Escapada gastronòmica a la Cerdanya

La Cerdanya és una de les comarques més belles del Pirineu, que transcorre sobre el curs del Segre, elegantment envoltada de pics que voregen els tres mil metres i  de paisatges marcats per les restes de neu dels cims, el verd negrós dels avets i els pins i el verd més clar dels prats. Un entorn perfecte i elegant que podrem descobrir amb l’esclat de la primavera.

En aquesta ocasió us volem sorprendre amb una escapada ben diferent de les que fem habitualment al nostre país. Volem conèixer la Cerdanya i el seu entorn des d’un punt de vista cultural i gastronòmic. Tastarem els sabors del Pirineu amb un menú gastronòmic en el nou restaurant que el prestigiós xef Carles Gaig ha obert a la comarca, una cuina que fusiona la tradició i la innovació; realitzarem un tast de formatges cerdans i dinarem en alguns dels millors establiments de la regió. Completarem l’escapada amb un programa molt complet que inclou la visita del Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà, la Seu d’Urgell o la ciutat fortificada de Mont-Lluís, entre altres.

Itinerari

Degustació de formatges i visita als búnquers
Dimarts, 4 de maig

Sortida en autocar, des dels diferents punts de recollida acordats, per començar el nostre camí cap a La Cerdanya.

La primera parada d’avui la farem a Ger per apropar-nos al Molí de Ger, una casa de pagès on s’hi desenvolupà històricament l’activitat de moldre la farina amb moles de pedra aprofitant la força hidràulica d’una derivació del riu Segre. Tradicionalment aquesta activitat es combinà amb l’agricultura i la ramaderia i tot i que actualment, el desenvolupament de l’electricitat ha fet desaparèixer la major part dels molins, la família ha mantingut la seva activitat ramadera que ha perviscut fins als nostres dies generació rere generació, i és aquí on nosaltres gaudirem d’un magnífic tast de formatges.

Dinar en un restaurant local. Havent dinat ens traslladarem a l’espai de memòria i Centre d’Interpretació del Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà, el qual neix amb la voluntat de donar a conèixer un element poc conegut de la nostra història recent, la línia de defensa dels Pirineus, coneguda popularment com a “Línia P” o “Línia Gutiérrez”, una obra faraònica construïda durant la dècada dels anys quaranta que durant molt de temps ha estat envoltada pel secret militar. Visitarem les seves instal·lacions amb un guia local, entendrem el context històric del moment en què es va construir i emprendrem un recorregut ben senyalitzat que ens donarà accés a vuit fortificacions de diferent tipologia.

Finalitzada la visita, ja serà hora d’apropar-nos fins a Bolvir, un pintoresc poblet de la Cerdanya, per allotjar-nos a l’espectacular hotel Torre del Remei de 5*. L’establiment situat en un entorn natural privilegiat del Pirineu català i del Parc Natural Cadí-Moixeró, és de fet un palauet modernista de 1910, convertit en un elegant i prestigiós hotel que dóna accés a un impressionant jardí i que acull un conegut restaurant gastronòmic, el restaurant Gaig. Sopar a l’hotel i allotjament

La Seu d'Urgell i dinar gastronòmic al Restaurant
Dimecres, 5 de maig

Esmorzar i sortida cap a la Seu d’Urgell, una ciutat amb molta història que esdevingué una de les urbs més importants de la Catalunya medieval. Farem un complet recorregut pel seu nucli històric tot veient alguns dels seus carrers medievals porticats, com el carrer dels Canonges, on antigament residien els senyors laics i els eclesiàstics o el carrer Major. Tanmateix, visitarem el conjunt catedralici de La Seu format per la Catedral de Santa Maria, l’edifici més emblemàtic de la ciutat, el Claustre i l’Església romànica de Sant Miquel.

En acabar tornarem de nou a l’hotel per gaudir d’un exquisit dinar gastronòmic al Restaurant Gaig, dirigit pel prestigiós xef Carles Gaig, on delectarem els nostres sentits i viurem una experiència culinària d’alt nivell a través d’un exquisit menú de degustació basat en productes locals. Carles Gaig, hereu d’una saga familiar de restauradors que es remunta a 1869, perseguí el seu somni d’unir la tradició i la innovació i convertí el restaurant familiar que tenen a la capital catalana en l’emblemàtic Restaurant Gaig que obtingué una estrella Michelin l’any 1993. Des d’aleshores, el xef ha participat en nombrosos projectes i el més recent de tots ha estat el d’iniciar una nova aventura a la Cerdanya, el restaurant on nosaltres dinarem.

Havent dinat disposarem de la tarda lliure per gaudir dels serveis de l’hotel o fer  una petita excursió a peu pels voltants de l’hotel i al vespre ens traslladarem fins a Puigcerdà on gaudirem un passeig acompanyant del guia del Club del Viatger i durem a terme un sopar lleuger en un restaurant local.

Retorn a l’hotel i allotjament

Mont-Lluís i Llívia
Dijous, 6 de maig

Esmorzar i sortida amb maletes cap a França on pararem a la vila de Mont-Lluís, situada al cor dels Pirineus catalans a tocar del Conflent i la Cerdanya. Aquesta localitat fundada al segle XVII per ordre del rei Lluís XIV per defensar el pas cap al Rosselló és coneguda per ser la ciutat fortificada més alta del territori francès i ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Descobrirem la ciutat tot realitzant un passeig guiat per les muralles, l’església de Sant Lluís i veurem el forn solar que data del 1949.

Acabada la visita tornarem de nou a Catalunya i farem la següent parada a Llívia per conèixer la Farmàcia de Llívia, la qual presumeix de ser una de les més antigues d’Europa, ja que es remunta a l’època medieval. Situada actualment al Museu de Llívia, podrem veure el taulell de la farmàcia de la família Esteve i la col·lecció de recipients en què es guardaven antigament els remeis farmacèutics.

Després de dinar en un bon restaurant local, finalitzarem aquesta aventura gastronòmica i cultural que ens ha portat a la Cerdanya retornant als mateixos punts de recollida del primer dia

En aquest viatge...

 • Autocar privat per al nostre grup
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Esmorzar pícnic
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Mercer Torre del Remei de 5* GL
 • 1 dinar amb menú degustació al restaurant Gaig
 • Visita guiada al Búnquers de Martinet i Montellà, La Seu d’Urgell i Mont-Lluís
 • Tast de formatges al Molí de Ger
 • Entrada al Museu de Llívia
 • Pensió completa des del dinar del primer dia fins al dinar del darrer dia amb begudes incloses.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança de cancel•lació. Preu: 35€ per persona

ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  VIP PLUS PREEX 1.500 “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem 2 supòsits inclosos en la pòlissa que permeten la cancel·lació.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS -INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació, El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa