Birmània, país de somriures i tradicions

A Birmània o Myanmar, noms que s’alternen constantment, fa la impressió que el temps s’ha parat en sec i que res hagi canviat en l’últim mig segle, però no la vida, que sempre continua.  Una terra verge, amb una naturalesa quasi intacta, la seva gent ha aconseguit mantenir viva gran part dels seus valors tradicionals, i això és el millor del país, la sincera amistat i hospitalitat de la seva població.

Un intens i meravellós viatge per  conèixer l’autèntica Birmània, amb els seus impressionants monuments, espectaculars paisatges i la seva gent.

Itinerari

Camí cap a Yangon
Dissabte, 6 de febrer

Sortida en autocar des dels punts de recollida habituals cap a l’aeroport de Barcelona per volar via una ciutat d’enllaç cap a  Yangon. Sopar i nit a bord.

Arribada a Yangon
Diumenge, 7 de febrer

Arribada a Yangon on trobarem el nostre guia que ens acompanyarà els pròxims dies. De camí al nostre hotel visitarem la pagoda més gran de la ciutat, la pagoda Shwedagon, el monument budista més important de Myanmar i el tresor de la ciutat. Més que una pagoda, és el símbol d’un país i la fe del seu poble. Recoberta d’or, domina la ciutat des del seu enclavament al cim del promontori Singuttara, està formada per una estupa central, una enorme agulla d’or,  que es troba envoltada de 64 pagodes daurades més menudes.  L’últim dia dels nostres viatge coneixerem millor aquesta ciutat. Trasllat al nostre hotel per refrescar-nos i sortir a sopar a un restaurant local. Allotjament

Vol a Mandalay i visita de la ciutat
Dilluns, 8 de febrer

Esmorzar bufet i sortida amb maletes cap a l’aeroport per agafar el vol que ens aproparà a Mandalay, la segona ciutat més gran de Birmàna i capital reial fins a l’any 1886, moment en què va caure l’últim rei birmà davant dels invasors colons britànics. Amb 150 monestirs i 70.000 monjos, la “ciutat d’or”, continua sent el símbol de la fe budista, l’ànima del país i hereva de les tradicions ancestrals. Situada a la riba d’un ample meandre del riu Irawadi, la ciutat, molt extensa i verda, posseeix un encant especial.  Començarem amb la visita del mercat de Zegyo, ple de colors i aromes que ens permetrà experimentar la vida diària dels locals. Dinar en un restaurant local, seguim amb la visita del temple de Mahamuni: la pagoda més venerada de Mandalay, que alberga una enorme imatge de Buda de bronze coberta de gruixudes capes d’or, un dels tres llocs més sagrats de Myanmar. Sovint s’omple de devots pietosos d’arreu del país. Visita del Monestir del Palau d’Or, el monestir de fusta més conegut del país, famós per les seves talles intrincades. És l’únic edifici original del Palau Mandalay que ha sobreviscut miraculosament als bombardejos de la Segona Guerra Mundial. La pagoda de Kuthodaw és coneguda com el llibre més gran del món amb centenars de lloses de marbre inscrites amb tot el cànon budista.

Veurem com es posa el sol des del cim del promontori de Mandalay des d’on gaudirem d’unes espectaculars vistes de la ciutat, el palau i el riu. Trasllat a l’hotel on ens allotjarem aquesta nit, sopar a un restaurant local.

Mingun i Ava
Dimarts, 9 de febrer

Esmorzar bufet i seguidament ens vindran a recollir per portar-nos al moll, on agafarem el vaixell per recórrer els 11 km que separen Mandalay de Mingun. Aquest és un dels nombrosos trams de riu navegables que hi ha al país, un mitjà de transport d’allò més agradable que amb un fantàstic passeig ens permetrà gaudir dels paisatges de la regió. Visitarem Mingun, ciutat famosa per acollir l’estupa  inacabada del rei Bodowpaya que havia de ser la més gran del món i veurem la campana de Mingun, una de les més grans del món amb els seus 4 m d’altura i 90 tones de pes. Abans de continuar fins a Sagaing, encara tindrem temps de visitar la magnífica pagoda de Mya Thein Tan, construïda l’any 1816 pel príncep Bagyidaw en honor a la seva esposa. Formada per set terrasses que representen les cadenes muntanyoses que envolten el mític Mont Meru, les vistes que gaudirem des de la terrassa superior són admirables per la densa vegetació quasi selvàtica de l’indret.

Travessarem un petit riu i continuem fins a Ava, la que va ser la Capital Reial  durant gairebé 5 segles, del XIV al XVIII. La visita la farem amb carretó, veureu el monestir de Maha Aungmye Bonzan, la torre de vigilància de Nan Myint, també anomenada “torre inclinada d’Ava”, i el famós monestir de fusta de teca de Bagaya.

Al capvespre, farem una parada a Amapura, per visitar el Pont de U Bein, un pont centenari de teca que travessa el llac Taungthaman, on gaudirem d’uns dels moments més especials d’aquest viatge. Durant la visita dinarem i soparem a restaurants locals. Trasllat al nostre hotel de Mandalay.

Mandalay – Sagaing - Monywa
Dimecres, 10 de febrer

Esmorzar bufet a l’hotel i continuem direcció cap a la localitat de Sagaing, on descobrirem la vida monàstica i el conjunt de pagodes que flanquegen escarpats penya-segats. Costerudes escales de ciment pugen i baixen serpentejant entre els turons donant accés a monestirs i convents envoltats d’una vegetació exuberant. Visitarem les pagades de Swan Oo Pon Nya Shin, U Min Thone Sae i Shwe Taung Oo Maw. Dinar en un restaurant local. Seguim camí fins a Monywa on ens hi allotjarem dues nits. Sopar a un restaurant local.

Monywa
Dijous, 11 de febrer

Esmorzar bufet a l’hotel i visita de Monywa, una de les ciutats més grans de la regió de Sagaing, situada a la riba oriental del riu Chindwin, també es coneix com la ciutat de Neem, ja que molts dels seus carrers s’hi troben aquest arbre. Monywa, és un centre important pel comerç de productes agrícoles de la vall i conegut punt de contraban de productes que vénen de l’Índia cap a altres parts de Myanmar, especialment saris i accessoris per a bicicletes. També important per la seva cultura budista, ho veurem en els seus monuments religiosos com la pagoda de Thanboday i Bodi Tahtaung.  Acabarem la visita de Monywa amb l’excursió a les coves de Hpo Win Daung, famosa per les seves pintures murals i el turó de  Shwe Ba Hill. Moltes coves i temples estan tallats a les roques volcàniques dels voltants i estan farcits d’antigues imatges de Buda.

Durant la visita dinarem en un restaurant local.

Tornada al nostre hotel. Sopar a restaurant local.

Monywa – Pakkuku – Bagan
Divendres, 12 de febrer

Esmorzar bufet a l’hotel. De camí a la nostra destinació pararem a Pakkuku per visitar el tempre Thihoshin i el mercat de Thanakha. Dinar en un restaurant local i trasllat al moll per embarcar en el vaixell que navegant pel riu Ayeyarwaddy ens portarà fins a Bagan. Aquest és el riu que travessa Myanmar de nord a sud, navegable en la major part del seu curs, i es fa servir per al reg de totes les regions per on passa.  En arribar a Bagan, trasllat al nostre hotel on hi estarem tres nits. Sopar a l’hotel.

Bagan
Dissabte, 13 de febrer

Avui, pels que ho desitgin tindrem l’oportunitat de forma opcional de fer un vol en globus sobre els temples de Bagan, una experiència única.

Esmorzar bufet a l’hotel i visita d’un dels llocs més bonics de tot el viatge, Bagan.

La zona arqueològica de Bagan és un dels llocs històrics més rics d’Àsia i el principal atractiu turístic de Myanmar. Arqueòlegs, historiadors i fotògrafs la consideren com una de les ciutats més santes d’Àsia juntament amb Varanasi a l’Índia i Angkor Wat a Cambodja, ja que mostra la més gran col·lecció d’escultures budistes, monuments decorats amb gran precisió: temples i pagodes decorades amb pintures murals i talles de guix, dels segles XI al XIII. Durant el seu segle d’or, al segle XII, Bagan va ser coneguda com “la Ciutat de les  Quatre Milions de Pagodes”. Si bé Kublai Khan i diversos terratrèmols massius han reduït dràsticament aquest nombre, el que queda és força increïble.

Durant els propers dies, visitarem diversos pobles petits i les principals pagodes, entre les quals hi ha: la pagoda Shwezigon, el primer monument construït en pur estil Myanmar, un prototip per a les pagodes posteriors, és un dels temples més antics i encantadors i segueix sent un important lloc de devoció. El temple d’Ananda, una obra mestra de l’arquitectura del temple d’estil antic, construït el 1066, l’Ananda daurat i emblanquinat es troba entre els temples més elegants, amb delicades decoracions en rajoles vidriades al llarg de la seva base i terrasses. El Temple Gubyaukgyi i pagoda de Shwesandaw, que mostra una clara afinitat amb la civilització Mon, considerada les primeres poblacions del Sud-est Asiàtic. Dinar i sopar a restaurants locals.

Allotjament al nostre hotel de Bagan.

Bagan – Mont Popa – Bagan
Diumenge, 14 de febrer

Esmorzar bufet a l’hotel, i sortida cap a la vila de Kyauk Padaung per visitar la plantació de palmeres de sucre, on els homes s’encarreguen de pujar àgilment fins a la copa per recol·lectar la seva sàlvia. Continuem fins a arribar al sagrat Mont Popa, un antic volcà ja extingit que s’eleva 1.518m d’altura, a la que es dirigeix el poble des de temps immemorials per venerar els esperits, localment anomenats nats, seguint la tradició iniciada pels reis birmans, que fins al segle XI, es desplaçaven fins aquí abans d’inicial el seu regnat. Ascendirem pels més de 700 escalons, que ens portaran fins al cim, una pujada que no presenta gran dificultat i que serà recompensada per l’espectacular vista panoràmica que tindrem de la regió i les múltiples pagodes i santuaris construïts sobre aquest enclavament excepcional. Dinarem a un restaurant local i retorn a Bagan.

En arribar farem un fantàstic passeig en carreta tirada per un cavall que ens portaran entre els temples, fins a arribar al temple Tayokpye, característic per la seva forma de piràmide truncada, i molt interessant pels magnífics frescs que conserva, seguidament ens dirigim fins al temple de Htilominlo, considerat un dels més impressionants de la vall, amb la seva estructura de dues plantes amb terrasses que van disminuint de mida. L’última visita d’avui la farem al temple de Thatbyinnyu, la pagoda més alta de Bagan, una monumental construcció d’estuc blanc que sobresurt per sobre de la resta de monuments de la planícia, des d’on veurem la posta de sol.  Sopar a un restaurant local i trasllat a l’hotel.

Volem a Heho – Llac Inle
Dilluns, 15 de febrer

Després d’esmorzar a l’hotel, trasllat a l’aeroport per volar a Heho, la porta d’accés a l’Estat sud de Shan. A l’arribada, trasllat  fins a Khaung Daing, on es troba el nostre hotel a prop del llac Inle. Anirem cap al moll per fer un passeig en barca per aquest majestuós i idíl·lic llac envoltat per un cinturó de muntanyes. En aquest indret conviuen harmoniosament una quarantena de viles, habitades per la comunitat intha, que han construït  els seus habitatges i temples en pilots sobre de les tranquil·les aigües. Dinar en ruta. Coneixerem aquesta ètnia molt particular i les seves singulars habilitats per la pesca i l’agricultura.  De fet, practiquen un cultiu molt original sota la forma de jardins i camps flotants on es conreen enciams, patates, mongetes, i sobretot tomàquets, mentre que en l´àmbit pesquer, quedarem bocabadats de veure com els pescadors amb moviments àgils i precisos, utilitzen les seves cames per remar les llargues i estretes barques tradicionals a la vegada que pesquen amb les seves xarxes còniques.

Visitarem el monestir de Nga Phe Chaung, que acull moltes imatges del Buda de Shan. En el passat aquest temple era conegut pels seus “gats saltadors” que eren entrenats pels monjos, però en aquests dies només hi ha uns quants felins caminant i jugant. Visitarem la Pagoda Phaung Daw U, la pagoda més venerada del país de Shan, el seu interior destaca pel gran altar central, ricament ornamentat amb els seus quatre budes. Tornada a l’hotel per sopar.

Llac Inle i Indein
Dimarts, 16 de febrer

Esmorzar bufet a l’hotel i trasllat de nou al moll per embarcar i continuar desvelant els secrets d’aquest llac. Primerament ens dirigirem al mercat, que s’organitza cada cinc dies, una ocasió ideal per submergir-nos en un animat espectacle, on descobrirem gran quantitat de productes desconeguts en els nostres mercats i veurem les tribus que habiten les muntanyes, descendir amb carros de bous o fardells per vendre les seves mercaderies i proveir-se de nous productes. Seguidament ens desplacem fins al sud-oest del llac per visitar Indein, on ens sentirem com exploradors caminant a través del bosc de bambú que ens conduirà fins a les enigmàtiques restes d’Indein, un conjunt de temples i pagodes que van ser amagades pel creixement de la vegetació, i que són, sense dubte, una joia amb les més de 1.000 estupes d’estil tai que encara s’hi conserven, algunes d’elles d’exquisida bellesa. Després d’un matí compartint magnífiques experiències ens dirigirem a un restaurant per dinar. A la tarda, visitarem els tallers de confecció de seda i fibra de lotus d’Impawkhone, fundat el 1932, que utilitza una tècnica exclusiva de la tribu Intha per teixir. En els seus tallers, treballen centenars d’obreres, que podrem observar  manipulant les fibres de lotus, un treball delicat i extremadament minuciós, a més de conèixer les tècniques i maquinària utilitzada en l’elaboració de les fibres i teixits. Al vespre, tornarem a l’hotel. Sopar al nostre hotel.

Thalae U – Vol a Yangon
Dimecres, 17 de febrer

Esmorzar bufet a l’hotel i anirem a descobrir els mètodes agrícoles tradicionals de la zona del llac Inle. Anirem fins a Thalae U, un típic poble del llac, per gaudir de l’ambient dels voltants i descobrir com i viuen els locals. El sòl és molt fèrtil i els residents cultiven una gran quantitat de verdures durant tot l’any. Dinar en un restaurant local. A continuació, trasllat a l’aeroport per volar de tornada a Yangon. Trasllat al nostre hotel per sopar i allotjament.

Yangon – Tornada a Barcelona
Dijous, 18 de febrer

Esmorzar i aprofitarem l’últim dia per visitar més a fons Yangon, la ciutat més gran de Birmània, les seves avingudes, els seus parcs i llacs donen a Yangon la reputació d’una de les ciutats més encantadores i animades d’Àsia. Dinar. Veurem la Sule Pagada, força inusual, per  la seva forma octogonal, l’ajuntament i els edificis colonials, la pagoda Chukhtatky, que acull un espectacular Buda reclinable, ens acostarem al llac Reial de Kandawgyi per poder admirar el Karaweik Hall i el Royal Barge o barca, que era utilitzat pels monarques en processions pel riu. Aprofitarem aquestes últimes hores per endinsar-nos als carrerons i mercats de la ciutat. Sopar i trasllat a l’aeroport de Yangon, per embarcar al nostre vol. Àpats i nit a bord.

Barcelona
Divendres, 19 de febrer

Arribada a Barcelona, on l’autocar del Club del Viatger ens portarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge
 • Trasllats en autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona
 • Vols Barcelona – Yangon – Barcelona via una ciutat d'enllaç
 • Vols domèstics: Yangon-Mandaly/Bagan-Heho/Heho-Yangon
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant per a totes les visites indicades en el viatge
 • Allotjament 1 nit a Yangon al Pullman Yangon Certerpoint o similar
 • Allotjament 2 nits a Mandalay al Mercure Mandalay Hill resort o similar
 • Allotjament 2 nits a Monywa al Win Unity hotel o similar
 • Allotjament 3 nits a Bagan al Bagan Lodge o similar
 • Allotjament 2 nits a Llac Inle al Pristine Lotus Resort o similar
 • Allotjament 1 nit a Yangon al Pullman Yangon Certerpoint o similar
 • Esmorzar Bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge
 • Begudes incloses: aigua o refresc
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari
 • Barques a l’Inle Lake, Mingun i pel trasllat de Pakkuku a Bagan
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Vol en Globus sobre Bagan. Preu aproximat: 335 €
 • Visat d’entrada, aproximadament 60 €
 • Assegurança opcional d’anul·lació, que pot contractar a les nostres oficines per 125,00 €

Més detalls del viatge

 • Passaport vàlid fins mínim 6 mesos
 • Visat necessari