El Club del Viatger us proposem una escapada operística a Atenes per gaudir de l’òpera Romeo i Julieta de Charles Gounod a la moderníssima i avantguardista Fundació i Centre Cultural Stavros Niarchos, dissenyada pel famós arquitecte Renzo Piano i que en molt poc temps s’ha convertit en el segon símbol de la ciutat d’Atenes després de l’Acròpolis. Atenes estava mancada d’una gran casa d’òpera de talla internacional i ara pot presumir de tenir-ne una de les més modernes i tecnològicament millor equipades del planeta. Atenes entra així per la porta gran en el circuit de les ciutats musicals del món i mereix ser revisitada amb aquesta excusa… si és que mai ha calgut una excusa per visitar Atenes. La ciutat es recupera mica a mica de la llarga i dura crisi que ha patit. Noves inversions, més dinamisme comercial, el turisme i la ferma voluntat dels grecs estan aconseguint una recuperació lenta però continuada de la seva economia, la ciutat torna a brillar amb llum pròpia i els seus habitants recuperen la seva mediterrània alegria de viure que havien perdut força en els darrers anys. Durant la nostra estada, la nostra estimada Sra. Nena Belesi serà la nostra guia en tot moment. Molts companys de viatge del Club del Viatger la recordaran amb molta estima ja que la Sra. Belesi ha sigut vàries vegades la nostra guia en terres gregues i tots la considerem una de les millors guies que mai hem tingut.  Veniu a Grècia amb nosaltres i sigueu dels primers en conèixer la nova Òpera d’Atenes i a visitar o revisitar una ciutat que ens tornarà a sorprendre i entusiasmar.

Itinerari

Barcelona - Atenes.
Dimarts, 27 de febrer

Ben aviat al matí, sortida en l’autocar del Club del Viatger des dels llocs habituals de recollida cap a la Terminal T-1 de l’aeroport de Barcelona.  Després de facturar les maletes, sortida a les 9:40h en vol de la companyia Vueling directe a Atenes on aterrarem a les 13:40h hora local (una hora més que a Catalunya).  Després de recollir els equipatges facturats, ens trobarem amb la nostra guia local grega, la Sra. Nena Belesi i anirem en autocar cap al Celler Papagiannakos, situat al poble de Markopoulo, molt a prop de l’aeroport i on dinarem mentre tastem els vins de producció pròpia i de molt bona qualitat. Després de dinar continuarem cap al centre d’Atenes i farem un recorregut panoràmic per la ciutat que ens portarà a conèixer la Plaça Sintagma, l’edifici del Parlament Grec, l’antic Estadi Olímpic, la Plaça Omònia i les avingudes més importants del centre de la ciutat.

Finalment arribarem a l’hotel Fresh, un establiment de 4 estrelles situat al centre de la ciutat i on ens allotjarem les dues properes nits. Després d’ocupar les nostres habitacions i descansar una mica, a les 19:30h sortirem a peu cap al típic barri de Plaka, el més emblemàtic d’Atenes, on soparem al restaurant Daphne’s. Després de sopar, tornarem a l’hotel fent una curta caminada.  Allotjament.

Acròpolis - Àgora - Òpera
Dimecres, 28 de febrer

Esmorzar bufet i a les 8:30h sortida en autocar i amb la nostra guia local cap a l’Acròpolis, l’antiga ciutat alta d’Atenes situada a 156 m sobre el nivell del mar i on entrarem per la porta principal, coneguda com els Propileus. Entre els anys 430 i 460 a.C. i sota el lideratge de Pericles, a l’Acròpolis es van construir les magnífiques edificacions del Partenó, l’Erecteión i les Cariàtides que visitarem detalladament aquest matí amb les fascinants explicacions de la nostra guia.

A continuació baixarem a peu fins a l’antiga Àgora que també visitarem.  Aquest era el lloc que representava el veritable centre de la vida política, administrativa, comercial i social d’Atenes i també era el lloc on s’impartia justicia i, per tant, era la part de la ciutat en la que es trobaven més edificis públics. Durant aquesta visita ens farem una idea molt aproximada de com era realment la vida del dia a dia a l’antiga Atenes.  Acabada la visita anirem a dinar al restaurant Kuzina, a poques passes de l’Àgora. Després de dinar, farem un molt curt recorregut en autocar fins al nou Museu de l’Acròpolis, un modern edifici situat just al peu de l’Acròpolis,  reinaugurat l’any 2009 i que ens fascinarà amb una col.lecció de restes arqueològiques amb peces desmontades d’antics temples, escultures i estàtues procedents d’excavacions.  Una vegada acabada la visita, tornarem a l’hotel en autocar per descansar una mica abans de sortir a les 18:30h cap al barri de Faliro on es troba la Fundació Cultural Stavros Niarchos i l’Òpera Nacional Grega.

A les 19:30h gaudirem de molt bones entrades per la representació de l’Òpera “Romeo i Julieta” de Charles Gounod, basada en el drama del mateix nom de l’escriptor William Shakespeare. Aquesta òpera de cinc actes estarà a càrrec de l’orquestra, cor, ballet i solistes de l’Òpera Nacional Grega. Acabada la representació, ens traslladarem en autocar cap al restaurant Varoulko, del xef Lefteris Lazarou, situat al popular i molt atractiu barri portuari de Mikrolimano, al Pireu.  Aquest restaurant de peix ha estat guardonat amb una estrella Michelin i serà una excel.lent manera d’acomiadar-nos d’aquesta meravellosa ciutat. Després de sopar tornarem en autocar cap al nostre hotel.

Mercat central d'Atenes - Barcelona
Dijous, 1 de març

Després d’esmorzar a l’hotel, sortirem a peu per fer una visita guiada del mercat central d’Atenes, el veritable “estómac” de la ciutat.  La nostra passejada a través de les galeries del peix, de la carn i de les verdures i fruites seran un festival pels sentits i ens transportaran a uns anys enrere ja que aquest mercat d’Atenes és molt diferent dels que tenim a casa nostra.
Durant aquesta passejada, anirem a la tradicional i coneguda xarcuteria Karamanlidika on farem un segon esmorzar… o potser un pre-dinar… a base de pica pica dels productes de la casa.  Retornarem a peu cap a l’hotel, carregarem els equipatges a l’autocar i ens traslladarem a l’aeroport d’Atenes on facturarem equipatges i sortirem a les 14:20h en vol directe de Vueling cap a Barcelona. Aterrarem al Prat a les 16:25h, recollirem maletes i l’autocar del Club del Viatger ens retornarà als mateixos punts de recollida del primer dia. Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Sopar-trobada a base de pica pica previ al viatge per donar els detalls definitius i la documentació però, sobre tot, per conéixer els companys de viatge.
 • Trasllats a l’aeroport de Barcelona en autocar privat (anada i tornada) des dels diversos punts de recollida habituals del Club del Viatger al Maresme, Barcelona ciutat i Vallès Oriental.
 • Vols directes de Vueling Airlines Barcelona-Atenes-Barcelona amb totes les taxes i impostos aeris.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 Kg i 1 bossa de ma de màxim 8 Kg per persona
 • Autocar privat pel nostre grup durant tota l’estada a Atenes.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant per totes les visites segons l’itinerari: Sra. Nena Belesi
 • Molt bones entrades per l’òpera “Romeo i Julieta” a l’Òpera d’Atenes.
 • 2 nits a l’Hotel Fresh de 4 estrelles i situat al centre d’Atenes.
 • Pensió completa durant tot el viatge. Volem ressaltar el sopar al restaurant Varoulko, guardonat amb una estrella Michelin.
 • Begudes als àpats (Vi de la terra, aigües i cafè)
 • Totes les visites especificades en el programa (Acròpolis, Àgora, Museu de l’Acròpolis)
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia AXA
 • 1 petit obsequi del CLUB DEL VIATGER per cada habitació.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança d’anulació del viatge que es pot adquirir de forma opcional amb un cost de 40€ per persona.

Més detalls del viatge

 • Per aquest viatge es necessita el D.N.I. vigent.
 • La diferència horària a Grècia vers Catalunya és de +1 hora.
 • A Grècia, la moneda utilitzada és l’Euro.
 • El clima d’Atenes a finals de febrer pot ser una mica fred encara. La ciutat té un clima comparable al de Barcelona tot i que durant l’hivern, no es poden descartar períodes una mica més freds.  Podem comptar amb unes temperatures aproximades de: entre 10ºC – 15ºC de dia i entre 5ºC – 8ºC de nit.
 • Convé portar sabates molt còmodes amb sola de goma per la visita d’Atenes.