Huelva, banyada per l’Oceà Atlàntic

Huelva, amb les seves immenses platges, espais naturals únics, àmplies deveses, extenses vinyes amb cellers i almàsseres; amb pobles amants dels seus costums, gastronomia, vida cultural, artesania tradicional i amb llegendes de contraban i màgia.
Et convidem a conèixer tots els seus secrets, mentre ens allotgem a la capital de la província homònima, una de les ciutats més antigues de la península Ibèrica.
Aprofitarem un dia per descobrir el sud de Portugal, un paradís a la costa de l’Atlàntic, amb visites als preciosos pobles de Lagos i Faro.

Itinerari

tren ràpid AVE - Visita Huelva
Dimecres, 4 de novembre

Sortida en autocar al matí, des dels diferents punts de recollida, cap a l’estació de trens Barcelona Sants per viatger en tren fins a Sevilla, on ens espera l’autocar i el guia que ens acompanyarà durant els següents dies. A la desembocadura del riu Odiel s’assenta Huelva, ciutat andalusa d’antiga tradició minera i testimoni d’esdeveniments històrics tan importants com el descobriment d’Amèrica i on ens allotjarem durant tota l’estada. Farem una visita panoràmica per tenir una primera impressió de la ciutat, passant per les muntanyes de Cabezos, el Barri Anglès, el Port (el moll on va partir Cristòfol Colom per a Amèrica), el Santuari de la Cinta i passejarem per la zona central, un lloc molt animat. Soparem en un restaurant proper al centre i allotjament al nostre hotel cèntric

Ruta del pernil - Serra d'Aracena - Riotinto
Dijous, 5 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al nord de la província, on hi ha un ecosistema ancestral d’alzines, sureres i roures, el seu fruit és la gla. Ens traslladem a la devesa tradicional, on la serra d’Aracena es troba integrada en un territori reconegut per la UNESCO des de l’any 2002, i on el porc ibèric es cria en llibertat. Aprendrem sobre les fases d’elaboració del pernil de gla i, aprofitant que cada àpat és un homenatge a la terra i al pernil de raça ibèrica, us convidem a un tast dirigit amb degustacions maridades de lloms ibèrics i Pernil Ibèric d’esquer i gla. Seguim la nostra ruta i visitarem Aracena, poble que amaga en les seves entranyes la gruta de les Meravelles, una proesa subterrània de 1.200 metres de longitud, on la natura s’expressa en forma de milers d’estalactites, estalagmites, colades, llacunes i altres formacions geològiques tant misterioses com mil•lenàries. Visitarem les seves 12 sales que alberguen fins a 6 llacs. Dinar en ruta.
Seguim per carreteres que creuen les vermelloses aigües del riu Negre, amb històrics poblats miners i que ens porta a un univers desconegut. Aquí hi ha una de les explotacions mineres més singulars de la Península, cèlebre pels efectes cromàtics de la terra, rica en minerals i que tenyeixen les aigües del riu amb colors característics de tons vermells, taronges i grocs. És a causa dels jaciments que es troben al llit del riu i contenen quantitats de ferro i altres materials pesats que es dissolen en les seves aigües. Visitarem una part de la mina del “Peña de Hierro”, on s’ha recuperat una antiga galeria de més de 200 metres, i en la qual podrem sentir l’emoció de la mineria d’interior i quan traiem el cap al mirador de la mina a cel obert, descobrirem la paleta multicolor d’un subsòl ric en minerals, un autèntic arc de Sant Martí sota terra.
Finalitzant el dia, tornem cap a Huelva, on soparem en un restaurant local i tornarem caminant fins a l’hotel.

Algarve, paradís a la costa de l'Atlàntic
Divendres, 6 de novembre

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, viatjarem fins al país veí, al sud de Portugal. L’Algarve és conegut per les seves platges i penya-segats, però també destaca pel seu passat històric, amb castells i pobles amb un passat àrab, envoltats de figueres, oliveres i ametllers. Visitarem Faro, capital de la regió, amb un recorregut pel seu centre històric amb un barri medieval i emmurallada, incloent-hi la visita a la Catedral de la Sé. Fora del perímetre de les muralles hi ha una ciutat diferent, renovada després del terratrèmol del 1755, per una noblesa i burgesia rica. Aquí visitarem l’Església de Nossa Senhora do Carmo, amb l’esgarrifosa Capella dos Ossos, els murs van ser recoberts amb ossos i calaveres d’un miler de monjos. Dinar en ruta.

Seguim cap a Lagos, la localització magnífica la va convertir en el port del qual van salpar moltes expedicions en l’anomenada Era dels Descobriments. Visitarem el seu centre històric d’estil colonial i una de les platges més belles de l’Algarve, amb aigua cristal•lina i un sorral impecable. Ens aproparem al cap de Ponta da Piedade, per admirar els seus impressionants penya-segats, rematat per un far que és un mirador fantàstic.
Ja de camí de tornada a casa, ens aturarem a Vila Real de Santo Antonio, un antic llogaret de pescadors situada a la vora del Riu Guadiana, amb un centre històric de vianants encantador. Creuarem en Ferri el riu per arribar a Ayamonte passant la frontera. Ayamonte és un tranquil poble de pescadors que estén les seves blanques cases en pendent fins al port. Farem una visita a peu breu, on destacarem les seves esglésies del segle XVI i cases d’indians.
Tornarem a Huelva, on soparem en un restaurant proper a l’hotel. Allotjament.

La natura Doñana i la passió del Rocío i Almonte
Dissabte, 7 de novembre

Ben esmorzats, sortim a visitar uns dels ecosistemes més diversos de la província de Huelva: el parc natural de Doñana! Canviarem l’autocar per vehicles 4×4, i així poder visitar l’interior del parc protegit, caracteritzat per tenir aiguamolls, dunes, sureres i boscos de pins. Té una extraordinària importància com a lloc de pas, cria i hivernada de milers d’aus europees i africanes. A Doñana viuen espècies úniques i en perill d’extinció com l’àguila imperial ibèrica i el linx ibèric. Dinar en ruta.
Al límit del parc, veurem El Rocío, un llogaret de 800 ànimes i un dels llocs de peregrinació més important d’Espanya. Visitarem el poble en cotxes de cavalls, fins a arribar a l’ermita. Visitarem també Almonte, poble de casetes blanques i amplis espais per als vianants. Veurem el seu patrimoni monumental, on sobresurt el santuari de la Mare de Déu del Rocío.
A la tarda tornem a l’hotel, on tindrem temps per descansar i preparar-nos pel sopar en un dels millors restaurants de Huelva: el restaurant Acanthum, premiat amb 1 Estrella Michelin i on ens delectarem amb un ampli menú de degustació i maridatge. El seu propietari i cuiner, Xanty Elias, combina productes de la seva terra de Huelva, al costat d’altres de tendència internacional, tenint especial atenció a les receptes on la tonyina és la matèria primera escollit. Gran viatger, inclou a la carta els plats de fusió que més li han agradat. Allotjament.

La tradició dels Bous Braus
Diumenge, 8 de novembre

Esmorzar a l’Hotel i ja amb les nostres maletes, ens acomiadem de la ciutat de Huelva. No ens podem anar d’aquesta província sense abans haver conegut un dels emblemes de la zona: el bou brau. Visitarem en remolcs una ramaderia de bous braus, un lloc amb àmplies vistes en què es fonen el verd de l’horitzó i els turons. En l’ambient de la tradició i natura ens explicaran com crien i cuiden al bou brau. Dinar en ruta.

A l’hora prevista, ens traslladarem a l’estació de trens de Sevilla Santa Justa per agafar el nostre tren ràpid AVE cap a Barcelona, on ens espera l’autocar del Club del Viatger i ens retorna als mateixos punts de recollida que el primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada previ al viatge per conèixer els companys de viatge
 • Trasllats en autocar del Club del Viatger a l'aeroport de Barcelona
 • Tren ràpid AVE Barcelona Sants – Sevilla Santa Justa – Barcelona Sants
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant per a totes les visites indicades en el viatge
 • Allotjament a Huelva: Hotel NH Luz de Huelva 4 * o similar
 • Esmorzar Bufet diari
 • Pensió completa durant el viatge, començant amb dinar i acabant amb dinar
 • Begudes incloses: aigua, vi i cafè
 • Sopar gourmet degustació amb maridatge al Restaurant Acanthum, premiat amb 1 estrella Michelin
 • Entrades especificades incloses
 • Les visites especificades en el programa
 • Assegurança bàsica d'assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat anteriorment
 • Les despeses personals durant el viatge
 • Les propines
 • Assegurança opcional d'anul•lació, que pot contractar a les nostres oficines per 60,00€