Colòmbia, la bellesa del país del cafè i la palma !

Colòmbia fou vista per Europa fa gairebé cinc-cents anys per primera vegada. La terra de les palmes de cera, la terra del riu Orinoco, Magdalena i Cócora, la terra de les cales blanques reposant al Carib fou vista pels espanyols com un paradís més enllà dels oceans. En aquesta terra nasqueren les primeres ciutats colonials, Santa Marta, Santa Fe, Bogotà i Cartagena d’Índies foren algunes d’elles.

Durant segles els europeus saquejaren les mines d’or, de sal i de metalls per portar les glòries a la corona del vell món. Algunes ciutats alçaren edificis colonials de gran bellesa i riquesa i d’altres aixecaren grans muralles i torres defensives, com Cartagena d’Índies, per salvar-se d’aquesta amenaça. Aquesta és, a dia d’avui, una de les riqueses més apreciables de Colòmbia, la seva arquitectura i el seu ric patrimoni cultural.

Indubtablement Colòmbia oculta molts més atractius, una naturalesa exultant, milers d’espècies endèmiques de flora i fauna que podrem descobrir també en les diverses rutes i excursions als parcs naturals i una gastronomia atrevida i creativa que fa d’aquest país un lloc de trobada per als amants de la naturalesa, de la història, de la fotografia i del viatge!

Descobreix Colòmbia amb el Club del Viatger a través d’un ric programa que ens portarà a diversos punts del país per tal de copsar de primera mà la varietat i bellesa del país del cafè i de les palmeres!

Itinerari

Barcelona - Bogotà
Dimarts, 6 de novembre

Cap al migdia, sortida en autocar des dels diferents punts de recollida habituals cap a l’aeroport de Barcelona des d’on volarem a les 15,40 h amb la companyia Avianca directes a Bogotà.  Després d’un còmode vol d’unes 11 hores, aterrarem a la capital de Colòmbia a les 21,04 h, encara del mateix dia gràcies a la diferència horària de -6 hores vers Catalunya. Després de passar els tràmits de duana i recollir maletes, ens traslladarem a l’hotel Sofitel Victoria Regia de 5 estrelles i situat al centre de Bogotà i on passarem les dues properes nits. Allotjament.

Catedral de Sal i Bogotà
Dimecres, 7 de novembre

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida cap al municipi de Zipa, a uns 49 Km al nord de Bogotà, per visitar la magnífica Catedral de Sal de Zipaquirá, una de les arquitectures més impressionants del país. Durant el camí podrem gaudir d’alguns paisatges d’interès, com és la Sabana de Bogotà i el Pont del Comú. En efecte, la catedral de Sal de Zipaquirá és considerada com una de les arquitectures més notables de Colòmbia i ha estat considerada la primera meravella del país i la joia arquitectònica del país. La seva importància radica en el seu valor com a patrimoni cultural, religiós i ambiental. Construïda en dues fases, de 1950 a 1954 i de 1991 a 1995, la nova catedral és obra de l’arquitecte colombià Roswell Garavito Pearl i es situa a l’interior d’una mina a 190 metres de profunditat. Visitarem el seu deambulatori, la cúpula, la rampa, el cor, els balcons, el complex del nàrtex i les grans naus de la catedral.

Al migdia dinarem al restaurant local Andrés Carne de Res, un restaurant d’agradable i atractiva decoració que mescla una gran varietat d’objectes a més de ser reconegut per les seves carns.

A la tarda tornarem a Bogotà per dur a terme una visita de la ciutat. Bogotà fou fundada pel conqueridor espanyol Gonzalo Jiménez de Quesada, després de la seva dura expedició als Andes, i com a capital del Nou Regne de Granada el 06 d’agost de 1538. Després de la independència de Colòmbia el 1819, la ciutat es convertí en la capital de la Gran Colòmbia i, a partir de 1930, de la República de Colòmbia. A dia d’avui Bogotà és la ciutat més gran de Colòmbia i punt de convergència de persones de tot el país. És una ciutat diversa i multicultural i en ella s’hi combinen construccions modernes amb d’altres que evoquen el seu passat colonial.

A la tarda tornarem a Bogotà per dur a terme una visita de la ciutat. Bogotà fou fundada pel conqueridor espanyol Gonzalo Jiménez de Quesada, després de la seva dura expedició als Andes, i com a capital del Nou Regne de Granada el 06 d’agost de 1538. Després de la independència de Colòmbia el 1819, la ciutat es convertí en la capital de la Gran Colòmbia i, a partir de 1930, de la República de Colòmbia. A dia d’avui Bogotà és la ciutat més gran de Colòmbia i punt de convergència de persones de tot el país. És una ciutat diversa i multicultural i en ella s’hi combinen construccions modernes amb d’altres que evoquen el seu passat colonial.

Realitzarem un recorregut pano0ràmic pel sector històric de la ciutat, passant pel Teatre Colón, el Palau de San Carlos, actual cancelleria, el Palau Presidencial de Nariño, la Plaça de Bolivar, el Capitoli, l’Alcaldia Major i la Catedral Primada. Posteriorment pujarem en telefèric a l’anomenat Cerro de Monserrate, on podrem gaudir d’excel·lents vistes de la capital colombiana i gaudir d’una deliciosa xocolata amb almojábana, un pa de farina de blat de moro típic del país, al restaurant Santa Clara. Posteriorment visitarem encara el Museu de l’Or i el Museu Botero.

Al vespre soparem al restaurant Nazca a base de cuina peruana, considerat un dels millors restaurants de la ciutat i posteriorment tornarem a l’hotel per allotjar-nos-hi.

Bogotà - Pereira i Eix Cafeter
Dijous, 8 de novembre

Esmozar a l’hotel i sortida ben d’hora cap a l’aeroport de Bogotà per agafar el vol cap a la ciutat de Pereira. Encara al matí arribarem a Pereira i ens traslladarem a l’hotel Sonesta de 4 estrelles on ens hi allotjarem les dues properes nits. Per tal de gaudir de la naturalesa i de la situació privilegiada de Pereira i la seva regió, ens traslladarem a Termales de Santa Rosa de Cabal, un bell balneari enmig de la natura que ens traslladarà a la pau i el descans de les muntanyes. El paisatge cultural de Cafetero o l’Eix Cafeter destaca per la seva naturalesa, flora, fauna i climes ardents a la Vall del Riu Magdalena. El recorregut per la regió que us proposem durant aquests propers dies és molt més que cafè, és un recorregut per una zona plena d’experiències que delectaran els nostres sentits i que omplen de pau el nostre interior tot aclarint els nostres pensaments!

Un dia dedicat a la naturalesa i a les aigües termals, amb un magnífic dinar al restaurant El Solar, on la seva especialitat és el peix i els mariscs. A l’hora acordada tornarem cap al nostre hotel de Pereira on soparem al seu restaurant Cook’s.

Excursió per l’Eix Cafeter i la Vall de Cócora
Divendres, 9 de novembre

Esmorzar a l’hotel i trasllat cap a la Vall de Cócora tot apreciant els seus bells paisatges. La Vall de Cócora és un paratge natural situat al centre dels Andes colombians i característics per la palma de cera del Quindío, un arbre endèmic de la zona. Després d’un fantàstic còctel de benvinguda a la zona serem acompanyats per un guia expert de la reserva natural qui ens farà una introducció al parc natural i plegats caminarem pels interiors dels boscs de boira on podrem apreciar la biodiversitat de fauna i flora del lloc tot observant la palma de cera més alta del món. Farem el ritual de la palma de cera de Quindío, d’origen aborigen.

Al migdia dinarem al restaurant Bosques de Cócora i havent dinat ens traslladarem al típic poble de Salento, el qual conserva en molt bon estat les seves cases i carrers colonials, plens de tallers artesanals i artístics actualment. Ens aproparem fins al mirador de Cócora per apreciar les belles vistes i, després d’aquesta visita per Salento, retornarem al nostre hotel.

Sopar al restaurant Octavo By Raush, de cuina d’autor, un impressionant restaurant giratori a l’últim pis del nostre hotel que ens brindarà una experiència molt entranyable!

Gastronomia a l'Eix Cafefer - Bogotà
Dissabte, 10 de novembre

Esmorzar a l’hotel i una mica de temps per fer maletes i gaudir de les instal·lacions de l’hotel abans de sortir cap al restaurant El Lugar on, a migdia, hi dinarem. El restaurant El Lugar es troba a la Finca Veracruz, on hom pot gaudir de la tranquil·litat del camp. El restaurant El Lugar ofereix, a més, cuina d’autor en una fusió de cuina local, internacional i europea que no ens deixarà indiferents. Un cop acabem de dinar realitzarem una cata de cafè, res més imprescindible si ens trobem encara a l’Eix Cafeter de Colòmbia.

A les 14 ens traslladarem a l’aeroport per volar cap a Cartagena d’Índies via la ciutat de Bogotà. Arribarem a Cartagena d’Índies a mitja tarda.

Cartagena d’Índies fou fundada el 1533 per Pedro de Heredia i durant tota l’època colonial espanyola fou un dels ports més importants d’Amèrica. D’aquesta època, de fet, prové la majoria del seu patrimoni artístic i cultural. Cartagena, a més, ha estat tradicionalment una ciutat associada a la història de la pirateria ja que justament allà es perpetraren diversos atacs dels pirates europeus que la saquejaren i l’obligaren a construir les fortificacions colonials que encara es conserven. A dia d’avui el seu centre històric, la Ciutat Emmurallada, és declarada Patrimoni Nacional de Colòmbia i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El nostre autocar privat i guia ens vindran a buscar a l’aeroport i ens traslladaran cap al nostre hotel Charleston Santa Teresa de 5 estrelles a Cartagena on hi soparem i ens hi allotjarem les tres properes nits.

Cartegena d'Índies
Diumenge, 11 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida per realitzar la visita de Cartagena d’Índies, l’Heroica de Colòmbia. Iniciarem el recorregut panoràmic pels barris residencials de Bocagrande amb el castell gran i el barri republicà de Manga on es poden apreciar les casones de l’època colonial. Visitarem també el monestir de la Popa, des del qual, situat damunt un pujol, es poden apreciar unes bones vistes de la ciutat.

Seguirem posteriorment la nostra visita tot visitant el Fort de San Felipe de Barajas, les edificacions militars espanyoles que feren front a la pirateria i recorrerem els seus túnels i galeries subterrànies. Arribarem finalment a la ciutat emmurallada on realitzarem un recorregut a peu pels seus carrerons, places i esglésies, entrant també als interiors del Palau de la Inquisició. Dinarem al restaurant local El Santísimo, a ple centre històric, un restaurant que fusiona la cuina francesa amb ingredients caribenys per delectar els paladars amb plats típics de Cartagena. Després de dinar ens traslladarem a l’hotel per un breu descans i, a les 17:30h anirem al restaurant Café del Mar on gaudirem de la posta de sol des de l’horitzó de les Índies acompanyats d’un deliciós còctel.

Al vespre soparem al restaurant San Pedro, ubicat a la plaça San Pedro Claver és un dels restaurants més prestigiosos de la ciutat, especialitzat en la cuina asiàtica i mediterrània. Havent sopat realitzarem un tradicional recorregut en “chiva”, els autobusos típics, pintats amb colors cridaners i que inclou una banda de músics a bord a més d’un servei de licors nacionals. Visitarem el sector turístic de Bocagrande, el barri de Manga i el centre emmurallat, tot degudament il·luminat. El chiva arriba finalment a una discoteca on, els més animats potser voldran encara ballar-hi. Després del recorregut en chiva el nostre autocar ens traslladarà a l’hotel.

Aviari Nacional i Museu de la Xocolata
Dilluns, 12 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Barú per visitar l’Aviari Nacional. La Fundació Aviari Nacional de Colòmbia és una entitat de conservació que cerca a través d’una exposició moderna i representativa la fauna d’aus en ambients naturals, tot prmovent el coneixement sobre la diversitat colombiana i la seva promoció. L’Aviari està ubicat a la Illa de Barú i mostra un total de 1800 aus de 138 espècies diferents.

Aquells que prefereixin quedar-se a Cartagena d’Índies per disposar de temps lliure per a passejar o fer algunes compres, podran trobar-se amb el grup a les 13:30h al restaurant Boka, un restaurant d’alta cuina i de disseny situat al barri de Bocagrande.

Havent dinat ens traslladarem al taller i museu de la xocolata per dur a terme una visita del mateix on coneixerem la història de la xocolata i el procés de producció i conclourem la visita amb la preparació de tres begudes, el te de cacau, la xocolata maia i la xocolata europea per degustar-les posteriorment!

Al vespre anirem al nostre hotel Charleston Santa Teresa on hi soparem i ens hi allotjarem.

Cartagena - Santa Marta
Dimarts, 13 de novembre

Esmorzar a l’hotel i temps lliure durant el matí per passejar i seguir descobrint Cartagena d’Índies. Qui ho desitgi podrà dur a terme un agradable passeig pel centre de Cartagena amb el guia acompanyant qui, segur, en algun moment o altre, ens brindarà alguna sorpresa! Al migdia i a l’hora acordada dinarem al nostre hotel Charleston Santa Teresa i a la tarda ens traslladarem en autocar privat a Santa Marta en un recorregut que durarà 4 hores.

Santa Marta és, juntament amb Cartagena d’Índies, un dels Districtes turístics, culturals i històrics de Colòmbia. Fundada el 1525 pel conqueridor espanyol Rodrigo de Bastidas és la ciutat més antiga existent de Colòmbia i la segona més antiga de Sud-Amèrica. La ciutat de Santa Marta està orgullosa de “tenir-ho tot” ja que disposa de més de cent platges i una serra nevada, a més del lloc on morí el Libertador Simón Bolívar! Santa Marta, situada a una badia, és un dels principals destins del Carib i gaudeix d’una gran varietat de fauna i flora a més d’espais de gran interès culturals i històrics, alguns dels quals evocadors de la bonança econòmica durant el segle XIX i en temps del comerç de la banana.

Un cop arribem a Santa Marta ens traslladarem al nostre Hotel Mercure de 4 estrelles per sopar i allotjar-nos-hi les dues properes nits.

Santa Marta i visita al Parc Tayrona
Dimecres, 14 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al Parc Tayrona per realitzar-hi la ruta del Cañaveral i Arrecifes. Les estribacions de la Serra Nevada de Santa Marta, la muntanya costanera més alta del món, s’enfonsen al mar com els dits d’una mà gegant entre els que es formen badies i cales de bellesa singular i amb platges d’arena blanca, delimitades aquestes per manglars, matolls i boscs i banyades totes aquestes platges per les aigües cristal·lines del Carib. Aquest és un dels més bells i notables atractius que ens oferirà el Parc Nacional Natural de Tayrona. Per aquells que busquin la contemplació i el descans aquest és el seu lloc, una excursió que oferirà magnífiques platges i un relaxant panorama de mar blau, fines arenes i una salvatge vegetació. Dedicarem tot el dia al Parc Natrual i disposarem d’estones lliures per passejar lliurement pels camins i les rutes d’aquest paratge natural!

Dinarem a un restaurant local i a la tarda ens traslladarem de nou a Santa Marta on podrem disposar d’una estona lliure per passejar pels seus carrers abans de sopar i allotjar-nos al nostre hotel.

Santa Marta - Medellín
Dijous, 15 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida de matí cap a l’aeroport de Santa Marta per volar cap a la ciutat de Medellín via Bogotà. Medellín és la capital del departament d’Antioquia i es troba situada a una vall envoltada de muntanyes. Aquesta ciutat sempre ha estat amable amb els viatgers els quals s’hi han sentit sempre atrets pel seu clima primaveral i les seves belles vistes panoràmiques. Recórrer Medellín és sempre una experiència seductora per la seva diversitat arquitectònica i els seus nombrosos atractius. Medellín fou fundada el 1616 i dedicada a Sant Llorenç. La ciutat cresqué tímidament durant els primers anys i fou sobretot durant el segle XIX quan assumí una notable importància com a recent capital d’Antioquia i com a centre comercial i exportador de gran dinamisme.  A dia d’avui Medellín és la segona ciutat més gran del país.

Un cop arribem a Medellín el nostre guia local i autocar privat ens vindran a recollir a l’aeroport per acompanyar-nos a l’Hotel Estelar Milla de Oro de 5 estrelles on ens hi allotjarem les tres properes nits. A l’hotel hi deixarem les maletes i hi dinarem. Després d’un primer passeig introductori a la ciutat, ens traslladarem al vespre al restaurant El Herbario, un restaurant de cuina oberta on la cuina colombiana i especiada en són les protagonistes! Havent sopat ens traslladarem de nou al nostre hotel.

Medellín
Divendres, 16 de novembre

Esmorzar a l’hotel i inici de la nostra visita panoràmica de la ciutat de Medellín. Començarem el recorregut panoràmic visitant alguns dels llocs de més interès de la ciutat com són el parc “El Poblador”, lloc on es creu fou fundada la primitiva Medellín, també la “Milla de oro” i el Pafc Lleras, reconegut sector de la vida nocturna de la ciutat. Continuarem la nostra ruta recorrent els entorns de l’Edifici intel·ligent, símbol arquitectònic del Medellín contemporani però també descobrirem els grans edificis històrics com la Catedral Metropolitana, la Plaza Mayor i l’Edificio Coltejer, símbol de la ciutat.  Ens aturarem a la Plaça Botero on s’hi troben 23 escultures monumentals del reconegut escultor a la seva ciutat natal, Medellín i conclourem la nostra ruta amb una breu visita a la Unidad Deportiva Atanasio Giradot i al Boulevard de la Carrera 70.

Al migdia anirema a dinar al restaurant In Situ, ubicat al Jardí Botànic, un espai elegant i modern alhora amb una carta tradicional i d’autor enmig d’un entorn natural i molt agradable.

A la tarda continuarem dedicant el temps a descobrir els tresors, racons i la història de la ciutat de Medellín. Al vespre ens traslladarem a l’hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Medillín: Santa Fe d'Antioquia
Dissabte, 17 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap a la ciutat de Santa Fe d’Antioquia tot passant per la carreteria en direcció al mar i passant pel túnel d’occident Fernando Gómez Martinez que té una longitud d’aproximadament 39 km i creat per reduir la distància entre Medellín i Santa Fe.
Santa Fe d’Antioquia fou fundada el 1541 per Jorge Robledo com una villa al marge occidental del riu Cauca. Posteriorment fou convertida en parròquia i municipi i arribà a convertir-se durant varis segles en la capital d’Antioquia, abans de passar aquest títol a la ciutat de Medellín al segle XIX. Santa Fe disposa d’una arquitectura històrica i d’una catedral original de 1799. A causa de l’estat de conservació de la seva arquitectura colonial, el centre històric de la ciutat fou declarat Monument Nacional.

Un cop arribem a Santa Fe d’Antioquia realitzarem un recorregut pel parc principal del municipi tot passejant també pels carrers de més importància arquitectònica de la ciutat i les esglésies més significatives. A pocs quilòmetres d’aquesta localitat podem trobar-hi el famós Puente de Occidente, amb una extensió de 291 metres de llarg i considerat, en el moment de la seva construcció al segle XIX com el pont més llarg del món i una obra d’enginyeria molt destacable. Visitarem el pont i a continuació dinarem al restaurant de l’hotel Los Recuerdos.

Havent dinat farem el camí de retorn a Medellín per arribar-hi al vespre i poder preparar-nos per al sopar de comiat al nostre hotel Estelar Milla de Oro!

Medellín - Bogotà - Barcelona
Diumenge , 18 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al corregiment de Santa Elena on s’hi troba la finca silletera que visitarem. Les finques silleteres són les empreses familiars històriques de la regió dedicades al procés de la flor i l’elaboració de les “silletas”, símbol emblemàtic de la fira de les flors tan tradicional de Medellín. Gaudirem d’un dia a l’aire lliure tot coneixent la regió d’Antioquia i les seves costums! Al migdia anirem a dinar al restaurant Marmoleo, un dels restaurants més reconeguts de Medellín per la seva especialitat, la carn a la brasa!

A mitja tarda, trasllat a l’aeroport de Medellín on facturarem les maletes directament a Barcelona i sortida en vol d’Avianca cap a Bogotà on enllaçarem a les 21,23 h amb el vol també d’Avianca directes a Barcelona.  Sopar, nit i esmorzar a bord.

Vol cap a Barcelona
Dilluns, 19 de novembre

Després d’un còmode vol d’unes 10 hores, aterrarem a Barcelona a les 14,50 h. Una vegada passat el control de passaports i recollides les maletes, l’autocar del Club del Viatger ens portarà als mateixos punts de trobada del primer dia.  Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Trobada-berenar de tos els participants prèvia a la sortida del viatge per poder-nos conèixer, rebre l’itinerari final i presentar el guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Trasllats a/de l’aeroport de Barcelona des dels punts de recollida habituals.
 • Vols internacionals en classe turista, directes Barcelona-Bogotà-Barcelona de la companyia Avianca i vols interns a Colòmbia en classe turista, també amb la companyia Avianca o associada. Inclou totes les taxes aèries i impostos.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 Kg per persona i portar una bossa de ma de màxim 8 Kg també per persona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guies locals per totes les visites a Colòmbia.
 • 2 nits a l’hotel Sofitel Victoria Regia de 5* o similar a Bogotà
 • 2 nits a l’hotel Sonesta Pereira de 4* o similar a Pereira
 • 3 nits a l’hotel Charleston Santa Teresa de 5* o similar a Cartagena d’Índies
 • 2 nits a l’hotel Mercure de 4* o similar a Santa Marta
 • 3 nits a l’hotel Estelar Milla de Oro de 5* o similar a Medellín
 • Esmorzar tipus bufet cada dia
 • Pensió Completa durant tot el viatge tal i com es detalla a l’itinerari.
 • Totes les entrades i permisos necessaris per totes les visites de l’itinerari.
 • Les begudes durant els àpats incloent una copa de vi o de cervesa i aigua.
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia AXA.
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari
 • Assegurança d’anul·lació del viatge que es pot adquirir de forma opcional al Club del Viatger amb un cost addicional de 125 € per persona.

Més detalls del viatge

 • L’itinerari podria patir modificacions en el seu ordre per raons d’última hora.
 • Per aquest viatge es necessita el passaport amb una validesa de mínim 6 mesos.
 • A Colòmbia hi ha una diferència horària de -6 hores vers Catalunya.
 • La moneda utilitzada és el pes colombià