Canadà, la costa Est i cascades del Niàgara

El Canadà una fusió entre diferents cultures i tradicions ancestrals, en la costa Est coneixerem les dues cultures regnants.

D’una banda, la cultura francòfona de la província de Quebec, on la Nova França hi dipositava la seva cultura, la seva llengua i la seva gastronomia, descobrirem la ciutat  de Montreal i la de Quebec, declarada Patrimoni de la humanitat per UNESCO i gaudirem de la bellesa que envolta el riu de Sant Llorenç que ens oferirà en la seva riba pobles de gran encant, petites illes, la cascada Montmorency i la regió de Charlevoix, designada Reserva Mundial de la Biosfera per la UNESCO. Canadà

I, d’altra banda, l’anglosaxona província d’Ontario, on descobrirem Ottawa la capital del país, la cosmopolita ciutat de Toronto i la regió de les Mil Illes i per descomptat, les catarates del Niàgara, el seu nom significa “tro d’aigua” i val la pena comprovar la sensació d’estar immers en aquest festival d’aigua, soroll i naturalesa embarcant-nos en el Maid of the Mist que navega pel seu llac i s’acosta al màxim possible a la caiguda de l’aigua.

Un viatge del Club del Viatger

Què és la Unesco? L’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (en francès: Organisation des Nations unies pour l’éducation, la science et la culture; en anglès: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO), fou establerta per les Nacions Unides el 1946 per promoure la col·laboració internacional en educació, ciència, cultura i comunicació.

Itinerari

Camí cap Montreal
Dilluns, 22 d’agost

A primera hora del matí sortirem en autocar des dels diversos punts de recollida del Club del Viatger cap a l’aeroport de Barcelona per volar directes a Montreal on, degut a la diferència horària, hi arribarem el mateix dia a mitja tarda després d’un agradable vol directe. Un cop arribem el nostre autocar privat i guia local ens vindran a buscar i ens traslladaran al nostre hotel al centre de la ciutat i de 4 estrelles on ens hi allotjarem les dues properes nits. Sopar

Montreal
Dimarts, 23 d’agost

Esmorzar a l’hotel i visita guiada de Montreal. Montreal, com tantes d’altres ciutats del Canadà, es fundà a partir del segle XVII i durant bona part de la seva història fou víctima dels enfrontaments entre les tropes colonials franceses i britàniques. No fou fins al segle XIX que la ciutat conegué el seu principal desenvolupament amb la Revolució Industrial, la creació del canal, la important rebuda d’immigració europea i la seva capitania de la Província del Quebec durant bona part del segle XIX. Explorarem el centre de la ciutat, la Catedral de Notre Dame, el vell Montreal, la zona del port, l’encantador barri llatí, vista exterior del complex olimpic, el campus de la Universitat McGill, la Columna de Nelson, l’Ajuntament.
Pujarem al mirador Kondiaronk Belvedere, que es troba al parc del Mont-Royal, una muntanya enmig de la ciutat i des d’on obtindrem una vista espectacular de la ciutat!

Dinarem a un restaurant local i a la tarda farem un creuer a bord del AML Cavalier Maxim, per gaudir de les impresionats vistes del centre de la ciutat, des del Port Vell fins les illes Boucherville.
Sopar en un restaurant local i allotjament al nostre hotel

Montreal – Quebec - Beaupré - Montmorency
Dimecres, 24 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Quebec, un camí d’uns 260 km ple de bellesa, ens trobarem amb el poderos riu Sant Llorenç, que seguirem al llarg de la pintoresca autopista Chamin de Roy. Passarem per nombrosos pobles històrics francocanadencs fins a arribar a Quebec, ciutat que destaca pel seu encant particular i el seu estil netament europeu i únic al continent. Fundada el 1608 per Samuel de Champlain, la ciutat caigué al cap d’un segle en mans angleses malgrat que els francesos intentaren repetides vegades reprendre’n el control. La cultura francesa, però, n’és present a través de la seva llengua, la gastronomia i l’arquitectura. Avui dia, les fortificacions de Quebec que encara es conserven i que envolten el nucli antic fan d’aquesta ciutat l’única emmurallada d’Amèrica del Nord. El seu centre històric ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat i nosaltres el descobrirem tot visitant el castell de Frontenac, avui en dia un hotel, l’edifici del Parlament, la ciutadella d’estructura Vauban, les seves muralles, la Plaça Royale, el pintoresc barri de Petit-Champlain i ens deixarem evadir pel parc de les Plaines d’Abraham. Dinar a un restaurant local.
Havent dinat, seguirem per la costa de Beaupré, al poble de Sainte-Anne que alberga una de les catedrals més belles del pais, pararem a visitar el taller tradicional de coure on es van fabricar les portes de l’església de Saint-Anne i decoracions de més de 35 esglésies en el Nord d’Amèrica. Seguirem fins al Parc de la Cascada Montmorency, una espectacular cascada de 30 metres més alta que la del Niàgara i que, de ben segur, no ens deixarà indiferents.
Tornada a Quebec i trasllat al nostre hotel on ens allotjarem dues nits. Sopar

Regió de Charlevoix
Dijous, 25 d’agost

Esmorzar a l’hotel i dedicarem el dia a la regió de Charlevoix, situada en la riba nord del riu Sant Llorenç, així com en l’àrea de les Muntanyes Laurentinas de l’Escut Canadenc. Aquest espectacular paisatge inclou terrenys ondulats, fiords, promontoris i badies, la regió va ser designada Reserva Mundial de la Biosfera per la UNESCO en 1989. Charlevoix abasta subtils valls delimitades per penya-segats que semblen haver sorgit per a protegir les poblacions assentades al costat del riu. Ens aturatem en un d’aquests pobles, l’encantador Baie-Saint-Paul, els carrers del qual estan flanquejats per casetes d’arquitectura colonial. A prop trobarem la minúscula i tranquil·la Isle-aux-Coudres, un illot sembrat de petites granges i un molí. De tornada a la carretera rumb Est, es percep com la llera del Sant Llorenç es va eixamplant cada vegada més: un avís de la seva pròxima confluència amb les aigües de l’Atlàntic. En entrar al poble de Tadoussac, la riba sud a penes es distingeix. Aquesta bella localitat va néixer com un centre del comerç francès de pells fa una mica més de 200 anys, però abans va ser un assentament indígena. Avui dia Tadoussac s’ha convertit en una de les etapes més destacades en les rutes que recorren la regió. A part de la bellesa natural del paratge, amb els seus extensos penya-segats i imponents dunes, els voltants de Tadoussac alberguen un enclavament magnífic: l’estuari on conflueixen els rius Sant Llorenç i Saguenay. Retorn a la ciutat de Quebec amb parada a l’Illa d’Orleans. A pocs quilòmetres de Montmorency, un pont uneix la riba sud del Sant Llorenç amb la petita illa d’Orleans. Una llegenda diu que Jacques Cartier, el navegant francès que va descobrir la regió en 1534, la va anomenar Illa de Bacus, el déu del vi, per l’abundància de petites fruites fosques que li van semblar raïm i que en realitat eren nabius. Travessem el pont i ens trobem enmig d’un paisatge silenciós, bucòlic, amb casetes de sostre vermell i portes blaves o grogues envoltades de bosc, minúscules galeries d’art i negocis d’artesania de fusta, ceràmica i metall en llocs on un menys li ho espera.

Dinar en ruta. Tornada al nostre hotel a Quebec i sopar

De camí a Ottawa
Divendres, 26 d’agost

Esmorzar a l’hotel i començarem camí cap a Ottawa seguint la costa sud del Sant Llorenç, viatjarem cap a l’oest passant Mont-real, travessant la frontera d’ Ontario i cap a Ottawa, la capital de la nació. Parada per dinar a la Sucrerie de la Montagne, una cabana de sucre autèntica. Arribada a la capital del Canadà Ottawa, relativament jove. L’assentament va començar a principis del segle XIX i va ser encoratjat per la construcció del Canal Rideau en 1832. En aquest moment, era un petit poble fuster anomenat Bytown. No obstant això, en 1855 es va canviar el nom a Ottawa i dos anys més tard la Reina Victòria la va triar per a ser la capital del Canadà. Farem una visita panoràmica d’Ottawa per a descobrir els més bells llocs de la capital. Veurem el carrer Wellington i els seus edificis oficials, visitarem el Parlament canadenc d’estil neogòtic amb la seva biblioteca, Sussex Drive lloc de residència del Primer Ministre i del Governador General, veurem l’exterior dels grans museus i ens arribarem al Nepean Point, un mirador panoràmic en un elevat pujol amb vistes al riu Ottawa, el Parlament, el Museu Canadenc d’Història i altres punts del centre d’Ottawa i Gatineau. I acabarem en el barri més animat i popular d’Ottawa entorn del mercat Byward. Trasllat al nostre hotel on ens hi allotharem una nit. Sopar i caminarem de nou al Parlament per gaudir de l’espectacle de llums en la seva façana

Ottawa – Regió de les mil illes - Toronto
Dissabte, 27 d’agost

Esmorzar a l’hotel i abans de deixar la ciutat anirem a veure el canvi de guàrdia en el Parlament i començarem el camí cap a Toronto, però primer anirem cap a la bucòlica regió de les Mil Illes, d’una bellesa extraordinària. Les mil illes són l’arxipèlag que es troba en els meandres del riu Sant Llorenç. Aquest arxipèlag està format per més de 1860 illes, algunes de les quals tenen més de 100 Km2 i d’altres, en canvi, són tan petites que només hi alberguen alguns ocells migratoris. Un lloc molt estimat pels locals on hi poden descobrir algunes cases d’estiueig. Aquestes terres pantanoses foren però el 1760 l’escenari d’una cruenta guerra entre les tropes colonials britàniques i franceses. Nosaltres recorrerem aquests bells paisatges en vaixell a través de les illes en un petit creuer. Dinar a un restaurant local.
Seguim i fem parada a l’històric poble de Kingston, en el passat un poble natiu, una fortalesa francesa, una ciutadella britànica i la capital del Canadà des de 1841-1844. La seva ubicació estratègica on el riu Sant Llorenç desemboca en el llac Ontario, va contribuir a la seva importància comercial i militar. Des del comerç de pells fins a la construcció del Canal Rideau i la indústria actual, Kingston continua sent una ciutat bulliciosa. Seguim fins a Toronto per allotjar-nos en el nostre hotel durant dues nits. Sopar

Cascades del Niagara – Toronto
Diumenge, 28 d’agost

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida cap a una de les joies més sorprenents del Canadà, les Cascades del Niagara! El nom d’aquestes cascades prové dels pobles indis iroquesos que hi habitaven fa més de 500 anys i que anomenaren a aquesta zona Ongniaahra. Les cascades del Niagara són les que porten més cabal de tot el continent nord-americà i són famoses per la seva gran extensió i distribució en diferents i bells salts d’aigua. De camí a les cascades farem una parada al petit poble de Niagara-on-the-Lake. A l’arribada a les cascades embarcarem al famós vaixell “Maid of the Mist” degudament protegits per un impermeable de plàstic amb caputxa i anirem fins al peu de les cascades per gaudir d’una vista panoràmica espectacular. Aquests vaixells porten passatgers a sota de les cataractes des del 1846 i esdevenen la millor manera de conèixer aquesta meravella natural. Dinar en un restaurant local i tornada a Toronto.
En arribar farem la visita panoràmica de la ciutat, la més gran del Canadà, centre econòmic i multicultural. La ciutat fou fundada el 1750 per colons francesos i es desenvolupà durant el segle XIX atraient immigrants europeus i també americans. Al segle XX. Toronto ens ofereix un mosaic urbà eclèctic, caracteritzat pels seus grans gratacels al centre de la ciutat però també pels edificis històrics que encara s’hi conserven i els seus grans parcs. Coneixerem els gratacels del seu districte financer, l’estadi Skydome, el barri xinès, el seu històric port i la torre CN de 553 metres d’altitud. Sopar i allotjament

Toronto – Barcelona
Dilluns, 29 d’agost

Esmorzar a l’hotel. I seguirem explorant Toronto, veurem els ajuntaments antic i nou, el districte d’oci, el mercat St. Lawrence, el Flat Iron Building, Queen’s Park amb els edificis legislatius d’Ontario, la Universitat de Toronto, Chinatown, Fort York i el recinte firal. Dinar en un restaurant local i havent dinat ens traslladarem a l’aeroport per volar a Barcelona. El vol, per la diferència horària, durarà tota la nit. Sopar a bord

Arribada a Barcelona
Dimarts, 30 d’agost

Arribada a Barcelona, on el bus del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia. Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Trobada pre-viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida
 • Vols d’anada a Montreal i tornada des de Toronto
 • Taxes i impostos inclosos
 • Facturació d'una maleta de fins a 20 kg per persona
 • Bus privat durant tot el recorregut
 • Guia local de parla castellana durant tot el recorregut
 • 2 nits d'allotjament a l'hotel Le Centre Sheraton 4* a Montreal o similar
 • 2 nits d'allotjament a l'hotel Manoir Victoria 4* a Montreal o similar
 • 1 nit d'allotjament a l'hotel Sheraton centre 4* a Toronto o similar
 • Maleters a tots els hotels, una peça per persona
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el recorregut, inclosos impostos i propines
 • Aigua no embotellada, cafe i té inclosos en els àpats
 • Totes les visites i entrades segons l'itinerari
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les Begudes, excepte les mencionades en els inclosos
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança de cancel•lació amb cobertura fins a 5.000€ Preu: 225 € per persona.

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

 

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € ( cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

 

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa