Creuer de Cap d’Any a Lyon, un cap d’any molt especial !!

Us proposem un Creuer de Cap d’Any a Lyon,  navegant amb el vaixell MS Camargue de cinc àncores per conèixer la Vall del Roina, a través d’un itinerari eminentment cultural, paisatgístic i gastronòmic que farà que aquesta sortida en creuer sigui una experiència inoblidable.

Nascut als Alps suïssos i fluint cap al sud fins al Mediterrani, el poderós Roina, ha jugat un paper crucial en la història de França, essent una porta vital entre el nord i el sud des de temps remots. Al llarg del nostre recorregut per la vall, descobrirem els racons que van enamorar l’imperi romà i coneixerem les restes que encara perduren avui dia. Visitarem ciutats tant importants com Avinyó i el seu magnífic Palau de Papes, la ciutat provençal d’Arles per conèixer les seves restes romanes, Vienne on gaudirem amb el seu ric patrimoni arquitectònic, fruit de la seva llarga història, i la seva capital, Lyon , la segona ciutat de França, gratament coneguda pels seus edificis històrics i la seva exquisida gastronomia!

Visitarem el centre històric de la ciutat de Lyon, i descobrirem la catedral de St-Jean,  les diferents rues amb esplèndides mansions renaixentistes, com la rue Juiverie o les rues de St-Jean i la rue du Boeuf, arribarem a la torre metàl·lica que va ser erigida el 1893 i és utilitzada actualment com a repetidor de televisió, o pujarem al funicular a la fantàstica basílica de Notre Dame de Fourvière.

 

 

Itinerari

Trasllat a Lyon
Divendres, 28 de desembre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida habituals cap a Lyon. A l’arribada dinarem a un restaurant local i trasllat fins al moll per embarcar al vaixell “MS Camargue” de 5 àncores, l’equivalent a un hotel de 5 estrelles, renovat l’any 2015 i amb una ocupació màxima de  54 cabines. Nosaltres ocuparem les cabines situades al pont principal i al pont superior, ambdues equipades amb grans finestrals exteriors. A continuació ens presentaran la tripulació i ens oferiran un còctel de benvinguda. Tarda de navegació cap a Arles. Sopar a bord i allotjament al vaixell.

Lyon, Arles
Dissabte, 29 de desembre

Esmorzar bufet a bord. Dedicarem el matí a navegar a través dels paisatges del sud de França tot admirant poblacions tant pintoresques com, Valence, que domina per la seva catedral i Montélimar, coneguda pels seus torrons. Després de dinar ja haurem arribat  a Arles, ciutat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta tarda farem una visita guiada a peu d’aquesta ciutat que conserva un patrimoni monumental excepcional, que la converteix en un autèntic museu a l’aire lliure. Durant el recorregut veurem, l’amfiteatre romà, el teatre antic, la plaça St. Trophime amb el seu claustre i l’església. Continuarem amb la visita de la plaça del Fòrum i les termes romanes de Constantí. Retorn al creuer, sopar a bord i navegació nocturna direcció a Avinyó.

Arles, Avinyó
Diumenge, 30 de desembre

A primera hora del matí arribarem a Avinyó. Esmorzar a bord i trobada amb els guies per fer un recorregut a peu pel seu centre antic. Flanquejada pel Roina i les seves impressionants muralles del s. XIX, la capital europea del teatre és una de les ciutats més monumentals de França amb una extensa nòmina d’esglésies, palaus episcopals i convents, resultat del fet d’haver estat seu papal durant més de 70 anys, essent el Palau dels Papes, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, la icona de la ciutat.

Admirarem l’exterior de la capella, on es desenvolupen alguns dels nombrosos espectacles del famós festival de teatre d’Avinyó. Seguirem pel carrer St. Agricol, on veurem l’església de la diòcesi, considerada la més antiga de la ciutat. Arribarem a  la Plaça del Rellotge, antiga seu del fòrum romà i on actualment es situen l’ajuntament, el teatre que data del s. XIX,  i on trobarem animats cafès i restaurants sota l’ombra de les palmeres. Des de la Plaça del Palau, veurem les imponents muralles del palau però, no serà l’únic element que ens cridarà l’atenció, també podrem admirar l’estàtua daurada de la Verge Maria que corona la cúpula de la romànica catedral Notre Dame des Doms.

Per acabar visitarem el Palau de Papes. Enfrontat a faccions enemigues a Roma i animat per les intrigues de Felip IV de França, el papa Climent V va traslladar la cort papal a Avinyó l’any 1309 on va residir fins al 1377 i durant tot aquest període, el seu successor va transformar el modest edifici episcopal en el magnífic palau que podrem admirar avui dia. L’enorme conjunt arquitectònic,  declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, va ser edificat al llarg de trenta anys. Es divideix en dues zones, el Palau Vell, al nord-oest i el Palau Nou, al sud-est. La façana que es veu des de la plaça del palau és la del Palau Nou, amb la Tour d’Angle a l’esquerra i la Tour de la Gâche a la dreta. Més endarrere es troba el Palau Vell, amb altes arcades gòtiques i un campanar quadrat. Durant la visita descobrirem les grans sales que van acollir importants cerimònies i festins, les capelles bellament decorades amb frescs, els apartaments privats del Papa i les terrasses des d’on es gaudia d’un meravellós panorama de la ciutat d’Avinyó i el Roina. Acabada la visita retornarem a vaixell per dinar.

Tarda de navegació cap a Vienne. Al vespre farem sopar de gala a bord seguida d’una nit de ball. Navegació nocturna.

Vienne, Lyon
Dilluns, 31 de desembre

Esmorzar a bord, arribada a Vienne al matí. Cap altra ciutat de la vall del Roina concentra tanta història de l’arquitectura com Vienne. Situada a la conca natural entre el riu i els promontoris que l’envolten, aquest indret fou molt apreciat pels romans pels seus avantatges estratègics com estètics que van afavorir el desenvolupament de la població quan van envair la zona al s. I aC. Visitarem el teatre romà, situat al peu del Mont Pipet, amb els seus 130 metres de diàmetre i un aforament de fins a 13.000 espectadors. Restaurat l’any 1938, actualment ha recuperat la seva funció original com a escenari d’esdeveniments artístics.

Seguim fins al centre, per veure el temple d’August i Lívia, d’estil corintí, dedicat al culte de Roma i August, que s’erigia en un punt sagrat del fòrum. La seva construcció va començar al voltant del 20-30 aC, i posteriorment va transformar-se en una església a principis de l’edat mitjana. Finalment, descobrirem la Catedral de Saint Maurice, el monument medieval més important de la ciutat, que es va erigir entre els segles XII i XVI i construïda amb elements romànics i gòtics, pel qual va ser declarat monument històric l’any 1840.

Dinar a bord i seguim navegant fins a la propera Lyon on arribarem a primera hora de la tarda. Situada a la riba occidental del riu Saona, el restaurat barri antic del Vieux Lyon és un laberint de carrers empedrats, palaus renaixentistes, restaurants, animades tavernes, i botigues bohèmies. En aquest indret es va assentar la ciutat romana de Lugdunum, capital comercial i militar de la Gàl·lia fundada per Juli Cèsar al 44 aC.

Sortirem amb l’autobús per fer una visita panoràmica de la ciutat fins a la Basílica de Fourvière, des d’on gaudirem d’unes magnífiques vistes panoràmiques de la ciutat. L’extravagant construcció d’imitació bizantina, construïda a finals del s. XIX, està formada per un conjunt de torretes i merlets, de marbre i mosaics, que l’han convertida en un dels símbols de la ciutat. Visitarem la capella dedicada primer a Sant Tomàs i posteriorment a la Verge, la qual al llarg dels anys ha experimentat vàries destruccions i reconstruccions. L’edifici tal com el coneixem actualment data de l’any 1740 i va ser restaurat l’any 2008. Seguidament tindrem temps lliure per visitar el barri de St. Jean, situat al nucli antic de Lyon, on trobarem el conjunt de mansions renaixentistes més bell de França, testimoni de l’enorme riquesa que la banca, la impremta i el comerç de la seda van aportar a la ciutat.

Al vespre ens espera un fantàstic sopar de cap d’any mentre el Ms Camargue navega per la riba de la bella il·luminada Lyon, sense dubte un espectacle únic. El bon ambient, la música i la gresca ens acompanyarà tota la nit! Feliç Any Nou a tots!

Lyon
Dimarts, 1 de gener de 2019

Esmorzar bufet a bord a primera hora del matí.  Avui gaudirem de temps lliure per dedicar-lo a descansar o fer una última passejada pel centre històric de la ciutat, i descobrir la catedral de St-Jean,  les diferents rues amb esplèndides mansions renaixentistes, com la rue Juiverie o les rues de St-Jean i la rue du Boeuf, arribar a la torre metàl·lica que va ser erigida el 1893 i és utilitzada actualment com a repetidor de televisió, o pujar de nou amb el funicular a la fantàstica basílica de Notre Dame de Fourvière.

Avui dinarem a un restaurant local i farem l’últim sopar a bord del creuer.

Tornada a casa
Dimecres, 2 de gener de 2019

Esmorzar bufet a bord i sortida amb les maletes per tornar cap als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Guia acompanyant del Club del Viatger el primer i darrer dia de viatge
 • Trasllat fins a Lyon en l’autocar del Club del Viatger o en avió
 • 4 nits d’allotjament en cabines principals o superiors del creuer
 • Programa de 4 dies/ 3 nits al creuer MS Camargue de 5 àncores
 • Les visites guiades especificades al programa:
 • Arles, Avinyó i el Palau de Papes, Vienne i Lyon.
 • Dia extra a bord en règim de mitja pensió
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge des del sopar del primer dia fins al l’esmorzar del darrer dia
 • Totes les begudes incloses durant els àpats (aigua, vi, cervesa, sucs i un cafè)
 • Les begudes al bar (excepte cava, xampany i carta de vins)
 • Sopar de Gala al vaixell amb vi i cava
 • Animació i espectacles de música en directe al vaixell
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • L’assegurança opcional d’anul·lació. Preu 60 €

Més detalls del viatge

Degut a la poca disponibilitat i exclusivitat d’alguns dels serveis del viatge i a la conseqüent necessitat de confirmar-los el més aviat possible, aconsellem fer les reserves amb la màxima antelació.