Còrsega, mosaic de paisatges

Còrsega, els grecs la van anomenar “la sublim” i els francesos “Illa de bellesa”. Un increïble mosaic de paisatges naturals infinits, diferents els uns dels altres en una de les illes més petites i la més muntanyosa del Mediterrani occidental. Descrita per alguns com a muntanya en el mar, posseeix un patrimoni natural únic, moltes de les seves riqueses naturals han estat declarades Patrimoni de la Humanitat.

Visitarem Ajaccio, Bastia, Calvi, Balagne, Ile Rousse, Sartène i recorrerem en vaixell els espectaculars penya-segats de Bonifacio. Coneixerem la cultura i gastronomia de Còrsega i descobrirem les joies monumentals de Marsella.

Còrsega és una illa i una de les tretze regions de la França metropolitana que, juntament amb els territoris d’Ultramar, conformen la República Francesa. La seva capital i ciutat més poblada és Ajaccio. Limita al nord amb la mar de Ligúria, a l’est amb la mar Tirrena, al sud amb l’estret  de Bonifacio que la separa de l’illa italiana de Sardenya i a l’oest amb la mar Mediterrània. Amb 8680 km² i 322 000 habitants en 2012, és la regió menys extensa i poblada del país. És la quarta illa més gran de la mar Mediterrània i forma part del territori francès des de 1768, amb una breu interrupció entre 1794 i 1797, quan va constituir el Regne Anglo-Cors.

El Club del Viatger us convida a fer un recorregut amb un autocar de gran confort, utilitzant el ferry per arribar a Còrsega.

Itinerari

Barcelona / Calella – Toulon ferri a Còrsega
Diumenge, 1 d’octubre

Sortida en autocar al  matí des de Calella  en direcció Toulon. De camí dinarem a base d’un simpàtic i deliciós pic nic a una àrea de descans de la mateixa autopista. En arribar ens dirigirem cap al port des d’on agafarem el ferri que ens portarà a Còrsega amb hora prevista de sortida a les 21:00 hr.

Sopar a bord i allotjament en una cabina exterior.

Bastia – Cap Corse - Île Rousse
Dilluns, 2 d’octubre

Esmorzar a bord del ferri i arribada al port de Bastia on ens rebrà el nostra guia que ens cacompanyarà durant tot el recorregut de Còrsega. Seguirem amb el nostre autobús per fer una visita panoràmica de Bastia, principal port i centre comercial e industrial de l’illa. A continuació ens dirigíem cap al Cap de Còrsega, península muntanyosa on s’estenen petits ports i platges daurades que donen pas a vil·les pintoresques. La primera parada és a Erbalunga, un poble pesquer popular entre els pintors i caracteritzat per la torre genovesa construïda al s. XVI a una roca de l’entrada del port.

Dinar a un restaurant local. Seguim viatjant pel massís de Sant Lucie passant per les localitats de Luri i Pino, aquesta construïda en forma de balcó sobre el mar i Nonza amb les seves cases cobertes de pedres planes. Visitarem Saint Florent, una destinació balneària molt popular i sofisticada, amb el seu port de iots i la ciutadella genovesa. Continuarem la ruta pel desert dels Agriates fins a Ille Rousse on ens allotjarem les properes dues nits. Sopar i allotjament a l’Hotel.

Île Rousse – Regió de Balagne – Calvi Île Rousse
Dimarts, 3 d’octubre

Esmorzar a l’hotel. Començem el nostre itinerari d’avui dirigint-nos cap a Pigna i Corbara, disposada com un amfiteatre sobre la vessant del mont Guido la regió de Balagne, coneguda com el jardí de Còrsega i poblada d’antics pobles situats en pics rocosos o amagats en el cor de valls estretes.

Passarem per Sant Antonino, vil·la del s.IX situada al capdamunt d’un promontori que va permetre als seus habitants lluitar contra les invasions dels àrabs. Continuem passant per les poblacions de Cateri, Lavatoggio i Lumio. Dinar a un restaurant local.

Seguim amb la visita de Calvi, La petita ciutat de Calvi està situada al nord-oest de Còrsega, davant del litoral de la Costa Blava i tan sols la separen 167 km del continent. Les bones condicions climàtiques i el bell entorn amb les seves platges paradisíaques i la cadena de muntanyes més alta de Còrsega, fan de la capital de la Balagne una destinació privilegiada.

A aquests elements s’uneixen seu passat històric i la bella ciutadella situada a la “haute ville”, que es troba a la part alta d’un promontori rocós i mira a la llunyania les muntanyes nevades, mentre que la Marina, a la “ville basse”, es perllonga a través d’una platja de 5 km i una pineda de 32 hectàrees, formant una de les més belles badies de la “ile de la Beauté”: la Badia de Calvi.

Durant el recorregut coneixerem la ciutadella, testimoni excepcional històric i arquitectònic de l’època genovesa amb l’església barroca de Sant Jean Baptiste, passejarem per la Marina, part baixa de la ciutat amb el seu mercat, les cafeteries i els comerços.

De camí cap l’hotel, viatgem per la carretera de la costa, admirant les petites poblacions de Sant Ambroggio i Algajola, finalitzant el día a l’Hotel d’Ille Rousse per sopar i allotjament.

Île Rousse – Porto – Calanche de Piana - Ajaccio
Dimecres, 4 d’octubre

Esmorzar a l’hotel. Agafarem l’autobús i ens dirigirem cap al Golf de Porto, paratge natural patrimoni de la humanitat per la UNESCO, un lloc meravellós format pels penya-segats de granit vermell que dominen el mar. Passarem pels ports de muntanya de Cross i la Palmarella fins a arribar a Porto. Dinar a un restaurant local.

Després seguirem fins a arribar a la vil·la de Cargèse, una antiga colònia grega situada a la Punta de Cargèse, al petit golf de Peru. Aquesta població es caracteritza per les dues esglésies gòtiques amb els seus bells campanars.

Arribada a Ajaccio, on ens allotjarem les properes dues nits en un hotel de 4*. Sopar i allotjament.

La visita d’aquesta bonica ciutat la tenim prevista per aqui dos dies.

Ajaccio, és la vila natal de Napoleó Bonaporte, un lloc únic perquè se situa en un golf mirant al mar, amb un fons de muntanyes nevades fins a la primavera. A això s’afegeixen els colors vius i la llum intensa, descoberta per Henri Matisse, entre altres artistes i escriptors.

Ajaccio – Bonifacio – Ajaccio
Dijous, 5 d’octubre

Esmorzar a l’hotel i partida cap a Bonifacio, situada a l’extrem sud de Còrsega i podria dir-se que és una de les ciutats més belles de l’illa per estar en un emplaçament privilegiat, a la part alta d’un promontori rocós de pedra calcària blanca, esculpit pel vent. Vista des del mar, sorprèn per la situació de la “ville haute” amb les seves cases col·locades a la vora del penya-segat i per la bellesa del seu entorn. Ciutat fortalesa que ha estat assetjada i destruïda en nombroses ocasions.

Per això, la seva arquitectura ha estat marcada per l’edificació de successives fortificacions: pisana, medieval o “genovesa” i francesa, que és el que veiem en l’actualitat. La ciutat es divideix en dues parts: la marina, amb el port amb els vaixells pesquers i esportius, ple de cafès i terrasses que conviden al plaer, i dominat per la fortalesa, que marca l’entrada a la “ville haute”. Famosa, també, per l’escala del rei d’Aragó tallada al mateix penya-segat.

Per gaudir de Bonifacio, agafarem un vaixell que ens farà un recorregut aproximadament de 45 minuts, per tenir una millor visió d’aquest espectacle natural.

Dinar a un restaurant a la marina. Després agafarem un tren turístic que recorre el nucli històric, les fortificacions que dominen el fiord i pararem a l’esplanada de Saint François on gaudirem d’una bonica panoràmica.

Tornada al nostre hotel a Ajaccio per sopar i allotjament.

Ajaccio
Divendres, 6 d’octubre

Esmorzar a l’hotel.Continuarem el nostre trajecte serpentejant la carretera de la costa cap a la península de Parata on tindrem unes magnífiques vistes de les illes Sanguinaires i de la torre Genovesa. Dinarem a un restaurant local.

Posteriorment tornarem cap al centre d’Ajaccio, la ciutat és plena de llocs que recorden a l’emperador Napoleó Bonaparte que s’uneixen a l’encant del nucli antic, pararem a Casona (plaça d’Auzterlitz) on es troba el memorial de Napoleó, una rèplica exacta de la qual n’hi ha una a París. Seguirem caminant pels carrers estrets del barri antic passant per la plaça de Gaulle, la Catedral on Napoleó va ser batejat,  la plaça de Foch i la casa natal de l’emperador francès.

La propera nit la passarem a bord, es hora ja d’anar cap al port d’Ajaccio, on embarcarem al ferri per tornar cap a Toulon. Sopar a bord i allotjament en una cabina exterior.

Marsella – Barcelona
Dissabte, 7 d’octubre

Esmorzar a bord i tan bon punt toquem terra anirem fins a Marsella, a només 50 km, ens trobarem amb el nostre guia local per descobrir aquesta preciosa ciutat. Marseille és la ciutat més antiga de França, fundada pels foceus en l’any 600 a. C. Després que els romans van deixar la seva empremta, la ciutat va seguir desenvolupant-se mitjançant una veritable barreja de cultures. La visita recorre des del port vell fins a la basílica de Notre Dame de la Garde, les magnífiques vistes panoràmiques de la badia des del mirador de Kennedy Corniche, el Parc de Prado i el Palau de Longchamp.

Dinarem a un restaurant local per degustar la famosa especialitat local, la bullabessa.

En acabar, començarem la tornada cap a Catalunya en el nostre confortable autocar fins als mateixos punts de recollida.

En aquest viatge...

 • Trobada previ al viatge per conèixer els companys de viatge.
 • Autocar de gran confort privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant durant el recorregut per Còrsega.
 • Guia local visita a Marsella.
 • 2 nits a l’ Hotel Boutique Liberata 4* a L’Ille Rousse.
 • 2 nits a l’Hotel San Carlu Citadelle 4* a Ajaccio.
 • Ezmorzar bufet diari en els hotels.
 • Pensió completa durant tot el viatge amb begudes incloses (aigua i vi).
 • Ferri de Toulon a Bastia i des de Ajaccio a Toulon, en cabina exterior doble amb WC privat, inclòs sopar i esmorzar durant els trajectes.
 • Totes les visites especificades en el programa.
 • Espectacle folklòric Corse.
 • Passeig en barca per admirar els penya-segats de Bonifacio.
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge.
 • Qualsevol servei no especficat anteriorment.
 • Les despeses personals durant el viatge.
 • Les propines.
 • Assegurança opcional d’anul•lació, que pot contractar a les nostres oficines per 175€.