmorzar del segon dia fins a l’esmorzar del darrer dia
 • Begudes no alcohòliques als dinars
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Visat d’entrada a Iran (modalitat no urgent)
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Les begudes als sopars
 • Assegurança de cancel•lació

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

Hotel Ario Barzan 4* a Shiraz

Hotel Dad 4* a Yazd

Hotel Abassi 5* a Isfahan

Hotel Espinas Palace 5* a Teheran