Europa en tren de Barcelona a Sant Petersburg

Europa en tren, 3700 km recorreguts en els trens  i ferris més moderns d’Europa.

El Club del Viatger us proposa una veritable però meravellosa “bogeria”, un viatge per Europa en tren,  utilitzant diversos trens i un excel·lent ferri.
Els poc més de 3700 km que recorrerem en alguns dels trens i ferri de passatgers més moderns d’Europa ens portaran a través de 8 països d’oest a est fins arribar a Sant Petersburg, la ciutat més bonica de Rússia.
Tots els recorreguts seran de dia per poder gaudir sempre dels paisatges de primavera que cobreixen la nostra meravellosa Europa.
Aquest viatge està pensat per a les persones que senten fascinació per viatjar en tren, per als romàntics, per als nostàlgics, per als amants del slow travel, per als amants d’Europa…

Itinerari

Barcelona - Lyon - Brussel.les
Dissabte, 11 de maig

Sortida des dels punts de recollida habituals situats fora de Barcelona amb l’autocar del Club del Viatger.  Els companys de viatge que visquin a Barcelona ciutat, els trobarem directament a l’estació de Sants a les 8h del matí.  Després de passar plegats el control de seguretat, sortirem a les 8:25h en el tren que ens portarà a Lió.  Aquest tren és una de les línies internacionals en les que cooperen l’espanyola Renfe i la francesa SNCF.  En aquest cas, el tren serà un tren AVE espanyol.  Durant el viatge, gaudirem d’un pícnic de dinar a bord del tren.

Arribada a l’estació de Lió Part Dieu a les 13:20h i connexió a les 14h amb el TGV que ens portarà directament a Brussel·les Midi on arribarem a les 17:43 h.  Anirem a peu al nostre hotel, situat a pocs metres de l’estació i tindrem temps per descansar i refrescar-nos abans de trobar-nos per sopar plegats i potser sortir a fer una volta per la ciutat.

Brussel.les - Colònia - Hamburg
Diumenge, 12 de maig

Després d’esmorzar a l’hotel, anirem a peu cap a l’estació per sortir a les 10:25h en un tren ICE alemany cap a Colònia on arribarem a les 12:15h i des d’on continuarem viatge a les 12:31h en un tren Intercity que, passant per Dortmund i Bremen, ens portarà fins a Hamburg on arribarem a les 16:50h.

Després de deixar els equipatges al nostre hotel molt a prop de l’estació, farem una visita guiada de la ciutat, part a peu per conèixer el centre i part en autocar per veure l’impressionant port i el nou emblema de la ciutat, l’Elbphilarmonie.  Sopar a un restaurant de la ciutat i allotjament.

Hamburg - Copenhaguen
Dilluns, 13 de maig

Esmorzar i sortida a peu cap a l’estació central d’Hamburg, situada a pocs metres del nostre hotel.  A les 9:28h sortirem a bord d’un tren Eurocity per fer un dels recorreguts més interessants del viatge que ens portarà a travessar l’Estat Federal de Schleswig-Holstein i a creuar el pont que va a l’illa de Fehmarn fins al port de Puttgarden on el nostre tren embarcarà en un ferri per creuar per mar l’estret conegut com a Fehmarn Belt fins al port de Roedby, ja en territori danès i on el tren desembarcarà de nou.

Continuarem viatge cap al nord per arribar a Copenhaguen a les 14:26h.  Avui tampoc hem inclòs el dinar però de ben segur que a l’estació d’Hamburg podrem comprar el que desitgem abans de sortir.  A l’arribada a Copenhaguen, ens esperarà un autocar i una guia local per fer-nos una visita panoràmica de la capital danesa i dels seus racons més emblemàtics. Acabada la visita, continuarem viatge en autocar per creuar el magnífic pont i impressionant túnel sota el mar de l’Öresund i entrar així en territori suec fins a la ciutat de Malmö.  Sopar i allotjament a un hotel molt a prop de l’estació.

Copenhaguen - Estocolm
Dimarts, 14 de maig

Després d’esmorzar, anirem a peu a l’estació de Malmö per sortir a les 9:04h en un tren X2000 dels ferrocarrils suecs en direcció a Estocolm.  Aquest és el tren més modern que circula pel país i encara que els suecs l’anomenen d’alta velocitat, assoleix “només” els 200 km/h. Després de creuar els meravellosos paisatges del sud de Suècia, arribarem a l’estació d’Estocolm Sud a les 13:38h on ens estarà esperant un autocar i una guia local.

Després de fer un dinar lleuger a un restaurant, començarem una visita guiada de la capital sueca, una ciutat de gran bellesa repartida sobre nombroses illes intercomunicades i amb una neteja, civisme i qualitat de vida extraordinàries.

Avui soparem a un restaurant de la ciutat i ens allotjarem a un hotel al centre.  Com que els dies són molt llargs al mes de maig, després de sopar serà un molt bon moment per fer una passejada i potser anar a prendre quelcom plegats.

Estocolm - Vaixell Viking line - Helsinki
Dimecres, 15 de maig

Esmorzar a l’hotel i matí lliure per explorar els carrerons del barri antic, visitar l’ajuntament o comprar algun record als carrers del centre.  Qui vulgui anar per lliure podrà fer-ho i qui vulgui anar acompanyat, podrà anar amb el guia del Club del Viatger. A l’hora acordada, anirem a dinar a un restaurant de la ciutat i ens traslladarem en autocar cap al port on embarcarem en un vaixell de la companyia escandinava Viking Line i sortirem a les 16:30h en direcció a Hèlsinki.  Ens allotjarem en cabines exteriors i soparem al buffet.  Nit a bord.

Helsinki - St Petersburg
Dijous, 16 de maig

Esmorzar a dalt del vaixell i arribada a Hèlsinki a les 10:10h.  Després de desembarcar, ens trobarem amb l’autocar i la guia local que ens faran una visita guiada de la capital de Finlàndia, coneguda també com “la Filla del Bàltic”.

Coneixerem el seu port amb el mercat, la Catedral Ortodoxa Upenski, la plaça del Senat, la sorprenent església Temppliaukio, l’edifici del Parlament i altres punts interessants de la ciutat.  Després d’un dinar lleuger, ens traslladarem a l’estació d’Hèlsinki per sortir a les 16h en el que serà el darrer tren d’aquest viatge, el tren Allegro que ens portarà fins a St. Petersburg a Rússia.

Després de passar el control de passaports i de visat a dalt del tren, arribarem a St. Petersburg a les 19:27h i ens traslladarem al nostre hotel situat al centre de la ciutat.  Sopar i allotjament.

St. Petersburg
Divendres, 17 de maig

Esmorzar i dia sencer dedicat a descobrir aquesta meravellosa ciutat, la veritable joia de Rússia. Degudament acompanyats d’una guia local, farem una visita panoràmica per conèixer la Fortalesa de Sant Pere i Sant Pau, el Museu de l’Hermitage i la residència d’estiu de Catarina la Gran, un palau d’estil barroc de gran bellesa.  Entre visita i visita, dinarem a un restaurant.

Retorn a l’hotel a darrera hora de la tarda.  Sopar i allotjament a l’hotel.

St. Petersburg - Vol cap a Barcelona
Dissabte, 18 de maig

Esmorzar i sortida de l’hotel, ja amb les maletes cap a embarcar en un hidrofoil que ens portarà fins a Petrodvorets on visitarem la Residència Imperial de Peterhof amb els seus jardins i les espectaculars fonts amb figures daurades.

Retorn a la ciutat per dinar a un restaurant abans de traslladar-nos cap a l’aeroport per volar de retorn a Barcelona, via una ciutat europea on enllaçarem.  Arribada a Barcelona al voltant de les 23h i trasllat amb l’autocar del Club del Viatger cap als punts habituals de Barcelona ciutat, Maresme i el Vallès.  Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Berenar-trobada de tots els participants al viatge per donar el programa i informacions als participants, fer la primera trobada de companys de viatge i conèixer al guia acompanyant.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge: Toni Corral
 • Guies locals castellanoparlants per les visites de Copenhaguen, Estocolm, Hèlsinki i St. Petersburg.
 • Tots els trasllats, visites i entrades segons l’itinerari.
 • 6 Nits d’allotjament a hotels de 4 estrelles
 • 1 Nit d’allotjament a bord del ferry de la companyia Viking Line en cabines exteriors.
 • Desdejuni bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge excepte els dinars del 12 i 13 de maig.
 • Bitllets de tren en 2ª classe per tots els trajectes especificats a l’itinerari.
 • Bitllet pel ferry Estocolm-Hèlsinki de la Viking Line en cabina exterior
 • Vol de tornada de St. Petersburg a Barcelona via una ciutat europea amb totes les taxes i impostos.
 • Facturació d’una maleta per persona de màxim 23 Kg.
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia AXA.
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari
 • El visat d’entrada a Rússia ja que els preus que cobra el Consolat Rús depenen de diversos factors de manera que no hi ha un preu fixe per tothom. El Club del Viatger s’encarregarà de tramitar-lo i informarà en el seu moment del cost exacte del mateix. A nivell informatiu, aquest cost estarà al voltant dels 80 € - 100 €.
 • Els dinars dels dies 12 i 13 de maig.
 • Les begudes als àpats.

Més detalls del viatge

 • Per aquest viatge es necessita el passaport vigent.
 • Tots els horaris i tipus de tren d’aquest itinerari estan subjectes a canvi ja que a l’hora d’escriure aquest text, només tenim dades aproximades.
 • A França, Bèlgica, Alemanya, Dinamarca i Suècia no hi ha diferència horària. A Finlàndia i a Rússia és una hora més tard que a Catalunya.
 • Les monedes utilitzades són:
 • A França, Bèlgica, Alemanya i Finlàndia:  l’Euro
 • A Dinamarca:  la Corona Danesa
 • A Suècia:  la Corona Sueca
 • A Rússia:  el Ruble
 • La climatologia a mitjans de maig és força agradable a tot Europa. Lògicament, a mida que ens desplacen cap al nord, pot refrescar més però el maig pot ser sorprenentment agradable als països nòrdics.  En tot cas, haurem d’anar preparats per la pluja i per temperatures fresques.