Fiords Noruecs en mini creuers i trens

Una obra d’art esculpida per la pròpia naturalesa. Probablement el lloc del món on el diàleg entre la terra i el mar és més fascinant. Els fiords, valls excavades per glaceres i colonitzades pel mar, proposen un tipus de viatge diferent, sense marge per a l’avorriment o les presses.

Els fiords semblen un bell obstacle a primera vista, però en realitat l’aigua també fa camí, només els haurem de creuar en ferri o gaudint d’un mini creuer  que ens proporcionarà una estona per relaxar-nos a coberta mentre contemplem el paisatge. Després del ferri vindrà un altre poble pintoresc, una carretera sinuosa, una antiga església de fusta que ha surat en el temps… i un altre fiord.

Enguany hi hem introduït un recorregut en tren molt especial, el “Bergensbanen” que ha estat elegit com un dels millors viatges en tren del món per Lonely Planet, ens portarà des de Bergen a Oslo, oferint unes panoràmiques de muntanyes, llacs i fiords espectaculars.

Itinerari

Camí cap a Alesund, Noruega
Dimarts, 30 de juliol

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol a Alesund via Oslo . Arribada a Alesund, on ens espera la nostra guia que ens acompanyarà durant tot el recorregut. Trasllat a l’hotel.  Allotjament.

Per qui ho vulgui, dedicarem una estona a fer una breu passejada pels carrers d’aquesta encisadora ciutat fins a arribar al port pesquer de Brosundet.

Per molts, aquesta ciutat costanera és igual de preciosa que Bergen però a una escala menor, i per descomptat, aquesta és menys turística. Alesund és el port pesquer més important del país, base de la flota de pesca de bacallà més gran del país. La ciutat  es troba en una estreta península en forma d’ham, tot i que avui dia, la seva població viu repartida entre diverses illes i penínsules properes. Després d’un gran incendi, es va reconstruir novament en estil liberty o Art Noveau, per la qual ocupa un lloc especial a la història de l’arquitectura europea.

Alesund- Geiranger – Sogndal
Dimecres, 31 de juliol

Esmorzar a l’hotel i trasllat al port per embarcar al ferri catamarà, que durant tres hores de recorregut ens portarà fins a Geiranger, només sortir de port tindrem unes meravelloses vistes de la península d’Alesund, que rodejarem per introduir-nos cap als fiords des de l’oceà. Descobrirem un bonic recorregut d’uns 120 km passant per tres fiords diferents i uns paisatges espectaculars.  El més important, el Geirangerfjord,  considerat la joia reial dels fiords noruecs,  un indret declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, veurem granges, moltes abandonades de fa temps, que segueixen enclavades a les altíssimes parets quasi verticals i unes aigües de color verd maragda a on es precipiten belles cascades, com les de “Les Set Germanes” i “El Vel Nupcial. Arribada a  Geiranger, on desembarcarem.  Dinar i seguirem la nostra ruta en autocar fins a Sogndal, ens esperen un recorregut creuant les meravelles naturals de Noruega, mirant a qualsevol direcció no deixarem de veure llocs espectaculars, repletes de pics elevats, cascades, pobles encantadors. Arribada a Sogndal.  Sopar i allotjament a l’hotel.

Sogndal-Kaupanger-Gudvangen-Flam
Dijous, 1 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida fins a Kaupanger, a pocs kilòmetres del nostre hotel, on agafarem el primer dels dos ferris que avui ens portaran fins a Flam. El primer de 2 hores i 30 min arriba fins a Gudvangen i el segon de 2 hores més fins a Flam. Aquest recorregut és una oportunitat única per conèixer els fiords més bonics de l’oest de Noruega.  Del Sognefjord, recorrerem el seu braç més estret i majestuós, conegut com el  Naeroyfjord,  quan es fon la neu de juny es veuen fins a 25 cascades, entre elles la de Kjelfossen que té una caiguda lliure de 840 metres. Més endavant trobarem el Aurlandsfjord, també declarat Patrimoni de la Humanitat por la UNESCO, al final d’aquest fiord passarem pel petit poble de Fronningen, que no si pot arribar per carretera. Arribada a Flam dinar i tarda lliure per gaudir de l’espai natural o relaxar-nos en el nostre hotel. Sopar

Flam-Myrdal- Flam – Bergen
Divendres, 2 d’agost

Esmorzar a l’hotel i just davant tenim l’estació, on agafarem el famós tren panoràmic fins a Myrdal, per gaudir d’una de les travessies en tren més espectaculars del món. El recorregut és de només 20 km, salva un impressionant desnivell de 864 metres a través de 20 túnels. Aquesta línia fèrria es va inaugurar l’any 1942 i durant el seu recorregut de 50 minuts travessa la inhòspita serralada d’Hardangervidda, des d’on veurem passar poderoses cascades. Retorn a Flam i continuació en bus cap a Bergen passant pel canó de Stalheim i el poble de Voss. Sopar i allotjament a l’hotel de Bergen, on ens hi quedarem dues nits. Després de sopar començarem a explorar aquesta encisadora ciutat envoltada de set muntanyes impressionantment altes i set fiords. Bergen és una ciutat bella i captivadora, amb Bryggen, i el bulliciós Vagen com a peça central, Bergen amb una àmplia oferta cultural i un dinàmic estil de vida, cultiva les esplanades amb centenars de cases de fusta, mentre que els funiculars ofereixen imponents vistes.

Bergen
Dissabte, 3 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí, fem una completa visita de la ciutat de Bergen amb els seus pintorescs carrerons i monuments més importants, incloent-hi la península Nordnes, la sala de Håkon, un saló de cerimònies gòtic que va construir el rei Haakon Haakonsson per la coronació del seu fill l’any 1261, la torre de Rosenkrantz, que forma part de l’antiga fortificació de Bergenhus, i l’església de Maria, l’església més antiga de la ciutat que data del s. XI que destaca pel seu esplèndid púlpit barroc ricament ornamentat. Passejarem pels carrers del districte de Bryggen, on alguns dels seus edificis han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i on podrem admirar la combinació d’arquitectura antiga i moderna que proporciona un magnífic marc de carrers bulliciosos plens de vida. Finalment arribarem al port de Bergen i veurem la frenètica activitat de càrrega i descàrrega de mercaderies. Dinarem a base de peix en un restaurant local. Durant el matí, pujarem amb funicular a un dels 7 pics de Bergen, el Floyen. Inaugurat l’any 1918, aquest ens permetrà ascendir fins a una altitud de 320 metres, des d’on podrem contemplar la fantàstica vista que ens ofereix del centre de la ciutat i el seu entorn.

Tarda dedicada la visita de Troldhaugen, la casa de Nina i Edvard Grieg, pianista i compositor noruec, considerat un dels principals representants del romanticisme. La casa d’estil suís, va ser dissenyada per l’arquitecte Schack Bull situada en un entorn exuberant, es troba sobre un promontori que s’endinsa en el llac Nordaas amb una vista excepcional. A partir de 1885 fins a la seva mort en 1907, Edvard Grieg va viure i va treballar aquí, de gira per Europa amb la seva esposa Nina durant els mesos d’hivern. A través de la seva música, que encara té una gran audiència a tot el món, es va convertir en l’ambaixador de Noruega.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Tren Bergen a Olso
Diumege, 4 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a l’estació central per agafar el tren que en aproximadament 6hr 45 min  en portarà fins a Oslo, un trajecte de quasi 500 km.

Les línies de ferrocarril s’estenen més de 3.000 km a través de Noruega, moltes es desplacen per la bella natura noruega, oferint panoràmiques de muntanyes, llacs i fiords. El més famós d’aquests viatges en tren és el “Bergensbanen” que ha estat elegit com un dels millors viatges en tren del món per Lonely Planet, passarem sobre Hardangervidda, l’altiplà muntanyosa més alt d’Europa. Una de les seves ramificacions més famoses és la del Tren de Flam, que l’haurem fet un parell de dies abans. Dinar picnic durant el trajecte i arribada a Oslo. Trasllat al nostre hotel.

A la tarda farem una visita caminant pel centre d’Oslo, ubicada entre el fiord Oslofjord i una  sèrie de boscosos pujols, Oslo va ser nomenada com a Capital Verda d’Europa de 2019 per la seva dedicació i esforç dedicat a preservar els espais naturals i reduir la pol.lució mediambiental. Un compacte centre urbà que resulta fàcil i segur de conèixer a peu. Sopar

Olso i tornada a casa
Dilluns, 5 d’agost

Esmorzar a l’hotel.  Avui dedicarem a fer una completíssima visita de la capital noruega, situada a peu del seu fiord, abans de tornar a casa. Començarem amb una visita panoràmica per orientar-nos i farem una parada a la terrassa exterior de la Casa de l’Òpera. Amb l’esperança de transformar la ciutat en un centre cultural de referència mundial, les autoritats es van  embarcar en un faraònic projecte de reforma del front marítim, incloent-hi com a peça clau la construcció de l’Òpera, una creació destinada a convertir-se en un dels edificis moderns més emblemàtics d’Europa. Amb un cost de 500 milions d’euros, va ser dissenyada per semblar-se a una glacera flotant. Un edifici subtil, que d’entrada, no sembla gens especial però que acaba sent fascinant amb la seva meravellosa vista del fiord.

A continuació, farem un passeig pel parc Vigeland. El principal atractiu de Frognerparken és una extraordinària exposició a l’aire lliure de l’obra de Gustav Vigeland, l’escultor més estimat pels noruecs. El parc és escenari de 212 obres de granit i bronze, on podrem admirar la seva obra més famosa, el Sinataggen, que representa a un nen londinenc particularment malhumorat.

Abans de dinar a un restaurant local, encara tindrem temps de veure l’exterior del Palau  Reial, construït el s. XIV, i lloc de residència dels reis de Noruega.  Continuarem fins al carrer principal de Karl Johans, que forma un eix cerimonial des del mateix palau cap al centre de la ciutat.

A la tarda gaudirem estona lliure per les compres d’última hora. Trasllat a l’aeroport per agafar un vol fins a Barcelona on l’autobús del Club del viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada previatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats amb l'autocar del Club del Viatger a l'aeroport de Barcelona
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vol a Alesund via Oslo, retorn des d’Oslo directe a Barcelona.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • Guies local a Bergen i Oslo
 • 1 nit al Scandic Parken a Alesund o similar
 • 1 nit al Quality Hotel Sogndal a Sogndal o similar
 • 1 nit al Fretheim Hotel a Flam o similar
 • 2 nits a Best Western Plus Hordaheimen a Bergen o similar
 • 1 nit al Scandic Victoria a Oslo o similar
 • Esmorzar diari.
 • Pensió completa, primer servei esmorzar a Alessund i darrer dinar a Oslo.
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Ferri de Alesund a Geiranger
 • Ferri de Kaupanger a Gudvangen
 • Ferri de Gudvangen a Flam
 • Tren de Flam – Myrdal – Flam
 • Tren de Bergen a Oslo
 • Entrada a la casa museu Troldhauagen
 • Funicular de Bergen
 • Un petit obsequi per habitació
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes als àpats
 • Les propines
 • Assegurança de cancel·lació

Documents de la pòlissa