Cap d’any a Madeira amb  espectaculars focs artificials.

El nou any sempre comença de forma espectacular a Madeira, és la nit més esperada, la de Cap d’Any, en la qual el principal espectacle són els famosos focs artificials que van entrar en el Llibre Guinness dels Records l’any 2006 per ser un dels espectacles més grans i impressionants.

Funchal s’estén des de la costa fins a l’interior de l’illa, ascendint els seus barris des del port cap als diversos promontoris que donen l’entrada al centre de l’illa. La ciutat, rica en història, ha anat evolucionat al llarg dels segles.

Originàriament era coneguda per les seves històries de pirates i els seus camps de fonoll. Avui dia és una ciutat cosmopolita i dinàmica, reconeguda per la seva excel·lent gastronomia.

El port de Funchal és l’escenari perfecte, per la seva forma d’amfiteatre que es converteix en un enorme pessebre il·luminat: els pujols que descendeixen fins al port s’omplen de llums, així com els creuers que arriben per assistir a aquest espectacle únic. Gent de diferents punts del planeta acudeixen tots els anys a celebrar aquestes festes i a conèixer una de les illes més belles de l’Atlàntic, coincidint amb l’ambient festiu i tot gaudint del seu excel·lent clima.

Una terra de flors i jardins, paisatges espectaculars de muntanyes i vegetació exuberant!

Itinerari

De Camí a Funchal
Dissabte, 29 de desembre

Trasllat a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol cap a Funchal, capital de Madeira, via Lisboa. A l’arribada el guia ens estarà esperant per acompanyar-nos a l’hotel on ens allotjarem les properes 4 nits.  Sopar a l’hotel i allotjament.

Funchal s’estén des de la costa fins a l’interior de l’illa, ascendint els seus barris des del port cap als diversos promontoris que donen l’entrada al centre de l’illa. La ciutat, rica en història, ha anat evolucionat al llarg dels segles. Originàriament era coneguda per les seves històries de pirates i els seus camps de fonoll. Avui dia és una ciutat cosmopolita i dinàmica, reconeguda per la seva excel·lent gastronomia.

Pico do Arieiro, Parc Natural Ribeiro Frio, ..
Diumenge, 30 de desembre

Esmorzar a l’hotel. Avui farem una excursió de dia sencer per gaudir del paisatge de l’illa summament acolorida, en part gràcies als camps de cultiu i també als jardins tan pictòrics i plens de flors, però també pels seus penya-segats, un veritable espectacle on podrem admirar com el mar amb les seves altes onades xoquen contra la costa.

Farem diverses parades com el poble de Camacha, conegut a tot el món per la indústria de la cistelleria i les tradicions folklòriques. Seguirem fins a Pico do Arieiro, la segona muntanya més alta de l’illa a 1.810 m d’altitud. La propera parada serà a Ribeiro Frío al cor del bosc de Laurisilva, on un preciós jardí envolta un viver de truites.

Continuarem cap a la parada més esperada, Santana,  el nom li ve perquè allí es va fundar la Capella de Santa Ana, al segle XVI, l’indret més icònic de l’illa, on es troba la seva típica casa de camp, els “palheiros” que són cabanyes tradicionals de vius colors, de cobertes inclinades, i teulats de palla, que recorden a les barraques valencianes.

Santana també destaca, per ser una de les regions de sòl més fèrtil, gràcies a les pluges constants i més abundants que han permès que destaqués com una de les zones de millors cultius de l’illa.

Dinarem a un restaurant local.

De tornada, travessarem les poblacions de Faial i Porto da Cruz fins a arribar al mirador de Portela on gaudirem d’un dels més bells paisatges de Madeira. Farem l’última parada a Machico, ciutat entre la muntanya i el mar, lloc on per primera vegada van arribar els navegants portuguesos el 1419, i on durant molts anys, arribaven els aliments, vestits i tot el necessari del de la península.

Al vespre soparem a l’hotel o a un restaurant local. Allotjament.

Funchal
Dilluns, 31 de desembre

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem el dia a la visita de la ciutat de Funchal, coneguda com la petita Lisboa. La ciutat orientada històricament cap al comerç exterior es caracteritza per la seva distinció cosmopolita i burgesa.

Començarem fent un passeig pels carrers i carrerons fins a arribar a una de les bodegues més populars i antigues de la ciutat, la bodega de Sao Francisco, fundada per la família britànica Blandy, establerta l’any 1834 en un edifici que fou antigament un convent franciscà. Visitarem el pati amb els seus balcons i escales fusta, des d’on es té accés a diferents sales que desprenen un deliciós aroma de fusta antiga i vi. Coneixerem el procés d’elaboració del vi i farem un tast de vins.

També pararem al Mercat Dos Lavradores, el mercat principal de la ciutat, el qual manté un estret vincle amb els camperols i els pescadors de Madeira que cada dia venen els seus productes frescs. La climatologia permet el conreu de tot tipus de fruites i hortalisses. El mercat és ple de vida i és un dels principals indrets on es desenvolupa el dia a dia dels habitants de Funchal, que acudeixen a comprar amb regularitat. El tipisme, el bullici, el tracte i la qualitat dels seus productes faran que gaudim de tot un espectacle de color i sabor!

Donat el complicat relleu de la capital de Madeira, els telefèrics són un excel·lent mitjà de transport per salvar en pocs minuts els 500 o 600 metres de desnivell entre el centre i els punts situats a més altitud. Nosaltres agafarem el telefèric de la Muntanya, que uneix el centre antic de la ciutat i el Monte en aproximadament 15 minuts, mentre gaudim durant tota l’ascensió, d’unes espectaculars i meravelloses vistes panoràmiques de tota la badia de Funchal.

A escassos metres de l’estació del telefèric pujarem les escales que donen accés a l’Església  de Nostra Senyora del Monte, construïda en honor a la patrona de Madeira i on es troba el sepulcre de l’emperador Carles I d’Àustria. Dinarem a un restaurant local.

Havent dinat, tindrem l’oportunitat de viure una de les experiències més originals, divertides i emocionants, el famós descens amb cistells!  Imagineu-vos un descens vertiginós pels corbats i costeruts carres de Funchal. Dos kilòmetres de distància i centenars de metres de desnivell salvats en un viatge que dura aproximadament 10 minuts, i que són controlats en tot moment pels carreiros, que van vestits amb la seva indumentària típica de cotó, barrets de palla i botes amb sola de goma que fan servir per frenar.

Aquest vespre gaudirem d’un excel·lent sopar de gala a l’hotel donant la benvinguda a l’any 2019!

Camara do Lobos, Cabo Girao, Ribeira Brava, ..
Dimarts, 1 de gener

Esmorzar a l’hotel. Avui travessarem zones de plataners i vinyes fins a Camara do Lobos, vila marinera que conserva tot el seu encant, amb el seu pintoresc i actiu port pesquer, que Winston Churchill va immortalitzar en les seves aquarel·les. Seguirem fins a Cabo Girao, el penya-segat més alt de l’illa i segon en el món, que impressiona amb les seves vistes sobre el nivell del mar.

Seguim camí cap a la costa sud-oest, la zona més assolellada, seca i càlida de l’illa. Pararem a Ribeira Brava, important capital comarcal que deu el seu nom al cabalós riu que desemboca al seu litoral i a continuació pujarem fins a Paul da Serra, l’únic altiplà de l’illa situada a 1400 metres d’altitud que ens sorprendrà pels seus paisatges, propis d’altres latituds. Arribada a Porto Moniz, coneguda per les seves piscines naturals, creades originalment quan la lava volcànica va tenir el primer contacte amb l’aigua freda de l’Oceà Atlàntic i continuarem per la bella carretera que passa per l’escarpada costa fins a arribar a Sao Vicente, un poble tradicional amb les seves cases blanques, portes verdes i finestres d’estil anglès, palmeres i placetes plenes d’encant.

Dinarem a un restaurant local i retorn cap a Funchal. De camí passarem per Chao dos Louros, indret on es troba una de les àrees més importants de Laurisilva, un bosc únic declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Abans d’arribar a l’hotel, encara tindrem temps de fer una breu parada al Mirador d’Encumeada, des d’on podrem albirar unes fantàstiques vistes de les costes nord i sud de l’illa i de les valls de Ribeira Brava i Sao Vicente. Sopar a l’hotel o a un restaurant local. Allotjament.

Tornada a Casa
Dimecres, 2 de gener

Esmorzar a l’hotel. Temps lliure fins a l’hora del trasllat a l’aeroport on volarem cap a Barcelona on l’autocar del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Sopar o berenar previ al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vols Barcelona – Funchal – Barcelona, via Lisboa.
 • Taxes i impostos aeris
 • Facturació d’equipatge amb un màxim de 20 kg per persona
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant durant tot el recorregut
 • 4 nits a un bon hotel 4* superior a Funchal.
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió Completa durant tot el viatge tal i com es detalla a l’itinerari
 • Sopar de gala en l’hotel per donar la benvinguda al 2019
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes
 • Les propines
 • L’assegurança opcional d’anul·lació. Preu 60 €