El Líban, la terra dels fenicis.

El Líban és encara un desconegut per al viatger, un país petit però molt variat que s’obre al segle XXI com una de les destinacions més atractives pel viatge en grup. Un país que s’obre el món a través de Beirut, la París del Pròxim Orient, d’aires europeus i amb grans fortunes instal.lades a la ciutat. Però el Líban és també un dels països més antics del món, poblat des de fa centenars de milers d’anys, bressol de les primeres cultures d’occident i port de tots els pobles de la mediterrània. El Líban és un mosaic de paisatges i cultura, un país que acull les neus perpètues del Mont Líban i les costes assolellades esquitxades per runes de l’Antiguitat.

La nostra ruta transcorre per les zones més pacífiques del país tot evitant les províncies perifèriques i donant especial importància als indrets reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat, això són els paisatges més impressionants del país, com els Boscs de cedre i la Vall de Quadisha i les ciutats i monuments més antics i magnífics com la ciutat fenícia de Byblos, l’acollidora Trípoli, l’antiga ciutat de Balbek i la llegendària Sidon. Un viatge que recorre el país gaudint dels millors serveis que aquest pot oferir i acompanyats sempre d’un guia local expert. Un viatge, en definitiva, cap als orígens de la nostra cultura i alhora cap a un dels racons més apassionants del mediterrani!

Un viatge, en definitiva, cap als orígens de la nostra cultura i alhora cap a un dels racons més apassionants del mediterrani!

 

Itinerari

Barcelona - Beirut
Dimecres, 10 d'abril

Recollida al matí amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida a Girona, el Maresme, Vallès i Barcelona i trasllat a l’Aeroport de Barcelona per volar cap a la ciutat de Beirut, on hi arribarem a primera hora de la tarda. Un cop arribem a Beirut el nostre guia local i l’autocar privat ens recolliran a l’aeroport i ens traslladaran al nostre hotel de 5 estrelles on ens hi allotjarem les properes sis nits.

Beirut és la capital del Líban i la seva ciutat més poblada. Mil.lenària, Beirut ha estat sempre una ciutat oberta a diversos pobles i cultures. Els seus carrers foren trepitjats per fenicis, egipcis, assiris, perses i babilònics fins a l’arribada d’Alexandre el Gran i els romans. Aquests darrers van enriquir enormement la ciutat amb grans infraestructures i la seva reconeguda universitat. Conquerida posteriorment pels àrabs, Beirut seria durant els següents segles una ciutat a mig camí entre l’orient bizantí i l’occident musulmà i alhora un port obert als mercaders d’Europa. Probablement per la seva riquesa, la ciutat sempre va ser desitjada pels pobles de l’entorn i motiu d’aferrissades lluites pel seu domini.

Sota l’Imperi Otomà la ciutat es mantingué estable durant quatre-cents anys i fou finalment ocupada pels francesos el 1916. Beirut va ser entre 1975 i 1990 una de les protagonistes de la Guerra Civil Libanesa que va acabar, finalment, amb la divisió de la ciutat entre un sector majoritàriament musulmà a l’oest i un sector pertanyent a la minoria cristiana maronita a l’est.  A dia d’avui Beirut torna a ser l’amable ciutat d’acollida i d’intercanvi que van conèixer els mercaders catalans i genovesos al segle XIV, Beirut és una ciutat on les petjades de la història són encara molt visibles i que ens apassionarà per la seva diversitat arquitectònica i humana.

A mitja tarda començarem una breu passejada pels carrers de Beirut acompanyats del nostre guia local.  Tornada a l’hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Beirut - Beitedine - Deir al-Qamar
Dijous, 11 d'abril

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem tot el nostre dia a conèixer en profunditat la capital del país. Per entendre la seva complexa història, cruïlla d’influències de diverses civilitzacions i períodes històrics, ens traslladarem fins al Museu Nacional de Beirut. Sense cap mena de dubte, el Museu és la institució cultural amb més importància de tot el país,  ja que a les seves sales trobarem resumides, mitjançant obres d’art i arquitectòniques, les petjades històriques que posteriorment anirem descobrint durant la resta viatge. El Museu fou inaugurat l’any 1942 sent referent en l’exposició de joies, sarcòfags i mosaics però degut de la guerra civil de 1975, va haver de tancar les seves portes quedant ubicat a la “Línia verda” que durant aquell període va dividir Beirut en dues parts.

Un commovedor audiovisual ens narrarà la gran tasca que van exercir els treballadors del Museu per evitar que fos saquejat i destruït durant aquest període tan convuls de la història libanesa. L’any 1999 el Museu va ser re inaugurat podent tornar a mostrar tot la seva esplendor: les estatuetes daurades fenícies trobades enterrades a prop del Temple de l’Obelisc de Byblos,  els extraordinàriament ben conservats mosaics bizantins, o el cofre d’or i obsidiana de l’època egípcia, i sobretot una de les joies del museu, la tomba romana de Tyre. La tomba a més, és la peça més important de l’última sala oberta del museu, l’any 2016, amb algunes de les mostres d’art funerari més important del món.

Posteriorment ens desplaçarem cap al sud de Beirut fins arribar al districte del Mont Líban, fins a la localitat de Beitedine, dominada pel seu conegut palau, el qual es converteix durant l’estiu en la residència del President del país. Visitarem el palau del qual podrem gaudir dels seus jardins reials, del seu museu d’armes i dels seus mosaics.

Durant el camí en autocar farem una parada a la petita població de Deir-al-Qamar, que vol dir “el Monestir de la Lluna”, un poble de petites cases de pedra i teulades vermelles que va ser l’antiga capital i la residència dels governadors del Líban. Destaca per la seva mesquita i el seu palau de Fakhreddine II, datats del segle XV, així com per la seva arquitectura reial i monumental. Un dels llocs, però, més importants de la ciutat és l’església de Saydet el Talle o Nostra Senyora del Turó, una església de la minoria maronita de més de 500 anys. Serà aquest paisatge històric i envoltat dels paratges més verds del país l’escenari que donarà comiat al nostre apassionant viatge per la terra dels fenicis. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Sidon - Tyre
Divendres, 12 d'abril

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar  fins a la vila de Sidon, a uns 45 minuts de Beirut. Sidon és una de les ciutats més antigues del Líban, fundada al III mil.lenni aC pels fenicis, és a dia d’avui una de les més misterioses ciutats del país degut a les llegendes del seu castell, l’element més significatiu de la vila. Construït pels croats com una fortalesa de Terra Santa és un dels jaciments més importants del país que esguarda encara a l’antiga ciutat de comerciants, coneguda a l’antiguitat per les seves riqueses i els seus jardins. Coneixerem també el museu del sabó que ens explicarà el mètode tradicional d’elaboració d’olis i sabons corporals tot coneixent la història dels tradicionals hammams o banys àrabs. Després de la visita de Sidon continuarem cap a la ciutat de Tyre, on hi dinarem.  Visitarem Tyre, fundada fa més de 5.000 anys i erigida en una illa dedicada enterament a la pesca i el comerç, fet que la convertí en una de les ciutats més importants de l’orient de la mediterrània. A dia d’avui es conserva encara un dels seus dos ports històrics, el qual visitarem i reconeixerem encara les seves antigues arquitectures. Veurem també els banys romans, les antigues columnes, l’hipòdrom i l’Arc de Triomf de l’antiga Tyre. Retorn a Beirut, sopar i allotjament al nostre hotel.

Boscs de cedre - Vall de Quadisha - Trípoli
Dissabte, 13 d'abril

Esmorzar a l’hotel i sortida  amb el nostre autocar cap a les muntanyes del Líban a uns 115 quilometres, per tal de descobrir els paratges més impressionants que ens ofereix aquest petit país. Encara amagats a les valls de les muntanyes libaneses, els boscs de cedre són uns dels darrers vestigis dels extensos boscs de cedre que a l’antiguitat havien cobert el Mont Líban. Simplement coneguts com els Cedres de Déu, aquest indret del país és un dels racons amb una bellesa més dramàtica i captivadora, amb uns boscatges mil.lenaris que van ser el lloc de naixement de Gibran Khali Gibran, el poeta i pintor més famós del país.

Pel camí farem una parada panoràmica per veure la majestuosa Vall de Quadisha plena de petites coves que serviren durant l’era paleolítica com a lloc d’enterrament de les primeres comunitats humanes i posteriorment com a refugi dels primers cristians. La Vall de Quadisha per les seves característiques històriques i paisatgístiques ha estat considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Dinar en ruta.

Aquesta tarda la dedicarem a conèixer la segona ciutat més important de Líban, Trípoli. Ubicada a 85 km al nord de Beirut, i capital financera del districte nord, Trípoli ha estat tristament coneguda pels conflictes armats que han enfrontat a les diferents faccions ideològiques i religioses que conformen el seu marc social. Avui dia, la ciutat mostra un caràcter pacífic i acollidor, que ens permetrà descobrir les seves joies arquitectòniques com la Ciutadella de Raymond de Saint-Gilles o les obres arquitectòniques d’art mameluc més importants del món (conjuntament amb El Caire).

Al vespre tornarem cap al nostre hotel on hi soparem i ens hi allotjarem

Ballbek – Anjar – Ksara
Diumenge, 14 d'abril

Esmorzar a l’hotel i continuació de la nostra visita del Líban. Tal com ens descobreix aquest viatge, el Líban és un país amb una rica història que es remunta alguns mil.lennis abans de Crist. Els romans hi van deixar una petja inoblidable, constituint la regió de Fenícia, que influencià profundament els grans imperis contemporanis, com l’Egipte dels farons, el món hel.lènic i l’Imperi Romà.

Visitarem primerament Ballbek, situada a dues hores i uns 87 km de Beirut i considerada la meravella antiga més gran del Líban. Les ruïnes de Ballbek són considerades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, un racó de terra que ha estat venerat per fenicis, assiris, babilònics i romans. Els fenicis varen construir-hi el primer temple i els assiris n’alçaren també un en nom del déu del sol, el deu Baal. Així Baalbek atresora a dia d’avui un interessant conjunt monumental ple de temples romans i fenicis, espais mil.lenaris de culte i alguns dels monòlits més grans del món. Un indret on la història, la religió i la màgia s’uneixen enmig de la plana.  Al migdia anirem cap a Anjar, una petita ciutat on hi resideixen majoritàriament armenis cristians emigrats del genocidi armeni de principis del segle XX. A Anjar hi trobem la ciutat romana i emmurallada d’Anjar, declarada Patrimoni de la Humanitat i en la qual s’hi conserva perfectament el traçat urbanístic romà a més de monumentals entrades a la ciutat, els banys públics i els grans palaus patricis. Dinar en ruta a la població de Taanayel.

A la tarda i de retorn a l’hotel visitarem encara la regió de Ksara, dedicada a la producció vinícola i productora dels vins més reconeguts del país. Així, el Líban se’ns presenta com un país divers, mosaic de paisatges i profundament contrastant. A Ksara visitarem el Château Ksara, un referent en la producció del vi sec del Líban. Després d’aquesta aturada, continuarem fins al nostre hotel on arribarem a última hora de la tarda, per sopar i allotjar-nos-hi.

Grutes de Jeita – Santuari de Harrisa – Byblos
Dilluns, 15 d'abril

Esmorzar a l’hotel i sortida, de nou, amb el nostre guia local i autocar privat cap a les Grutes de Jeita a  21 km de Beirut, una de les meravelles nacionals de la naturalesa. Avui el dia ens ofereix, de nou, paisatges sorprenents i la visita d’espais històrics de primer ordre.

Les Grutes de Jeita consten de dues coves de pedra calcària interconnectades que arriben a una longitud de gairebé 9 quilòmetres. Van ser habitades en temps prehistòrics però oblidades durant mil.lennis fins a la seva redescoberta el 1836. A dia d’avui les grutes només poden ser visitades en barca, ja que aquestes canalitzen un riu subterrani que proporciona aigua potable i fresca a més d’un milió de libanesos. El 1958 els espeleòlegs libanesos van descobrir les galeries superiors, de 60 metres, que transiten per damunt de la cova inferior i que ens permetran, a través de diverses passarel.les, una visita completa d’aquestes entranyes terrestres. Aquestes coves alberguen les estalactites més conegudes del món i s’han convertit en un autèntic símbol nacional. Dinarem al bell restaurant Babel Bahr de cuina mediterrània.

Posteriorment ens traslladarem al Santuari d’Harissa, la Mare de Déu del Líban i un dels santuaris més importants del món en honor a Maria. El santuari destaca per la seva enorme estàtua de bronze de 15 tones i 8,5 metres d’alçada. Un santuari que atrau anualment a milions de fidels cristians. Després de la visita del santuari podrem fer una passejada amb el famós telefèric que ens condueix cap a la ciutat de Jounieh amb unes vistes espectaculars sobre la badia.

Acabarem la nostra ruta visitant la ciutat mediterrània de Byblos, una de les ciutats més antigues del món, datada fa gairebé 10.000 anys i origen de Fenícia. Fou fundada pel rei fenici Cronus i considerada a dia d’avui Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La nostra visita ens possibilitarà descobrir el Castell dels Creuers, el Port Vell, el Castell del Mar, l’església de Sant Joan i les ruïnes romanes.

Sortirem per fer el ja tradicional sopar de cloenda del viatge a un cèntric restaurant al centre de Beirut, on podrem degustar diverses varietats de la gastronomia Libanesa. En acabar, tornada a l’hotel i allotjament.

Beirut – Barcelona
Dimarts, 16 d'abril

Esmorzar a l’hotel. Avui disposarem del matí lliure per acabar descobrir els principals indrets de Beirut, especialment els jaciments arqueològics i antigues ruïnes romanes situades al centre històric de la ciutat, recentment restaurat. L’extraordinària arquitectura de Beirut ens sorprendrà, el seu contrast entre les antigues construccions i les noves edificacions descriuen l’actual paisatge urbà.

Dinar lleuger i trasllat a continuació cap a l’aeroport de Beirut per volar cap a Barcelona on hi arribarem al vespre. Un cop arribem a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens portarà cap als punts de recollida del primer dia.

Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Berenar trobada prèvia al viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Trasllats amb l’autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona.
 • Vols amb a companyia Turkish Airliness amb totes les taxes i impostos aeris.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant per totes les visites indicades a l’itinerari.
 • 6 nits d’allotjament a l’hotel Radisson Blue Martinez 5*
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge, primer servei el sopar del primer dia i el darrer el pícnic de camí a l’aeroport
 • Aigua i refrescos sense alcohol inclosos a tots els àpats
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Visat d’entrada
 • Un obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Els serveis no especificats a l’itinerari
 • Assegurança de cancel•lació

Més detalls del viatge

Horaris dels vols:  Turkish Airlines

 • 10/04   TK1852 Barcelona 05:45 – 10:10 Estambul
 • 10/04   TK824 Estambul 12:35 – 14:30 Beirut

 

 • 16/04   TK825   Beirut 15:55 – 18:00 Estambul
 • 16/04   TK1851 Estambul 19:40 – 22:35  Barcelona

Per aquest viatge ens cal el passaport, i us tornem a recordar que no hi pot haver el segell d’Israel.

El visat ens serà concedit a l’entrada del país en el mateix aeroport.

Diferència horaria respecte Barcelona: +1 hora.

La moneda és la lliura libanesa el canvi és de 1€ = 1753.56 lliures.

També accepten dòlars per pagar a tot arreu. No cal canviar de euros a dòlars i tornar a canviar a lliures.

El clima és mediterrani, i durant les dates de la nostra visita tenim temperatures previstes de entre 22ª de màxima (durant el dia) i uns 15º de mínima (a la nit). A les sortides cap a les muntanyes pot ser que la temperatura sigui bastant més baixa. Recomanem que porteu diferents peçes per anar-vos posant i treient en funció del moment del dia, i sobretot calçat comode per caminar.

La gastronomia libanesa és molt variada i rica. La base de la seva cuina és bàsicament mediterrània.

Protegir-se del sol es recomanable, amb crema solar i barrets.

Llocs religiosos: millor no ensenyar espatlles ni cames i portar sempre mocador, per cobrir-nos el cabell

Recomanen que portem una foto de carnet y una fotocopia del passaport, ens pot ajudar molt en cas de pèrdua.

Equipatge: una maleta de mà fins a 10 kg i una per facturar fins a 20 kg.

Endolls i corrent: La corrent és de 220V i trobarem els mateixos que a Catalunya, però recomanen portar un adaptador internacional.

Telèfons mòbils: Recomanem treure les dades i no fer trucades doncs els preus que ens han passat són elevadíssims. Tindrem wifi gratuït a l’hotel