Escapada enogastronòmica a Valladolid & Zamora

La Comunitat de Castella i Lleó està plena de sorpreses que no ens deixaran indiferents.  El paisatge ens impactarà amb la seva duresa i infinites extensions, les ciutats ens fascinaran amb la seva història i monuments i amb el magnífic estat de conservació del patrimoni i els seus vins, ens deixaran entusiasmats.  La nostra visita a un conegut restaurant amb estrella Michelin farà que aquesta escapada tingui un altíssim nivell gastronòmic, ja que ens permetran conèixer el bo i millor de la gastronomia de la regió. Aquesta visita a les poc conegudes províncies de Valladolid i Zamora és un viatge a una Espanya autèntica i acollidora que ens conquistarà a través de la seva gent, dels seus paisatges i pobles i dels seus extraordinaris vins i gastronomia

Itinerari

De camí a Valladolid
Dilluns, 8 de març

A l’hora que s’acordarà, sortida des dels punts de recollida habituals en l’autocar del Club del Viatger en direcció a Valladolid. En ruta, farem un aperitiu amb cava a dalt de l’autocar i pararem a dinar a Tudela.  Continuarem viatge i a l’arribada a Valladolid anirem cap a l’hotel Meliá Recoletos, un magnífic establiment de 4 estrelles molt ben situat on ens allotjarem les properes 4 nits. Sopar al restaurant del mateix hotel i allotjament.

Peñafiel - Ribera del Duero - Valladolid
Dimarts, 9 de març

Després de l’esmorzar, sortirem en autocar en direcció est i seguirem la vall del riu Duero a través de vinyes i pobles productors de vi. Ens trobem a la Ribera del Duero, una Denominació d’Origen molt prestigiosa que produeix alguns dels millors vins de tot Espanya. Arribarem a Peñafiel i farem una passejada per aquest poble que culminarà amb la visita del seu espectacular Castell situat sobre un turó que presideix la ciutat i la vall.

Acabada la visita, anirem als afores de Peñafiel per visitar una de les “Bodegas” punteres i de més qualitat de tota la Denominació d’Origen Ribera del Duero. Coneixerem tot el procés de producció i les instal·lacions i farem una degustació dels seus excel·lents vins. Després retornarem a Valladolid i anirem a dinar al Restaurant Trigo, del xef Víctor Martín i guardonat amb una estrella Michelin i on gaudirem d’un menú de degustació amb maridatge de vins. Després de dinar farem una visita guiada a peu d’aquesta ciutat. La passejada ens portarà a conèixer la Plaça Major, la Catedral de Nostra Sra. de l’Ascensió, l’església de Sant Pau i la seva façana amb un magnífic retaule de pedra, el Monestir i l’església de Sant Benet i els carrerons del cor d’aquesta ciutat tan poc coneguda.

Retorn a l’hotel, temps per descansar i sopar al restaurant del mateix hotel

Zamora - Ciutat de Toro i els seus vins
Dimecres, 10 de març

Després d’esmorzar, sortida en direcció oest per recórrer els 100 km que ens separen de la ciutat de Zamora, una de les menys conegudes d’Espanya i que ens entusiasmarà amb un patrimoni històric i cultural de primer ordre, sorprenent en una de les capitals de província més petites d’Espanya amb tan sols 66.000 habitants. Zamora està al costat del riu Duero i forma part de la Ruta de la Plata a més de ser un punt estratègic entre Espanya i Portugal. La nostra visita guiada ens permetrà gaudir del que és considerat el millor Romànic urbà de tota la península i que ha deixat a Zamora gran quantitat d’esglésies i altres edificis en un magnífic estat de conservació.

Visitarem també la Catedral de Sant Salvador amb la seva cúpula amb un delicat toc modernista i el Castell de Zamora, recentment reformat i construït al segle XI. Acabada la visita, anirem cap a la ciutat de Toro on farem una visita de las “Bodegas Fariña”, tastarem els potents i deliciosos vins de la D.O. de Toro i dinarem al seu restaurant.

Després de dinar, farem una passejada per conèixer la ciutat de Toro i una vegada més quedarem bocabadats amb el patrimoni que posseeix aquesta ciutat de poc menys de 10.000 habitants. Visitarem la Col·legiata, començada a construir al segle XII i acabada uns segles després i que ens ofereix un estil de transició Romànic-Gòtic molt interessant.

També veurem la Plaça de Toros del 1828, una acolorida construcció a base de teules i fusta i considerada de les més antigues de tot Espanya. Toro és el nucli d’art Romànic-Mudèjar més gran de Castella i Lleó i al llarg de la nostra passejada veurem nombroses esglésies, monestirs i convents d’aquest estil. Acabada aquesta sorprenent visita de Toro, retornarem al nostre hotel a Valladolid. Avui soparem al restaurant de l’hotel

Visitem Tordesillas i degustem els vins de Rueda
Dijous, 11 de març

Ben aviat després d’esmorzar, sortirem en autocar cap a la ciutat de Tordesillas i farem una visita a peu del pont sobre el riu Duero, les esglésies de Santa Maria i Sant Pere i les Cases del Tractat de Tordesillas, els edificis on Castella i Portugal van tancar les seves negociacions que van acabar amb el Tractat de Tordesillas l’any 1494.  Acabarem la visita amb el Real Monasterio de Santa Clara, considerat com a “Real Sitio” del Patrimoni Nacional espanyol.

 

 

Deixarem Tordesillas enrere i sortirem cap a les terres de la Denominació d’Origen “Rueda” per anar directament a les “Bodegas Hijos de Alberto Gutiérrez, S.A.” al poble de Serrada.  Aquest productor ens proposarà alguns dels millors Verdejos de Rueda i ens mostrarà les seves interessants instal·lacions de les que ressaltem les galeries soterrànies del segle XVII.

 

 

Acabada la visita, anirem al poble de Simancas a dinar a un bon restaurant castellà i retornarem a Valladolid on arribarem cap a les 17 h.  Avui tindrem la resta de la tarda lliure per recórrer els animats carrers de la ciutat.  A l’hora que acordarem, sortirem a peu cap a un conegut restaurant local on gaudirem d’un excel·lent sopar.  Tornada a peu a l’hotel i allotjament

Viatge de Tornada per una ruta diferent a l'anada
Divendres, 12 de març

Després de l’esmorzar al nostre hotel, començarem la tornada en autocar cap a casa.  Després d’un aperitiu amb cava a dalt de l’autocar, pararem a dinar a un bon restaurant a Saragossa i al vespre arribarem als mateixos punts de recollida del primer dia.  Fi del viatge

En aquest viatge...

 • Berenar-trobada de tots els participants al viatge per donar el programa i informacions als participants, fer la primera trobada de companys de viatge i conèixer al guia acompanyant
 • Confortable autocar i experimentat conductor durant tot el viatge amb una capacitat de mínim 2 seients per persona
 • El servei clàssic del Club del Viatger a dalt de l’autocar en les tirades llargues: serveis de cava, aigua, snacks i xupitos.
 • Recollida dels participants en els habituals punts de sempre al Maresme, Vallès Oriental i Occidental i a la ciutat de Barcelona. Altres punts a consultar.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guies locals castellanoparlants per les visites de Valladolid, Zamora, Toro i Tordesillas.
 • Totes les visites i entrades segons l’itinerari
 • Visites a tres conegudes “Bodegas” amb degustació dels seus vins a Ribera del Duero, Toro i Rueda.
 • 4 Nits a l’hotel Melià Recoletos de 4 estrelles i situat al centre de Valladolid.
 • Esmorzar diari i tots els àpats mencionats a l’itinerari, és a dir, pensió completa des del dinar en ruta del primer dia fins al dinar també en ruta del darrer.
 • Fem especial menció del dinar al restaurant Trigo de Valladolid, guardonat amb una estrella Michelin, i que també inclourà el maridatge de vins
 • Les begudes durant tots els àpats (Vi, aigües minerals i cafè
 • RESERVEU I VIATGEU TRANQUILS: Incloem l’assegurança d’assistència en viatge i l’assegurança de cancel·lació per Covid-19 de la companyia AXA Winterthur. Us informarem detalladament de les importants cobertures d’aquesta assegurança de manera personalitzada si contacteu amb nosaltres.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança de cancel·lació. Preu: 60 € per persona

INFORMACIÓ ASSEGURANCES

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  AXA  VIP PLUS PREEX  “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 34 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent.

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 100 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 90 € per dia

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació,

El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge.

Documents de la pòlissa