El Priorat, exclusivitat i gastronomia entre vinyes i oliveres

Quan entres a la comarca del Priorat, tens la impressió d’haver descobert un secret ocult.

A poc a poc van apareixent les vinyes i les oliveres a banda i banda del camí serpentejant, penjats sobre els costers.

La ruta que traçarem persegueix indagar sobre la idiosincràsia d’aquests paratges: la seva història i cultura visitant entranyables poblacions i la Cartoixa d’Escaladei, la primera construïda a la peninsula ibèrica.

Els seus vins visitant una de les seves millors bodegues “Ferrer Bobet”, a  més de la seva qualitat en els vins el seu edifici és una meravella, sembla un vaixell enmig d’un oceà de vinyes

Els seus olis, visitant el Molí d’oli de Margalef fundat el 1933 i rehabilitat com a Museu on tastarem l’oli, recollirem olives i dinarem entre les oliveres.

La gastronomia i l’allotjament, ja que ens instal·larem  i soparem les dues nits a l’hotel “Terra Dominicata”, un dels secrets més ben guardats del Priorat, un exclusiu hotel de 5* totalment integrat en el seu entorn, i dinarem en reconeguts restaurants!

Nota Covid-19:
Des del Club del Viatger estem pendents de tots els protocols de seguretat específics per prevenir la transmissió de la COVID-19 i dels requisits d'entrada a les destinacions que visitem.
Us informarem i ajudarem de qualsevol gestió necessària tant de proves com de documents requerits.

Itinerari

Bodegues Ferrer Bobet - Falset - Mines de Bellmut
Dimecres, 27 d'octubre

Sortida en autocar, des dels diferents punts de recollida acordats, per començar el nostre camí cap al PRIORAT.

La primera parada d’avui la farem a les Bodegues FERRER BOBET. L’edifici és una meravella i sembla un vaixell enmig d’un oceà de vinyes, i no és per casualitat… diuen que la seva enologia neix del convenciment que només una viticultura respectuosa i detallista permet obtenir raïm de la màxima qualitat; seguint aquesta idea el celler es va construir basant-se en un disseny que garanteix el millor tractament del raïm per transformar-lo en un vi de gran qualitat. El mimetisme amb el paisatge, el dinamisme tecnològic i la lleugeresa de la coberta, són els trets que defineixen aquest edifici agrícola tan particular. Com no podia ser d’un altra manera gaudirem d’un tast dels seus vins.

A continuació, dinar en el restaurant  Brichs i visita dels exteriors de Falset, capital de la comarca del Priorat. Un municipi amb una història mil·lenària, que té el seu origen en el castell del segle XII (el castell dels comtes de Prades) i que, entre altres coses, va ser el bressol de dues reines de la corona d’Aragó: Elionor de Prades, reina de Xipre i de Jerusalem, i Margarida de Prades, reina de la Corona d’Aragó i darrera reina de la dinastia de Barcelona com a esposa de Martí l’Humà. El baluard del Castell va ser l’últim reducte abans de la caiguda de Barcelona. Iniciem la nostra ruta entre els carrers de Falset. Ens endinsarem en els orígens del Priorat alhora que passegem entre el castell, l’església de Santa Maria, la plaça de la Quartera i els palaus de Medinaceli i de Azahara.

Abans d’anar a l’hotel farem una interessant visita al Museu de les  Mines de Bellmut del Priorat,  situat  a l’antic complex industrial de la Mina Eugènia, un centre d’interpretació que  posa en valor la importància de  la mineria del plom en aquesta comarca. El seu objectiu és protegir, conservar i difondre els elements patrimonials relacionats amb l’activitat minera.  Les Mines parlen d’una base econòmica ancestral de la comarca i del progrés que va significar en ple segle XX: els del dòlar i la seva colònia.

Finalitzades  les visites, ja serà hora d’apropar-nos fins al nostre allotjament,  l’hotel TERRA DOMINICATA, un dels secrets més ben guardats del Priorat, un exclusiu hotel de 5* totalment integrat en el seu entorn.

Sopar en el restaurant de l’hotel

Cartoixa d'Escaladei - Priorat - Restaurant Amics
Dijous, 28 d'octubre

Esmorzar i visita de les restes de la Cartoixa d’Escaladei, el seu silenci dignifica les arrels eremítiques del Montsant, essència de cultura i coneixement interior. Descobrirem què va fer que un grup de monjos viatgessin al segle XII des de la Provença francesa fins a la serra del Montsant i construïssin la primera cartoixa de la península Ibèrica. Diuen que la causa va ser que els monjos, buscant un lloc pel seu monestir, es van trobar un pastor que els va relatar un somni en el qual els àngels ascendien al cel per unes escales recolzades a la base d’un pi, que ells interpretaren com una senyal de déu, o el que és el mateix, “l’escala de Déu”. També coneixerem la Conreria, casa baixa de la cartoixa, la mostra del treball i de la constància.
En acabar la visita seguirem per les sinuoses carreteres, tot està molt a prop de tot, l’aroma a raïm t’envaeix, però el més impressionant és el seu paisatge tan característic. Recorrerem aquestes carreteres que ens aniran mostrant petits pobles, com Porrera, la Vilella Baixa o Gratallops… Un dels més especials és sense dubte la Vilella Baixa, anomenat en algun article com “el Nova York del Priorat”, ja que a causa del desnivell del turó on es troba el nucli antic (214 metres), ha obligat a construir cases de set o vuit pisos, on l’entrada principal sol estar en la quarta o cinquena planta.
Dinarem en el prestigiós restaurant AMICS, ubicat en les bodegues de Buil i Giné, el qual ofereix una gastronomia moderna, de qualitat, amb productes de mercat i temporada, que dóna sempre la prioritat als aliments de la comarca. Tot presentat amb un toc de peculiaritat del xef Marc Pi, apassionat de la cuina prioratina.
Havent dinat anirem fins a Siurana, espectacular i encisadora, de senyoriu i llegendes, de ‘reina mora’ i ‘jueu traïdor’, de castell i església i tres carrers. Situada a 737 metres d’altitud, sobre una cinglera de roca calcària, a l’extrem de les Muntanyes de Prades i sobre el riu de Siurana. L’emplaçament és espectacular i compta amb unes vistes aclaparadores de la serra del Montsant i els pics de la Gritella i Gallicant. Cal tenir en compte que estem en territori d’escaladors. El nucli històric de Siurana és un conjunt de carrerons empedrats amb habitatges de pedra on viuen els poc més de 150 habitants. S’hi pot visitar l’església de Santa Maria i les restes de la fortalesa àrab. Potser tindrem l’oportunitat de veure com la posta de sol!

En acabar la visita tornarem de nou al nostre espectacular hotel on soparem

Museu de l'oli - Recollida d'olives - Oliveres
Divendres, 29 d'octubre

Esmorzar al nostre hotel i ens dirigirem a l’última activitat d’aquesta sortida al Priorat dedicada a l’oli del Priorat.

Visitarem el Molí d’Oli de Margalef amb tast d’olis, un nou equipament cultural del Parc Natural, i el Nou Centre d’Interpretació de l’Oli i les Economies Productives de Montsant, destinat a ser un espai per a la divulgació del patrimoni natural i cultural del Montsant.. A partir de la rehabilitació d’un Molí d’oli de Margalef fundat el 1933, es vol donar a conèixer l’evolució del paisatge de Montsant, sensibilitzar sobre la sostenibilitat del sector oleícola i incentivar el consum d’un producte de prestigi. Coneixerem el procés d’elaboració de l’oli a partir de l’arbre a la taula i de forma ben didàctica, ja que coincidint amb  l’època de la recol·lecció, ens invitaran a que nosaltres mateixos recollim les olives!

I un cop feta la recollida, serà l’hora de dinar entre les oliveres, un càtering de la zona serà el responsable de servir-nos aquest àpat en un lloc tan especial.

Finalitzada aquesta aventura que ens ha fet conèixer el Priorat des de molts punts de vista i de sabors, començarem el camí de retorn a casa

En aquest viatge...

 • Autocar privat per al nostre grup
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Esmorzar pícnic
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel boutique TERRA DOMINICATA
 • 1 dinar en el restaurant Brichs de Falset
 • 1 dinar en el restaurant Amics a les bodegues Buil i Giné
 • Totes les visites i entrades si escau que s’indiquen en el itinerari
 • Tast de vi i tast d’oli
 • Pensió completa des del dinar del primer dia fins al dinar del darrer dia amb begudes incloses
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança de cancel•lació. Preu: 35€ per persona

Informació de les assegurances:

 

ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  VIP PLUS PREEX 1.500 “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem 2 supòsits inclosos en la pòlissa que permeten la cancel·lació.

 

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

 

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

 

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS -INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

 

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació, El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa