Egipte, terra de faraons

L’antic  Egipte, una de les civilitzacions més avançades, amb més èxit i duradores de la història, que es va mantenir durant quasi 3.000 anys i va crear un cultura rica en molts aspectes, en l’art, l’arquitectura, els mètodes funeraris, en la medicina, en l’escriptura,  que encara  avui ens fascina  i són raó d’estudi constant.

Us proposem un viatge per descobrir aquesta civilització. Viatjarem pel riu Nil a bord d’un dels millors creuers,  el vaixell M/S Acamar. Aquest creuer ens permetrà recórrer pausadament les terres d’Egipte a través de la seva artèria principal, el riu Nil, aturant-nos a nombrosos monuments i gaudint de les seves verdes vores i d’unes postes i sortides de sol úniques.

Visitarem el nou Gran Museu Egipci, probablement el museu més esperat dels últims anys, el qual alberga la col·lecció arqueològica més gran del món. I no només això, la ciutat d’El Caire, les pirmàmides de Gizeh, Abu Simbel i Alexandria ens esperen amb els braços oberts!

Nota Covid-19:
Des del Club del Viatger estem pendents de tots els protocols de seguretat específics per prevenir la transmissió de la COVID-19 i dels requisits d'entrada a les destinacions que visitem.
Us informarem i ajudarem de qualsevol gestió necessària tant de proves com de documents requerits.

Itinerari

Barcelona - El Caire
Divendres, 19 de novembre

Sortida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida acordats i cap a l’aeroport de Barcelona per volar cap El Caire. Un cop arribem, el nostre guia local i autocar privat ens vindran a buscar i ens acompanyaran al nostre hotel de 5 estrelles al centre de la ciutat, per allotjar-nos durant tres nits. Sopar a l’hotel o a un restaurant local.

Menfis - Gizeh - Keops - Kefren i Micerí
Dissabte, 20 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Menfis, capital de l’Imperi Antic, només queden alguns vestigis com l’estàtua de pedra calcària de Ramses II tombat, l’esfinx d’alabastre i la necròpolis de Sakkara, la més gran d’Egipte, on trobarem la Piràmide esglaonada, la primera construcció de pedra del món. Dinar en un restaurant local. Seguirem fins a  Gizeh, la zona on fa uns 4.600 anys es van construir les tres grans piràmides de la dinastia IV, que forma part de la gran necròpoli de Memfis, que s’estenia al llarg de més de 40 quilòmetres. Cadascuna de les tres grans piràmides tenia el seu propi nom, que designava també el cementiri que les envoltava. L’horitzó de Kheops, Khefren és gran i Micerí és diví.  Visitarem l’interior de la piràmide de Keops, per recorre els estrets passatges fins la cambra funerària i la Barca Solar de Keops, o barca funerària, una nau de 43.3 m d’eslora que va ser enterrada en un fossat als peus de la Gran Piràmide.

Retorn al Caire. Sopar l’hotel o a un restaurant local.

El Caire
Diumenge, 21 de novembre

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem tot el dia a la ciutat del Caire. Visita de la Ciutadella de Saladí amb l’esplèndida mesquita de Mohamed Ali, també coneguda com la mesquita d’alabastre. Dinar en un restaurant local i anirem a conèixer el barri copte on es troba l’església de San Sergi on es va refugiar la sagrada família quan fugia d’Herodes i el Khan el-Khalili, el mercat més famós de tot Egipte. Sopar a l’hotel

Luxor
Dilluns, 22 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb les maletes cap a l’aeroport d’El Caire per agafar un vol domèstic cap a la ciutat de Luxor. Un cop arribem a Luxor anirem fins al moll del riu Nil per tal d’embarcar al nostre creuer i iniciar així la navegació que durarà quatre nits tot al llarg del riu. Sopar i allotjament a bord tot creuant l’enclosa d’Esna. Depenent de l’horari de creuament farem la visita de Luxor avui o demà.  Luxor ha tingut diversos noms, els antics egipcis l’anomenaven Uast, els grecs Tebas i posteriorment, els àrabs la van batejar com a Luxor o “palaus amb mil portes”. Va ser la capital de l’antic Egipte durant més de 1500 anys, després de ser-ho Menfis i Alexandria. Es aquí on es troba concentrat el major nombre de monuments d’Egipte, com el temple de Luxor i Karnak, la Vall dels Reis i de les Reines i els colossos de Memnón.

A bord del vaixell M/S Acamar viatjarem en un dels millors creuers del riu Nil i estarem allotjats a cabines estàndard. Aquest creuer ens permetrà recórrer pausadament les terres d’Egipte a través de la seva artèria principal, el Nil, tot gaudint de les seves verdes vores i d’unes postes i sortides de sol úniques

Tebes - Vall dels Reis - Karnak - Deir al Bahari
Dimarts, 23 de novembre

Esmorzar a bord i sortida a la matinada per visitar la necròpolis de Tebes, a la Vall dels Reis. Fou aquí on s’hi enterraren alguns dels faraons més importants de les anomenades dinasties clàssiques, les dinasties XVII fins a la XX, acompanyats dels seus familiars. Les tombes, excavades a la roca de les muntanyes, foren elaborades amb gran riquesa i solemnitat. Fou aquí on es trobaren les tombes d’alguns dels faraons més coneguts i importants d’Egipte.

Visitarem primerament el Temple Funerari de Ramses III i posteriorment el temple funerari de la Reina Hatshepsut, una de les úniques Regna-faraó d’Egipte, que governà amb mà de ferro i generositat. A Deir Al Bahari visitarem també els colossos de Memnon, tot aproximant-nos a l’escultura i la iconologia egípica. Arribarem al conegut Temple de Luxor, dedicat a Amon-Ra, a Mut i a Khonsu, algunes de les divinitats més importants i essencials de l’antiga teogonia egípcia. Finalment, arribarem al Temple de Karnak tot descobrint els secrets i les joies d’aquest immens complex monumental.

A la tarda gaudirem de la navegació a bord del nostre vaixell en direcció a Esna. Pensió completa i allotjament al nostre creuer

Edfu - Kom - Ombo - Assuan
Dimecres, 24 de novembre

Esmorzar a bord i sortida del vaixell a Edfu. Avui visitarem el Temple d’Horus, el Déu falcó, construït en època ptolemaica, d’influència grega, entre el 237 i el 57 aC, el qual es conserva força bé i és un magnífic exemple de l’arquitectura tardoegípcia i de l’art de la pintura mural.

Posteriorment continuarem la navegació en creuer fins arribar a Kom-Ombo on hi trobem el temple dedicat a Sobek, el Déu Cocodril i a la Deessa Haroedis. El temple de Kom-Ombo és un inusual temple doble, construït també durant el període ptolemaic. La meitat sud del temple es dedica a Sobek, el déu de la fertilitat i creador del món i la meitat nord es dedica a Haroedis o Horus el Vell. És aquí on hi trobarem un antic nilòmetre utilitzat pels egipcis per a mesurar les aigües del riu. Pensió completa bord i navegació cap a Assuan. Allotjament al creuer

Navegació tradicional - Assuan - Temple de Phiale
Dijous, 25 de novembre

Esmorzar a bord i posterior navegació pel Nil a bord d’una tradicional faluca des de la qual podrem admirar el Mausoleu d’Aga Khan, tomba del líder ismaelita Mohammed Shah Aga Khan, una bella construcció en granit rosa que data de 1950 aproximadament i similar a d’altres tombes dels califes.

Dinar en ruta. Visitarem posteriorment les pedreres de granit rosa i el gran obelisc inacabat així com la gran presa d’Assuan, monumental obra d’enginyeria construïda per controlar les inundacions de les vores del Nil. Visitarem encara el Temple de Phiale, un temple dedicat al culte a la trinitat d’Isis, Osiris i Horus, probablement els tres déus més importants i alhora imprescindibles de la religió egípcia, els quals foren venerats amb fervor especialment pels faraons i la família reial. Pensió completa i allotjament a bord

Abu Simbel - El Caire
Divendres, 26 de novembre

Esmorzar a bord, desembarcament i trasllat a l’aeroport domèstic per volar fins a Abu Simbel. A Abu Simbel s’hi troben els més famosos temples homònims, únics a Egipte per haver estat tallats damunt la pedra del penya-segat en temps de Ramses II i al segle XIII aC. Es tractarà de deixar-nos portar pels espectaculars temples i la seva bellesa, admirar l’esforç de la humanitat per donar forma a la roca, per dotar la fe d’uns monuments inimaginables i per agrair l’esforç de conservació d’aquesta meravella. De fet, quan es construí la presa d’Assuan aquestes escultures haurien quedat cobertes d’aigua i fou necessari el rescat d’aquestes obres d’art amb la col•laboració de 48 països tot traslladant aquestes obres del seu emplaçament original a l’emplaçament actual, desplaçant-los 200 metres i elevant-los 64 metres. Aquests temples, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, són els més grans, complets i perfectes del seu gènere. Dinar en ruta. Vol fins a El Caire on, a l’arribar, soparem i ens allotjarem al nostre hotel  de 5* al centre de la ciutat

Alexandria
Dissabte, 27 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la costa mediterrània en direcció a la llegendària ciutat d’Alexandria, fundada per Alexandre Magne al seu pas per Egipte en el seu intent de conquerir el món i que fou coneguda per la seva gran biblioteca, la més gran del món. Visitarem la ciutat en la qual podrem gaudir de la Biblioteca d’Alexandria i la nova Biblioteca, promoguda per la Unesco, inaugurada el 2003. Veurem el Pilar de Pompeia, que té una altura superior als 25 metres i que fou construït entre els monuments del Sarapium l’any 297 dC en honor a l’Emperador Dioclecià. Seguirem cap a les Catacumbes de Kom El Shokafa, el cementiri romà més gran de la ciutat i que es remunta a principis del segle II dC i és una mescla entre l’art faraònic i romà. A continuació, arribarem al teatre romà, un dels descobriments més recents d’Alexandria. Dinar en un restaurant local i finalitzades les visites, retornarem a El Caire per sopar plegats en el nostre hotel. Allotjament.

El nou Gran Museu Egipci del Caire
Diumenge, 28 de novembre

Esmorzar a l’hotel i trasllat cap al sud per arribar a la ciutat de Fustat on s’ha construït el nou Gran Museu Egipci, probablement el museu més esperat dels últims anys, el qual alberga la col·lecció arqueològica més gran del món, dotada amb peces de l’Antic Egipte provinents de l’antic Museu Egipci d’El Caire i altres institucions de prestigi. Farem una completa visita guiada de la mà d’un especialista per conèixer en profunditat aquest museu dedicat exclusivament a la cultura dels faraons des de l’època faraònica fins als nostres dies, incloent-hi les èpoques grecoromana, copte, i islàmica així com la moderna i la contemporània.  Dinar en un restaurant local. Abans de tornar a l’hotel, encara tindrem una mica de temps per gaudir de l’espectacle Llum i so a les Piràmides. Tornada a l’hotel, sopar i allotjament

El Caire - Barcelona
Dilluns, 29 de novembre

Esmorzar a l’hotel i temps per preparar les maletes. Posteriorment ens traslladarem a l’aeroport per agafar el nostre vol a Barcelona. Un cop arribem a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà a l’aeroport i ens acompanyarà de nou als mateixos punts de recollida del primer dia

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vols d’anada i tornada a El Caire i tots els vols interns
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • 5 nits a l’hotel Conrad de 5* o similar a El Caire
 • 4 nits de navegació de Luxor a Assuan en el luxós creuer M/S Acamar en cabines estàndard
 • Esmorzar bufet
 • Pensió completa des del sopar del primer dia fins a l’esmorzar del darrer dia
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses. Recalquem que en aquesta sortida visitarem el Nou Gran Museu Egipci inaugurat recentment a l’abril del 2021
 • Visat d’entrada (modalitat no urgent)
 • Les propines
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes
 • Assegurança de cancel•lació. Preu: 130€ per persona

INFORMACIÓ ASSEGURANCES:

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  AXA  VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 50.000 € ( cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.

Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 90 € per dia

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació,

El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa