El Matarranya i el Baix Aragó

Els habitants del Matarranya tenen el cor dividit.  Per una banda se senten profundament aragonesos i n’estan molt orgullosos, però alhora se senten molt vinculats a Catalunya i l’estimen.  La gent d’aquesta comarca ens sorprendrà i ens fascinarà amb el dialecte “Chapurreao” que parlen, un peculiar Català una mica castellanitzat que més d’una vegada ens arrancarà un somriure.  El Matarranya, igual que la veïna comarca del Baix Aragó, ja molt més “aragonesa” però igualment encantadora posseeixen una gran riquesa basada en els seus paisatges, els seus pobles, la seva història i la seva gastronomia. Nosaltres tindrem una mica de tot al llarg d’aquesta interessant escapada.

Veniu amb nosaltres a conèixer dues comarques que no us deixaran indiferents!

Nota Covid-19:
Des del Club del Viatger estem pendents de tots els protocols de seguretat específics per prevenir la transmissió de la COVID-19 i dels requisits d'entrada a les destinacions que visitem.
Us informarem i ajudarem de qualsevol gestió necessària tant de proves com de documents requerits.

Itinerari

El Matarranya i visita de Calaceite i Cretas
Dimarts, 5 d'octubre

Ben aviat al matí, sortida en l’autocar del Club del Viatger des dels diferents punts de recollida en direcció sud, passant per Tarragona i Mora d’Ebre fins a arribar a la comarca del Matarranya, ja a la província de Terol a l’Aragó. Farem la primera parada al poble de Calaceite on ens trobarem amb el nostre guia local. Aquest poble ha estat recentment declarat un dels pobles més bonics d’Espanya i capital cultural del Matarranya. La visita guiada del poble ens permetrà veure els magnífics i sòlids edificis barrocs amb espectaculars portalades a la plaça Major, l’Ajuntament renaixentista i el conjunt de cases porxades que l’envolten, el carrer Maella, de gran valor arquitectònic i molts altres monuments i racons que converteixen a Calaceite en una parada obligatòria.
Acabada la visita, anirem a dinar al conegut restaurant Fonda Alcalá.
Després de dinar farem un petit recorregut fins a la població de Cretas on farem una passejada pel seu conjunt urbà per conèixer els seus nobles edificis, les seves portalades adovellades i les boniques teulades amb voladissos de fusta que proporcionen al poble un gran encant i bellesa.
Continuarem camí fins al poble de Fuentespalda on visitarem la Casa Belsa, un magnífic palau amb 3000 m2 que és un gran exponent de l’esplendor i la prosperitat de les èpoques barroca i renaixentista i que és considerat el palau més ben conservat de tot l’Aragó.
Després d’aquest llarg i interessant dia, anirem cap al bonic poble de La Fresneda on ens allotjarem les dues properes nits a l’hotel El Convent 1613, un bonic hotel tipus boutique que ens encantarà. Sopar al restaurant del mateix hotel

Visitem la Fresneda, Valderrobres i Bellmunt
Dimecres, 6 d'octubre

Després de l’esmorzar, farem una passejada per descobrir el centre històric de La Fresneda que ha estat declarat Conjunt Històric Artístic i Bé d’Interès Cultural. En un recorregut ascendent anirem fins a la part més alta de La Fresneda per visitar les restes del seu antic Castell i durant el recorregut veurem la Capella del Pilar, la Casa de la Encomienda, la Plaça Major i l’església de Santa Maria la Major.

Acabada la visita, sortirem cap a Valderrobres, la capital administrativa del Matarranya, un dels pobles més bonics d’Espanya que conserva un ric patrimoni històric i artístic. Farem un plaent passeig que ens portarà a visitar la bonica plaça de l’Ajuntament, els seus carrerons empedrats i l’església fins a arribar al Castell de Valderrobres, veritable visita obligada i amb una història que ens remuntarà als segles XII i XIII.  La visita la farem en dues parts, ja que, farem una parada per dinar al restaurant de l’hotel el Salt on gaudirem d’un bon menú de la terra amb vins del Baix Aragó.

Després de dinar continuarem camí i entrarem a la veïna comarca del Baix Aragó per visitar el poble de Belmonte de San José o Bellmunt de Mesquí.  El traçat urbà d’aquesta població ens traslladarà a l’època romana i els seus carrerons ens sorprendran amb nombrosos portals del segle XVIII i bonics racons com el Portal de Soldevilla, l’església parroquial d’estil barroc, l’Ajuntament o “cases de senyors” com la Casa de los Bosque i la Casa Membrado.

Acabada la visita tornarem al Matarranya i anirem directament a l’hotel a La Fresneda.  Avui farem un magnífic sopar gastronòmic de degustació amb vins del Baix Aragó al restaurant de l’hotel.

Coneixem Alcañiz, la capital del Baix Aragó
Dijous, 7 d'octubre

Després de l’esmorzar a l’hotel, carregarem maletes i deixarem enrere La Fresneda per tornar a entrar al Baix Aragó fins a arribar a Alcañiz, capital de la comarca i segona ciutat més gran de la província de Terol.  Farem un recorregut pel centre històric que ens mostrarà l’Ajuntament, una de les joies del Renaixament Aragonès, la Llotja, situada just al costat i un dels edificis més bonics de la ciutat i les façanes dels palauets renaixentistes com la Casa Maynar i la Casa Ardid.  Visitarem també el Castell d’Alcañiz i coneixerem els passadissos soterranis de la ciutat i les seves llegendes. Sense dubte que aquesta ciutat ens sorprendrà molt gratament.

Acabada la visita anirem a dinar al conegut restaurant Meseguer.

Després de dinar emprendrem  el camí de retorn a casa.  La ruta ens portarà per Gandesa i Tarragona fins a Barcelona i el Maresme on arribarem al vespre. Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Autocar privat per al nostre grup
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Esmorzar pícnic a l’autocar el primer dia
 • Experts i apassionats guies locals per absolutament totes les visites del programa
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel El Convent 1613 de 3* a La Fresneda
 • Pensió completa amb begudes incloses
 • Les visites especificades a l’itinerari
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança de cancel•lació. Preu: 20€ per persona

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS -INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació, El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge