Flandes, esplendor medieval

Us proposem un viatge de somni a Flandes, una regió del nord de Bèlgica amb una identitat, tradicions, gastronomia i idioma propis. Al llarg del viatge descobrirem ciutats de conte de fades com les romàntiques Bruges i Gant, d’estil medieval amb pintoresques vies empedrades, fotogèniques placetes, esglésies històriques i canals d’aigua, i també visitarem Amberes, on la seva rica arquitectura renaixentista i el riu Escalda perfilen una ciutat moderna i atrevida, Malines, la ciutat més desconeguda de les joies flamenques que brilla a través dels seus grans monuments,  Lovaina amb el seu ric passat i una de les ciutats universitàries més importants de Bèlgica i Brussel·les, la capital d’Europa, cosmopolita i tradicional, urbana i verda, que ens sorprendrà amb la seva Grand Place o el Manneken Pis, el símbol de la ciutat.

Itinerari

Volem a Brussel·les
Dissabte, 3 d’octubre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida en direcció cap a l’aeroport de Barcelona per volar fins a Brussel·les. Després de recollir l’equipatge, el nostre guia local ens donarà la benvinguda i ens traslladarem fins al centre de la ciutat on ens allotjarem les dues properes nits.

La fascinant capital de Bèlgica i capital administrativa de la Unió Europea és a la vegada històrica i ultramoderna, extravagant i buròcrata, i sobretot profundament multicultural amb les seves arrels francòfones, flamenques, euròcrates i immigrants. A més, Brussel·les gaudeix d’un paisatge urbà fascinant que combina majestuositat, extravagància i decadència. Façanes d’estil art noveau conviuen harmònicament amb el formigó dels edificis dels anys seixanta, mentre que increïbles mansions del segle XIX contrasten amb els imponents edificis de vidre de la Gotham City de la UE, i tot, gira al voltant de l’espectacular, vibrant i animat centre medieval de la ciutat, on descobrirem la Grand Place, una de les places més belles del món!

Avui realitzarem un passeig a peu pel centre de la ciutat, que es divideix en dues àrees principals: la ciutat alta i la ciutat baixa. La part baixa és la zona tradicionalment més pobra, on vivien els emigrants i la classe treballadora; aquí és on se situa la Grand Place amb el seu excepcional conjunt urbà del segle XVII. En canvi, a la ciutat alta era on residia la reialesa i l’aristocràcia i en aquest elegant barri se situa el gran pulmó verd de la ciutat, el Parc de Bruxelles, i alguns dels museus més importants. Durant el nostre recorregut, veurem les galeries de Saint-Hubert, que foren el primer centre comercial d’Europa, la Grand Place, sense dubte, el cor geogràfic, històric i comercial de Brussel·les i la icònica estàtua de Manneken Pis, tot un símbol a la ciutat.

Al vespre, soparem a un restaurant local i allotjament.

Brussel·les – Amberes – Malines – Brussel·les
Diumenge, 4 d’octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Malines. Habitada des de la prehistòria, va començar a desenvolupar-se al segle X, després de la fundació de l’abadia S. Rombout, que va pertànyer al príncep-bisbe de Lieja fins al 1356, quan va viure un breu període d’independència. Seguidament aquesta va passar a mans borgonyones i es convertí el 1473 en la capital dels Països Baixos. Tot i que no fou fins al s. XIV quan la ciutat visqué el seu màxim esplendor sota el regnat de Margarita d’Àustria, qui va afavorir l’arribada de nombrosos cèlebres humanistes i artistes, que van difondre el seu gust renaixentista i afavoriren el seu desenvolupament econòmic, convertint-la actualment en una de les poblacions més pintoresques del país.

Realitzarem una visita per l’encisador nucli històric, tot passejant pels seus carrers i placetes, esquitxades aquí i allà, per algunes de les nombroses esglésies gòtiques que es troben repartides a tota la ciutat fins a arribar a la Grote Markt, la supèrbia plaça central envoltada d’edificis gòtics, renaixentistes i barrocs dels segles XVI-XVIII, i on està situada l’ajuntament i la catedral.

Trasllat fins a Amberes per dinar a un restaurant. Havent dinat visitarem la segona ciutat més important de Bèlgica, que destaca com a ciutat artística, centre industrial, comercial, estudiantil i seu episcopal, la qual s’estén sobre la riba de l’estuari de l’Escalda, on es situa el port més gran de Bèlgica. Al llarg de la història, i gràcies al seu desenvolupament industrial, la ciutat atragué nombrosos escultors, arquitectes i pintors, essent Rubens una de les figures més cèlebres de la ciutat, els quals guarniren Amberes amb nombrosos i bells monuments convertint-la en una autèntica joia. Des d’aleshores, la seva riquesa i esplendor ha anat in crescendo i avui dia, aquesta és una de les ciutats més atractives del país.

Farem un passeig pel nucli històric tot descobrint la seva rica història i visitarem la Grote Markt, la plaça principal de la ciutat, envoltada d’esplèndids edificis gremials segles XVI I XVII i la catedral, declarada Patrimoni de la Humanitat. Acabada la visita tornarem a Brussel·les, on soparem a un restaurant local. Allotjament.

Brussel·les – Gant – Bruges
Dilluns, 5 d’octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb maletes en direcció a Bruges on arribarem al vespre. La primera parada d’avui serà a Gant on és ben conegut que els seus habitants professen un amor incondicional envers la petita ciutat, una de les més atractives, acollidores i dinàmiques del país, que acull un dels centres històrics medievals més ben conservats i autèntics d’Europa.

Dedicarem la jornada a descobrir els tresors que Gant ens ofereix, el qual ens meravellarà amb la seva fabulosa arquitectura, els seus monuments i la seva fantàstica xarxa de canals.  Coneixerem el seu nucli històric construït durant els segles XIII i XIV, quan la ciutat va desenvolupar-se econòmicament i socialment gràcies a la indústria tèxtil, tot fent un passeig pel seu centre medieval que posseeix tres placetes interconnectades, sobre les que s’eleven les torres de l’edifici històric de Belfort i algunes esglésies, entre altres.

Abans de dinar a un restaurant local, encara tindrem temps de visitar la seva catedral, construïda en diferents estils, on es conserva un dels retaules més emblemàtics del nord d’Europa, “L’adoració del xai místic” que data del 1432, una de les millors obres del pintor flamenc Jan Van Eyck.

Havent dinat realitzarem un plaent recorregut en vaixell pels canals d’aquesta ciutat on gaudirem d’una perspectiva diferent de la ciutat, tot veient alguns dels seus edificis més emblemàtics tals com la catedral de Sant Bavo, l’església de Sant Nicolau, el castell, i  passarem per davant del carrer Graslei, un dels carrers més pintorescs i fotografiats de Gant amb les seves cases gremials perfectament conservades, algunes de les quals daten del segle XII.

Finalitzada la visita, trasllat a Bruges on ens allotjarem les properes dues nits. Sopar a un restaurant local i allotjament.

Bruges
Dimarts, 6 d’octubre

L’Anonimat que va viure Bruges durant més de quatre segles ha fet que sigui una de les ciutats medievals més ben conservades del món. Al llarg de la seva història, Bruges fou la primera gran capital del comtat de Flandes i una de les principals ciutats comercials d’Europa.

Actualment, és una de les ciutats més fascinants i visitades de Bèlgica, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, amb el seu centre històric medieval de conte de fades, pintorescs carrers estrets de llambordes i canalets de somni comunitats per placetes fotogèniques envoltades d’altes torres, esglésies i edificis amb encant.

Després d’esmorzar a l’hotel realitzarem una visita a peu del seu nucli antic construït al voltant d’una fortalesa del segle IX. Passarem per la plaça del mercat, del segle XIII, on es situa el Belfort amb el seu campanar, arribarem a l’ajuntament, i tot seguit podrem veure alguns dels canals que passen per la ciutat entre altres monuments. Seguidament, visitarem la cerveseria Halve Maan, on veurem el procés d’elaboració de la cervesa i degustarem el famós “BrugseZot”.

Dinar a un restaurant local. A la tarda, realitzarem un passeig en vaixell fins a arribar al poblet de Damme. Al llarg del trajecte podrem relaxar-nos tot gaudint de la bellesa del paisatge i a l’arribada, disposarem d’una mica de temps lliure per fer un passeig per aquest petit poble i a l’hora acordada tornarem a Bruges. Resta de la tarda lliure per fer un passeig pel nostre compte, o fer algunes compres. Sopar a un restaurant local i allotjament.

Bruges – Lovaina i retorn a casa
Dimecres, 7 d’octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb maletes cap a Lovaina, una població universitària i rica d’història, que acull una de les universitats més antigues d’Europa, inaugurada l’any 1425.

Aquest matí farem una visita guiada per descobrir aquesta animada ciutat i conèixer la seva història tot fent un passeig per conèixer alguns dels monuments de la ciutat, com per exemple, la plaça de la Grote Markt,  on trobarem el bellíssim edifici de l’ajuntament, l’església de Sant Pere, i alguns edificis que pertanyen a la universitat i que es troben disseminats al llarg de la ciutat.

Després de dinar a un restaurant local, ens traslladarem cap a l’aeroport de Brussel·les per volar directament fins a Barcelona, on l’autocar del Club del Viatger ens retornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats, del Maresme Vallès Oriental i Occidental, Girona i Barcelona ciutat
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge
 • Vols Barcelona – Brussel·les – Barcelona
 • Taxes i impostos inclosos
 • Facturació d’una maleta de fins a 23 kg per persona
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Guia local castellanoparlant durant tot el recorregut
 • 2 nits d’allotjament a Brussel·les a l’hotel Crowne Plaza Le Palace de 4* o similar
 • 2 nits d’allotjament a Bruges al Grand Hotel Casselbergh de 4* o similar
 • Les visites especificades en el programa
 • Pensió completa des del sopar del primer dia fins al dinar del darrer
 • Begudes incloses als àpats: vi o cervesa i aigua
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança de cancel·lació. Preu: 60€ per persona

Més detalls del viatge

Web de l’hotel on ens allotjarem a Brussel·les: Hotel Crowne Plaza 4*

Web del l’hotel on ens allotjarem a Bruges: Gran Hotel Casselbergh de 4*