La vall del Jerte i la florida dels cirerers

La Vall del Jerte sorprèn cada primavera. Més d’un milió i mig de cireres floreixen formant un vel blanc que cobreix aquesta peculiar vall. En conseqüència, ha estat modelada en terrasses per adequar-la al cultiu de les cireres.

Aquesta és la imatge que ens volem endur d’aquest viatge, que d’altra banda estarà ple de cultura, natura i bona gastronomia. Posteriorment, visitarem Toledo, ciutat Patrimoni de la Humanitat i a Extremadura visitarem el conegut Triangle Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Format per les localitats de Càceres, Guadalupe i Mèrida.

També, descobrirem una de les gastronomies més riques de la península amb fantàstics àpats i gaudirem d’una experiència única al Restaurant Atrio, premiat amb tres estrelles Michelin. A més, aprofitarem per endinsar-nos a la província de Salamanca per anar a Guijuelo, bressol del millor pernil.

Per acabar, ens sentirem com antics nobles en allotjar-nos en antics palaus, castells i convents convertits en increïbles Paradores de Turisme.

El Club del Viatger us portarà a descobrir una de les regions més desconegudes i a la vegada més encantadores del país, la Vall del Jerte!

Itinerari

Calella - Barcelona - Toledo
Dimarts, 2 d'abril

Sortida en autobús des dels diversos punts de recollida per agafar camí cap a Toledo. El viatge en autocar privat ens permet dur a terme aquest trajecte de la forma més confortable. Esmorzarem a bord i dinarem a un restaurant de camí. Per fer el viatge més curt, tindrem l’autocar ben equipat amb una nevera plena de cava, refrescos i snacks. A la tarda arribarem a Toledo.

Sopar i allotjament a l’hotel de Toledo.

Toledo - Plasència
Dimecres, 3 d'abril

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida amb maletes. Visitarem Toledo, coneguda com la ciutat de les tres cultures a causa de la convivència durant segles de cristians, àrabs i jueus. Conserva entre les seves muralles un llegat artístic i cultural increïble, reconegut per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat. Visitarem la Sinagoga, construïda el s. XIV ricament ornamentada i la Catedral Primada de Toledo, que té un valor i un significat teològic que s’ha convertit en un referent molt important per a la vida pastoral de tota la diòcesis, pels sacerdos i per als fidels.

Dinarem i continuem fins a Plasència, coneguda com la ciutat monumental. Farem un passeig per la ciutat per conèixer els seus carrers i endinsar-nos en l’ambient del centre abans d’anar cap al nostre hotel. Durant les dues properes nits, ens allotjarem en el Parador de Plasència, ubicat en el convent de Sant Domingo, construït al segle XV amb gruixuts murs de pedra, sostres de volta i una cuidada decoració d’estil gòtic.

Sopar al nostre hotel i allotjament.

Plasència - Guijuelo - Béjar - Hervás
Dijous, 4 d'abril

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida per endinsar-nos a la província de Salamanca per visitar la fàbrica d’embotits “Julián Martín” a Guijuelo, on descobrirem tot sobre el món del porc ibèric.

El porc ibèric creix lentament, tendeix a generar més greix que múscul i necessita menjar molt per formar un quilo de carn, no sembla pas una raça rendible, però proporciona la carn més saludable i saborosa que existeix! Coneixerem els secrets de la producció tradicional d’aquests producte tan estimat, ens donaran indicacions de com tallar correctament el pernil i dinarem a base de la millor selecció d’embotits de gla amb pà tradicional i acompanyats d’un bon vi.

Després de dinar, seguirem fins a Béjar, encara a Salamanca. El seu patrimoni monumental és un tresor que val la pena conèixer tot passejant per la ciutat antiga, allargada i en forma de vaixell enclavat sobre una petita cresta muntanyosa.

De retorn cap a la província d’Extremadura, encara tindrem temps de visitar Hervás, una pintoresca vil·la encinglada, on es troba un dels calls jueus millor conservats d’Espanya, format per un traçat irregular d’estrets i costeruts carrers flanquejats per cases de tova i entramats de fusta.

Arribada a Plasència, sopar i allotjament.

Plàsencia - La Vall del Jerte - Càceres
Divendres, 5 d'abril

Esmorzar bufet i sortida amb maletes cap a Cáceres. Dedicarem el dia d’avui a conèixer la Vall del Jerte. Cirerers, rouredes, castanyers i alzinars s’escalonen, segons l’alçada, mentre que els cultius ocupen les zones baixes de les valls.  S’hi conreen espècies típicament mediterrànies, com el llimoner, el taronger, l’olivera, i el fruiter estrella, el cirerer que compta amb més d’un milió d’exemplars. Les dates seleccionades per aquest viatge ens permetran gaudir de l’espectacle dels cirerers en flor,  una estampa que difícilment podrem oblidar! Visitarem una finca de cireres per conèixer els secrets del cultiu d’aquesta fruita i anirem a Tornavacas, on passejarem a la riba de les aigües cristal·lines del riu i apreciarem la flora i fauna d’aquesta regió.

Després de dinar a un restaurant local, començarem el nostre camí cap a Cáceres, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Passejarem pels seus carrers carregats d’història, on es concentren edificis memorables i racons plens de màgia, conseqüència d’un passat llarg, replet de grans personatges i fets llegendaris. Coneixerem el centre històric de la ciutat, una petita illa emmurallada amb una desena de torres que ens permetran retrocedir fins a l’antiga Edat Mitjana. Visitarem la Plaça Mayor i caminarem pel laberint urbà ple de casones assolellades i palaus senyorials, i encara tindrem temps de visitar el Museu Arqueològic Provincial.

En acabat, ens traslladarem cap al Parador de Càceres, el nostre allotjament durant les dues properes nits, un palau renaixentista en ple nucli històric, on descansarem una mica abans d’anar a sopar al reconegut restaurant Atrio, guardonat amb tres estrelles Michelin. Les seves creacions han sorgit de la reinvenció de la cuina clàssica extremenya, receptes modernes i creatives de sabors exquisits, una  autèntica delícia per la vista, l’olfacte i el paladar.

Tornada a l’hotel i allotjament.

Càceres - Trujillo - Guadalupe - Càceres
Dissabte, 6 d'abril

Esmorzar bufet a l’hotel. Avui dedicarem el matí a visitar Trujillo, ciutat bressol d’il·lustres personatges vinculats al descobriment d’Amèrica. Passejarem pels carrers empedrats d’aquesta ciutat medieval i veurem el conjunt d’esglésies, castells i palauets que flanquegen la Plaça Mayor, centre de la vida social i comercial.

Seguirem fins a  Guadalupe, on farem una breu passejada pel seu centre històric i dinarem al Parador de la ciutat. Havent dinat, visitarem el monestir de Guadalupe, l’impressionant conjunt monàstic, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, que alberga entre els seus murs un patrimoni artístic i històric de reconeguda admiració nacional i internacional, un edifici religiós únic, mescla d’estils gòtic, mudèjar, renaixentista, barroc i neoclàssic, construït al llarg dels segles XIII i XVIII.

Tornada a Càceres per retornar cap al nostre hotel, on soparem i allotjarem aquesta nit.

Cáceres - Mèrida - Zafra
Diumenge, 7 d'abril

Esmorzar bufet i sortida amb maletes cap a Mèrida, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i una de les ciutats més brillants de l’imperi romà.

Farem una visita panoràmica de la ciutat i, posteriorment, ens traslladarem fins a les restes de l’antiga ciutat romana. Visitarem el teatre romà, el monument més emblemàtic del conjunt arqueològic, amb una capacitat superior a 6.000 espectadors, i l’amfiteatre, on encara es poden veure alguna de les sales que servien d’estances per als gladiadors i els cubiculums per les feres.

Continuarem la visita al centre històric on veurem el Pòrtic del Fòrum, el Temple de Diana, l’Arc de Trajà, antiga porta d’accés a la ciutat, l’alcassaba àrab, considerada la construcció musulmana més antiga d’Espanya i el pont romà, situat sobre el riu Guadiana, un dels ponts més llargs de l’antiguitat amb els seus setanta arcs.

Dinar al Parador de Mèrida, un antic convent del segle XVIII construït sobre les restes d’un temple dedicat a la Concòrdia d’August.

Trasllat fins a Zafra, ciutat que ens transmetrà l’ambient evocador de l’antic Al Andalús amb les seves cases emblanquinades i places salpicades de palmeres.

Ens allotjarem la propera nit al seu Parador, en realitat el Palau dels Ducs de Feria, que s’alça sobre un majestuós castell del segle XV d’àmplies i elegants estances, una espectacular façana i un majestuós pati renaixentista. Sopar i allotjament.

Zafra - Aeroport de Sevilla i vol cap a Barcelona
Dilluns, 8 d'abril

Esmorzar bufet. Després d’uns dies intensos recorrent i descobrint una de les regions més desconegudes de la península, a l’hora convinguda ens dirigirem cap a l’aeroport de Sevilla per volar directament cap a Barcelona.

En arribar, l’autobús del Club del Viatger ens portarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

  • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l'itinerari definitiu.
  • Guia acompanyant del Club del Viatger.
  • Autocar privat durant tot el viatge.
  • Trasllats des de l’aeroport de Barcelona fins als diversos punts de recollida acordats.
  • Vol directe de Jerez a Barcelona.
  • Taxes i impostos aeris inclosos.
  • Facturació d’una maleta de fins a 23 kg per persona.
  • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari.
  • Guia local castellanoparlant per les visites indicades a l’itinerari.
  • 1 nit a l’hotel Eurostars Palacio Buenavista de 5* a Toledo.
  • 2 nits al Parador de Plasència de 4*.
  • 2 nits al Parador de Càceres de 4* .
  • 1 nit al Parador de Zafra 4*.
  • Esmorzar bufet diari.
  • Pensió completa durant tot el viatge, des del primer àpat a l’autocar del primer dia fins l’esmorzar del darrer.
  • Begudes incloses en tots els àpats.
  • Sopar degustació al Restaurant Atrio 3*** Michelin.
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
  • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
  • Les propines.
  • Les despeses de caire personal.
  • Assegurança de cancel·lació. Preus i condicions a consultar amb el Club del Viatger.

s les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa