El Carnaval de Venècia

La singular i romàntica Venècia enamora als seus visitants amb els seus estrets carrerons i canals que serpentegen entre palaus sumptuosos i esglésies majestuoses, alegres mercats de barri i tranquils raconets on el temps es deté.

El Club del Viatger us proposa una sortida a Venècia tot coincidint amb el Carnaval que és sense cap gènere de dubte una de les festes més conegudes a escala mundial. Passejant per la ciutat,  descobrirem el misteri, la bellesa i la seducció que transmeten els personatges de la Commedia dell’Arte, amb les seves elegants màscares i ostentosos vestits que ens faran reviure una altra època.

A la vegada, us proposem un programa d’activitats per conèixer l’elegant i opulent Piazza de Sant Marco i el Palau Ducal a Venècia o  algunes de les illes més emblemàtiques de la llacuna com Murano, coneguda per la seva producció de vidre, i Burano, que ens encisarà amb els seus poblets de pescadors i cases acolorides. També coneixerem algunes de les joies de la regió del Vèneto tot visitant Pàdua amb el seu ric patrimoni artístic i religiós i Vicenza, cèlebre pels seus orfebres i l’arquitectura d’Andrea Palladio.

Nota Covid-19:
Des del Club del Viatger estem pendents de tots els protocols de seguretat específics per prevenir la transmissió de la COVID-19 i dels requisits d'entrada a les destinacions que visitem.
Us informarem i ajudarem de qualsevol gestió necessària tant de proves com de documents requerits.

Itinerari

Volem a Venècia
Dimarts, 18 de febrer

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida direcció cap a l’aeroport de Barcelona per volar directament fins a Venècia.

Reconeguda per la seva bellesa, la llacuna de Venècia va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1987. Està formada pels estuaris de 3 rius i una cinquantena d’illes, essent Venècia, la ciutat més coneguda.

Després de recollir l’equipatge ens traslladarem fins al moll per embarcar a la tarda al vaixell MS Michelangelo de 4 àncores, un vaixell-hotel on ens allotjarem les properes nits i on gaudirem d’una excel·lent gastronomia i serveis. Seguidament coneixerem la tripulació que ens acompanyarà els pròxims dies  mentre gaudim d’un còctel de benvinguda. Sopar a bord i allotjament.

Venècia, Burano i Murano
Dimecres, 19 de febrer

Després d’esmorzar ens trobarem amb els guies locals per iniciar la visita a peu del centre de Venècia, que començarà amb una introducció històrica i artística de la ciutat. Visitarem l’elegant i opulent Piazza de San Marco que Napoleó va descriure com “el saló més elegant d’Europa”. Els seus monuments són testimoni de la història de la ciutat i està presidida per la preciosa catedral bizantina del qual podrem admirar el seu exterior.

Seguirem fins al proper Palau Ducal, amb una arquitectura que combina elements bizantins, gòtics i renaixentistes, fou seu del govern de la república, palau de justícia i  residència oficial dels 120 dux que governaren Venècia entre els anys 697 i 1797. El palau actual, d’estil gòtic, data del segle XIV i és considerat un dels més bells del món, el qual alberga obres de Tiziano, Tintoretto i Bellini. Ja a l’interior, pujarem la magnífica Scala d’Oro, que deu el seu nom als estucats clàssics de pa d’or de 24 quirats que emmarquen els frescs i que conduïa als invitats d’honor a la segona planta, des d’on podrem admirar les pintures de Tintoretto i de Veronese, i travessarem el conegut Pont dels Sospirs, una construcció barroca del segle XVII que dóna accés als calabossos del palau, i que deu el seu nom als sospirs dels presoners que, des d’aquí, veien per última vegada el cel i el mar.

Retorn al vaixell per dinar. Aquesta tarda sortirem en autocar per visitar la part septentrional de la llacuna. Tot i que aquesta àrea està salpicada de fangars i illes abandonades, hi continuen havent algunes illes habitades. Avui visitarem dues d’elles: Murano i Burano.

Històricament associada a la producció de vidre, Murano va desenvolupar de forma extraordinària les tècniques de bufat i fusió en la dècada de 1500. Tot i que el monopoli venecià del vidre només va durar fins al segle XVII, la seva fama perdura, i encara es poden trobar artesans locals que practiquen aquest ofici.

La nostra pròxima parada serà a l’illa de Burano, l’illa dels mil colors i refugi de pescadors, que s’enorgulleixen de les seves cases brillants i acolorides, del seu peix i la seva producció de punt, amb el qual alguns dels seus habitants van fer fortuna i els seus productes foren i són encara reconeguts mundialment. Realitzarem un passeig per l’illa que es convertirà en un autèntic festival pels amants de la fotografia amb les seves acolorides cases, les quals segons la llegenda, van ser construïdes pels pescadors per a que fossin visibles els dies de boira. Abans de tornar però encara tindrem una mica de temps lliure per passejar, fer algunes compres o observar a algunes de les dones que encara teixeixen a mà aquests preuats teixits de punt.

Retorn al vaixell per sopar. Nit a bord.

Venècia
Dijous, 20 de febrer

Esmorzar a bord. Aquest matí coneixerem en profunditat algunes de les artesanies típiques de la ciutat, com són, la fabricació de les góndoles i essent carnaval, no ens oblidarem de visitar un taller artesanal de màscares!

Primerament pararem a la fàbrica de góndoles, on descobrirem quina és la tècnica  empleada en la construcció d’aquesta barca que s’ha convertit en tot un símbol de Venècia. Aquesta embarcació navega els canals de la ciutat des del segle XI, tot i que no va adoptar la seva esvelta silueta fins a finals del 1400. A diferència de les 405 góndoles que hi ha actualment, a finals del segle XIX es movien fins a 10.000 góndoles,  època en la qual es feien servir per desplaçar-se d’una illa una altra. Aprendrem que el procés de construcció és costós, complex i que es necessiten fins a 280 peces que una vegada encaixades componen aquesta joia asimètrica d’11 metres de llarg i 1,42 metres d’ample.

Seguidament ens aproparem a una fàbrica de màscares artesanal i coneixerem els secrets respecte a l’elaboració i decoració d’aquestes, les quals són tot un emblema del carnaval venecià, i tot un símbol des del 1271. Habitualment són elaborades artesanalment en paper mâché i escaiola.

En acabar, retorn al vaixell per dinar i disposarem de la tarda lliure per viure el Carnaval, i gaudir d’una tradició que començà vuit segles endarrere, quan la noblesa es mesclava amb el poble per viure uns dies de festa, passió i luxe en el més absolut anonimat, fent servir les màscares tot evitant ser reconeguts. Us animem a fer un passeig pel centre per veure alguns dels nombrosos actes programats durant aquests dies, tot veient nombrosos venecians que exhibeixen els seus vestits elegants i vistosos, que esquitxen el paisatge aquí i allà, amb les seves belles màscares, joies, perruques espectaculars i plomes de colors.

Després d’una tarda inoblidable, a l’hora convinguda, retorn al vaixell per sopar. Nit a bord.

Visitem Pàdua
Divendres, 21 de febrer

Esmorzar bufet a bord. Aquest matí navegarem per la magnífica badia veneciana fins a arribar a la ciutat de Chioggia, on agafarem l’autocar que ens traslladarà fins a Pàdua. La ciutat, amb un important passat cultural i artístic, compta amb moltíssims monuments i és considerat un dels indrets més rics en cultura de tot Itàlia, únicament superada per les ciutats de Roma i el Vaticà.

Realitzarem una visita panoràmica d’aquesta ciutat i posteriorment visitarem l’església de Sant Antoni, ricament ornamentada amb elements bizantins i torres de minarets, que custodia la tomba de Sant Antoni i que s’ha convertit en punt de pelegrinatge mundial. Enfront de l’església, podrem admirar l’estàtua de bronze del segle XV de Donatello. Seguirem fent un passeig pel centre de la ciutat que ens permetrà conèixer la plaça de les Herbes i la plaça de les Fruites, on cada dia s’instal·la el mercat local amb els seus productes frescs. Disposarem d’una estona de temps lliure abans de retornar a Venècia per embarcar de nou. Dinar i sopar a bord. Nit de gala.

Tornada a casa
Dissabte, 22 de febrer

Esmorzar i sortida amb maletes per dirigir-nos amb l’autocar cap a Vizenza, la ciutat de Palladio i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A l’arribada, ens trobarem amb el nostre guia local i començarem la visita a peu d’aquesta ciutat, una veritable joia que ens impressionarà. La passejada ens portarà a conèixer la Piazza dei Signori amb la seva Torre de Bissara i la Basílica Palladiana, l’extraordinari Teatro Olimpico entre molts altres monuments.

A continuació ens dirigirem cap a l’aeroport de Venècia per volar cap a Barcelona. En arribar l’autocar del Club del Viatger ens portarà fins als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats, del Maresme, Vallès Oriental i Occidental, Girona i Barcelona ciutat.
 • Vols Barcelona – Venècia – Barcelona.
 • Taxes i impostos inclosos.
 • Facturació d’una maleta de fins a 23 kg per persona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • 4 nits d’allotjament en cabina PRINCIPAL, exterior situada al pont principal del vaixell MS Michelangelo de 4 àncores.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa, des del sopar del primer dia fins a l'esmorzar de l'últim dia.
 • Begudes incloses en tots els àpats (aigua, vi, cervesa i cafè).
 • Begudes del bar del vaixell incloses (excepte cava i carta de vins).
 • Totes les visites i entrades, segons l’itinerari: Palau ducal de Venècia, Illes de Murano i Burano, Fàbrica de góndoles i màscares, Pàdua i Vicenza
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les propines.
 • Les despeses de caire personal.
 • Assegurança de cancel·lació. Preu: 60€ per persona.

Documents de la pòlissa