Al cor de Verdi: Nabucco i Aida al Festival Verdi a Parma i Busseto

Sabies que el Festival Verdi va guanyar el Premi com a Millor Festival del món en els Premis Internacionals d’Òpera?
El  club del viatger us vol acompanyar en aquest meravellós esdeveniment.

El Festival Verdi 2019, se celebra a diferents espais d’Emilia Romanya, nosaltres anirem a veure  Nabucco al Teatre Regio di Parma, el més prestigiós dels dotze teatres de Parma i un dels més cèlebres teatres lírics d’Itàlia i Aida al Teatre Giuseppe Verdi, situat dins de la Rocca Pallavicino di Busseto un castell d’època medieval.

Cada any els mesos de setembre i octubre es dediquen a la música de Verdi i als llocs que estaran sempre relacionats amb ell com Parma i Busseto que visitarem intensament, per respirar la mateixa atmosfera, escoltar els mateixos sons i gaudir les olors i els colors que van ser una font d’inspiració per a la Mestre!

I no només la música enriqueix aquesta regió, també la seva gastronomia ens donarà l’oportunitat de gaudir d’una excel·lent experiència culinària  gaudint dels famosos productes d’Emília-Romanya.
Cal mencionar que Parma es reconeguda per la UNESCO, com a “ciutat creativa de la gastronomia “

 

Itinerari

Celler de Culatello di Zibello Visita Villa Verdi
Dissabte, 28 de setembre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar a l’aeroport de Milà, on tenim previst arribar abans del migdia i on ens espera el Lucas, el guia que ens acompanyarà durant tot el viatge.

Camí de Parma, pararem per fer una visita culinària molt  especial, a la ribera del riu Po ​​a la província de Parma, a prop de la terra de Verdi on visitarem els antics cellers de  “Culatello di Zibello” dins d’una antiga masia-castell al costat del riu. El Culatello està elaborat de la millor part de la cuixa del porc, curosament salada  i guarida de la humitat en les coves, on descansa durant almenys 11 mesos i té tot el sabor, l’olor i la història del riu. Després d’una visita guiada pel celler, on ens oferiran un còctel de benvinguda, farem un meravellós dinar degustació.

Seguim camí fins a Sant’Agata on visitarem la Villa Verdi, incloses les habitacions privades de la família. Aquesta gran masia, ara habitada pels descendents de Verdi, va ser la residència del Mestre a partir de 1851 i va ser aquí on va reconciliar el seu amor tant per la música com per l’agricultura. Va dividir el seu temps entre aquesta residència i Gènova a més de viatjar àmpliament.

Seguim fins a Parma i trasllat a l’hotel Mercure Standhal de 4* situat al cor de la ciutat,  l’anomenen  “l’hotel dels artistes”, ja que és on s’hi allotgen degut a la seva bona ubicació a prop del teatre.

A l’hora acordada, anirem caminant fins a un típic restaurant del club Verdi,  “La Corale Verdi”, freqüentat i molt apreciat pels locals per la seva gastronomia popular.

Parma, es considerada “ciutat creativa de la gastronomia” per la UNESCO, en el cor de la anomenada “ vall dels aliments italians”  una destinació on hi trobarem la major quantitat de productes típics amb denominació d’origen com: Pernil de  Parma, Parmigiano Reggiano, Culatello di Zibello, Porcini Bolets di Borgotaro, Coppa de Parma, vins de Parma i molts altres.

En acabar, tornada caminant a l’hotel en un agradable passeig de menys de 15 minuts.

Les belleses del Parma antic i l’estrena de Nabucc
Diumenge, 29 de setembre

Després de l’esmorzar, començarem un meravellós passeig pel nucli antic de Parma. Visita de la seva catedral romànica, una de les més belles d’Itàlia, dedicada a la Mare de Déu de l’Assumpció, la Catedral és considerada un exemple suprem del romànic a la vall del riu Po. A l’interior, es pot veure la famosa “Assumpció de la Mare de Déu en el cel” pintada a la cúpula per Correggio i  la “Deposició de la Creu” per Benedetto Antelami, que també va construir amb maó vist i el famós marbre de color rosa de Verona el Baptisteri octogonal. L’edifici representa una combinació perfecta dels estils romànic i gòtic, amb una increïble varietat d’escultures i decoracions tant per dins com per fora.

Seguirem amb la visita del Teatre Farnese, un meravellós teatre totalment de fusta construït a l’interior del Palau Pilotta. Aquesta gran obra mestra de fusta creada entre 1616 i 1618 per Giovanni Battista Aleotti, coneguda com l’Argenta, és el primer exemple d’un teatre amb tecnologia per a escenaris en moviment. També veurem la Galeria Nacional que va ser creada a mitjans del segle XVIII pel duc Felip de Borbó,  i s’ha anat ampliat i enriquit. La secció de Rocchetta és especialment important, ja que alberga un important treball de Correggio i Parmigianino. Fins i tot podrem veure un Leonardo da Vinci si no coincideix amb alguna assignació per a una exposició internacional.

Ja arriba l’hora de dinar i serà a base d’un “Giro-Pizza”: menú de degustació de pizza en una pizzeria cèntrica.

En acabar, seguirem la nostra visita pels principals punts d’interès turístic de Parma.

El Teatre Regio, construït entre 1821 i 1829, en estil neoclàssic per la duquessa “María Luigia”, que s’ha convertit en el temple de les òperes de Verdi.

Visitarem el lloc  de naixement de Toscanini, els mobles, records i documents originals pertanyents al cèlebre director de direcció es mostren juntament amb les modernes tecnologies que ens narren el camí artístic que va portar al Mestre a la fama mundial.

Abans de tornar a l’hotel, farem un recorregut pels històrics palaus  dels Borbons, com el Parc Ducal i el Palau,  on domina l’estil original “francès”, amb una decoració elaborada i adornada amb estàtues i altres elements decoratius. La família Farnese va ser la primera que converteix l’antic castell en una residència palatina.

Una estona per descansar al nostre hotel  i preparar-nos per la nit d’Òpera. Caminant pocs metres, ens espera un aperitiu reforçat en un restaurant al costat del teatre i seguirem fins al Teatre Regio, on a les 20.00 hores  comença l’estrena de l’òpera NABUCCO!

L’òpera en quatre actes composta l’any 1841 per Giuseppe Verdi en un llibret italià de Temistocle Solera. Nabucco és l’òpera, amb la que Verdi guanya la seva reputació com a compositor. Ell mateix, va comentar que “aquesta és l’òpera amb la qual comença la meva carrera artística i, tot i que vaig tenir moltes dificultats, és cert que Nabucco va néixer sota una estrella afortunada”.

Després de l’òpera, que té una duració d’aproximadament 3 hores amb un interval,   sopar en un restaurant típic i tornada a l’hotel.

El bonic centre urbà de Parma i l'òpera Aida
Dilluns, 30 de setembre

Després de l’esmorzar, continuareu amb la visita al centre de la ciutat de Parma i tindrem una estona lliure, per descobrir al nostre aire les botiguetes de productes típic de la zona.

Dinarem aviat en un restaurant del centre i tornarem a l’hotel per preparar-nos per la sortida,a les 15.00 hores, cap a Busseto. Busseto i els seus voltants són imprescindibles per a tots els amants de la música que vulguin conèixer més sobre Giuseppe Verdi, l’enginyós geni musical de la seva època.  Serà un autèntic plaer anar des de Roncole fins a Casa Barezzi, al Teatre i la Piazza Verdi, passejar per les arcades de la ciutat i respirar la mateixa atmosfera, escoltar els mateixos sons i gaudir les olors i colors que dominen la vall del Po i que van ser una font d’inspiració per a la Mestre!

A les 16.00 hores,  farem la visita de la casa natal de Giuseppe Verdi a Roncole Verdi, on va néixer el 10 d’octubre de 1813.

Seguirem amb la visita de la Casa Barezzi, Antonio Barezzi, es va convertir en el mecenes de Verdi, el va portar a casa seva  i el  va tractar com si fos un dels seus propis fills i el 1836 el Mestre es va casar amb la seva filla Margherita.

Va ser en el gran saló, on el Mestre va donar la seva primera interpretació pública com a compositor i músic, on també s’hi convidava a cantants a participar en concerts.

A les 18.30 hores arribada al Teatre Verdi de Busseto, on a les  19.00 començarà l’òpera AIDA, una òpera en quatre actes d’un llibret italià d’Antonio Ghislanzoni. Situada en el vell Regne d’Egipte, va ser encarregada per l’Òpera Khedivial del Caire i estrenada el 24 de desembre de 1871, en un espectacle dirigit per Giovanni Bottesini. Actualment, el treball té un lloc central en el cànon operístic, que rep anualment actuacions a tot el món. L’esquema de Ghislanzoni segueix un escenari sovint atribuït a l’egiptòleg francès Auguste Mariette, però en la biògrafa de Verdi  de Mary Jane Phillips-Matz argumenta que la font és en realitat Temistocle Solera.

La seva durada serà de 3 hores amb 2 intervals

En acabar sopar a Busseto, abans de tornar al nostre hotel de Parma.

Delícies gastronòmiques de la Regió de Parma
Dimarts, 1 d’octubre

Esmorzar i sortida amb les maletes, però encara ens queda una bona jornada.

Passarem pels turons de Parma i visita  d’una finca lletera on es produeix el Parmigiano-Reggiano, on farem una visita guiada amb degustació. Veurem algunes de les fases de la producció del formatge observant com els artesans mestres creen realment un dels productes més deliciosos del món: el Rei dels formatges Parmigiano Reggiano.

Seguirem amb la visita del castell de Torrechiara, que domina la vall de Parma amb unes vistes espectaculars tant de la vall com cap a la ciutat. Torrechiara és una de les fortificacions millor conservades de tota la regió. Va ser construït entre 1448 i 1460 per Pier Maria Rossi.

Haurem de pujar uns 200 metres a peu, ja que l’autobús no hi arriba.

El dinar el farem en un celler tradicional especialitzat en Vinagre Balsàmic de la regió de Reggio Emilia, però primer gaudirem de l’explicació sobre el procés de producció, la preparació dels barrils i la seva utilització,  la cocció del most del raïm, l’abocament i l’extracció dels barrils.

A més d’un tast del seu producte, el dinar constarà d’un plat principal i un postres.

En acabar, ens dirigirem a Milà i la nostra última visita torna a tenir caràcter de Verdi, visitarem la casa Verdi “Casa di Riposo per Musicisti G. Verdi” on descansen les seves restes.

Ja arriba l’hora de tornar cap a casa així que ens dirigirem cap a l’aeroport de Milà per agafar el vol que ens portarà a Barcelona. En arribar,  l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens retornarà als punts de trobada del primer dia

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vol directe a Milà amb la companyia aèria Vueling i totes les taxes incloses
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • 3 nits a l’hotel Mercure Standhal de 4* situat al cor de la ciutat de Parma
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Pensió completa des del dianr del primer dia fins el dinar del darrer dia
 • Les begudes en els àpats (vi i aigua)
 • Totes les visites i excursions descrites a l’itinerari
 • Entrada a l’òpera NABUCCO (Première), a platea, al Teatre Regio de Parma
 • Entrada a l’òpera AIDA, a platea, al Teatre Verdi de Busseto
 • Aquesta representació,compta només d’un total de 250 places
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança de cancel·lació

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

 • Per ser un Festival molt exclusiu amb un número limitat d’entrades, per poder garantir la reserva, el dipòsit serà demanat abans del 15 de març.