Dubai i Abu Dhabi, ciutats germanes i a l’hora rivals

El Club del Viatger torna als Emirats Àrabs Units per visitar  Duba i d’Abu Dhabi, en vigílies de grans esdeveniments, aquestes dues ciutats germanes i a l’hora rivals s’engalanen i competeixen entre elles donant com a resultat una arquitectura impressionant.

Ciutats que encara que s’hagin visitat fa uns anys es tornen a presentar com a noves degut al seu ràpid creixement, un passeig pel passat, el present i el futur dels dos Emirats més rics.

Itinerari

Barcelona - Dubai
Dilluns, 7 de desembre

Trobada amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida per anar cap a l’aeroport de Barcelona des d’on volarem fins a Dubai. Arribada a mitja nit.

Un cop arribem trasllat  fins al nostre hotel de 4* i situat al mig de la ciutat, on ens allotjarem les properes 4 nits.

Dubai tradició i modernitat
Dimarts, 8 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre guia local per descobrir Dubai, la ciutat amb el creixement més ràpid de tot el món, un impressionat horitzó de gratacels on s’hi ubiquen luxosos hotels, centres comercials i importants seus d’empreses internacionals, però on també descobrirem els seus orígens i les seves tradicions.

Començarem coneixent els seus orígens, el Dubai Creek, i la zona de Bastakia, on és mantenen  els reductes d’arquitectura històrica i les cases dels vells comerciants. Visitarem el soc d’or, el d’espècies i el de perfums, on s’hi venen des de simples lingots a joieria extremadament sofisticada, perfums que envasen en exclusives ampolles i espècies que aromatitzen els carrers.

Creuarem les aigües del canal de Dubai amb l’embarcació tradicional, Abra, fins a arribar al districte històric de la capital, on visitarem el museu de Dubai ubicat en el Fort Al Fahidi de 180 anys i gaudirem d’un dinar tradicional al Centre Sheikh Mohammed, on un amfitrió local ens parlarà sobre cultura, costums i religió.

Continuarem el nostre recorregut fins a  l’últim referent cultural, fins que l’hi surti un competidor, dels Emirats Àrabs Units, “Dubai Frame” una estructura icònica que “Emmarca” les vistes impressionants del Vell i del Nou Dubai, alhora que serveix de pont metafòric que connecta el passat ric de l’emirat amb el seu magnífic present, en mirar cap al nord veurem l’antic Dubai, la ria de Dubai esquitxada d’embarcacions dhow i els socs circumdants. Cap al sud, veurem l’esplendor de la nova Dubai, una sorprenent exhibició de lluents gratacels, brillants ports esportius i altres proeses de l’enginyeria moderna. Des del terra, l’estructura daurada de ferro forjat s’emmarca perfectament en les dues escenes, un pont de vidre de 93 metres de llarg, transparent amb panells de vidre  d’última generació connecta les dues torres verticals paral·leles. Avançar sobre el vidre transparent dóna l’emocionant sensació d’estar caminant sobre l’aire.

Seguirem experimentat les alçades però ara pujarem quasi fins a tocar el cel, al 125è pis del  “The Top Burj Khalifa”, la torre, que disposa de 160 pisos, va ser dissenyada per l’arquitecte Adrian Smith i està inspirada en la geometria de la flor del desert i els sistemes de modelatge de l’arquitectura islàmica. Disposa de 57 ascensors, el més ràpid d’ells, que a més és de dos pisos, es desplaça a una velocitat de 10 metres per segon. Això significa que anirem cap amunt i cap avall a gairebé 35 quilòmetres per hora, en només 55 segons,  tindrem Dubai als nostres peus.

Per acabar el dia, un altre de les boniques atraccions de la ciutat, “Dubai Fountains Show” el sistema de fonts coreogràfiques més gran del món, que ballen al so de conegudes peces musicals, ho veurem des del restaurant on soparem avui. Un dia llarg i emocionant, ja és hora d’anar cap a descansar al nostre hotel.

Dubai Marina i passeig en un IOT – Desert de Dubai
Dimecres, 9 de desembre

Esmorzar a l’hotel.

No ens mourem de Dubai però en veurem dos de diferents, primer rodejats d’aigua i desprès de la sorra del desert. Ens dirigirem cap al districte “DUBAI MARINA”, que ofereix un entorn exclusiu per estones de lleure però també zona de negocis.

Pujarem a bord d’un luxós iot per explorar Dubai des d’una perspectiva diferent i veurem llocs tant emblemàtics com el Dubai Marina, Ain Dubai, Atlantis Hotel, Burj Al Arab.

En acabar, dinarem en un restaurant al port esportiu de Dubai.

Trasllat a l’hotel per descansar una estona i preparar-nos per l’activitat de la tarda, el “Desert Safari” un complert programa per viure el desert que també inclou sopar i entreteniment, una activitat d’aventura però a l’hora una experiència cultural.

Vindran a buscar-nos en vehicles 4×4, per conduir sobre les sorprenents dunes daurades de sorra d’aquesta regió. El nostre destí un campament Beduí en mig del desert,  amb impressionats vistes de la posta del sol sobre la silueta de les dunes, on podrem passejar en camell,  i mentre sopem a base de BBQ sota les estrelles, una ballarina ens entretindrà amb la dansa Tanoura o dansa del ventre. Tot plegat, una experiència màgica. Tornada a l’hotel.

Abu Dhabi – Museu del Louvre – Mesquita Xeic Zayed
Dijous, 10 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar fins a Abu Dhabi, a només 140 km per una carretera pràcticament recta.

Abu Dhabi, la capital dels Emirats Àrabs units,  és  també una de les ciutats més grans dels Emirats, amb una població de gairebé un milió de persones, la ciutat s’estén damunt d’una illa en forma de T que sobresurt de la costa. La majoria de la població és forastera i aquesta ciutat, important nucli financer i empresarial, és considerada una de les ciutats més monumentals, modernes i riques del món. Dedicada històricament al conreu del dàtil i la cria de camells, no fou fins al 1958 que es trobà petroli per primer cop a la zona. Deu anys més tard, el 1968 el Regne Unit anunciava la seva retirada de la zona i el 1971 el xeic àrab Zayed es va convertir en el principal impulsor de la formació dels Emirats Àrabs Units. Amb la independència, aquests emirats van començar una carrera d’èxit basada en l’explotació petrolífera i la ciutat d’Abu Dhabi s’anà convertint, poc a poc, en la metròpolis luxosa i global que és a dia d’avui.

Començarem amb la visita del Museu del Louvre d’Abu Dhabi, el primer museu universal en un país del món àrab, un far de cultura que il·lumina a diversos pobles i obres artístiques de la història de la humanitat, un acord entre els governs d’Abu Dhabi i de França ha permès la construcció d’aquesta joia a mans de Jean Nouvel i l’assessorament  i cooperació cultural durant 30 anys.

Dinar en el restaurant del museu i trasllat al nostre hotel per fer el check-in, descansar una estona i continuar amb un altre fantàstica visita.

Una visita panoràmica, passant entre altres per la Plaça de la Unió, mostra única del patrimoni dels Emirats Àrabs Units a través de les seves escultures, ens portarà fins a la bella mesquita del xeic Zayed, la més gran dels Emirats Àrabs Units i que pot ser visitada per persones d’altres confessions religioses, compta amb quatre minarets d’una altura de 107 metres i amb 82 voltes, la més important té una alçada de 80 metres i un diàmetre de 36 m.  El complex té 1048 columnes a l’exterior i 96 en el interior. L’artesania d’alta qualitat i d’inspiració musulmana, s’ornamenten amb milers de pedres precioses i semiprecioses, especialment incrustades en el marbre, com lapislàtzuli, ametistes, ònix vermell, aventurina, nacre i petxina de abulón entre d’altres.

El sopar d’avui serà a bord d’un ”Dhow”, vaixell tradional, que  durant unes dues  hores ens portarà al llarg  de las Costa  d’ Abu Dhabi  en el golf pèrsic, gaudint així de les magnífiques vistes panoràmiques. A la nit tornarem al nostre hotel per allotjar-nos-hi.

Qasr al Watan – Emirates Palace – Qsar al Hosn
Divendres, 11 de desembre

Esmorzar a l’hotel i començarem el dia en una visita que fa molt poc que esta disponible, el Palau Qasr Al Watan, obert al públic l’11 de març del 2019, el nou referent cultural a Abu Dhabi.

Anteriorment el Palau era usat només amb finalitats oficials, com acollir els liders d’estats estrangers, reunions del consell suprem i del gabinet federal del país, ara combina aquest afers amb el de Museu per donar a coneixer la seva historia, arti i patrimoni i com es van formar els Emirat Àrabs Units i el seu sistema de governança.

Dinarem a l’emblemàtic Emirates Palace, l’hotel més luxós d’Abu Dhabi, on gaudirem d’un espectacular dinar bufet

Seguirem amb un altre interessant visita, el Monument nacional Qasr Al Hosn, que es compon de dues icones principals el Fort interior (originalment construït el 1795) i l’exterior, el Palau (1939 45). Al llarg dels segles, ha estat la llar de la família dominant, la seu del govern, del consell consultor i de l’arxiu nacional; avui en dia és el monument commemoratiu de la nació i el narrador de la història d’Abu Dhabi.

En acabar, tornada a l’hotel per sopar en el mateix hotel.

Tornada a casa
Dissabte, 12 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar per traslladar-nos a l’Aeroport Internacional de Dubai on prendrem el nostre vol a Barcelona a primera hora de la tarda. Un cop arribem a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens acompanyarà als diversos punts de recollida del primer dia. Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vols d’anada i tornada amb la companyia aèria Emirates i totes les taxes incloses
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • 3 nits al Courtyard by Marriot AL Barscha de 4* o similar a Dubai
 • 2 nits al Southern Sun Abu Dahbi de 4* o similar a Abu Dhabi
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Pensió completa des de l’esmorzar del segon dia fins a l’esmorzar del darrer dia: Dinar al Sheikh Mohammed Centre cultural; Sopar en un restaurant amb vistes al Dubai Fountains Show; Dinar bufet al restaurant Emirates Palace, el més luxós d’Abu Dhabi; Sopar a bord d’un vaixell tradicional
 • Totes les visites i excursions descrites a l’itinerari
 • Totes les entrades en el monuments mencionats en el itinerari
 • Entrada en el Museu de Dubai
 • Entrada a la torre Burk Khalifa a Dubai
 • Entrada al “Dubai Frame”
 • Passeig amb “Abra” barca tradicional a Dubai
 • Navegació de dues hores en iot
 • Safari al Desert amb 4x4 amb sopar BBQ sota les estrelles
 • Entrada a la mesquita Sheikh Zayed
 • Entrada al Palau Qasr Al Watan
 • Entrada al Museu Louvre
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les begudes als àpats
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança opcional de cancel•lació, que és pot adquirir per 90 €