Descobrint el Nord de Portugal des de Porto

Portugal és encara un país desconegut per a molts viatgers i més encara les seves regions del nord. Una terra banyada per l’Atlàntic i regada pel Duero que ha anat modelant la seva geografia de turons amables coberts de vinyes, pobles medievals i ciutats pintoresques i acolorides. Portugal és un món per descobrir i les seves terres del nord ens conviden a fer-ho acompanyats d’una excel·lent gastronomia, d’uns vins reconeguts mundialment i d’una llarga història que ens parlarà de reis, mariners i comerciants. El nord de Portugal és el bressol de la pàtria portuguesa i la ciutat de Porto el seu emblema.

El Club del Viatger us proposa un viatge intens per una terra propera però misteriosa alhora, on la tradició i la cultura s’alien per oferir al visitant un mosaic de pobles i ciutats, molts d’ells Patrimoni de la Humanitat que ens rebran amb els braços oberts! Us convidem a descobrir les ciutats de Porto, Coimbra i Aveiro, a passejar per la Vall del Duero i degustar els seus excel·lents vins, com el Vino Verde i el vi dolç d’Oporto, a conèixer el seu paisatge mariner a Costa Nova i el seu ric patrimoni a les encantadores ciutats de Guimarâes, Braga i Ponte da Lima, entre d’altres. Un viatge excel·lent i enriquit amb una gastronomia autèntica i visites que ens deixaran bocabadats!

Itinerari

Barcelona – Porto – Braga – Ponte de Lima
Dilluns, 16 de març

A l’hora acordada, sortida en l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts habituals de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per facturar equipatges i sortir en vol directe cap a Porto. A l’arribada ens trobarem amb el nostre autocar privat i guia local i començarem la primera visita, que ens portarà a la ciutat de Braga. Braga és una de les ciutats més antigues de Portugal, existent ja en època romana, fou la capital del Regne dels Sueus i posteriorment del Regne de Galícia. En temps del Regne de Portugal la ciutat seguí mantenint la seva importància, la qual ha quedat plasmada en els diversos edificis històrics. En arribar a Braga anirem a visitar el santuari de Bom Jesus do Monte, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. L’any 1722 es va començar a construir l’actual església que destaca per les seves monumentals escalinates barroques i per la seva arquitectura neoclàssica. Dinar a un restaurant local.

Havent dinat ens traslladarem cap a Ponte de Lima, un petit poble pintoresc de gran encant i capital de Vino Verde, una de les regions vinícoles més apreciades de Portugal. Ponte de Lima és també coneguda pel seu pont romà d’època d’August i és considerada la vila més antiga de Portugal. Visitarem les bodegues de Paço de Calheiros i durem a terme un tast de Vino Verde i de vins de la regió. Posteriorment anirem fins a la veïna vila medieval de Viana do Castelo per passejar pels seus pintorescs carrerons abans d’anar cap a Porto on farem el check in al nostre Hotel Neya Porto de 4*, o similar, i soparem.

Porto
Dimarts, 17 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida per iniciar la visita de la ciutat de Porto, la segona ciutat més gran de Portugal, ajaguda a les vores del riu Duero i amb un centre històric considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. L’antiga ciutat romana de Portus Cale dóna origen a l’actual ciutat, la qual, alhora, dóna origen al nom del país, Portugal. Eminentment marinera, aviat es destacà per la puixança del seu comerç marítim. La ciutat de Porto és probablement el centre econòmic més dinàmic del país, una vila oberta al món que conserva encara importants vestigis de la seva història com a capital del Comtat de Porto i, posteriorment, com a ciutat liberal oberta als oceans. Visitarem els monuments més emblemàtics de Porto i alguna de les seves importants bodegues on s’hi elabora el preuat vi d’Oporto. Dinar al restaurant tradicional “Postigo do Carvâo” ubicat en ple centre històric. Disposarem a la tarda d’una estona lliure per refrescar-nos o dur a terme una tranquil·la passejada per la ciutat i al vespre anirem a sopar al restaurant “Presuntaria Transmontana” especialitzat amb la cuina del nord de Portugal.

La Vall del Duero - Guimarâes
Dimecres, 18 de març

Esmorzar a l’hotel i trasllat en autocar cap a la regió de la Vall del Duero, reconeguda mundialment pels seus paisatges, la seva important gastronomia i per ser el lloc on es produeix el famós vi dolç de Porto. Per als amants del vi, la natura i la bona cuina, recórrer aquesta vall pot ser una experiència única! El riu Duero és un dels més grans i llargs de la península Ibèrica. Recorre el nord-oest d’Espanya i Portugal al llarg de 925 quilòmetres i desemboca a l’Atlàntic. Al llarg del recorregut per la Vall del Duero s’hi poden trobar moltes vinyes i petits pobles tradicionals així com diversos monuments, bodegues, esglésies i edificis històrics.

Durant el tour panoràmic visitarem una propietat vinícola, la “Quinta da Pacheca”, famosa pels seus vins de qualitat i hi farem una degustació i hi dinarem. A la tarda seguirem la nostra ruta fins a arribar al poble de Guimarâes, d’origen medieval i bressol històric de Portugal. El seu centre històric ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat. Guimarâes es troba associada al naixement de la identitat nacional portuguesa al segle XII. Constitueix un exemple excepcional de l’evolució d’una localitat medieval cap a una ciutat moderna. La rica tipologia d’arquitectures mostra el desenvolupament d’aquesta ciutat des dels seus inicis fins al segle XIX. Entre els seus monuments en destaquen el Castell de Guimarâes i el Palau dels Ducs de Bragança. A mitja tarda tornarem cap a Porto per sopar i allotjar-nos al nostre hotel.

Aveiro – Costa Nova - Coimbra
Dijous, 19 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la ciutat d’Aveiro per realitzar-hi una visita panoràmica. Aveiro és una ciutat d’origen medieval que ha crescut al llarg dels segles gràcies a la seva vocació comercial. El dia d’avui se’ns presenta com una atractiva ciutat carregada d’història i amb edificis emblemàtics del classicisme i del segle XIX. Anomenada la Venècia portuguesa pels seus canals, el barri de Beira Mar alberga l’essència històrica d’aquesta ciutat, a més de les seves cases de pescadors i els seus moderns edificis. Posteriorment seguirem l’excursió visitant la Costa Nova, la platja més acolorida de Portugal, amb les seves icòniques casetes de fusta i de colors ratllats entre el blanc i el vermell, el blau i el groc. Dinar a un bon restaurant de marisc. A la tarda visitarem l’atractiva ciutat de Coimbra, coneguda sobretot per la seva universitat, una de les més antigues d’Europa i que també visitarem. Coimbra fou fundada al segle XIII i el seu centre històric forma part del Patrimoni Mundial per la UNESCO. En destaquen els seus carrers, com la Rua da Sofia, la seva torre, la Capella de Sant Miquel, així com els edificis romànics de la ciutat, com el monestir de Santa Creu, el Monestir de Santa Clara i el barri de la ciutat baixa. Al vespre tornarem cap a Porto on realitzarem el sopar de comiat al restaurant “Barâo Fladgate Tasylor’s” i en acabat tornarem al nostre hotel.

Porto – Foz – Tornada a casa
Divendres, 20 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida amb les maletes i l’autocar per realitzar una darrera visita panoràmica de Porto que ens permetrà conèixer la zona de Foz, allà on hi ha la desembocadura del riu Duero a l’Atlàntic i un dels barris escollits per la classe benestant per a passar-hi els caps de setmana, passejar pel seu Passeig Marítim i gaudir de la calma i el confort de les seves instal·lacions. Destaca de Foz també el Castelo do Queijo i el Forte Sâo Jâo Baptista. Al migdia ens traslladarem cap a l’aeroport de Porto on agafarem el nostre vol directe cap a Barcelona. Un cop arribem, recollirem les maletes i l’autocar del Club del Viatger ens recollirà per acompanyar-nos als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada previ al viatge per conèixer els companys de viatge
 • Vol directe Barcelona – Porto – Barcelona
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant per a totes les visites indicades en el viatge
 • 4 nits a l'Hotel de Porto: Hotel Neya Porto 4 * o similar
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant el viatge, començant amb dinar i acabant amb esmorzar
 • Begudes incloses als àpats (aigua i vi)
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Assegurança bàsica d'assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat anteriorment
 • Les despeses personals durant el viatge
 • Les propines
 • Assegurança opcional d'Anul·lació, que pot contractar a les nostres oficines per 60,00 €