Etiòpia, l’imperi d’una de les grans civilitzacions de la humanitat

Més enllà del gran desert d’Àfrica, a les costes orientals del continent, una de les grans civilitzacions de la humanitat va construir un imperi, Abissínia, que a partir del segle XX va passar a anomenar-se Etiòpia.

Considerada una de les meravelles del món, un dels llocs més hipnòtics de la terra, Etiòpia és un diamant en brut. Els seus paisatges muntanyosos protegeixen les històriques ciutats imperials d’Axum, de Gondar i de Lalibela, amb els seus palaus de pedra i els seus temples cavats en la roca.

Al seu entorn, el poble etíop viu organitzat en tribus mil·lenàries que han fet de la dansa i els colors el seu ritual de pau.
Etiòpia és un país de majoria cristiana, la segona Jerusalem, la Roma africana. Un país desconegut que amaga una de les cultures i civilitzacions més fascinants de la història humana, un país divers, segur i acollidor que mostra, amb orgull, les petges de la seva grandesa i de la seva cultura.
El Club del Viatger us proposa un viatge inoblidable, un d’aquells viatges que només s’esdevenen un cop a la vida i que canvien la nostra mirada, un viatge al cor d’Àfrica, als orígens de l’home i al nucli de la seva més gran civilització.

Onze dies recorrent el nord d’Etiòpia i la seva capital, gaudint dels millors serveis que ens pot oferir el país i, sobretot, de la seva inacabable cultura, història, riquesa, bellesa i diversitat!

Itinerari

Barcelona - Addis Abeba
Dilluns, 08 d’octubre 2018

A l’hora acordada, sortida amb l’autocar del Club del Viatger cap als diversos punts de recollida habituals al Maresme, Vallès Oriental i Occidental i Barcelona, fins a l’Aeroport de Barcelona per volar cap a una ciutat europea on enllaçarem amb el vol de la companyia Ethiopian Airlines fins a Addis Abeba, la capital d’Etiòpia.  Àpats i nit a bord de l’avió.

Addis Abeba
Dimarts, 09 d’octubre 2018

De matinada, aterrarem a Addis Abeba, passarem els tràmits de passaport i duana, recollirem les maletes i ens trobarem amb el nostre guia local per traslladar-nos en autocar cap a l’Hotel Intercontinental, de 5 estrelles, on ocuparem les habitacions tan punt arribem i podrem encara esmorzar.  Després d’un temps prudencial per descansar i refrescar-nos, sortirem en autocar per conèixer la capital d’Etiòpia, Addis Abeba, la tercera capital més alta del món, situada a 2355 metres i amb una població de gairebé 3.400.000 habitants. Addis Abeba sovint és referida com “la capital política d’Àfrica” per la seva importància històrica, diplomàtica i política per al continent. La zona d’Addis Abeba està considerada una de les primeres zones del món on hi aparegué l’espècie humana. Aprofitarem la nostra estada a la capital per visitar el Museu Nacional, un dels més importants de l’Àfrica, i en el qual hi podrem veure l’esquelet de Selam, un dels esquelets d’homínid més antics del món, es tracta d’un australopitec de fa més de 150.000 anys!

Dinar a un restaurant de la ciutat. Havent dinat, continuarem recorrent la ciutat, fundada per l’emperador etíop Menelik II el 1886 després d’haver conegut les runes medievals de la muntanya veïna d’Enoto. Pujarem a la muntanya d’Enoto per visitar les esglésies construïdes per l’emperador Menelik i podrem veure, posteriorment, l’antic palau imperial, que conté un petit museu amb objectes reials. Des del mont Enoto podrem gaudir, a més, d’unes magnífiques vistes panoràmiques sobre la ciutat. Al vespre ens traslladarem de nou a l’hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Addis Abeba - Axum
Dimecres, 10 d’octubre 2018

Esmorzar a l’hotel i sortida, ben d’hora, cap a l’aeroport domèstic d’Addis Abeba, per volar cap a la ciutat d’Axum. Arribarem a Axum a mig matí i començarem la visita guiada de la ciutat. Axum és el lloc idoni per començar a resseguir la història de l’Antic Regne d’Axum i de l’Imperi Etíop, conegut amb el nom d’Abyssinia. El Regne d’Axum fou una de les grans potències del món antic, juntament amb Pèrsia, La Xina i Roma. El seu poder es manté des del segle V aC i fins al segle XIII dC. Acollí el cristianisme a partir del segle III aproximadament i fou un dels grans regnes aliats de Bizanci. L’església ortodoxa etíop segueix utilitzant, encara a dia d’avui, la llengua i l’escriptura ge’ez, pròpia d’aquella època. Axum fou, doncs, durant varis segles, el centre i la seu d’un bast imperi que dominava tota Etiòpia i ambdues ribes del Mar Roig. La nostra visita guiada ens permetrà conèixer Stelae Park amb els grans obeliscs de granit originaris d’aquesta època i considerat Patrimoni Universal de la UNESCO. L’obelisc més aktm el Gran Estel, va caure i es trencà en sis peces massives. D’empeus media 33 metres d’alçada. A dia d’avui, l’obelisc més gran medeix uns 23 metres d’alçada. Dinar a un restaurant local.

Havent dinat, continuarem el recorregut per la ciutat, tot visitant l’església i santuari de Santa Maria i el pati de la coronació, el Parc del Rei Ezana i les ruïnes del palau de la Reina de Saba, el que en el seu temps fou un massís palau amb murs de pedra, ornamentat i amb un desenvolupat sistema de drenatge d’aigües. Al vespre ens traslladarem al nostre hotel Sabean International, de 4*, on hi soparem i ens hi allotjarem.

Axum - Gorges De Tekeze - Muntanyes Simien
Dijous, 11 d’octubre 2018

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap a les gorges del riu Tekeze, tot gaudint de les vistes panoràmiques a les muntanyes de Simien. El riu Tekeze és un dels principals rius d’Etiòpia i, amb una longitud de 608 Km ha excavat el canyó més profund d’Àfrica i un dels més profunds del món, les gorges del Tekeze, on, en alguns punts, el desnivell és de més de 2000 metres. La regió de les muntanyes de Simien és un bell paratge considerat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, un enorme espai protegit i natural. Aquest conjunt muntanyós està esquitxat de petits pobles tradicionals que, històricament, foren habitats pels jueus d’Etiòpia fins a l’arribada dels exèrcits cristians dels emperadors etíops durant el segle XV. Dinarem al restaurant de l’Hotel Africa, a Shire i continuarem la nostra ruta transitant a través de les altes muntanyes Simien fins arribar al nostre agradable hotel, el Simien Lodge, situat en plena natura i a base de cabanyes tradicionals i molt acollidores. Sopar i allotjament a l’hotel.

Muntanyes Simien - Gonder
Divendres, 12 d’octubre 2018

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar per gaudir d’una aventura única, una autèntica excursió a peu per alguns dels punts més espectaculars de Simien on podrem conèixer els seus paisatges i la seva fauna endèmica. Es tracta d’una ruta molt suau i adaptada al nostre grup. Resseguirem l’escarpat nord d’Etiòpia en direcció a l’est, tot descendint per la Vall de Kaba fins enfilar-nos a Gich Abyss a través d’una estreta cresta que ens durà fins a un fantàstic penya-segat que ens oferirà unes vistes espectaculars a l’abisme de les muntanyes de Simien. Durant el camí podrem trobar una gran cascada del riu Jinbahir. Després de gaudir d’aquests paratges, tornarem a Sankaber resseguint una ruta diferent, tot gaudint dels paisatges i poblets de la vall del riu Wazla. Dinar en ruta. A la tarda ens trobarem de nou amb el nostre autocar i ens traslladarem a la ciutat de Gonder per passar-hi la nit a l’hotel Goha.

Gondar
Dissabte, 13 d’octubre 2018

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar per conèixer la ciutat de Gondar, fundada al 1636 per l’Emperador Fasilades, fou la capital reial d’Etiòpia durant el segle XVII. Durant els segles anteriors els emperadors etíops no havien fundat mai una capital reial, es traslladaven pel país amb tota la família reial i grans tendes i campaments itinerants. Fasilades, seguint una aparició divina en forma de bou, decidí fundar la ciutat de Gondar vora el llac Tana i alçar-hi allà el seu palau imperial.

Situada enmig d’un paratge natural de gran bellesa, els seus majestuosos edificis s’alcen recordant el gloriós passat d’Etiòpia. La Ciutadella de Fasil Ghebi, del segle XVII, amb les seves notables arquitectura, i les imponents esglésies fan de Gondar una de les ciutats més belles d’Etiòpia, una ciutat florent que, fa 500 anys fou la segona ciutat més gran del món! Dinar a un restaurant local a Gondar.

Visitarem també l’abadia de Debre Birhan Selassie, decorada amb escenes bíbliques i històries medievals. Al vespre retornarem al nostre hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Gondar - Gorgora - Bahir Dar
Diumenge, 14 d’octubre 2018

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la ciutat de Gorgora per a visitar l’església de Debre Sina. Aquesta església és una de les primeres obres de l’emperador Fasilades, fundada el 1608 substituint un antic monestir del segle XIV. Els interiors de l’església estan decorats amb pintures originals ide gran bellesa.

Després de visitar l’església, continuarem la nostra ruta fins arribar al llac Tana, el llac dels emperadors, aquell llac que anualment era visitat per la família reial com a lloc de pau i de bon clima. Pujarem a una embarcació i creuarem el llac. Durant la travessia del llac ens aturarem a visitar alguns dels monestirs que es troben a les seves ribes, com el monestir de Dek Stephanos i la seva rica col·lecció d’icones i el monestir d’Ura Kidane Mihret amb els seus famosos frescs. A la tarda arribarem a Bahir Dar i soparem i ens allotjarem a l’agradable hotel Abay Minch Lodge durant les properes dues nits.

Bahir Dar - Cascades Del Nil Blau
Dilluns, 15 d’octubre 2018

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a les Cascades del Nil Blau. Situada a les vores del llac Tana, el llac més gran d’Etiòpia, la ciutat de Bahir Dar gaudiex d’una ubicació privilegiada, nosaltres descobrirem avui els seus paratges! El riu Nil, amb més de 800Km de llarg a Etiòpia és també el riu més llarg d’Àfrica i representa l’artèria principal del país etíop. El Nil Blau, conegut localment com a Abay, flueix durant 800Km fins a trobar-se amb el Nil Blanc, o Khartum. En cap punt del riu, aquest és tan espectacular com a les cascades de Tis Isat, on l’aigua salta per un enorme penya-segat produint un bell arc de Sant Martí i essent aquesta una de les exhibicions més belles d’Àfrica!

Dinar a un restaurant local. A la tarda, si el temps ho permet, farem encara una visita panoràmica de la ciutat de Bahir Dar, tot coneixent l’antic palau del Rei Haile Sillasie, el palau Bezawit i el mercat municipal. Sopar i allotjament a l’hotel Abay Minch Lodge.

Bahir Dar - Lalibela
Dimarts, 16 d’octubre 2018

Esmorzar a l’hotel i trasllat cap a l’aeroport domèstic de Bahir Dar per volar cap a Lalibela, on hi arribarem a mig matí. Lalibela és la joia de la corona d’Etiòpia, seu les esglésies més famoses i l’escena de tantes cerimònies religioses importants. A Lalibela les esglésies estan esculpides sota el nivell del sòl, connectades entre elles per laberints de passatges i grutes desconegudes. Lalibela, antigament anomenada Roha, fou la capital de la dinastia Zagüe. El seu nom actual ve del rei Gebra Maskal Lalibela (1172 – 1212), canonitzat per l’Església etíop, qui va voler construir a la ciutat una nova Jerusalem en resposta a la conquesta de Terra Santa pels musulmans, així nasqueren les esglésies tallades a la roca, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Començarem la nostra visita de Lilabela coneixent les primeres sis esglésies situades totes juntes. Aquestes són Bet Golgotha, Bet Mikael, Bet Mariam, Bet Meskel, Bet Denagel i Bet Medhanel Alem. Aquesta darrera és la més gran del grup de sis esglésies i està construïda en forma de temple grec. A seu interior hi trobem les tombes buides dels patriarques bíblics Abraham, Isaac i Jacob. Aprofitarem el dia, també, per visitar a peu la ciutat de Lalibela tot descobrint-ne els seus carrers i els seus principals edificis. Dinar a un restaurant local.

Al vespre ens traslladarem a l’hotel Lodge Mazena per sopar i allotjar-nos-hi durant les properes dues nits. Abans d’anar a dormir, però, ens espera una vetllada molt simpàtica, la visita d’una casa local per gaudir amb etíops de la cerimònia tradicional del cafè!

Lalibela
Dimecres, 17 d’octubre 2018

Esmorzar a l’hotel I continuació de la visita de Lalibela.  Avui visitarem el segon grup d’esglésies que es troben a la ciutat.   Començarem visitant l’església Beta Emanuel, un monòlit de 36 peus d’alçada considerada com l’església més ben treballada de Lalibela, probablement pel fet d’haver estat l’església privada de la família reial.  Veurem també Beta Markorios, una església situada dins una cova i originalment utilitzada per propòsits seculars. Destaca molt especialment Beta Giorgis
o “Casa de Jordi”, que també visitarem. Aquesta església, tallada en forma de creu grega és la més elegant de les esglésies de Lalibela, situada isolada al sud-oest de la ciutat, només s’hi accedeix a través d’un passatge interior.

Dinar a un restaurant local. A la tarda visitarem l’església troglodita de Yemrehene Christos, a una hora de la ciutat. Aquesta església és construïda enterament dins una cova i destaca pels seus relleus i ornaments de fusta i pedra que la converteixen en un monument únic al món! Al vespre ens traslladarem al nostre hotel Mezena Lodge per a sopar-hi i allotjar-nos-hi.

Lalibela - Addis Abeba - Barcelona
Dijous, 18 d’octubre 2018

Esmorzar ben d’hora a l’hotel I trasllat cap a l’aeroport de Lalibela per volar fins a Addis Abeba. Un cop arribem a Addis Abeba, disposarem de tot el dia per visitor la ciutat. Tindrem opció de deixar les maletes custodiades a un hotel i gaudir tranquil·lament de la ciutat. Dinar a Addis Abeba.

Visitarem primerament el Merkato, el mercat a l’aire lliure més gran de l’Est d’Àfrica. En aquest autèntic mercat hi trobarem des d’espècies fins a joieria, artefactes antics i teles naturals, no hi ha res que no puguis trobar en un autèntic mercat africà! Podrem passejar pels carrers d’Addis Abebba i, al vespre, anirem a un restaurant local per a celebrar-hi el sopar de comiat abans de recollir les maletes i traslladar-nos a l’aeroport per al nostre vol nocturne d’Ethiopian Airlines de retorn a Barcelona, via una ciutat europea.

Arribada A Barcelona
Divendres, 19 d’octubre 2018

Aterrarem a Barcelona al matí, recollirem els equipatges i l’autocar del Club del Viatger ens vindrà a buscar i ens tornarà als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Berenar previ al viatge per conèixer els detalls i els companys de viatge
 • Un obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Autocar del Club del Viatger per al trasllat a l’aeroport de Barcelona i tornada
 • Vols internacionals de Barcelona a Addis Abeba via una ciutat europea
 • Tots els vols domestics: Addis Abeba – Axum – Bahir Dar – Lalibela – Addis Abeba
 • 2 nits d’allotjament a l’Hotel Intercontinental de 5* o similar a Addis Abeba (hem contractat la nit d’hotel anterior a la nostra arribada per poder així ocupar les habitacions de matinada, tan punt arribem a l’hotel)
 • 1 nit d’allotjament a l’Hotel Sabean International de 4* o similar a Axum
 • 1 nit d’allotjament a l’Hotel Simien Lodge o similar a les Muntanyes Simien
 • 2 nits d’allotjament a l’Hotel Goha de 4* o similar a Gondor
 • 2 nits a l’Hotel Abay Mezena Lodge de 4* o similar a Lalibela
 • Pensió completa durant tot el viatge des de l’esmorzar del primer dia fins al sopar del darrer, amés dels àpats als vols llargs.
 • Esmorzar tipus buffet
 • Minibus privat del tipus “Coaster”de 20 places durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant durant tota l’estada a Etiòpia
 • Totes les visites i entrades especificades a l’itinerari
 • Embarcació al llac Tana
 • Cerimònia del Cafè a Lalibela
 • Assegurança bàsica de cobertura en viatge
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Les begudes als àpats
 • L’assegurança d’anul.lació del viatger que es pot adquirir al Club del Viatger amb un cost adicional de 130 € per persona.
 • El visat obligatori d’entrada a Etiòpia

Més detalls del viatge

Aquest viatge està sotmès a vacunes obligatòries. Es imprescindible que visitin un centre de vacunacions internacionals abans d’emprendre viatge.

En aquest viatge utilitzarem els millors serveis turístics disponibles per grups però volem avisar que alguns d’ells no són comparables als standards de servei dels que gaudim a Europa.