Expo 2020 Dubai i Abu Dhabi

El Club del Viatger torna als Emirats Àrabs Units per visitar Duba i d’Abu Dhabi, aquest cop amb un valor afegit, la visita de dos dies a l’ EXPO 2020 a Dubai, la primera exposició universal que es celebra en un país del Orient Mitjà i el seu lema: “Connectar les ments, creant-ne futur”.
Un esdeveniment únic, el més gran que hi ha hagut mai, on la posada en escena del millor del món àrab donarà la benvinguda a 190 països participants i a milions de visitants d’arreu del globus.
També descobrirem Abu Dhabi, la capital dels emirats on el contrast de la tradició i modernitat es barregen amb elegància, ho veurem en la seva rica mesquita del xeic Zayed, la més gran dels Emirats Àrabs Units, i el furista museu Louvre, el primer museu universal en un país del món àrab.

Ja coneixes aquestes ciutats? Tot i així val la pena tornar-hi perquè de ben segur que et tornaran a sorprendre, el seu creixement ha canviat la seva fisonomia contínuament, especialment amb la Expo 2020.

Itinerari

Barcelona - Dubai
Dilluns, 7 de desembre

Trobada amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida per anar cap a l’aeroport de Barcelona des d’on volarem fins a Dubai. Arribada a mitja nit.

Un cop arribem trasllat  fins al nostre hotel de 4* i situat al mig de la ciutat, on ens allotjarem les properes 4 nits.

Dubai tradició i modernitat
Dimarts, 8 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre guia local per descobrir Dubai, la ciutat amb el creixement més ràpid de tot el món, un impressionat horitzó de gratacels on s’hi ubiquen luxosos hotels, centres comercials i importants seus d’empreses internacionals, però on també descobrirem els seus orígens i les seves tradicions.
El nostre recorregut comença amb les millors vistes de la ciutat, pujarem quasi fins a tocar el cel, al 125è pis del “The Top Burj Khalifa”, la torre, que disposa de 160 pisos, va ser dissenyada per l’arquitecte Adrian Smith i està inspirada en la geometria de la flor del desert i els sistemes de modelatge de l’arquitectura islàmica. Disposa de 57 ascensors, el més ràpid d’ells, que a més és de dos pisos, es desplaça a una velocitat de 10 metres per segon. Això significa que anirem cap amunt i cap avall a gairebé 35 quilòmetres per hora, en només 55 segons, tindrem Dubai als nostres peus.
Però el que acabem de visitar també l’hi ha sortit un competidor, així que continuarem el nostre recorregut fins a l’últim referent cultural dels Emirats Àrabs Units, “Dubai Frame” una estructura icònica que “Emmarca” les vistes impressionants del Vell i del Nou Dubai, alhora que serveix de pont metafòric que connecta el passat ric de l’emirat amb el seu magnífic present, en mirar cap al nord veurem l’antic Dubai, la ria de Dubai esquitxada d’embarcacions dhow i els socs circumdants. Cap al sud, veurem l’esplendor de la nova Dubai, una sorprenent exhibició de lluents gratacels, brillants ports esportius i altres proeses de l’enginyeria moderna. Des del terra, l’estructura daurada de ferro forjat s’emmarca perfectament en les dues escenes, un pont de vidre de 93 metres de llarg, transparent amb panells de vidre d’última generació connecta les dues torres verticals paral•leles. Avançar sobre el vidre transparent dóna l’emocionant sensació d’estar caminant sobre l’aire.
Arriba el moment de conèixer els seus orígens, farem un dinar tradicional al Sheikh Mohammed Center, situat al districte històric de la capital, on un amfitrió local ens parlarà sobre cultura, costums i religió i posteriorment visitarem el Museu de Dubai, ubicat en el Fort Al Fahidi, amb més de 180 anys d’història. Creuarem les aigües del canal de Dubai amb l’embarcació tradicional, Abra, fins a arribar a Dubai Creek, i la zona de Bastakia, amb els reductes d’arquitectura històrica i les cases dels vells comerciants on encara s’hi poden trobar espècies diverses, objectes d’or i joieria artesanal.
Per acabar el dia, un altre de les boniques atraccions de la ciutat, “Dubai Fountains Show” el sistema de fonts coreogràfiques més gran del món, que ballen al so de conegudes peces musicals, ho veurem des del restaurant Abd El Wahab, on soparem avui. Un dia llarg i emocionant, ja és hora d’anar ca a descansar al nostre hotel.

Explorant l'expo 2020 Dubai
Dimecres, 9 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar fins al recinte de l’EXPO 2020, on passarem el dia.

Guiats pel nostre guia local organitzarem la visita dels dos dies per poder gaudir el màxim d’aquesta magnífica exposició.

Dinar dins del recinte de l’EXPO 2020.

Trasllat de tornada a l’hotel i sopar al mateix hotel.

 

 

EXPO 2020“Connectar les ments, creant-ne futur”

Un esdeveniment únic, el més gran que hi ha hagut mai, on la posada en escena del millor del món àrab donarà la benvinguda a 190 països participants i a milions de visitants d’arreu del globus.

L’Expo 2020, on el tema general: “connectar les ments, creant-ne futur” es basa en què les innovacions i el comportament són el resultat de persones i idees que es reuneixen de maneres originals i úniques.

Però “crear futur”, tenint cura de la sostenibilitat, per a un progrés que no comprometi la vida i necessitats de les properes generacions; i de  la mobilitat, per a la creació de noves i més eficients connexions (tant físiques com virtuals) entre persones, comunitats i països; oportunitats totes elles per treure el millor profit del futur de les persones.

 

El projecte està inspirat per la lògica del mercat tradicional àrab, el soc, en el qual cada tipus de producte s’ubica en un sector diferenciat. Al centre, la gran plaça d’Al Wasl (antic nom de Dubai), hi ha els pavellons més petits, i seguint el perímetre, els més grans, que s’estenen com pètals grans.

 

Tres pavellons principals, cada un dedicat a una de les principals àrees temàtiques: sostenibilitat, mobilitat i oportunitats. El Pavelló de la Sostenibilitat estarà compost per una sèrie d’estructures planes, cobertes amb panells fotovoltaics,  serà la seu de les últimes troballes en fonts renovables i innovació energètica. El Pavelló de la Mobilitat, té forma de trèvol envoltat per una gran plaça decorada amb animacions i joc de llums. El Pavelló de les Oportunitats sembla una piràmide invertida, amb obertures, passadissos i fins i tot un jardí cobert que serà la “llar” d’esdeveniments i espectacles temàtics.

Entre els pètals es trobaran pavellons importants com el Pavelló de Benvinguda, el Pavelló de la Innovació i el Pavelló UAE (Emirats Àrabs Units)

Aproximadament 4 km de llarg i 1,8 d’ample d’Exposició, dissenyats per ser accessible i explorada totalment a peu.

 

Un altre apunt important, la meitat de l’electricitat utilitzada durant l’esdeveniment serà generada enterament a partir de recursos renovables, mentre que el 90% del material utilitzat en els nous edificis vindrà del material convertit i reutilitzat de vells edificis i infraestructures. L’Expo Dubai 2020 serà també una oportunitat per impulsar l’ocupació i la inversió. Amb el desenvolupament sostenible de les atraccions turístiques, els espais comercials i residencials generaran al voltant de 277.000 nous llocs de treball, 40% dels quals estaran dins el sector de la promoció turística.

 

Explorant l'Expo 2020 Dubai i Safari al desert
Dijous, 10 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar fins al recinte de l’EXPO 2020

Dinar dins del recinte de l’EXPO 2020.

Per acomiadar-nos de Dubai farem un divertit safari, sortirem a mitja tarda per gaudir del desert. En vehicles 4 x 4 ens endinsarem al desert i el nostre conductor experimentat ens demostrarà les seves habilitats en conducció pujant fins A les crestes de les dunes, pararem un moment per sentir la immensitat del desert, on quedarem  envoltats  de dunes daurades, unes vistes senzillament impressionats. Des d’aquest punt seguirem fins a arribar al campament Beduí, on gaudirem d’un sopar BBQ sota les estrelles, mentre una ballarina ens delectarà amb la dansa del ventre i la dansa Tanoura. Mentre esperem que es pongui el sol, un altre moment màgic, els beduïns ens invitaran a donar un vol en camell

Xeic Zayed - Emirates Palace - Museu del Louvre
Divendres, 11 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar fins a Abu Dhabi, a només 140 km per una carretera pràcticament recta.

Abu Dhabi, la capital dels Emirats Àrabs units,  és  també una de les ciutats més grans dels Emirats, amb una població de gairebé un milió de persones, la ciutat s’estén damunt una illa en forma de T que sobresurt de la costa. La majoria de la població és foraster i aquesta ciutat, important nucli financer i empresarial, és considerada una de les ciutats més monumentals, modernes i riques del món. Dedicada històricament al conreu del dàtil i la cria de camells, no fou fins al 1958 que es trobà petroli per primer cop a la zona. Deu anys més tard, el 1968 el Regne Unit anunciava la seva retirada de la zona i el 1971 el xeic àrab Zayed es va convertir en el principal impulsor de la formació dels Emirats Àrabs Units. Amb la independència, aquests emirats van començar una carrera d’èxit basada en l’explotació petrolífera i la ciutat d’Abu Dhabi s’anà convertint, poc a poc, en la metròpolis luxosa i global que és a dia d’avui.

Un cop arribem a Abu Dhabi farem una visita panoràmica, passant per Plaça de la Unió, mostra única del patrimoni dels Emirats Àrabs Units a través de les seves escultures i ens dirigirem a la bella mesquita del xeic Zayed, la més gran dels Emirats Àrabs Units i que pot ser visitada per persones d’altres confessions religioses, compta amb quatre minarets d’una altura de 107 metres i amb 82 voltes, la més important té una alçada de 80 metres i un diàmetre de 36 m.  El complex té 1048 columnes a l’exterior i 96 en el interior. L’artesania d’alta qualitat i d’inspiració musulmana, s’ornamenten amb milers de pedres precioses i semiprecioses, especialment incrustades en el marbre, com lapislàtzuli, ametistes, ònix vermell, aventurina, nacre i petxina de abulón entre d’altres.

Ens aproparem fins a la línia marítima i la costa de la ciutat i arribarem, finalment, fins a l’emblemàtic Emirates Palace, l’hotel, el més luxós d’Abu Dhabi on hi dinarem al seu restaurant bufet.

Havent dinat visitarem el Museu del Louvre d’Abu Dhabi, el primer museu universal en un país del món àrab, un far de cultura que il·lumina a diversos pobles i obres artístiques de la història de la humanitat.

Al vespre ens traslladarem al nostre hotel per sopar.

Tornada a casa
Dissabte, 12 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar per traslladar-nos a l’Aeroport Internacional de Dubai on prendrem el nostre vol a Barcelona a primera hora de la tarda. Un cop arribem a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens acompanyarà als diversos punts de recollida del primer dia. Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vols d’anada i tornada amb la companyia aèria Emirates i totes les taxes incloses
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • 4 nits al Courtyard by Marriot AL Barscha de 4* o similar a Dubai
 • 1 nit al Southern Sun Abu Dahbi de 4* o similar a Abu Dhabi
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Pensió completa des de l’esmorzar del segon dia fins a l’esmorzar del darrer dia
 • Que inclou: Dinar al Sheikh Mohammed Centre cultural Sopar en El Wahab restaurant amb vistes al Dubai Fountains Show Dinar bufet al restaurant Emirates Palace, el més luxós d’Abu Dhabi
 • Totes les visites i excursions descrites a l’itinerari
 • Entrada de dos dies a l’EXPO 2020
 • Entrades al Museu de Dubai
 • Passeig amb “Abra” barca tradicional a Dubai
 • Entrada a la torre Burk Khalifa a Dubai
 • Entrada al “Dubai Frame”
 • Safari al Desert amb 4x4 amb sopar BBQ sota les estrelles
 • Entrades a la Mesquita del xeic Zayed a Abu Dhabi
 • Entrades al Museu del Louvre d’Abu Dhabi
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les begudes als àpats
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança opcional de cancel•lació, que és pot adquirir per 90 €