Primavera a la Cerdanya

La Cerdanya és una de les comarques més belles del Pirineu, que transcorre sobre el curs del Segre, elegantment envoltada de pics que voregen els tres mil metres i de paisatges marcats per les restes de neu dels cims, el verd negrós dels avets i pins i el verd més clar dels prats. Un entorn perfecte i elegant que podrem descobrir amb l’esclat de la primavera.

El Club del Viatger us proposa una escapada Fem Club  on coneixerem els vestigis romànics del preciós poble de Bolvir i el seu entorn, passarem per Martinet i Montellà per visitar alguns dels històrics búnquers que es vàren construir al voltant dels anys 30 i visitarem Talltorta i el museu de Ceretània. També anirem fins a la Seu d’Urgell per poder descobrir una de les ciutats més importants del Pirineu Català.

Finalment creuarem la frontera per anar a la històrica Llívia, un poble català dins de territori francès, on realitzarem un tast de vins amb productes locals ceretans i dinarem a un dels millors restaurants de la regió, la Formatgeria de Llívia. I no només això! Ens allotjarem a l’hotel Villa Paulita, l’emblemàtic establiment situat a tocar del llac de Puigcerdà que compta amb un magnífic restaurant on podrem gaudir de la cuina més exquisida, caracteritzada pel perfecte maridatge entre la vanguardia més deliciosa i els sabors més tradicionals elaborats amb ingredients locals.

Ens acompanyeu?

Itinerari

El romànic de la Cerdanya i visita als búnquers
Dimarts, 6 de juny

Sortida en autocar, des dels diferents punts de recollida acordats, per començar el nostre camí cap a la Cerdanya. La primera parada d’avui la farem a Talltorta per visitar el llogaret de Talltorta on es conserva el cicle pictòric barroc, recentment restaurat, més
complet de la Cerdanya.
A continuació ens aproparem fins a Bolvir, per visitar l’Espai Ceretània que s’ubica als peus del jaciment arqueològic “El Castellot”, un assentament ibèric-ceretà, romà i medieval. Farem una completa visita per conèixer la història d’aquest indret i algunes de
les peces descobertes.

Dinar a un restaurant de la zona. Havent dinat, ens traslladarem a l’espai de memòria i centre d’Interpretació del Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà, el qual neix amb la voluntat de donar a conèixer un element poc conegut de la història recent, la línia de defensa dels Pirineus, coneguda popularment com a “Línia P” o “Línia Gutiérrez”, una obra faraònica construïda a finals dels anys trenta que durant molt de temps ha estat envoltada pel secret militar. Visitarem les seves instal·lacions amb un guia local, entendrem el context històric del moment en què es va construir i emprendrem un recorregut ben senyalitzat que ens donarà accés a diverses fortificacions de diferent tipologia.

Abans d’arribar a l’hotel encara tindrem temps de visitar l’església de Santa Cecília de Bolvir on s’exposa l’únic retaule gòtic que es conserva a la comarca i finalitzarem amb la visita a l’ermita de Quadres, situat a Isòvol, un lloc molt curiós on coneixerem l’església
romànica. Finalitzades les visites, ja serà hora d’apropar-nos fins a Puigcerdà, la capital de la Cerdanya, per allotjar-nos a l’emblemàtic hotel Villa Paulita. L’establiment situat al centre de la ciutat, limita amb un llac envoltat d’arbres que creen un indret màgic de gran bellesa i tranquil·litat.

Sopar a l’hotel i allotjament.

La Seu d'Urgell i Puigcerdà
Dimecres, 7 de juny

Esmorzar i sortida cap a la Seu d’Urgell, una ciutat amb molta història que esdevingué una de les urbs més importants de la Catalunya medieval. Farem un complet recorregut pel seu nucli històric tot veient alguns dels seus carrers medievals porticats, com el carrer dels Canonges, on antigament residien els senyors laics i els eclesiàstics o el carrer Major. Tanmateix, visitarem el conjunt catedralici de La Seu format per la Catedral de Santa Maria, l’edifici més emblemàtic de la ciutat, el Claustre i l’Església romànica de Sant Miquel.

Dinar en ruta i retorn a Puigcerdà per gaudir d’una visita guiada per conèixer el centre històric. Anirem fins a la plaça de l’Ajuntament per entrar a l’antic Pou de Glaç, una construcció sota terra que fou creada al voltant del segle XVI.

També visitarem monuments històrics com l’antic convent de Sant Domènec, el campanar de Santa Maria, el Casino Ceretà, la Capella de la Mare de Déu de Gràcia i també podrem veure alguna resta de l’antiga muralla que va fortificar la Vila en l’època medieval.

Sopar a l’hotel i allotjament.

Les bodegues Llivins i Llívia
Dijous, 8 de juny

Esmorzar a l’hotel. Sortirem cap a Llívia on visitarem la bodega Llivins.

Farem una completa visita per conèixer com sorgí la primera bodega d’elaboració de vins ceretans, un projecte amb cor nascut de la il·lusió de cinc amics que, l’any 2011, començaren a produir vi a més de 1.200 metres d’altitud. Després de la visita, gaudirem d’un tast de vins acompanyats de productes locals de la Cerdanya.
Seguidament, visitarem Llívia una de les joies de la Cerdanya.El poble se situa als peus de les restes del seu castell, i posseeix un nucli antic d’estil medieval que es manifesta en la torre Bernat de So o l’església. Però molt abans, en la història de Llívia, els romans ja l’escolliren com a principal i és per això que s’han trobat nombroses restes arqueològiques que ho evidencien.

Els últims treballs arqueològics han posat de manifest un fòrum romà, que nosaltres visitarem i que és considerat un jaciment únic a tot el Pirineu. També visitarem l’església i per últim visitarem el Museu Municipal que alberga la Farmàcia Esteva, una de les més antigues d’Europa. Després de dinar al restaurant La Formatgeria de Llívia, finalitzarem aquesta aventura cultural que ens ha portat a la Cerdanya retornant als mateixos punts de recollida del primer dia.

 

En aquest viatge...

 • Trasllats a/des dels diversos punts de recollida acordats.
 • Autocar privat per al nostre grup.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Esmorzar pícnic
 • Les visites especificades a l’itinerari.
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Villa Paulita 4* superior o similar.
 • Pensió completa des del dinar del primer dia fins al dinar del darrer dia amb begudes incloses.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Les propines.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • L’assegurança opcional d’anul·lació. Preu 55 €.
 • Les despeses de caire personal.

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

Hotel:https://www.villapaulitahotel.com/

Restaurant:https://www.laformatgeria.com/