Egipte, terra de faraons

L’antic  Egipte, una de les civilitzacions més avançades, amb més èxit i duradores de la història, que es va mantenir durant quasi 3.000 anys i va crear un cultura rica en molts aspectes, en l’art, l’arquitectura, els mètodes funeraris, en la medicina, en l’escriptura,  que encara  avui ens fascina  i són raó d’estudi constant.

Us proposem un viatge per descobrir aquesta civilització. Viatjarem pel riu Nil a bord d’un dels millors creuers,  el vaixell MyFair allotjats en cabines Deluxe. Aquest creuer ens permetrà recórrer pausadament les terres d’Egipte a través de la seva artèria principal, el riu Nil, aturant-nos a nombrosos monuments i gaudint de les seves verdes vores i d’unes postes i sortides de sol úniques. El Caire, les piràmides de Gizeh seran també punt de visita del nostre viatge.

Itinerari

Barcelona – El Caire
Divendres, 6 de novembre

Sortida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida acordats i cap a l’aeroport de Barcelona per volar cap El Caire. Un cop arribem, el nostre guia local i autocar privat ens vindran a buscar i ens acompanyaran al nostre hotel de 5 estrelles al centre de la ciutat, per allotjar-nos durant tres nits. Sopar a l’hotel o a un restaurant local.

El Caire
Dissabte, 7 de novembre

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem tot el dia a la ciutat del Caire, visita del Museu Egipci d’art faraònic, amb les obres mestres que pertanyen a diferents imperis i el tresor trobat en la tomba de Tut-Ankh-Amon. Visita de la Ciutadella de Saladí amb l’esplèndida mesquita de Mohamed Ali, també coneguda com la mesquita d’alabastre. Dinar en un restaurant local i anirem a conèixer el barri copte on es troba l’església de San Sergi on es va refugiar la sagrada família quant fugia d’  Herodes i el Khan el-Khalili, el mercat més famós de tot Egipte. Sopar a l’hotel.

Menfis – Gizeh – Piràmides Keops, Kefren i Micerí
Diumenge, 8 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Menfis, capital de l’Imperi Antic, només queden alguns vestigis com l’estàtua de pedra calcària de Ramses II tombat, l’esfinx d’alabastre i la necròpolis de Sakkara, la més gran d’Egipte, on trobarem la Piràmide esglaonada, la primera construcció de pedra del món. Dinar en un restaurant local. Seguirem fins a  Gizeh, la zona on fa uns 4.600 anys es van construir les tres grans piràmides de la dinastia IV, que forma part de la gran necròpoli de Memfis, que s’estenia al llarg de més de 40 quilòmetres. Cadascuna de les tres grans piràmides tenia el seu propi nom, que designava també el cementiri que les envoltava. L’horitzó de Kheops, Khefren és gran i Micerí és diví.  Visitarem l’interior de la piràmide de Keops, per recorre els estrets passatges fins la cambra funerària i la Barca Solar de Keops, o barca funerària, una nau de 43.3 m d’eslora que va ser enterrada en un fossat als peus de la Gran Piràmide.

A l’est de la piràmide de Keops, es van construir les denominades piràmides de les reines, que són tres petites piràmides, les tombes de la seva mare Hetepheres i a les seves dones Merytites i Henutsen. Aquest conjunt, nomenat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO és un dels més importants d’Egipte i una mostra única de la grandesa i l’enginy de la civilització egípcia.

Retorn al Caire. Sopar l’hotel o a un restaurant local.

Luxor
Dilluns, 9 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb les maletes cap a l’aeroport d’El Caire per agafar un vol domèstic cap a la ciutat de Luxor. Un cop arribem a Luxor anirem fins al moll del riu Nil per tal d’embarcar al nostre creuer i iniciar així la navegació que durarà quatre nits tot al llarg del riu. Sopar i allotjament a bord tot creuant l’enclosa d’Esna. Depenent de l’horari de creuament farem la visita de Luxor avui o demà.  Luxor ha tingut diversos noms, els antics egipcis l’anomenaven Uast, els grecs Tebas i posteriorment, els àrabs la van batejar com a Luxor o “palaus amb mil portes”. Va ser la capital de l’antic Egipte durant més de 1500 anys, després de ser-ho Menfis i Alexandria. Es aquí on es troba concentrat el major nombre de monuments d’Egipte, com el temple de Luxor i Karnak, la Vall dels Reis i de les Reines i els colossos de Memnón.

A bord del vaixell MyFair viatjarem en un dels millors creuers del riu Nil i estarem allotjats a cabines Deluxe. Aquest creuer ens permetrà recórrer pausadament les terres d’Egipte a través de la seva artèria principal, el Nil, tot gaudint de les seves verdes vores i d’unes postes i sortides de sol úniques.

Tebes – Karnak – Deir alBahari - Esna
Dimarts, 10 de novembre

Esmorzar a bord i sortida a la matinada per visitar la necròpolis de Tebes, a la Vall dels Reis. Fou aquí on s’hi enterraren alguns dels faraons més importants de les anomenades dinasties clàssiques, les dinasties XVII fins a la XX, acompanyats dels seus familiars. Les tombes, excavades a la roca de les muntanyes, foren elaborades amb gran riquesa i solemnitat. Fou aquí on es trobaren les tombes d’alguns dels faraons més coneguts i importants d’Egipte.

Visitarem primerament el Temple Funerari de Ramses III i posteriorment el temple funerari de la Reina Hatshepsut, una de les úniques Regna-faraó d’Egipte, que governà amb mà de ferro i generositat. A Deir Al Bahari visitarem també els colossos de Memnon, tot aproximant-nos a l’escultura i la iconologia egípica.

Arribarem al conegut Temple de Luxor, dedicat a Amon-Ra, a Mut i a Khonsu, algunes de les divinitats més importants i essencials de l’antiga teogonia egípcia. Finalment, arribarem al Temple de Karnak tot descobrint els secrets i les joies d’aquest immens complex monumental.

A la tarda gaudirem de la navegació a bord del nostre vaixell en direcció a Esna. Pensió completa i allotjament al nostre creuer.

Edfu – Kom-Ombo - Assuan
Dimecres, 11 de novembre

Esmorzar a bord i sortida del vaixell a Edfu. Avui visitarem el Temple d’Horus, el Déu falcó, construït en època ptolemaica, d’influència grega, entre el 237 i el 57 aC, el qual es conserva força bé i és un magnífic exemple de l’arquitectura tardoegípcia i de l’art de la pintura mural.

Posteriorment continuarem la navegació en creuer fins arribar a Kom-Ombo on hi trobem el temple dedicat a Sobek, el Déu Cocodril i a la Deessa Haroedis. El temple de Kom Ombo és un inusual temple doble, construït també durant el període ptolemaic. La meitat sud del temple es dedica a Sobek, el déu de la fertilitat i creador del món i la meitat nord es dedica a Haroedis o Horus el Vell. És aquí on hi trobarem un antic nilòmetre utilitzat pels egipcis per a mesurar les aigües del riu. Pensió completa bord i navegació cap a Assuan. Allotjament al creuer.

Presa d’Assuan – Temple de Phiale
Dijous, 12 de novembre

Esmorzar a bord i posterior navegació pel Nil a bord d’una tradicional faluca des de la qual podrem admirar el Mausoleu d’Aga Khan, tomba del líder ismaelita Mohammed Shah Aga Khan, una bella construcció en granit rosa que data de 1950 aproximadament i similar a d’altres tombes dels califes.

Dinar en ruta. Visitarem posteriorment les pedreres de granit rosa i el gran obelisc inacabat així com la gran presa d’Assuan, monumental obra d’enginyeria construïda per controlar les inundacions de les vores del Nil. Visitarem encara el Temple de Phiale, un temple dedicat al culte a la trinitat d’Isis, Osiris i Horus, probablement els tres déus més importants i alhora imprescindibles de la religió egípcia, els quals foren venerats amb fervor especialment pels faraons i la família reial. Pensió completa i allotjament a bord.

Abu Simbel – El Caire
Divendres, 13 de novembre

Esmorzar a bord, desembarcament i trasllat a l’aeroport domèstic per volar fins a Abu Simbel. A Abu Simbel s’hi troben els més famosos temples homònims, únics a Egipte per haver estat tallats damunt la pedra del penya-segat en temps de Ramses II i al segle XIII aC. Es tractarà de deixar-nos portar pels espectaculars temples i la seva bellesa, admirar l’esforç de la humanitat per donar forma a la roca, per dotar la fe d’uns monuments inimaginables i per agrair l’esforç de conservació d’aquesta meravella. De fet, quan es construí la presa d’Assuan aquestes escultures haurien quedat cobertes d’aigua i fou necessari el rescat d’aquestes obres d’art amb la col·laboració de 48 països tot traslladant aquestes obres del seu emplaçament original a l’emplaçament actual, desplaçant-los 200 metres i elevant-los 64 metres. Aquests temples, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, són els més grans, complets i perfectes del seu gènere. Dinar en ruta. Vol fins a El Caire on, a l’arribar, soparem i ens allotjarem al nostre hotel  de 5* al centre de la ciutat.

El Caire
Dissabte, 14 de novembre

Esmorzar i sopar a l’hotel.  Avui tindrem el dia sencer lliure per descobrir la ciutat, caminant pels seus carrerons, per perdre’ns pel mercat de Khan El Khalili i fer algunes compres o seure’ns a prendre un te o fumar una shisha en el Cafè Fishawi, que porta obert dia i nit de forma ininterrompuda fa més de 200 anys i en els seu reduït interior esta replet de miralls. O potser voldràs tornar al Museu al cap i a la fi te fins a 120.000 peces. El guia del club del viatger, tindrà un pla pels qui preferiu anar acompanyants. Sopar plegats en el nostre hotel.

El Caire - Barcelona
Diumenge, 15 de novembre

Esmorzar a l’hotel i temps per preparar les maletes. Posteriorment ens traslladarem a l’aeroport per agafar el nostre vol a Barcelona. Un cop arribem a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà a l’aeroport i ens acompanyarà de nou als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Vols d’anada i tornada a El Caire
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • 5 nits a l’hotel Conrad de 5* o similar a El Caire
 • 4 nits de navegació de Luxor a Assuan en el luxós creuer M/S MayFlower
 • Cabines Deluxe
 • Esmorzar bufet
 • Pensió completa des del sopar del primer dia fins a l’esmorzar del darrer dia
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Visat d’entrada (modalitat no urgent)
 • Les propines
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes
 • Assegurança d’anul·lació del viatge que es pot adquirir de forma opcional per 125 €