Bordeus i Aquitània

Us proposem un viatge a Bordeus, una de les ciutats més boniques i senyorials de França que en els darrers anys ha sigut objecte de nombroses millores urbanístiques i culturals i que amb el seu magnífic patrimoni històric avui se’ns presenta més atractiva que mai.  Amb un clima més agradable del que ens imaginem, amb uns vins excepcionals i amb una vida comercial i cultural molt intensa, Bordeus ens sorprendrà amb el seu centre històric declarat Patrimoni Mundial per la Unesco el 2007 i alhora amb una arquitectura futurista fascinant que té com a més espectacular exemple “la Cité du Vin”.

Explorarem també una part de la bonica regió d’Aquitània amb una excursió per conèixer alguns pobles, vinyes i castells de les rodalies de Bordeus i ens aturarem especialment a Saint Emilion, un dels pobles més bonics de França i gran productor d’extraordinaris vins. També anirem cap a la costa atlàntica, anomenada Costa de l’Argent, per visitar la badia d’Arcachon i tastar les seves famoses ostres, admirar la gegantina Duna de Pilat o Muntanya Blanca i posteriorment travessar els frondosos boscos del Parc Natural Regional de les Landes de Gascunya, una increïble massa forestal situada entre el riu Garona i l’oceà.

Com en tots els nostres viatges a França, cuidarem molt la gastronomia i farem un àpat en un reconegut restaurant amb estrella Michelin amb el corresponent maridatge de vins i visitarem un dels Châteaux productors de vins més famosos de la regió

Itinerari

De camí a Bordeus
Dilluns, 22 de març

Sortida des dels punts de recollida habituals en el confortable autocar del Club del Viatger. En ruta es servirà una bossa amb un desdejuni de fleca amb cafè i cap al migdia farem una parada en ruta per dinar a un bon restaurant.  Al llarg del nostre viatge passarem per Béziers, Carcassonne, Toulouse i Agen fins a arribar a Bordeus.  Anirem directament a l’hotel on ens allotjarem les 4 properes nits i on soparem aquest vespre.  Abans de sopar tindrem l’oportunitat de fer una passejadeta per la ciutat i estirar les cames

Bordeus i la cité du vin
Dimarts, 23 de març

Avui dedicarem el dia sencer a conèixer la ciutat de Bordeus acompanyants d’una guia local.  Farem una part de la visita de forma panoràmica en autocar i una altra a peu, bàsicament per dintre del centre històric.  Bordeus és una ciutat-port en el riu Garona i és la capital de la regió de Nova Aquitània a més de ser la sisena ciutat més gran de França. Coneixerem el barri de Chartrons, el més verd i amb la vida nocturna més animada, el barri de Bacalan, una zona emergent, més jove i energètica i per descomptat el barri de Quinconces, el més monumental de la ciutat i conegut també com a Triangle d’Or. Al llarg del dia coneixerem la Plaça de la Borsa i el Mirall d’Aigua, la Catedral de Saint-André, el Gran Teatre, la Plaça de la Comèdia, les portes de Cailhau i de Borgonya que formaven part de la muralla medieval, el Pont de Pedra, la Torre de Pey Berland i la Plaça de Quinconces amb el famós Monument als Girondins, construït per commemorar el primer centenari de la Revolució Francesa.

Podem assegurar que aquesta ciutat ens deixarà bocabadats amb el seu magnífic patrimoni arquitectònic, històric i cultural i amb la seva energia i vitalitat.  Dinarem a un bon restaurant de la ciutat i arrodonirem el dia amb una visita al que s’ha convertit en el nou emblema de la Bordeus moderna, la Cité du Vin, un impressionant edifici futurista que es va inaugurar l’any 2016 i està situat a la riba del Garona. Hi trobarem diverses àrees temàtiques al voltant del món del vi, museu, exposicions, audiovisuals i una arquitectura avantguardista que ens fascinarà.

Sopar a un restaurant local i allotjament.

La badia Arcachon i la duna de Pilat
Dimecres, 24 de març

Després de l’esmorzar i de nou amb la nostra guia local, sortirem en autocar cap a la costa de l’oceà Atlàntic fins a la localitat d’Arcachon que ens rebrà amb un important patrimoni arquitectònic i marítim i on ens sorprendran les nombroses viles amb balcons d’encaix de fusta, extravagants façanes de diversos estils i bonics jardins.  Aquesta part històrica d’Arcachon també es coneix com la Ville d’Hiver i forma part del llistat de Monuments Històrics de França. Aquesta ciutat també és famosa per ser la capital francesa de les ostres que avui degustarem durant el nostre dinar a un bon restaurant de la badia.  Si la climatologia ens ho permet, farem un petit creuer en barca per la badia d’Arcachon que ens portarà fins al Cap Ferret, a l’extrem de la península que tanca la badia i la protegeix de les aigües de l’Atlàntic. Després de dinar continuarem en autocar fins a l’espectacular Duna de Pilat, la més alta d’Europa i que ofereix unes vistes extraordinàries sobre el Cap Ferret.  Les seves grans dimensions, l’entorn, les seves formes i els seus colors segons la llum del moment, ens captivaran i ens deixaran bocabadats.

Acabada la visita tornarem cap a Bordeus per una altra ruta, tot travessant una petita part dels frondosos boscos de la comarca de les Landes de Gascunya.  Arribada al nostre hotel al capvespre.  Sopar i allotjament

Abadia Sauve-Maujeure - Saint Emilion i Michelin
Dijous, 25 de març

Esmorzar i sortida per gaudir del món del vi i de l’alta gastronomia de la regió de Bordeus.  Primer de tot anirem a visitar l’antiga abadia benedictina de la Sauve-Majeure, una obra mestra de l’art Romànic inscrita en el Patrimoni Mundial de la UNESCO i famosa pels seus capitells i escultures. L’abadia està envoltada de prats i frondosos arbres en la zona entre els rius Dordonya i Garona. A continuació anirem a visitar un Château que és com es coneixen a la regió les seus dels productors de vi de més prestigi. Nosaltres en visitarem un de conegut, ens ensenyaran les vinyes, el procés de producció i farem un tast d’alguns dels seus millors vins, apreciats i valorats a tot el món.  A l’hora de dinar gaudirem d’una experiència gastronòmica d’alt nivell a un excel·lent restaurant de la regió guardonada amb una estrella Michelin on farem el seu menú de degustació amb el corresponent maridatge de vins.  Acabat el dinar, anirem al poble medieval de Saint-Emilion, un dels més bonics de França i situat al bell mig d’un entorn vinícola únic i encantador. Saint-Emilion forma part del Patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO i en sorprendrà amb el seu gran patrimoni, herència d’una llarga història que va des del seu naixement al segle VIII fins a la Revolució Francesa.

Visitarem els seus principals monuments i ens perdrem pels seus bonics carrers on, de bon segur farem alguna compra.  A darrera hora de la tarda tornarem a Bordeus. Avui soparem al nostre hotel

Tornada a casa
Divendres, 26 de març

Després d’esmorzar a l’hotel i sortida de retorn cap a casa.  En la nostra ruta cap al sud, farem una parada a prop de Carcassonne per dinar a un bon restaurant i després continuar viatge cap a Catalunya.

En aquest viatge...

 • Dinar de tots els participants al viatge per donar el programa i informacions als participants, fer la primera trobada de companys de viatge i conèixer al guia acompanyant.
 • Confortable autocar del Club del Viatger amb un mínim de 2 seients per persona durant tot el viatge amb recollida als punts habituals del Maresme, Vallès Oriental i Barcelona ciutat.
 • Diverses “rondes de Champagne” a bord de l’autocar durant les tirades llargues o en simpàtiques parades espontànies a l’aire lliure durant el viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant pels dies 23, 24 i 25 de març.
 • Totes les visites i entrades segons l’itinerari, inclòs la visita a la futurista Cité du Vin.
 • 4 Nits a l’hotel Le Burdigala de 4 estrelles o similar a Bordeus.
 • Desdejuni bufet diari i tots els àpats mencionats a l’itinerari, és a dir, pensió completa des del desdejuni pícnic del primer dia fins al dinar del darrer.
 • Volem fer especial menció del dinar gastronòmic amb maridatge de vins que gaudirem a un restaurant de la regió guardonat amb una estrella Michelin. Malauradament i a causa de la situació pandèmica actual, no podem encara dir a quin restaurant dinarem, però podem garantir que farem una elecció encertada i que quedarem molt satisfets.
 • Les begudes durant tots els àpats (Vi, aigües minerals i cafè)
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia AXA.
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança de cancel·lació. Preu: 60€ per persona

INFORMACIÓ ASSEGURANCES:

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”
NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.
Trobem les següents millores, dins dels 34 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:
Podrà recuperar els diners del viatge:
Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent.
Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

DURANT EL VIATGE:
Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 30.000 € ( trenta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 100 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:
No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE
No inclou cancel·lació
Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.
En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 90 € per dia
Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:
En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o a la de destinació,
El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa