Coneix amb nosaltres el Canadà de l’Est ampliat amb el Quebec desconegut i la península de Gaspesie!

Mentre els vikings cercaven nous mars perseguint bancs de peixos i balenes, els colons europeus competien en la cursa de conquesa del Nou Món. El 1534 Cartier descobreix el Canadà a través de la península de la Gaspesie, unes terres verdes i silencioses a les costes del riu Sant Llorenç, els escarpats penya-segats dels Apalatxes. La Nova França s’estenia al nord del continent i hi dipositava la seva cultura, la seva llengua i la seva gastronomia donant com a resultat una terra francòfona al continent americà, el Quebec.

A dia d’avui la regió autònoma del Quebec és una de les terres amb més personalitat del Canadà, una regió dinàmica i oberta al món a través de les seves ciutats de Toronto, Otawa i Quebec, una província de paisatges dramàtics com ho són el Parc Nacional de Bic, la Baie-des-Chaleurs, els Monts Apalatxes, les profundes aigües del riu Sant Llorenç, la regió de les Mil Illes i les sorprenents cascades del Niagara a l’estat d’Ontario! Deixa’t seduir per una terra banyada pels verds més profunds, per una naturalesa exultant d’entre la qual s’alcen petits pobles mariners i grans ciutats cosmopolites.

Itinerari

Barcelona - Toronto
Divendres 24 d’agost

A primera hora del matí sortirem en autocar des dels diversos punts de recollida del Club del Viatger cap a l’aeroport de Barcelona per volar directes a Toronto on, degut a la diferència horària, hi arribarem el mateix dia a mitja tarda després d’un agradable vol directe. Un cop arribem el nostre autocar privat i guia local ens vindran a buscar i ens traslladaran al nostre hotel al centre de la ciutat i de 4 estrelles on ens hi allotjarem les dues properes nits. Sopar.

Les Cascades del Niagara
Dissabte 25 d’agost

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida en autocar cap a una de les joies més sorprenents del Canadà, les Cascades del Niagara! El nom d’aquestes cascades prové dels pobles indis iroquesos que hi habitaven fa més de 500 anys i que anomenaren a aquesta zona Ongniaahra. Les cascades del Niagara són les que porten més cabdal de tot el continent nord-americà i són famoses per la seva gran extensió i distribució en diferents i bells salts d’aigua. De camí a les cascades farem una parada al petit poble de Niagara-on-the-Lake. A l’arribada a les cascades embarcarem al famós vaixell “Maid of the Mist” degudament protegits per un impermeable de plàstic amb caputxa i anirem fins al peu de les cascades per gaudir d’una vista panoràmica espectacular. Aquests vaixells porten passatgers a sota de les cataractes des del 1846 i esdevenen la millor manera de conèixer aquesta meravella natural.

Dinarem a un restaurant local i panoràmic a la zona i posteriorment tornarem cap a Toronto on encara tindrem temps de fer-hi una passejada a peu abans de sopar.

Toronto, la regió de les Mil Illes, Otawa
Diumenge 26 d’agost

Esmorzar bufet a l’hotel i visita panoràmica de la ciutat de Toronto, la més gran del Canadà, centre econòmic i multicultural. La ciutat fou fundada el 1750 per colons francesos i es desenvolupà durant el segle XIX atraient immigrants europeus i també americans. Al segle XX va veure alçar-se les grans obres d’enginyeria i transport com són el metro i tramvia i també l’ampliació del seu port. A dia d’avui Toronto ofereix un mosaic urbà eclèctic, caracteritzat pels seus grans gratacels al centre de la ciutat però també pels edificis històrics que encara s’hi conserven i els seus grans parcs. Visitarem la cosmopolita ciutat, coneixerem els gratacels del seu districte financer, l’estadi Skydome , el barri xinès i també el seu històric port i la torre CN de 553 metres d’alçada.
Posteriorment deixarem Toronto per anar en autocar cap a la bucòlica regió de les Mil Illes. Les mil illes són l’arxipèlag que es troba en els meandres del riu Saint-Laurent. Aquest arxipèlag està format per més de 1860 illes, algunes de les quals tenen més de 100 Km2 i d’altres en canvi són tan petites que només hi alberguen alguns ocells migratoris. A dia d’avui a les illes del riu Saint-Laurent s’hi poden trobar algunes cases d’estiueig degut a la bellesa de la zona. Aquestes terres pantanoses foren però el 1760 l’escenari d’una cruenta guerra entre les tropes colonials britàniques i franceses. Nosaltres recorrerem aquests bells paisatges en vaixell a través d’un petit creuer. Dinar a un restaurant local.

Al vespre continuarem la nostra ruta cap a Otawa, la capital del Canadà, on ens allotjarem en un cèntric hotel de 4 estrelles. Sopar.

Otawa, Quebec
Dilluns 27 d’agost

Esmorzar bufet a l’hotel i visita panoràmica de la ciutat d’Otawa. Essent la capital del país, Otawa és la quarta ciutat més gran. Situada a la vall del riu Otawa, aquesta ciutat manté un caràcter clàssic i europeu i es troba estratègicament situada entre les zones de parla anglesa i francesa. El navegant francès Samuel de Champlain en les seves expedicions als Grans Llacs escrigué que les terres d’Otawa eren sorprenents pels seus paisatges i les seves cascades. Anys més tard, al segle XIX, es posava la primera pedra a la ciutat d’Otawa. En la nostra visita guiada podrem transcórrer el carrer Wellington i els seus edificis oficials,  apreciar l’edifici del Parlament Canadenc, el canal Rideau, la zona de les ambaixades, la casa del Primer Ministre i la del Governador General així com l’aspecte i entramat urbà d’aquesta ciutat i la dinàmica plaça del Mercat By.

Posteriorment sortirem d’Ottawa en direcció al Quebec i dinarem en ruta a una cabanya típica canadenca. Recorrent la província del Quebec podrem gaudir dels seus paisatges i la seva mescla de tradició i modernitat. Quebec és un lloc únic a l’Amèrica del Nord, el seu patrimoni europeu es manifesta en la seva cultura, la seva llengua i les seves tradicions. Alhora, el Quebec és una regió de gran dinamisme artístic i comercial que la converteix en una de les forces més innovadores del Canadà. Ens endinsem a una terra que no ens deixarà indiferents i que ens convida a conèixer la seva història, la seva cultura i la seva rica gastronomia. A la tarda arribarem a la ciutat de Quebec i ens allotjarem a l’hotel Fairmont Château Frontenac de 5 estrelles, vertader símbol arquitectònic de Quebec, durant les properes dues nits. Sopar.

Quebec
Dimarts, 28 d’agost

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida per visitar la ciutat de Quebec. Aquesta ciutat destaca pel seu encant particular i el seu estil netament europeu i únic al continent. Fundada el 1608 per Samuel de Champlain, la ciutat caigué al cap d’un segle en mans angleses malgrat els francesos intentaren repetides vegades reprendre’n el control. La cultura francesa, però, n’és present a través de la seva llengua, la gastronomia i l’arquitectura. A dia d’avui les fortificacions de Quebec que encara es conserven i que envolten el nucli antic fan d’aquesta ciutat la única ciutat nordamericana emmurallada. El seu centre històric ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat i nosaltres el descobrirem tot visitant el castell de Frontenac, l’edifici del Parlament, la ciutadella d’estructura Vauban, les seves muralles, la Plaça Royale, el pintoresc barri de Petit-Champlain i ens deixarem evadir pel parc de les Plaines d’Abraham. Dinar a un restaurant local. A la tarda visitarem el Parc de la Cascada Montmorency, una espectacular cascada 30 metres més alta que la del Niagara i que, de ben segur, no ens deixarà indiferents.  Sopar i allotjament.

Quebec, Saint Jean Port Joli, Parc Nacional de Bic
Dimecres, 29 d’agost

Esmorzar a l’hotel i continuació del viatge cap als paratges naturals del Quebec. Després d’un primer trajecte en autocar ens aturarem al bell poble de Saint-Jean-Port-Joli, conegut per les seves escultures de fusta.  Malgrat la seva escassa població, el dinamisme cultural i artístic d’aquesta localitat la van fer mereixedora el 2005 del títol de Capital Cultural del Canadà. Serà allà mateix on durem a terme una degustació de productes locals i quebequesos que ens mostraran la riquesa i varietat gastronòmica de la zona.

Posteriorment continuarem el viatge i la ruta panoràmica de la regió fins arribar al Parc Nacional de Bic. Aquest parc nacional està situat a l’estuari marítim del riu Saint-Laurent. Els paisatges d’aquest indret són únics gràcies a la mescla i varietat dels accidents geogràfics que ens possibilitaran observar des de badies, illes, caps marítims i altes muntanyes. Al vespre continuarem el nostre trajecte fins arribar a la població de Rimouski per tal d’allotjar-nos la propera nit. Sopar.

Rimouski, Pointe au Père, la Gaspesie: Baie Des Ch
Dijous, 30 d’agost

Esmorzar a l’hotel i continuació del nostre viatge de descoberta de la regió de Quebec. La primera visita que realitzarem serà la del poble històric i marítim de Pointe-au-Père. Aquest poble pescador destaca pel seu tipisme, que es deixa percebre a través del seu far, un dels més alts i bells del país. La població ha estat escenari d’importants naufragis, com el del vaixell Empress of Ireland, el segon naufragi més important de la història després del Titanic. Visitarem l’exposició dedicada a la història de la localitat i d’aquest fatal naufragi a les aigües del Saint-Laurent i, després d’un passeig per la localitat continuarem la nostra ruta fins arribar a la península de la Gaspesie. Dinar a un restaurant local.

Un cop arribats a la península de la Gaspesie creuarem la vall del riu Matapedia, molt conegut per ser un dels llocs predilectes dels amants de la pesca esportiva del salmó. La península de Gaspesie és un dels paratges més bells i més desconeguts del Canadà i que tindrem la sort de conèixer i resseguir. Aquesta península es caracteritza per la seva costa muntanyenca, fruit dels monts Apalatxes i també per haver estat el bressol del Canadà a l’arribada del primer europeu, Jacques Cartier el 1534 el qual trepitjà la península entrant per la Baie -des-Chaleurs que visitarem a continuació! Al vespre ens traslladarem al nostre tranquil hotel a la zona. Sopar.

Percé, creuer fins a Illa Bonaventure
Divendres, 31 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida per descobrir la regió de Gaspesie tot visitant la localitat de Percé, reconeguda mundialment per la bellesa dels seus paisatges i pel seu patrimoni cultural i històric. Les modulacions sinuoses de les seves terres verdes esquitxades per l’aigua dibuixen un paisatge de conte, marcat per la gran Roca de Percé ressorgint com un gegant enmig les aigües. Dinar a un restaurant local.

Posteriorment pujarem a un creuer per tal de navegar fins la Roca de Percé, envoltar-la i continuar la nostra ruta aquàtica fins a la illa de Bonaventure, santuari d’aus marines i el major punt de trobada del mascarell comú d’Amèrica del Nord. A mitja tarda arribarem al nostre hotel a Perce. Sopar i allotjament.

Percé, Parc Nacional de Forillon, Matane
Dissabte, 01 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al Parc Nacional de Forillon, el primer del Canadà i sorprenent no només per la seva costa escarpada sinó també per la diversitat dels seus paisatges en els quals s’hi troben des de cascades, coves, caps marítims, foscs caducifolis, coves i penya-segats. Un paisatge salvatge i sorprenent, mig marítim i mig muntanyenc, on s’hi amaguen ossos, guineus i una gran diversitat d’aus. Ens aturarem al Cap Bon Ami per observar els seus espectaculars penya-segats i visitarem el centre d’interpretació del parc.

Avui gaudirem d’un dinar pícnic en un dels llocs més encantadors del parc i a la tarda continuarem la nostra ruta fins arribar a Matane on ens allotjarem. Sopar i allotjament.

Matane, Ferry a Rivière du Loup, La Malbaie
Diumenge, 02 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Rivière du Loup on ens embarcarem en un ferry per navegar durant una hora fins a Saint Siméon, a la costa nord de Saint-Laurent. Aquesta navegació ens permetrà gaudir de les costes escarpades dels Apalatxes des d’una perspectiva nova i sorprenent, on les grans roques que cauen al mar deixen entreveure els nius de diversos ocells i les muntanyes es perfilen a voltes verdes d’altres blavoses al nostre entorn. Un cop arribem a Saint Laurent dinarem a un restaurant local. Havent dinat iniciarem el nostre trajecte cap a La Malbaie, un petit poble situat al cor de la regió de Charlevoix, un dramàtic paisatge al nord del riu Sant Llorenç que inclou impressionants badies i fiords i que és considerat Reserva Mundial de la Biosfera per la UNESCO. El trajecte fins a La Malbaie ens permetrà gaudir d’aquests paisatges únics i romàntics. Un cop arribem a La Malbaie ens allotjarem a l’hotel Fairmont Le Manoir Richelieu de 4 estrelles superior. Sopar.

La Malbaie, Montreal
Dilluns, 03 de setembre

Esmorzar a l’hotel i trasllat per carretera cap a Montreal, la ciutat més gran del Quebec. Durant el trajecte ens aturarem a l’encantadora població de Baie-Sainte-Paul, reconeguda pels seus típics carrerons, les seves galeries d’art i l’ambient animat que s’hi respira durant tot l’estiu!

Dinarem a un restaurant local i prosseguirem després la nostra ruta fins a Montreal. A l’arribada ens traslladarem al nostre hotel al centre de la ciutat, on ens hi allotjarem les properes dues nits. Havent sopat els qui ho desitgin podran sortir a passejar pels carrers adjacents a l’hotel i gaudir de l’ambient nocturn, estiuenc i il·luminat de la segona ciutat francòfona més gran del món!

Montreal
Dimarts, 04 de setembre

Esmorzar a l’hotel i visita guiada de Montreal. Explorarem el centre de la ciutat, la Catedral de Notre Dame, el vell Montreal, la Universitat McGill, la Columna de Nelson, l’Ajuntament. Montreal, com tantes d’altres ciutats del Canadà, es fundà a partir del segle XVII i durant bona part de la seva història fou víctima dels enfrontaments entre les tropes colonials franceses i britàniques. No fou fins al segle XIX que la ciutat conegué el seu principal desenvolupament amb la Revolució Industrial, la creació del canal, la important rebuda d’immigració europea i la seva capitania de la Província del Quebec durant bona part del segle XIX.

Dinarem a un restaurant local i a la tarda pujarem al mirador Kondiaronk que es troba al parc del Mont-Royal, una muntanya enmig de la ciutat i des d’on obtindrem una vista espectacular de la ciutat! Al vespre ens traslladarem de nou al nostre hotel. Sopar.

Montreal - Barcelona
Dimecres, 05 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Avui és el darrer dia al Canadà però hem volgut escollir un vol de tornada que ens possibiliti disposar del matí per seguir descobrint la ciutat de Montreal. Després d’un viatge d’immersió en la naturalesa i d’experiències fascinants a través del Quebec, volem poder gaudir aquest matí de la vida urbana de Montreal. Us proposem un matí lliure i al vostre gust pel centre històric de Montreal, per assaborir el seu dinamisme i les seves nombroses botigues i comerços. A l’hora de dinar ens trobarem de nou i havent dinat ens traslladarem amb les maletes a l’aeroport de Montreal per volar en vol directe a Barcelona. El vol i per la diferència horària, durarà tota la nit. Sopar a bord.

Arribada A Barcelona
Dijous, 06 de setembre

Després d’un llarg però còmode vol d’onze hores arribarem a primera hora del matí a l’aeroport de Barcelona on l’autocar del Club del Viatger ens vindrà a recollir i ens acompanyarà als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Dinar o berenar previ al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona, Vallès Oriental i Occidental i Girona
 • Vols Barcelona – Toronto i Montreal - Barcelona
 • Guia local castellanoparlant durant tota l’estada
 • Autocar privat durant tota la nostra estada
 • 2 nits a l’hotel Chelsea de 4* o similar a Toronto
 • 1 nit a l’hotel Four Points by Sheraton de 4* o similar a Otawa
 • 2 nits a l’espectacular hotel Fairmont Château Frontenac de 5 estrelles a Quebec
 • 1 nit a l’hotel Rimouski de 4* superior o similar a Rimouski
 • 1 nit a l’hotel Riotel Bonaventure de 3* superior o similar a Baie-des-Chaleurs
 • 1 nit a l’hotel Riotel Percé de 3* o similar a Percé
 • 1 nit a l’hotel Riotel Matane de 3* o similar a Matane
 • 1 nit a l’hotel Fairmont Le Manoir Richelieu de 5* a La Malbaie
 • 2 nits a l’hotel Delta Montréal de 4* o similar a Montreal
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa, durant tot el viatge des del sopar del primer dia fins al dinar del darrer dia.
 • Totes les visites i entrades, segons l’itinerari
 • Tots els bitllets per als vaixells i ferris
 • Visat d’entrada a Canada
 • Propines per el guia i conductor
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Organització de trobada amb dinar o sopar post-viatge amb obsequi d’un àlbum de fotos representatiu.
 • Un arbre per viatger de manera que contribuïm tots plegats a mitigar els efectes nocius per al medi ambient que suposa la pràctica del turisme
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes
 • Assegurança opcional d’anul·lació