Escapada gastronòmica a la Cerdanya

La Cerdanya és una de les comarques més belles del Pirineu, que transcorre sobre el curs del Segre, elegantment envoltada de pics que voregen els tres mil metres i  de paisatges marcats per les restes de neu dels cims, el verd negrós dels avets i els pins i el verd més clar dels prats. Un entorn perfecte i elegant que podrem descobrir amb l’esclat de la primavera.

En aquesta ocasió us volem sorprendre amb una escapada ben diferent de les que fem habitualment al nostre país. Volem conèixer la Cerdanya i el seu entorn des d’un punt de vista cultural i gastronòmic. Tastarem els sabors del Pirineu amb un menú gastronòmic en el nou restaurant que el prestigiós xef Carles Gaig ha obert a la comarca, una cuina que fusiona la tradició i la innovació; realitzarem un tast de vins amb productes locals ceretans i dinarem en alguns dels millors establiments de la regió. Completarem l’escapada amb un programa molt complet que inclou la visita del Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà, la Seu d’Urgell i els vestigis romànics de la Cerdanya, entre altres.

I no només això! Ens allotjarem a l’hotel Mercer Torre del Remei de 5 estrelles, el millor de tota la regió, on gaudirem d’extraordinaris serveis en un indret on la natura és la protagonista. Ens acompanyeu?

Itinerari

El romànic de la Cerdanya i visita als búnquers
Dimarts, 4 de maig

Sortida en autocar, des dels diferents punts de recollida acordats, per començar el nostre camí cap a La Cerdanya.

La primera parada d’avui la farem a Talltorta per visitar el llogaret de Talltorta on es conserva el cicle pictòric barroc, recentment restaurat, més complet de la Cerdanya.

A continuació ens aproparem fins a Bolvir, per visitar l’Espai Ceretània que s’ubica als peus del jaciment arqueològic “El Castellot”, un assentament ibèric-ceretà, romà i medieval. Farem una completa visita per conèixer la història d’aquest indret i algunes de les peces descobertes.

Dinar al restaurant Rebost de Ger. Havent dinat ens traslladarem a l’espai de memòria i Centre d’Interpretació del Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà, el qual neix amb la voluntat de donar a conèixer un element poc conegut de la nostra història recent, la línia de defensa dels Pirineus, coneguda popularment com a “Línia P” o “Línia Gutiérrez”, una obra faraònica construïda durant la dècada dels anys quaranta que durant molt de temps ha estat envoltada pel secret militar. Visitarem les seves instal·lacions amb un guia local, entendrem el context històric del moment en què es va construir i emprendrem un recorregut ben senyalitzat que ens donarà accés a vuit fortificacions de diferent tipologia.

Abans d’arribar a l’hotel encara tindrem temps de visitar l’església de Santa Cecília de Bolvir on s’exposa l’únic retaule gòtic que es conserva a la comarca i finalitzarem amb la visita a l’ermita de Quadres, situat a Isòvol, un lloc molt curiós on coneixerem l’església romànica

Finalitzada les visites, ja serà hora d’apropar-nos fins a Bolvir, un pintoresc poblet de la Cerdanya, per allotjar-nos a l’espectacular hotel Torre del Remei de 5*. L’establiment situat en un entorn natural privilegiat del Pirineu català i del Parc Natural Cadí-Moixeró, és de fet un palauet modernista de 1910, convertit en un elegant i prestigiós hotel que dóna accés a un impressionant jardí i que acull un conegut restaurant gastronòmic, el restaurant Gaig.

Sopar a l’hotel i allotjament

La Seu d'Urgell i dinar gastronòmic al Restaurant
Dimecres, 5 de maig

Esmorzar i sortida cap a la Seu d’Urgell, una ciutat amb molta història que esdevingué una de les urbs més importants de la Catalunya medieval. Farem un complet recorregut pel seu nucli històric tot veient alguns dels seus carrers medievals porticats, com el carrer dels Canonges, on antigament residien els senyors laics i els eclesiàstics o el carrer Major. Tanmateix, visitarem el conjunt catedralici de La Seu format per la Catedral de Santa Maria, l’edifici més emblemàtic de la ciutat, el Claustre i l’Església romànica de Sant Miquel.

En acabar tornarem de nou a l’hotel per gaudir d’un exquisit dinar gastronòmic al Restaurant Gaig, dirigit pel prestigiós xef Carles Gaig, on delectarem els nostres sentits i viurem una experiència culinària d’alt nivell a través d’un exquisit menú de degustació basat en productes locals. Carles Gaig, hereu d’una saga familiar de restauradors que es remunta a 1869, perseguí el seu somni d’unir la tradició i la innovació i convertí el restaurant familiar que tenen a la capital catalana en l’emblemàtic Restaurant Gaig que obtingué una estrella Michelin l’any 1993. Des d’aleshores, el xef ha participat en nombrosos projectes i el més recent de tots ha estat el d’iniciar una nova aventura a la Cerdanya, el restaurant on nosaltres dinarem.

Havent dinat, gaudirem d’un agradable passeig acompanyats del guia del Club del Viatger i durem a terme un sopar lleuger a l’hotel. Allotjament

Les bodegues Llivins i Llívia
Dijous, 6 de maig

Sortirem cap a Llívia on visitarem la bodega Llivins. Farem una completa visita per conèixer com sorgí la primera bodega d’elaboració de vins ceretans, un projecte amb cor nascut de la il·lusió de cinc amics que, l’any 2011, començaren a produir vi a més de 1.200 metres d’altitud. Després de la visita, gaudirem d’un tast de vins acompanyats de productes locals de la Cerdanya.

Seguidament visitarem Llívia, una de les joies de la Cerdanya. El poble es situa als peus de les restes del seu castell, i posseeix un nucli antic d’estil medieval que es manifesta en la torre Bernat de So o l’església. Però molt abans, en la història de Llívia, els romans ja l’escolliren com a principal i és per això que s’han trobat nombroses restes arqueològiques que ho evidencien. Els últims treballs arqueològics han posat de manifest un fòrum romà, que nosaltres visitarem i que és considerat un jaciment únic a tot el Pirineu. També visitarem l’església i per últim visitarem el Museu Municipal que alberga la Farmàcia Esteva, una de les més antigues d’Europa.

Després de dinar al restaurant La Formatgeria, finalitzarem aquesta aventura gastronòmica i cultural que ens ha portat a la Cerdanya retornant als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Autocar privat per al nostre grup
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Esmorzar pícnic
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Mercer Torre del Remei de 5* GL
 • 1 dinar amb menú degustació al restaurant Gaig
 • Visita guiada al Búnquers de Martinet i Montellà, La Seu d’Urgell i el romànic de la Cerdanya
 • Tast de formatges al Molí de Ger
 • Pensió completa des del dinar del primer dia fins al dinar del darrer dia amb begudes incloses.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança de cancel•lació. Preu: 35€ per persona

ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  VIP PLUS PREEX 1.500 “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem 2 supòsits inclosos en la pòlissa que permeten la cancel·lació.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS -INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació, El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa