Equador i Illes Galàpagos

Equador és un país petit i extraordinari. És reconegut a escala mundial per la seva riquesa i varietat pel que fa a les plantes i animals que conté per metre quadrat. Gràcies a la seva ubicació al centre del món, l’Equador concentra en un petit territori la diversitat del planeta, que es conjuga a la Serralada dels Andes, costes paradisíaques, misterioses i profundes selves amazòniques i un tresor únic al món, les Illes Galàpagos. Tots aquests paratges de conte, on es desenvolupa una fauna i flora privilegiades, concentren un 10% de totes les espècies de plantes que hi ha al món.

El Club del Viatger vol animar-vos que ens acompanyeu a descobrir la ciutat de Quito, Patrimoni Cultural de la Humanitat, amb el centre històric més ben conservat de Llatinoamèrica. Experimentarem el canvi gradual dels Andes a la Selva Tropical, dos entorns completament diferents, tot viatjant cap a Misahuallí. Explorarem els Andes Centrals, la Fortalesa d’Ingapirca, la ciutat de Cuenca i la ciutat de Guayaquil, la més gran de l’Equador, i amb el port marítim més important de la costa del Pacífic d’Amèrica Llatina. Complementarem el viatge endinsant-nos en el fabulós ecosistema de les Illes Galàpagos, una experiència única a la vida, on cada dia és diferent i ric en noves experiències que van des de caminades entre colònies de piquers de potes blaves o vermelles niant, o creuar entre centenars d’iguanes marines d’aspecte prehistòric, o fins i tot nedar o bussejar entre lleons marins, pingüins i centenars de peixos o tortugues marines.

Itinerari

Volem a Equador
Dijous, 6 de juliol

A l’hora acordada amb cadascun dels participants, sortida en autocar des dels punts de recollida habituals del Club del Viatger cap a la terminal T-1 de l’aeroport de Barcelona per volar cap a Equador. Arribarem a Quito, on recollirem els equipatges i ens trobarem amb el nostre guia que ens acompanyarà durant els pròxims dies. Anirem cap a l’hotel per deixar l’equipatge i descansarem fins l’hora de sopar.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Quito
Divendres, 7 de juliol

Esmorzarem a l’hotel i sortirem per visitar la ciutat de Quito. Gaudirem d’un recorregut meravellós pels carrers i places principals de Quito, fundada el 1534 i primera ciutat declarada Patrimoni Cultural per la UNESCO al 1978. Visitarem la Plaça lndependència on hi ha edificis importants com el Palau Arzobispal, la Catedral Metropolitana, el Palau del Govern, l’Església i el Convent de Santo Domingo.

Aquesta visita ens permetrà conèixer el millor de la històrica ciutat de Quito. Podrem gaudir del nucli antic més gran i millor conservat d’Amèrica, amb les seves places i monuments; les cases d’estil colonial amb balcons florits; la seva arquitectura única i la immensitat de les seves esglésies amb els altars daurats, banyats en or, així com alguns del seus convents colonials que guarden joies de l’Escola Quitenya d’art colonial. Dinarem en un restaurant local de la ciutat.A la tarda, visitarem el Museu Nacional, per admirar la riquesa de les peces arqueològiques en ceràmica, així com també en or i plata. A la nit, ens dirigirem a un restaurant local per a gaudir d’un sopar de benvinguda en aquest país tant acollidor.

Allotjament a l’hotel.

Quito - Misahuallí
Dissabte, 8 de juliol

Esmorzarem a l’hotel i agafarem les maletes per sortir en direcció a l’Amazònia. Aquest tram de viatge ens oferirà paisatges increïbles en el descens dels Andes fins a la selva, panoràmiques d’un bosc extens que alberga diferents espècies d’ocells, formigues, papallones i altres espècies pròpies de la zona. La temperatura anual oscil·la entre 15 i 40 graus; aquesta àrea té precipitacions durant tot l’any, fins i tot al mes més sec hi ha força pluges, és per aquest motiu que el clima és humit i tropical i la vegetació és densa i sempre verda.

Arribarem al Lodge on ens allotjarem aquesta nit. A la tarda, sortirem a visitar el Bosc Humit Tropical. El bosc tropical és un bioma boscós que s’estén a zones properes a l’equador on el clima és humit o tropical. Les condicions són propícies per al creixement de vegetació molt variada pel fet que la temperatura és similar durant tot l’any, al voltant dels 30 ºC, i les pluges són abundants. Els boscos tropicals són a menys de 1.200 metres del nivell del mar, contenen una gran biodiversitat i representen un dels biomes més grans de la Terra. La fauna del bosc tropical es destaca perquè la majoria dels animals tenen una alimentació a base de vegetals (herbívors).

Acabada la visita tornarem per sopar al Lodge i allotjament.

Misahuallí
Diumenge, 9 de juliol

Esmorzarem al Lodge i continuarem endinsant-nos a l’Amazònia. Caminant per senders de boscos primaris i secundaris, podrem observar diferents espècies d’aus i insectes, així com una gran varietat d’arbres i plantes medicinals. El guia ens explicarà com les plantes són utilitzades no només en medicina, sinó també en la construcció i per la realització d’activitats locals. Dinarem en un restaurant local. Al llarg del camí, hi ha varies oportunitats de sumar-se al factor aventura, amb ponts penjants i lianes d’arbres per a gronxar-se.

Soparem a l’hotel i allotjament.

Misahuallí – Puyo – Baños
Dilluns, 10 de juliol

Després d’esmorzar, agafarem les maletes i sortirem direcció a la ciutat de Baños, localitzada a l’entrada de l’Amazònia, aquesta zona del país presenta escenaris de muntanya i vegetació subtropical, així com també impressionants cascades. En aquesta ruta tindrem la possibilitat de visitar la població de Puyo, on trobarem el famós Jardí Botànic de les Orquídies, un veritable bosc tropical humit que presenta una gran varietat d’orquídies i plantes endèmiques de la zona.

L’Orquidiari ha esdevingut avui dia un recés i refugi de tota mena d’insectes, granotes, gripaus i fins i tot rèptils i mamífers propis dels boscos amazònics. Gran part de les espècies d’orquídies que es poden observar al Jardí Botànic estan en perill d’extinció. També visitarem ¨La Casa de la Balsa¨, una botiga que ofereix artesania que reflexa la cultura equatoriana en tot el seu esplendor. Productes de tota mena fabricats a mans d’artesans.

En acabar la visita a Puyo continuarem cap a Baños també coneguda com a “Banys d’Aigua Santa”, ubicada al peu del volcà Tungurahua en una vall de cascades i aigües termals; presenta paisatges d’altes muntanyes amb vegetació subtropical i un agradable clima. Dinarem a un restaurant local.

Cap a la tarda farem una visita panoràmica de Baños a bord d’una “chiva local”, un transport típic de la zona especialment per a nosaltres i amb el qual recorrerem els carrers estrets de la població de Baños.

Un cop acabada la visita, anirem a l’hotel de Baños on soparem i ens allotjarem aquesta nit

Baños – Tambo Coyoctor – Cuenca
Dimarts, 11 de juliol

Esmorzarem a l’hotel i sortirem de Baños en direcció sud. La ruta ofereix unes vistes panoràmiques molt boniques dels Andes amb moltes oportunitats per fer fotografies; viatjarem al que va ser el territori de la cultura Cañari fins que l’imperi Inca va començar la seva expansió cap a l’Equador. Cap al final del matí arribarem a El Tambo, una petita població de la regió muntanyenca on agafarem un tren pintoresc que ens portarà a Coyoctor. Un Complex Arqueològic on es troben vestigis de la cultura Cañari i Inca. Aquest complex conté diverses estructures com escalinates, alts relleus, temples, el Yanacauri, l’Altar, l’Observatori Astronòmic, el Cementiri, i altres.

Dinarem a un dels restaurants locals de la zona. A la tarda, continuarem en direcció sud fins a arribar a la ciutat de Cuenca, anomenada la Joia dels Andes del Sud, que per la seva riquesa colonial és una de les ciutats patrimonials a l’Equador.

A l’hora de sopar anirem cap a l’hotel de Cuenca on ens allotjarem les tres properes nits. Sopar i allotjament.

Cuenca, Colonial
Dimecres, 12 de juliol

Esmorzarem a l’hotel i sortirem per descobrir la ciutat de Cuenca. Una ciutat feta de fang, ferro forjat i fusta tallada. A les cantonades dels carrers de la ciutat, molt segurament ens sorprendrem per la bellesa dels milers de detalls finament acabats, així com per la creativitat dels seus artesans. El centre històric compta amb places, convents, esglésies i cases en diferents estils arquitectònics i decoració. Dinarem en un restaurant local de la ciutat.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Cuenca i els seus tallers artesanals
Dijous, 13 de juliol

Esmorzarem i seguirem coneixent la ciutat de Cuenca d’una manera diferent. Durant aquest increïble recorregut, visitarem el taller d’artistes Conquencs en la producció de ceràmica, joies, ferreria i metalls, teixidors de palla i centres d’artesanies. També visitarem els centres artesanals localitzats en una de les valls properes a la ciutat de Cuenca. Dinarem en un dels restaurants locals de la zona. La intenció és que puguem captar amb les nostres pròpies ànimes, la bellesa subtil de la producció artesanal d’un llegat ancestral. A mesura que visitem cadascun d’aquests espais, descobrirem una altra raó per la qual Cuenca és considerada per molts com “El Tresor dels Andes”.

Dinarem en un dels restaurants locals de la zona. Tornarem a l’hotel per sopar.

Allotjament.

Cuenca – Guayaquil
Divendres, 14 de juliol

Esmorzarem a l’hotel i agafarem les maletes per anar cap a la ciutat de Guayaquil. Durant aquest trasllat de 4 hores tindrem l’oportunitat d’observar el canvi en la vegetació, el clima i el paisatge entre l’erm andí i les terres baixes i tropicals de la Costa. Durant el trajecte visitarem una plantació o finca local on es troba la producció del cacau i ens ensenyaran el procés d’elaboració de la xocolata.

Dinarem en un restaurant local en ruta. Un cop arribem a la ciutat de Guayaquil, farem una visita panoràmica de la ciutat amb l’Aerovia, un sistema de transport massiu multimodal que contribueix a la sostenibilitat i integració urbana entre les ciutats de Guayaquil i Duran, millorant l’estil de mobilitat dels seus usuaris, transportantlos d’una manera segura, còmoda, àgil, assequible, eficient, inclusiva i respectuosa amb el medi ambient. Guayaquil està localitzada estratègicament entre el majestuós i mític Riu Guayas i envoltada cap a l’oest per profundes entrades de mar o estuaris, envoltats de manglars. La ciutat de Guayaquil va ser fundada el 1538 i avui és la ciutat més gran de l’Equador i el port marítim més important de la costa sud-americana del Pacífic.

Amb un llegat històric i cultural molt ric, el centre de la ciutat preserva la seva arquitectura colonial, com al barri pintoresc de “las Peñas” amb les seves escalinates i cases acolorides. Mentrestant, el seu modern i espectacular “Malecón 2000”, al costat del riu Guayas és l’epicentre d’una intensa activitat diürna i nocturna. Trobarem esglésies, monuments i places que conviuen amb harmonia amb l’ultra moderna metròpoli del nord.

Havent acabat, ens dirigirem a un dels restaurants locals per gaudir d’un sopar a la ciutat.

Allotjament a l’hotel de Guayaquil.

Guayaquil – Illa Santa Cruz
Dissabte, 15 de juliol

Esmorzarem i agafarem les maletes per traslladar-nos a l’aeroport de Guayaquil i agafar el vol que ens portarà a l’Illa de Baltra, des de la qual podrem arribar a l’Illa Santa Cruz. Un cop arribem a l’aeroport de Baltra i hàgim completat els procediments d’arribada i recollit l’equipatge, iniciarem el trasllat d’uns quinze minuts des de l’aeroport fins al canal d’Itabaca.

Aquí abordarem el ferri que ens permetrà creuar fins a l’Illa Santa Cruz en vint minuts, i un cop arribats a l’illa, ens desplaçarem per carretera uns quaranta-cinc minuts fins arribar a la població de Port Ayora on estarà localitzat el nostre hotel. Durant el trasllat per carretera, farem una visita a la part alta de l’Illa Santa Cruz on podrem observar les tortugues gegants en el seu hàbitat natural.

Al final del dia, arribarem a l’hotel on ens allotjarem les tres properes nits.

Sopar a l’hotel i allotjament.

Illa Santa Cruz
Diumenge, 16 de juliol

Esmorzarem a l’hotel i des del moll de Port Ayora, sortirem amb llanxa per a realitzar un recorregut navegable per la Badia Acadèmia de Santa Cruz, visitant llocs exòtics i únics: la Lobería, un petit illot on podrem nedar i fer busseig de superfície al costat de llops marins; el canal de l’Amor, un mirador on l’aigua turquesa. Veurem també  les formacions geològiques que formen una piscina natural; la Platja dels Gossos, farem una caminada de 15 minuts fins a arribar a la platja.

Allà, observarem gran quantitat de crancs, colònies d’iguanes marines i un paisatge que no ens deixarà indiferents; el Canal dels Taurons per a observar taurons de barranc, totalment inofensius, i des del mirador apreciarem el port i les muntanyes de la part alta de l’illa; las Grietas, situades a continuació del Canal dels Taurons, gaudirem d’una caminada per un sender natural de roques de lava observant la vegetació del lloc i després farem snorkel.

Després de dinar a un restaurant local, visitarem l’Estació Charles Darwin, on podrem observar les tortugues gegants en diferents estats de creixement.

Sopar i allotjament a l’hotel de l’illa Santa Cruz.

Illes Galàpagos
Dilluns, 17 de juliol

Després d’esmorzar a l’hotel, ens desplaçarem fins al moll que serà el punt de trobada des d’on ens desplaçarem amb llanxes a una de les Illes Galàpagos que ens sigui assignada pel Govern: l’Illa Isabela, és l’illa més gran de l’arxipèlag equatorià de les Illes Galàpagos.

En aquesta illa es poden observar pingüins, corbs marins no voladors, iguanes marines, piquers, pelicans, tortugues gegants de les Galàpagos i llops marins, així com abundants crancs vermells. A les faldes dels sis volcans d’Isabela es poden observar iguanes terrestres i tortugues, així com pinsans, corbs marins, flamencs, falcons de Galápagos, coloms de Galàpagos i una interessant vegetació.

L’Illa San Cristóbal és l’illa més oriental de l’arxipèlag. Aquesta illa alberga fregates, llops marins, tortugues de les Galàpagos, mascarells cama-roig, mascarells cama-blaus, iguanes marines, dofins i gavines de les Galàpagos. L’illa Bartolomé és una de les illes més joves de l’arxipèlag. Aquesta illa ofereix alguns dels paisatges més bonics de l’ arxipèlag. L’Illa Plazas és una de les més petites però també de les més riques. La costa rocosa protegida és l’hàbitat principal per a una gran colònia de llops marins.

La principal atracció són les iguanes terrestres, els llops marins i les gavines cuaforcada. L’Illa Seymour Nord està deshabitada, i també es poden veure una gran varietat d’espècies com els piquers de potes blaves i les fregates. A vegades es poden veure altres ocells marins, com la gavina cuaforcada. L’Illa Santa Fe té la varietat més gran d’espècies endèmiques de vida silvestre de totes les illes Galàpagos. I finalment l’Illa Pinzón, que és la llar de tortugues gegants d’una subespècie endèmica, i on també podrem trobar el lleó de mar de les Galàpagos i d’altres espècies endèmiques. Dinar lleuger durant l’excursió.

Sopar a l’hotel i allotjament.

Illes Galàpagos
Dimarts, 18 de juliol

Després d’esmorzar a l’hotel, ens desplaçarem fins el moll, que serà el punt de trobada des d’on ens desplaçarem amb llanxes a una altra de les Illes Galàpagos que ens sigui assignada pel Govern. Dinar lleuger durant l’excursió.

Sopar a l’hotel i allotjament.

Tornada a casa
Dimecres, 19 de juliol

Després d’esmorzar, ens traslladarem a l’aeroport de Baltra per volar a Guayaquil i connectar amb el vol de tornada a Barcelona.

Àpats i nit a bord.

Arribada a Barcelona
Dijous, 20 de juliol

A l’arribada i després de recollir els equipatges, l’autocar del Club del Viatger ens portarà de retorn als mateixos punts del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Vols Barcelona – Quito i Guayaquil – Barcelona.
 • Vols interns Guayaquil – Baltra – Guayaquil.
 • Vols interns Guayaquil – Baltra – Guayaquil Facturació d’equipatge amb un màxim de 20 Kg. per persona.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guies equatorians d’idioma espanyol durant tota l’estada
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona en autocar privat (anada i tornada) des dels diversos punts de recollida habituals del Club del Viatger.
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Patio Andaluz 4* o similar a Quito
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel la Casa del Suizo 3* o similar a Misahuallí
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel Hacienda Leito 3* o similar a Baños
 • 3 nits d’allotjament a l’hotel San Juan 4* o similar a Cuenca
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel Whyndam 4* o similar a Guayaquil
 • 4 nits d’allotjament a l’hotel Palo Santo 4* o similar a l’illa Santa Cruz
 • Esmorzars diaris.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar del segon dia fins a l’esmorzar del darrer dia.
 • Begudes incloses als àpats (aigua, sucs, te).
 • Impostos d’entrada al Parc Nacional de les Galàpagos.
 • Totes les visites especificades en el programa.
 • Assegurança d’assistència bàsica.
 • Les despeses de caire personal.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Assegurança opcional d’anul·lació. Preu: 325€.

Documents de la pòlissa