El país de Gal.les, la nació celta més petita i desconeguda de Gran Bretanya

Acull entre les seves muntanyes els grans castells d’Eduard d’Anglaterra i conserva encara a les seves viles portuàries i rurals una llengua i una tradició mil·lenàries.

El País de Gal·les és una terra que oculta un patrimoni històric de gran qualitat i que ofereix al visitant una gran varietat d’atraccions:com les plàcides muntanyes de Snowdonia i les elegants poblacions de costa com Colwyn Bay, Llandudno,  Aberystwyth , important centre educatiu a Gal·les i vila històrica vora el mar i Swansea, la segona ciutat més gran i important de Gal·les i destacat centre industrial i educatiu. Visitarem Cardiff, , capital del País de Gal·les, especialment a partir del segle XIV. Cardiff, tot i la seva llarga història com a ciutat celta, romana, gal·lesa, normanda i anglesa, no fou fins al segle XIX que es convertí en una ciutat important, gràcies al dinamisme del seu port i de la seva indústria. A dia d’avui Cardiff ofereix al visitant múltiples llocs d’interès, que descobrirem durant el dia. Visitarem primerament el Parlament Gal·lès, anomenat Senedd i principal centre polític del país.

Al final del nostre recorregut visitarem el Museu de St. Fagans, un interessant museu etnològic a les rodalies de Cardiff que ens explica la història i les característiques dels habitants de Gal·les, com vivien, les seves tradicions i costums, el seu idioma…

 

 

El Club del Viatger us proposa un viatge molt complet a una de les nacions de Gran Bretanya, un viatge al País de Gal·les que recorrerà de nord a sud les seves terres i les seves costes tot endinsant-nos en la història i la llegenda del país dels celtes!

Itinerari

Manchester – Chester – Colwyn Bay – Llandudno
Divendres, 5 d’octubre

Recollida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida al Maresme, Vallès i Barcelona i trasllat cap a l’aeroport de Barcelona per volar directe cap a Manchester.

Arribada a Manchester a primera hora i trasllat cap a la ciutat de Chester amb el nostre autocar privat i guia local. Chester, al nord-oest d’Anglaterra fa frontera amb el País de Gal·les i és la capital del Comtat de Cheshire. Es considera una de les ciutats emmurallades més ben conservades d’Anglaterra i té els seus orígens en una antiga ciutat romana. Fou a l’Edat Mitjana i el Renaixement quan Chester va prendre notable importància i ho testifiquen els seus emblemàtics edificis com la Catedral de Chester, el Rellotge o les seves característiques cases anomenades “the rows”.

Visitarem la ciutat de Chester i continuarem posteriorment cap a la ciutat balneari de Colwyn Bay per a fer-hi una parada i gaudir de la seva arquitectura i dinamisme. Al vespre arribarem a Llandudno per sopar al nostre hotel de 4 estrelles on ens hi albergarem les tres properes nits.

Castell de Beaumaris – Bodnant Gardens
Dissabte, 6 d’octubre

 

Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar el Castell de Beaumaris, al nord del País de Gal·les. Gal·les és una de les nacions que conformen el Regne Unit. Va gaudir d’independència respecte Anglaterra fins al segle XIII quan, Eduard I d’Anglaterra va concloure la conquesta de Gal·les. Poblada en temps dels celtes, la seva història està fortament marcada pels víkings i també per la ocupació romana. Durant l’Edat Mitjana el País de Gal·les es va organitzar en diversos estats medievals que retien vassallatge al príncep gal·lès més important, el Príncep de Gwynedd. A partir del segle XIII, l’autonomia de Gal·les quedà supeditada a la Corona Anglesa, que adoptà el títol de Príncep de Gal·les. Malgrat l’ocupació anglesa, a Gal·les s’hi ha mantingut la seva llengua i cultura que podem encara apreciar a dia d’avui. El Castell de Beuamaris ens parla d’aquesta història. Fundat al segle XIII per Eduard I d’Anglaterra com a part de la seva campanya de la Conquesta de Gal·les, aquest castell és considerat el millor de Gran Bretanya i destaca pel seu bon estat de conservació, les seves muralles i les torres defensives. Él castell és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Després de la visita del Castell de Beaumaris, ens n’anirem als bells i romàntics jardins de Bodnant Gardens, per on podrem passejar. Dinar i tornarem cap a Llandudno on podrem visitar la ciutat amb el Great Orme Tramway per descobrir aquesta localitat que te les seves arrels al segle XIII però cresqué i es desenvolupà durant la Revolució Industrial del segle XIX com a important centre turístic i de platja amb nombrosos hotels i la creació de la seva estació de ferrocarrils que li atorguen a dia d’avui un agradable ambient victorià. Sopar i allotjament a l’hotel.

Castell de Caernarfon - Mount Snowdon – Portmeirio
Diumenge, 7 d’octubre

 

Esmorzar a l’hotel i trasllat al Castell de Caernarfon, al comtat de Gwynedd i construït pel rei Eduard I d’Anglaterra durant la conquesta de Gal·les per tal d’evitar les revoltes. Com a castell històric és considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i des de l’any 1911 és l’espai elegit per atorgar el títol de príncep de Gal·les al monarca anglès. La seva arquitectura solemne i elegant manté la màgia de l’arquitectura medieval. Visitarem els interiors i exteriors del castell a primera hora del matí. Posteriorment ens traslladarem a l’estació de ferrocarrils per tal d’agafar el tren Snowdonia Mountain que, a través d’un recorregut bucòlic, de verds variats i paisatges sorprenents, ens portarà fins al Mont Snowdon. Dinar a un restaurant local.
A la tarda tornarem a la vall i visitarem el pintoresc poble de Portmeirion, on podrem compartir un agradable i tradicional te anglès. Portmeirion és un poble creat per Williams-Ellis durant la segona meitat del segle XX i inspirat per l’arquitectura mediterrània. Un poble exquisit que serveix habitualment per al rodatge de sèries televisives i pel·lícules. Al vespre tornarem al nostre hotel per sopar i allotjament.

 

Parc Nacional Snowdonia – Aberystwyth
Dilluns, 8 d’octubre

 

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Aberystwyth. La ruta terrestre ens portarà a creuar el Parc Nacional de Snowdonia, dominat per les muntanyes i els petits llacs, amb algunes zones també de pagesia. Arribada i visita d’Aberystwyth, important centre educatiu a Gal·les i vila històrica vora el mar. Dinar en ruta.

Posteriorment continuarem la nostra ruta a través d’una conducció panoràmica pel Parc Nacional de Brecon Beacons, les terres altes de Gal·les, tot observant els seus prats ondulats i les altes muntanyes pelades. Farem una parada al poble històric de Brecon, situat al nord del parc natural i visitarem la catedral de Brecon, construïda a partir de 1093 pels normands, substituint així una antiga església celta. Després de la visita continuarem cap a Cardiff, la capital del País de Gal·les, on soparem i ens instal·larem al nostre hotel de 4 estrelles durant les properes tres nits.

Swansea – Tenby – Parc Pembrokeshire Coast
Dimarts, 9 d’octubre

 

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Swansea, la segona ciutat més gran i important de Gal·les i destacat centre industrial i educatiu. El seu centre històric fou completament restaurat després dels bombardeigs de la Segona Guerra Mundial, destaca encara, però, el seu barri mariner. Continuarem posteriorment cap al petit poble de pescadors de Tenby, on dinarem a un restaurant local. Seguirem la nostra ruta a través del Parc Nacional de Pembrokeshire Coast, tot conduint pels bells paisatges costaners de Gal·les fins arribar a la ciutat més petita de Gran Bretanya, St. Davids, on podrem apreciar la seva bellesa i visitar el Palau Episcopal i la catedral. Al vespre tornarem cap a Cardiff per sopar i allotjar-nos al nostre hotel.

Visita de Cardiff
Dimecres, 10 d’octubre

 

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a la ciutat de Cardiff, capital del País de Gal·les, especialment a partir del segle XIV. Cardiff, tot i la seva llarga història com a ciutat celta, romana, gal·lesa, normanda i anglesa, no fou fins al segle XIX que es convertí en una ciutat important, gràcies al dinamisme del seu port i de la seva indústria. A dia d’avui Cardiff ofereix al visitant múltiples llocs d’interès, que descobrirem durant el dia. Visitarem primerament el Parlament Gal·lès, anomenat Senedd i principal centre polític del País de Gal·les. Passejarem pels carrers cèntrics de la ciutat i dinarem a un restaurant local. A la tarda visitarem l’imponent Castell de Cardiff i ens deixarem guiar pels principals atractius que a dia d’avui ofereix aquesta ciutat de més de 300.000 habitants. Després d’un dia sencer entregat a la capital, soparem i ens allotjarem al nostre hotel.

Museu de St. Fagans – Penarth – Retorn a Barcelona
Dijous, 11 d’octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida ja amb les maletes cap al Museu de St. Fagans, un interessant museu etnològic a les rodalies de Cardiff que ens explica la història i les característiques dels habitants de Gal·les, com vivien, les seves tradicions i costums, el seu idioma… Aquest museu a l’aire lliure es situa en un emplaçament amb més de 40 edificis autèntics i històrics que han estat traslladats des de diferents punts del país. Dinar a un restaurant local.
Trasllat cap a l’aeroport de Cardiff per volar cap a Barcelona. Un cop arribem, l’autocar del Club del Viatger ens traslladarà de nou als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Dinar o berenar previ al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vols Barcelona – Manchester i Cardiff – Barcelona
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant durant tota l’estada
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari
 • Castell de Beaumaris
 • Bodnant Gardens
 • Castell de Caernarfon
 • Bodnant Gardens
 • Castell de Caernarfon
 • Great Orme Tramway
 • Tren cap a Snowdonia Mountain
 • Catedral de Brecon
 • Museu de St. Fagans
 • Benarth Pier Pavillon
 • Palau Episcopal i Catedral de St. David
 • Castell de Cardiff
 • 3 nits d’allotjament a un bon hotel de 4 estrelles a Llandudno
 • 3 nits d’allotjament a un bon hotel de 4 estrelles a Cardiff
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge des del sopar del primer dia fins al dinar del darrer
 • Begudes als dinars (aigua/vi o refrecs)
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Organització de trobada amb dinar o sopar post-viatge amb obsequi d’un àlbum de fotos representatiu.
 • Un arbre per viatger de manera que contribuïm tots plegats a mitigar els efectes nocius per al medi ambient que suposa la pràctica del turisme
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes als sopars
 • Les propines
 • Assegurança opcional d’anul·lació

Més detalls del viatge