Galícia, on la camèlia trobà el seu paradís

La Ruta de la Camèlia ens ajudarà a conèixer Galícia de nord a sud, a través dels pazos i jardins, de titularitat pública i privada, on aquesta misteriosa flor, vinculada a nombroses llegendes, serà la veritable protagonista.

Al llarg del nostre viatge, a través dels meravellosos jardins lligats al patrimoni històric de la terra gallega, veurem gairebé 8.000 varietats de camèlia, ens endinsarem en pazos amb tradició i història i gaudirem, no només amb la botànica d’aquest arbre, sinó també amb l’esplendor i l’encant que aquests confereixen als racons en els quals estan arrelats.

A Galícia, la gastronomia és art i part activa de la cultura de la comunitat. Al llarg del nostre viatge degustarem productes de la terra, especialment el marisc, el peix i la vedella. Sabors molt especials que ens deixaran amb ganes de repetir!

Itinerari

Viatge cap a Santiago de Compostel·la
Dilluns, 1 de març

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida, cap a l’aeroport de Barcelona per volar fins a Santiago de Compostel·la, on ens espera l’autocar i el guia local que ens acompanyarà durant els dies vinents.

Arribarem al nostre primer destí, la ciutat més cosmopolita de Galícia i Patrimoni de la Humanitat des de 1985, Santiago de Compostel·la, i la visitarem en un període molt especial, ja que el 2021 ha estat declarat Any Jubilar Compostel·là. Descobrirem amb el nostre guia aquesta ciutat plena d’esglésies, convents i palaus, on es barregen monuments romànics, gòtics i barrocs.

Dinarem en un dels restaurants situats prop del mercat d’abast de la ciutat, on de la mà d’unes receptes acurades, gaudirem dels productes més frescs del mercat.

A la tarda anirem passejant pels carrers del nucli antic, mentre el nostre guia ens parla de la història i llegendes d’aquesta apassionada ciutat, destacant el seu impressionant conjunt mil·lenari. Arribarem a la monumental catedral, punt final del viatge de milers de pelegrins, una obra clau del romànic en la qual conflueixen nombrosos estils arquitectònics. La construcció de la catedral s’inicia l’any 1075, sota el regnat d’Alfons VI i fou promoguda pel bisbe Diego Peláez. La van situar en el lloc en què es va trobar l’any 813, el sepulcre de l’apòstol Santiago, i fou aquí on el mestre Mateu esculpí una obra mestra de l’art romànic català: el pòrtic de la Glòria.

Després de la visita, anirem al nostre hotel de Santiago de Compostel·la, per refrescar-nos i degustar a continuació el sopar que ens prepararan al mateix restaurant del nostre allotjament.

Pazo de l’Oca – Pazo Galego – Pazo Santa Cruz
Dimarts, 2 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al Pazo de l’Oca, considerat el Versalles gallec, pertanyent a la Casa Ducal dels Medinaceli, un dels llinatges més antics d’Espanya. Aquí visitarem el jardí més conegut de Galícia i admirarem, entre d’altres, d’una de les camèlies reticulades més antigues del continent europeu. Són de fet, unes camèlies alegres, gracioses i d’un rotund color vermell, que es troben suspeses en el que fou antigament l’horta. El bell pazo d’estil barroc és especialment conegut pel seu excepcional jardí guarnit de camèlies i de fonts elegants.

Seguirem la nostra visita i ens endinsarem al Pazo Galegos el qual posseeix un petit celler familiar. Fundat en una històrica terra vinícola, el seu objectiu és el d’elaborar vins que siguin el ferm reflex de la terra. Després de degustar el vi albariño de la subzona Ulloa aprofitarem aquest enclavament per recuperar força amb un bon dinar al Restaurant del mateix Pazo.

A la tarda seguim la nostra ruta i visitarem el Pazo de Santa Creu de Rivadulla, amb els seus jardins australians, descobrirem algunes de les cascades naturals que es troben en seu interior i veurem el passeig d’oliveres més romàntic i impressionant de tot el nord d’Espanya.

Després d’un dia intens, tornem cap a Santiago de Compostel·la, on soparem en un restaurant local. Allotjament a l’hotel.

Rías Baixas – Illa D’arousa – Pazo de a Saleta
Dimecres, 3 de març

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, viatjarem cap al sud de Galícia per conèixer les conegudes Rías Baixas. La nostra primera parada serà al meravellós Pazo de Rubianes a Vilagarcía, on la seva col·lecció de camèlies, eucaliptus i la primera càmfora de Galícia, seran la nostra delícia.

Aquí es conrea el raïm entre 4.500 exemplars de camèlies i en l’entorn d’un jardí històric. Acabada la visita, degustarem el vi propi d’un senyoriu.

Continuarem el nostre viatge arribant a l’illa d’Arousa, un paradís natural de Galícia, on l’illa i el mar són companys inseparables. L’economia de l’illa es basa en la pesca, el cultiu del musclo en muscleres i la pesca de marisc. No ens podem anar sense abans degustar en el seu port mariner tots els productes que han fet famosa a la ria més gran de Galícia: A Ria d’Arousa.

Dinarem en un restaurant local.

A la tarda seguirem en ruta per conèixer un dels grans jardins desconeguts de Galícia: el Pazo de A Saleta. El seu antic propietari d’origen anglès, vingué a aquestes terres a passar la seva jubilació després d’haver descobert la comunitat en un dels seus viatges. A partir d’una petita finca de conreu va aconseguir compondre un magnífic jardí anglès amb espècies de tot el món, i avui dia, posseeix una de les col·leccions més distingides de camèlia.

Acabarem avui a Cambados, la capital del vi albariño, un preciós poble mariner que compta a més, amb un valuós patrimoni històric. Després d’un passeig pel seu senyorial nucli històric, acabarem al Parador de Cambados, on ens allotjarem les pròximes tres nits.

Després de refrescar-nos una mica, podrem gaudir d’un sopar a base de productes locals al parador.

Pontevedra – Combarro – O Grove
Dijous, 4 de març

Sortirem després d’esmorzar per visitar la capital de la província, Pontevedra, que posseeix un dels conjunts arquitectònics més bells i desconeguts de Galícia. Durant la nostra visita no només coneixerem els seus carrers i places, sinó que també tindrem l’oportunitat de gaudir els seus jardins públics plens de camèlies, palmeres i nerets.

Després de la nostra visita a la ciutat de Pontevedra ens desplaçarem fins a Combarro, la petita localitat costanera amb més construccions de sitges de Galícia i probablement l’únic poblet mariner de Galícia que conserva encara la seva típica arquitectura marinera.

Degustarem un menú tradicional de cuina gallega en un restaurant amb vistes a la Ria de Pontevedra.

A la tarda, després d’un recorregut panoràmic per la costa arribarem a O Grove, on tindrem l’oportunitat de realitzar un passeig amb vaixell per la ria d’Arousa, la més gran i productiva de Galícia i on podrem veure on i com es cultiven els musclos a Galícia, a més de degustar-los durant el nostre passeig en vaixell.

Retorn al Parador de Cambados, on ens esperen per sopar. Allotjament.

Castell de Soutomoaior – Vigo – Pazo de Quiñones
Divendres, 5 de març

Esmorzar. Avui coneixerem el Jardí d’Excel·lència Internacional situat a la falda del castell de Soutomaior, on entre d’altres, podrem veure la camèlia amb major diàmetre de Galícia. El parc i els seus jardins daten de finals del segle XIX, i naixeren arran de la iniciativa del seu propietari, el marquès de la Vega d’Armijo, qui decidí transformar el castell en una casa residencial o d’estiueig. Després de ser adquirit per la Diputació de Pontevedra i ser objecte d’una gran rehabilitació, el jardí es va obrir al públic i actualment compta amb 25 espècies de camèlies que creixen en harmonia al costat de castanyers de més de 800 anys d’història i grans sequoies.

Continuem el nostre viatge per visitar la ciutat més gran de Galícia, Vigo, el veritable cor de les Rias Baixas. Descobrirem la seva llum, el seu clima temperat, la seva gastronomia, la seva cultura i el seu increïble paisatge. Primer realitzarem una panoràmica en autocar per conèixer la ciutat i pararem al parc públic d’O Castro, des d’on gaudirem d’unes espectaculars vistes de la Ria de Vigo. En el port de la ciutat encara tindrem temps per gaudir d’un exquisit dinar en un dels seus restaurants i tastar les populars ostres d’A Pedra.

La nostra jornada continuarà amb la visita dels jardins públics del Pazo de Quiñones de León, on coneixerem a Matusalem, possiblement la camèlia més antiga d’Europa i la seva esplèndida col·lecció de palmeres, que conformen un jardí acollidor decorat amb escuts, parterres i fonts.

Tornarem al Parador on tindrem temps per refrescar-nos. Passejant arribarem fins al restaurant on degustarem el nostre últim sopar.

Allotjament al Parador.

Pazo de Faramello – A Coruña
Dissabte, 6 de març

Esmorzar a l’hotel i ja amb les nostres maletes, ens acomiadem de Cambados. Ens dirigim cap a l’últim pazo del viatge, el Pazo de Faramello, situat en un entorn espectacular i d’una bellesa natural incomparable. El conjunt arquitectònic té més de tres segles i està carregat d’història i encant. Visitarem el seu jardí màgic, passejant entre fonts, estanys i canals, on veurem una gran varietat d’arbres, entre els quals, les camèlies i els arbres fruiters són els protagonistes.

Seguim la nostra ruta d’avui fins A Coruña, presidida per la Torre d’Hèrcules, una ciutat ideal per gaudir de les magnífiques platges o fer una caminada pel llarg passeig marítim que l’envolta quasi per complet. Acabarem el viatge amb la visita d’aquesta bella ciutat abraçada per l’oceà Atlàntic, la qual posseeix un excepcional conjunt romànic de carrers, places i esglésies medievals. Dinar en ruta.

A l’hora prevista, ens traslladarem a l’aeroport de A Coruña per agafar el nostre vol cap a Barcelona, on ens espera l’autocar del Club del Viatger i per retornar-nos als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge
 • Trasllats en autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona des del Maresme i Barcelona ciutat
 • Vols directes: Barcelona – Santiago de Compostel·la, A Coruña – Barcelona
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant per a totes les visites indicades a l’itinerari
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Monumento San Francisco de 4* o similar a Santiago de Compostel·la
 • 3 nits d’allotjament al Parador de Cambados de 4* o similar a Cambados
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del dinar del primer dia fins al dinar del darrer dia
 • Begudes incloses als àpats: aigua, vi i cafè
 • Totes les entrades incloses segons itinerari
 • Les visites especificades en el programa
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat anteriorment
 • Les despeses de caràcter personal
 • Les propines
 • L’Assegurança de cancel·lació. Preu: 60,00 €

INFORMACIÓ ASSEGURANCES

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  AXA  VIP PLUS PREEX  “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 34 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent.

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 100 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 90 € per dia.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació,

El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament total de l’import del viatge.

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

*fotos cedides per Turismo de Galícia