Índia del Nord i Katmandú

L’índia és un país que no deixa a ningú indiferent i que transforma a aquell qui s’endinsa en els seus paisatges, història, religió i geografia humana. El Rajasthan, la terra dels reis i els maharajas, és una de les regions més atractives de l’Índia, una regió de ciutats mil·lenàries, de palaus enmig del desert, l’Índia del color i de la tradició, l’Índia romàntica  i evocadora. Recorrerem pobles on el temps sembla haver-se aturat. El Club del Viatger us proposa un viatge únic per descobrir l’Índia del Nord que tots imaginem, l’Índia dels colors, dels perfums, els palaus i les festes sagrades.

Des de la coneguda capital Delhi, passant per Jaipur, travessant la ciutat abandonada de Fatehpur Sikri, i com no podia ser d’una altra manera, sense perdre l’oportunitat d’admirar una de les set meravelles del món, l’impressionant Taj Mahal a Agra. Seguirem camí cap a Khajuraho per contemplar els singulars temples eròtics i, acabarem a Varanasi, ciutat que conté la verdadera essència de l’Índia del Nord, la ciutat sagrada a la riba del riu Ganges. Però el punt que culminarà el viatge serà Katmandú, la capital del Nepal, amb el seu punt neuràlgic a la plaça Durbar, Patrimoni de la Humanitat. Tindrem l’experiència única de sobrevolar la serralada més alta del planeta, l’Himàlaia.

Itinerari

Volem a l'Índia
Dimecres, 8 de novembre

Sortida en autocar des dels punts de recollida habituals del Club del Viatger cap a l’aeroport de Barcelona per volar cap a Delhi via una ciutat d’enllaç.

Àpats i nit a bord.

Delhi
Dijous, 9 de novembre

Un cop arribem a l’aeroport internacional Indira Gandhi de Delhi i després de passar els tràmits d’immigració, serem benvinguts a la manera tradicional índia. Seguidament, anirem a visitar el Minaret de Qutub, un dels minarets més alts de l’Índia amb 73 metres. És Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i el minaret de maons més alt del món. Anirem a dinar a un restaurant local i farem l’entrada a l’hotel.

Més tard i després de descansar una estoneta, ens dirigirem a la porta de l’Índia, arc triomfal edificat en memòria dels 100.000 soldats hindús morts a la Primera Guerra Mundial. A continuació visitarem la Tomba de Humayun, un exemple excel·lent d’arquitectura Mogol, i també visitarem una meravella arquitectònica recent, el temple Delhi Bahai. Amb la forma d’una flor de lotus mig oberta, aquest temple està fet principalment de marbre i representa la més jove de les religions independents del món.

Abans d’anar cap a l’hotel, arribarem fins al Temple Akshardham, un temple hindú i un campus espiritual i cultural. El temple és a prop de la frontera amb Noida i mostra mil·lennis de cultura, espiritualitat i arquitectura hindú tradicionals i modernes.

Tornarem a l’hotel per sopar. Allotjament.

Delhi – Jaipur “La ciutat rosa"
Divendres, 10 de novembre

Després d’esmorzar, sortirem amb les maletes cap a la ciutat de Jaipur fent una parada per visitar el Samode. El palau de Samode ha acollit reialesa, celebritats, artistes i viatgers exigents. El palau, de 475 anys d’antiguitat és un exemple esplèndid de l’arquitectura indo-sarracènia i combina el millor dels estils Indi i Mogol. Dinarem en aquest preciós palau i seguirem ruta fins a Jaipur, la capital vibrant de Rajasthan, coneguda popularment com “La ciutat rosa” pel color dels edificis de la seva ciutat antiga. Aquesta metròpoli bulliciosa és sense dubte un lloc de contrastos salvatges i una festa per la vista.

A l’arribada, farem el registre d’entrada a l’hotel i sortirem per fer un sobrevol en globus aerostàtic per poder admirar des de les altures la bellesa d’aquesta ciutat. En acabat, anirem al Birla Mandir, diferents temples hindús o Mandirs construïts per la família Birla, a diferents ciutats de l’Índia. Tots aquests temples estan magníficament construïts, alguns d’ells en marbre blanc o en pedra sorrenca. Acabades les visites ens dirigirem al Palau Narayan Niwas per gaudir d’un sopar de gala amb còctel i ball.

Allotjament a l’hotel de Jaipur.

Jaipur “La ciutat rosa”
Dissabte, 11 de novembre

Després d’esmorzar, visitarem el Fort d’Amber i gaudirem d’un passeig amb elefant  caparisonat que ens portarà fins al capdamunt del Fort d’Amber establert al segle XVI pel Raja Man Singh de la dinastia Kachwaha. Amb vista al llac Maota que està just en el seu davant, aquesta fortalesa consta de camins empedrats, diverses portes i enormes fortificacions. En el seu interior hi ha palaus, salons, pavellons, patis i escales. Abans de dinar, passarem per davant de l’impressionant façana de cinc pisos del Hawa Mahal, el Palau dels vents, icona més representativa de la ciutat rosa.

Dinarem a un reconegut hotel de la zona i seguidament visitarem el Palau de la Ciutat, que actualment alberga el Museu Maharaja Sawai Man Singh II, i continua sent la llar de la família reial Jaipur. El museu alberga tèxtils, armes, catifes, pintures i manuscrits i altres elements artístics. Acabada la visita, anirem a veure l’Observatori astronòmic, construït pel Maharaja Jai ​​Singh, el fundador de Jaipur.

Sopar i allotjament a l’hotel de Jaipur.

Jaipur – Agra
Diumenge, 12 de novembre

Al matí després d’esmorzar, sortirem amb les maletes de camí cap a Agra. Farem parada a Abhaneri Step per contemplar la impressionant cisterna escalonada i també a Fatehpur Sikri, una ciutat construïda per Akbar el 1569 per honrar el sant Sufí Salim Chishti. La cort d’Akbar va ocupar aquesta ciutat fins que va ser abandonada a causa de la poca disponibilitat d’aigua, però encara es troba en un estat de perfecta conservació.

Continuarem la ruta cap a Agra fent parada per dinar. A l’arribada, farem el registre a l’hotel d’Agra i visitarem una de les set meravelles del món, el Taj Mahal, construït per l’emperador Mughal Shahjahan en memòria de la seva dona Mumtaj. Cap al final del dia, ens sorprendran amb un espectacle en directe anomenat “Mohabbat the Taj”, un espectacle de llums i dansa.

Sopar a l’hotel d’Agra i allotjament.

Agra – Orchha
Dilluns, 13 de novembre

A primera hora del matí, visitarem el Fort d’Agra, construït per l’emperador Mughal Akbar per commemorar la seva victòria a la guerra. A continuació, tornarem a l’hotel per esmorzar i, seguidament sortirem amb les maletes cap a l’estació de tren d’Agra per agafar el Gatimaan Express (tren ràpid) fins a Jhansi. Un cop a Jhansi ens traslladarem a Orchha, que es troba a uns 18 km de distància. Orchha, situada a la vora del riu Betwa, va ser fundada pel cap de Rajput Rudra Pratap al segle XVI. És una ciutat que conserva meravellosos palaus i temples construïts pels bundeles durants els segles XVI i XVII.

Dinarem a l’hotel i a continuació visitarem el complex del Fort d’Orchha, Chattris (els cenotafis) i acabarem les vistes al temple de Raja Ram per ser presents a la cerimònia d’Aarti.

Sopar i allotjament a l’hotel d’Orchha.

Orchha – Khajuraho
Dimarts, 14 de novembre

Després d’esmorzar, sortirem amb les maletes en direcció a Khajuraho, ciutat famosa per les seves escultures eròtiques. A l’arribada, farem el registre d’entrada a l’hotel i després de dinar, visitarem el grup occidental de temples. Aquests representen l’arquitectura Indoària i posseeixen uns motius tan ricament ornamentats i embellits, que han fet que Khajuraho sigui especialment famós. La bellesa i la qualitat de les escultures eròtiques que decoren els temples faran d’ aquesta visita una part molt interessant del viatge.

Al vespre, espectacle de so i llum a les instal·lacions del temple i retorn a l’hotel de Khajuraho per sopar i allotjament.

Khajuraho – Varanasi
Dimecres, 15 de novembre

Avui esmorzarem i disposarem de temps lliure durant el matí, que ens permetrà gaudir de la piscina de l’hotel. Dinarem aviat i anirem cap a l’aeroport per embarcar-nos en el vol en direcció a Varanasi, la ciutat de Shiva. La riba del Ganges és un dels llocs més sagrats de l’Índia. Els pelegrins hindús venen a banyar-se a les aigües del Ganges, un ritual que neteja tots els pecats. A l’arribada ens registrarem a l’hotel. Cap al tard anirem a veure l’espectacle anomenat Ganga Aarti a Dasaswamedh Ghat, una visita obligada per tots els turistes. Comença poc després de la posta de sol i s’allarga durant una hora i mitja. Des de la zona d’aparcament utilitzarem les bicis taxi per arribar fins als Ghats, i des d’allà embarcarem en un vaixell per veure l’espectacle des de l’aigua. Acabat l’espectacle, gaudirem d’un sopar especial en una terrassa pintoresca.

Allotjament a l’hotel de Varanasi.

Varanasi
Dijous, 16 de novembre

Al matí, ens aproparem de nou fins els Ghats per poder veure l’encisadora sortida del sol, els locals banyant-se a les ribes del riu Ganges, els brahmans cantant els mantres i poder passejar pels carrers estrets i així veure el dia a dia dels locals. Tornarem a l’hotel per esmorzar. A continuació, visitarem Sarnath, un destacable punt de peregrinació budista que any rere any acull milers de fidels. Aquí és on Buda va oferir la seva primera oració, motiu pel qual és considerat un dels indrets més sants d’aquesta comunitat. Dinarem a un restaurant local.

Tornarem a l’hotel i disposarem de temps lliure.

Sopar i allotjament a l’hotel de Varanasi.

Varanasi – Delhi – Katmandú
Divendres, 17 de novembre

Després de l’esmorzar, trasllat a l’aeroport per agafar el vol que ens portarà a Katmandú via la ciutat de Delhi. Avui per dinar, ens proporcionaran un picnic. A l’arribada a Katmandú, ens rebran a l’aeroport i ens traslladarem a l’hotel. Tindrem la tarda lliure fins a l’hora de sopar.

Sortirem per sopar en un dels millors restaurants nepalesos de Katmandú que segur no ens deixarà indiferents.

Nit a l’hotel de Katmandú.

Katmandú
Dissabte, 18 de novembre

Després d’esmorzar, farem una visita de dia complet per Katmandú. Visitarem el temple de Pashupatinath, un dels temples hindús més sagrats dedicats al Senyor Shiva, situat enmig d’un entorn natural verd exuberant a la riba del riu sagrat Bagmati. Seguirem visitant Swoyambhunath, un antic complex religiós d’uns 2.000 anys situat a dalt d’un turó.

Dinarem a un hotel de la zona i seguidament anirem fins a Patan, també coneguda com a Lalitpur, una ciutat de belles arts situada a tant sols 4 km del centre de Katmandú. Aquí, ens aproparem a la plaça Durbar, una de les tres que hi ha amb el mateix nom a la vall de Katmandú. Aquesta acull una gran col·lecció de bronze, el temple Krishna construït pel rei Siddi Narsinh Malla, el temple daurat anomenat Hiranya Varna Mahavihar i el temple Mahaboudha. Acabades les visites, retorn a l’hotel de Katmandú.

Sopar i allotjament.

Katmandú
Diumenge, 19 de novembre

Al matí ben aviat sortirem per fer un vol panoràmic d’aproximadament 1 hora sobre la serralada de l’Himàlaia. Després d’esmorzar, anirem a Bhaktapur, que es troba a 12 km de Katmandú. Bhaktapur sempre es va descriure com la ciutat millor conservada, però, malauradament, el terratrèmol del 2015 va provocar-hi una terrible devastació. No obstant això, només uns quants temples van ser destruïts i encara hi ha molt per veure. Caminarem per la plaça Durbar d’aquesta ciutat on s’alça el temple més alt del país i descobrirem la rica història del lloc. Seguidament veurem el temple Changu Narayan, un dels temples existents més antics de la vall que es creu que es va construir al segle III o IV.

Un cop explorat el temple, tornarem al nostre hotel per dinar. Tindrem temps lliure per gaudir de les instal·lacions de l’hotel i arreglar-nos pel sopar de comiat a un restaurant local reconegut.

Allotjament.

Katmandú – Tornada a casa
Dilluns, 20 de novembre

Després de l’esmorzar, aprofitarem l’últim matí per fer una visita a l’estupa budista de Boudhanath, una de les estupes esfèriques més grans de Nepal, representant el mandala.

L’afluència de grans poblacions de refugiats tibetans des de la Xina ha propiciat la construcció de més de 50 gompas (monestirs) tibetans a l’entorn del santuari. Al 1979, Boudhanath va ser nomenat un dels llocs Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Tornarem a l’hotel per dinar i a l’hora acordada ens traslladarem a l’aeroport per agafar el vol de tornada a Barcelona via una ciutat d’enllaç.

Nit a bord.

Arribada a casa
Dimarts, 21 de novembre

A l’arribada a Barcelona recollirem els equipatges i l’autocar del Club del Viatger ens portarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Vols Barcelona – Delhi i Katmandú – Barcelona.
 • Vols interns de Khajuraho – Varanasi i Varanasi – Katmandú.
 • Facturació d’equipatge amb un màxim de 20 Kg. per persona.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guia castellanoparlant durant tota l’estada.
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona en autocar privat (anada i tornada) des de diversos punts de recollida habituals del Club del Viatger.
 • 2 nits a l’hotel The Claridges de 5* o similar a Delhi.
 • 2 nits a l’hotel Jai Mahal Palace de 5* o similar a Jaipur.
 • 1 nit a l’hotel ITC Mughal de 5* o similar a Agra.
 • 1 nit a l’hotel Orchha Resort de 5* o similar a Orchha.
 • 1 nit a l’hotel Radisson de 5* o similar a Khajuraho.
 • 2 nits a l’hotel Taj Ganges de 5* o similar a Varanasi.
 • 3 nits a l’hotel Hyatt de 5* o similar de Katmandú.
 • Esmorzar diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar del segon dia fins a l’esmorzar de l’últim dia.
 • Begudes durant els àpats (aigua).
 • Totes les visites especificades al programa.
 • Assegurança d’assistència bàsica en viatge.
 • Les despeses de caire personal.
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari.
 • Propines.
 • Assegurança opcional d’anul·lació del viatge. Preu: 250€.

Documents de la pòlissa