Òpera a l’anfiteatre romà l’Arena di Verona

El Club del Viatger torna a l’Arena di Verona i hem preparat un programa amb un dia més que de costum, amb allotjament a un bon hotel a la mateixa ciutat de Verona i amb visites diferents als anteriors viatges fets perquè els “repetidors” trobin un nou motiu per tornar-hi.

Els amants de l’òpera saben que la ciutat de Verona ofereix un dels marcs més espectaculars en el seu amfiteatre romà anomenat Arena di Verona. Cada any la ciutat organitza un festival d’estiu en el que s’ofereixen les òperes més famoses i amb les escenografies més espectaculars.

Nosaltres hem triat “Aida” perquè probablement sigui la més espectacular i per la seva impressionant posta en escena i també hem triat “Il Barbiere di Siviglia”. Gaudir d’aquestes representacions en un espai amb més de 2000 anys de història i sota el cel de Verona és una experiència que difícilment oblidarem.

També visitarem les ciutats de Verona, Vicenza, Trento i Mòdena, veritables joies d’art, de cultura i de història que ja per sí soles mereixen un viatge.  Aquesta barreja de música, història, cultura i art, combinada amb l’alegre ambient d’estiu al nord de Itàlia, arrodoniran aquesta intensa i molt ben aprofitada escapada.

Itinerari

Barcelona - Milà - Verona
Dimarts, 28 d’agost

Aviat al matí, sortida en autocar des dels diferents punts de recollida habituals cap a l’aeroport de Barcelona on facturarem els equipatges i a les 10:00h sortirem en vol de la companyia Vueling Airlines cap a Milà.  Arribada a les 11:35h, recollida de maletes i trobada amb el nostre autocar que ens portarà cap a la ciutat de Verona.  Pel camí, farem una parada per dinar a un restaurant i a mitja tarda arribarem al Grand Hotel des Arts, un establiment de 4 estrelles situat a prop del centre de Verona on ens allotjarem les tres properes nits.  Després de deixar les maletes a les habitacions, ens trobarem amb el nostre guia local a la recepció de l’hotel i anirem a peu al centre de la ciutat per fer una visita guiada del millor que Verona té per oferir-nos. Veurem la Piazza Bra amb l’amfiteatre romà de l’Arena, la piazza delle Erbe amb la magnífica Torre dei Lamberti, la Piazza dei Signori, la casa de Julieta i el Pont de Castel Vecchio entre d’altres. Acabada la visita, anirem a sopar a un cèntric restaurant i retornarem a peu a l’hotel per descansar.

Vicenza - Aida de Giuseppe Verdi
Dimecres, 29 d’agost

Esmorzar bufet i sortida en autocar ben aviat cap a Vicenza, la ciutat de Palladio i Patrimoni de la Humanitat segons la Unesco. A l’arribada, ens trobarem amb el nostre guia local i començarem la visita a peu d’aquesta ciutat, una veritable joia que ens impressionarà. La passejada ens portarà a conèixer la Piazza dei Signori amb la seva Torre de Bissara i la Basílica Palladiana, l’extraordinari Teatro Olimpico de l’arquitecte Andrea Palladio, les places de Palladio i de Santo Stefano, les cases-palau Caldogno i Valmarana Braga, l’església de Sant Llorenç i la Catedral de la ciutat entre molts altres.

Dinarem a un restaurant del centre de la ciutat i disposarem d’una mica de temps lliure abans de tornar en autocar cap al nostre hotel a Verona per preparar-nos per anar a peu a l’Arena di Verona per gaudir de la representació de l’òpera en quatre actes “Aida” de Giuseppe Verdi. Aida és una de les òperes més estimades a Verona ja que públic veronès està especialment enamorat de les òperes de Verdi i l’escenografia és possiblement la més espectacular de totes les òperes que es representen a l’Arena. Abans de l’òpera, farem un sopar lleuger a un restaurant molt a prop de l’Arena. Acabada la representació, retornarem al nostre hotel en una passejada d’uns 10 minuts.

Trento - "Il Barbiere di Siviglia" de Rossini
Dijous, 30 d’agost

Esmorzar bufet i sortida en autocar cap a la ciutat de Trento, a 100 km al nord de Verona, ja a prop dels Dolomites.  Aquesta ciutat, coneguda mundialment pel Concili de l’Església Catòlica que s’hi va celebrar entre 1545 i 1563, és en realitat una de les grans desconegudes del nord d’Itàlia i ens sorprendrà molt gratament amb un gran, variat i interessant patrimoni històric-artístic.

Amb un guia local visitarem l’exterior del Palazzo delle Albere, magnífica  residència de la família Madruzzo al segle XVI i l’impressionant Castell del Buonconsiglio, també conegut com Castell de Trento, que va ser la residència dels Prínceps-Bisbes i que es considera el conjunt monumental més gran de tota la regió del Trentino-Alto Adige. Coneixerem també la Piazza del Duomo amb la Catedral de San Vigilio, el Palazzo Pretorio amb la seva Torre Civica i passejarem pels carrers del centre històric per gaudir de Cases-Palau com el Palazzo Balduini, Geremia, Thun o Quetta Aberti-Colico. Dinarem a un restaurant del centre i tornarem en autocar cap a l’hotel a Verona per preparar-nos per la representació de l’òpera bufa en dos actes “Il Barbiere di Siviglia” de Gioachino Rossini. Abans de l’òpera, farem un sopar lleuger a un restaurant molt a prop de l’Arena.  Acabada la representació, retornarem a peu a l’hotel.

Mòdena - Barcelona
Divendres, 31 d’agost

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida en autocar (ja amb les maletes) cap a la ciutat de Mòdena que visitarem durant un parell d’hores amb un guia local. Coneixerem la Catedral amb el seu campanar conegut com la Torre della Ghirlandina i l’església barroca de San Bartolomeo, caminarem pels seus carrers i places medievals i anirem a dinar a un restaurant.

Després de dinar, seguirem cap a l’aeroport de Bolonya. A les 16:50h sortida del vol de Vueling Airlines cap a Barcelona on arribarem a les 18:30h. Després de recollir els equipatges, l’autocar del Club del Viatger ens portarà de retorn als mateixos punts del primer dia. Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Berenar-trobada previ al viatge per donar els detalls definitius i la documentació però, sobre tot, per conèixer els companys de viatge i el guia acompanyant del Club del Viatger.
 • 1 petit obsequi del CLUB DEL VIATGER per cada habitació.
 • Trasllats a l’aeroport de Barcelona en autocar privat (anada i tornada) des dels diversos punts de recollida habituals del Club del Viatger.
 • Vols directes de Vueling Airlines de Barcelona a Milà i de Bolonya a Barcelona amb totes les taxes i impostos aeris.
 • Facturació d’una maleta 20 Kg i 1 bossa de ma de 8 Kg per persona.
 • Autocar privat durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guies locals en Castellà per les visites de Verona, Vicenza, Trento i Mòdena.
 • Entrades a l’Arena di Verona per les òperes Aida i Il Barbiere di Siviglia de la categoria “Gradinata Numerata 2 Settore”. Són entrades de categoria mitja, amb numeració i amb seient . Qui desitgi entrades de categories superiors, amb molt de gust l’informarem a les nostres oficines.
 • 3 nits al Grand Hotel des Arts, de 4 estrelles i a la mateixa ciutat de Verona.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Begudes a tots els dinars i sopars (copa de vi, aigua i espresso).
 • Totes les visites especificades en el programa amb les entrades corresponents.
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia AXA
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari
 • Les propines
 • Les begudes als sopars.
 • Assegurança d’anul·lació del viatge que es pot adquirir de forma opcional al Club del Viatger amb un cost addicional de 40 € per persona.

Més detalls del viatge

Per aquest viatge es necessita el D.N.I. vigent.

A Itàlia no hi ha diferència horària i la moneda utilitzada és l’Euro.

El clima de finals d’agost al nord d’Itàlia és encara força calorós de dia i refresca una mica de nit. Les temperatures diürnes estaran aproximadament entre 27 i 30 ºC i les nocturnes entre 18 i 20 ºC.  És convenient portar paraigües ja que estem a prop dels Alps i pot ploure per sorpresa.