Nepal i Bhutan, el regne del Niu del Tigre

El regne del Niu del Tigre

Nepal i Bhutan, dos antics regnes i territoris mítics, situats en el massís muntanyós de l’Himàlaia   , amb uns dels paisatges més fascinants,  que miren al món des de les alçades. Dos petits països que  mantenen vives les seves tradicions ancestrals i acullen al visitant amb hospitalitat i els braços oberts, disposats a compartir el seu ric patrimoni. Us proposem un viatge de contrasts, un viatge intens al cor dels Himalaies que ens portarà a descobrir temples budistes, paisatges sublims i ciutats i palaus centenaris! Un regal per als sentits i l’esperit que conclourà amb la visita del Niu del Tigre un dels llocs més inoblidables i intensos dels Himalaies!

Aquí us deixem un petit tastet en format video d’aquest viatge:

 

Itinerari

Barcelona - Katmandú
Divendres, 11 d'octubre

Sortida al matí amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida per anar cap a l’Aeroport de Barcelona des d’on volarem, fent escala, fins a la ciutat de Katmandú, la capital del Nepal. Nit a bord

Barcelona - Katmandú
Dissabte, 12 d'octubre

Arribarem a l’aeroport de Katmandú a primera hora del matí, i allà  ens trobarem amb el nostre guia local i autocar privat que ens portaran a visitar el centre històric de la capital del Nepal. Katmandú és una ciutat mil·lenària que s’atribueix la seva creació als primers budes fa aproximadament 2500 anys. El nom de la ciutat, de fet, prové del temple Kasthamandap o “refugi protegit” i que es localitza encara a la plaça Durbar, al centre de la ciutat, on aprofitarem per dinar.

 

Katmandú ha estat històricament la seu dels governants de l’ètnia kirat i de les dinasties posteriors, com la dinastia Malla i la dinastia Xa fins a èpoques properes. Durant la nostra visita podrem veure els exteriors de l’Antic Palau Reial, del temple Trailoka Mohan Narayan i la torre Basantapur, situats a l’antiga i impressionant plaça Durbar. Aprofitarem també per fer una passejada pel centre històric i, posteriorment, ens traslladarem al nostre hotel on hi soparem i ens hi allotjarem les dues properes nits.

Katmandú - Swayambhunath - Bhaktapur
Diumenge, 13 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap a Swayambhunath, un antic complex religiós situat al costat de Katmandú. A Swayambhunath hi podrem visitar la Plaça Durbar. A la Vall de Katmandú hi ha, de fet, tres places Durbar que són les places on s’hi troben els palaus reials de les dinasties que han governat el Nepal els darrers segles a més de diversos temples. A Swayambhunath podrem visitar-hi la Kumari Bahal, o casa de la deessa vivent. Al Nepal, una Kumari és una nena seleccionada de la casta dels shakia que es creu que és la reencarnació de la deessa Taleju fins al moment en què la nena entra a l’edat adulta. Les Kumari són venerades i idolatrades per alguns hinduistes i budistes del Nepal. Aquesta pràctica és especialment viva a la vall de Katmandú.

 

El temple de Kumari Bahal data del segle XVIII i està decorat amb finestres ricament tallades i relleus d’estuc. El portal, flanquejat per dos lleons ens dóna accés al pati interior de fusta tallada des d’on es pot observar la nena Kumari.

 

Dinar a un restaurant local i a la tarda visita de Bhaktapur, una ciutat històrica del Nepal situada a la Vall de Katmandú. Bhaktapur va ser fundada al segle XII pel rei Ananda Deva Malla amb l’objectiu de convertir-la en la capital dels rajàs. La ciutat antiga fou edificada en forma de triangle, format pels tres principals temples dedicats al déu Ganesh, protector d’aquesta. Fins al segle XVI que la ciutat fou conquerida pels gorkha. Fins aleshores la ciutat havia estat, a més, un punt estratègic i important de la ruta de la seda.

 

La ciutat conserva encara alguns dels seus monuments històrics i mostra orgullosa la seva idiosincràsia i la seva personalitat, amb una llengua pròpia, el newari i la seva pròpia plaça Durbar amb imponents edificis centenaris.

Un cop acabada la visita tornarem cap a Katmandú on soparem i ens allotjarem al nostre hotel.

Katmandú - Paro - Temple Lhakang Tschgang
Dilluns, 14 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap a l’aeroport de Katmandú per agafar el vol cap a la ciutat de Paro, a Bhutan. Estem convençuts que aquest recorregut en avió serà un dels més destacats de les nostres vides car sobrevolarem la serralada dels Himalaies tot apreciant unes meravelloses vistes! Un cop arribem a l’aeroport i després de rebre una tradicional benvinguda, el tashi khaddar, amb mocadors blancs, ens trobarem amb el nostre guia local i ens n’anirem cap a la població de Thimpu, la capital del país.

 

De camí visitarem el temple budista de Lhakang Tschgang del segle XV i continuarem la nostra ruta per la carretera, a través de la vall de Paro i amb la confluència dels rius Paro, Thimpu a Chuzom, fins arribar al mirador Kuensel Phodrang, a pocs quilòmetres del centre de Thimpu i des d’on podrem gaudir d’unes boniques vistes de la ciutat a més de ser un lloc sagrat i d’oració.

 

Un cop arribem a Thimpu ens traslladarem al nostre hotel i, al vespre, encara podrem realitzar un breu passeig pel centre de la ciutat i el mercat. Sopar i allotjament a l’hotel.

Thimpu
Dimarts, 15 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i visita de la ciutat de Thimpu. Thimpu amb uns 100.000 habitants és la capital del país i el principal nucli cultural, econòmic i administratiu. Construïda a la vall del riu Wang Chhu, la ciutat cresqué degut a l’èxode rural. A dia d’avui la seva arquitectura està protegida per l’estat i tots els edificis de nova construcció han de ser alçats seguint l’estil tradicional. Visitarem en primer lloc la Biblioteca Nacional, que alberga una important col·lecció d’antics manuscrits budistes. A continuació visitarem l’Institut Zorig Chusum, el Centre de Belles Arts i el Museu Tèxtil, els quals esdevenen interessants testimonis de les tradicions existents encara al Regne de Bhutan. Dinar a un restaurant local. Aprofitarem també per visitar Zangthopelri Lhakhang, un monestir restaurat el 1960 però que incorpora encara alguns importants murals originals.

 

A la tarda seguirem visitant la ciutat, en especial el memorial del Chorten, important espai d’oració i memorial a la mort del rei Jigme Drji Wangchuk i a la pau al món. Visitarem també la fortalesa de Trashichhoedzong, principal seu del govern i de la religió estatals, on s’hi troba el tron del rei i és residència d’estiu de Je Khenpo, la màxima autoritat del país. Al vespre ens traslladarem al nostre hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Thimpu - Punakha
Dimecres, 16 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre transport privat cap a Punakha tot travessant el Coll de Dochu-La, de 3.088 metres i amb una magnífica vista panoràmica de la serralada. Un cop arribem a Punakha, situada al nord-oest del país, deixarem les maletes a l’hotel i visitarem el majestuós palau Punakha Dzong, construït el 1637 per un dels grans lames del Tibet. Aquest palau fou en el passat el centre administratiu més important del regne i situat estratègicament a la confluència dels rius Mo Chu (riu de la dona) i Pho Chu (riu de l’home). Fins al regnat del segon rei de la dinastia Wangchuck, a mitjans del segle XX, aquest palau fou la seu reial del país i a dia d’avui és la residència d’hivern del sacerdot principal i dels monjos de Tashichhodzong.

 

Dinar a un restaurant local i a la tarda breu excursió al temple de Chimo Lakhang, o temple de la fertilitat, ubicat al centre de la vall i espai recurrent de visita per a tots aquells que desitgen tenir un fill. L’excursió inclourà una passejada a peu d’aproximadament una hora i mitja (anar i tornar) a través de les plantacions d’arròs i d’alguns pobles tradicionals.

 

Al vespre tornarem a l’hotel on soparem i ens hi allotjarem.

Punakha - Paro
Dijous, 17 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap a la població de Paro, a l’occident del país. De camí ens aturarem a visitar el monestir de Sangchhen Dorji Lhuendrup que ofereix vistes a la vall de Punakha i Wangduephodrang i conté als seus interiors una gran estàtua de bronze d’Avalokiteshvara, el bodhisattva de la compassió i un dels més venerats del budisme, essent aquesta una de les estàtues més grans del país i feta a mà pels artesans locals. Visitarem també la fortalesa de Simtokha Dzong.

 

Un cop arribem a Paros deixarem les maletes a l’hotel i dinarem. A la tarda visitarem la torre de Ta Dzong, construïda originàriament com a torre de vigilància i que a dia d’avui alberga el museu nacional. La seva col·lecció inclou puntures antigues i objectes bèl·lics i tèxtils, entre d’altres. Posteriorment visitarem Rinpung Dzong o la fortalesa de les joies i recorrerem la seva llarga i fascinant història. Aquest edifici fou construït per un gran lama del Tibet l’any 1644 i és el lloc de celebració de la festivitat de Paro, el Tsechu, celebrada anualment a la primavera. Actualment Rinpung Dzong alberga òrgans administratius i monàstics. Un cop conclosa la visita de Paro ens traslladarem al nostre hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Paro - Vall de Haa - Monestirs Lhakhang Kar
Divendres, 18 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i excursió en autocar cap a la vall de Haa a través del coll de Chele-la. Des d’aquest punt panoràmic podrem gaudir de les vistes a les muntanyes de Chomolhari i Jichu Drakey. Continuarem fins a la vall de Haa fins arribar a la fortalesa Haa Dzong, actualment ocupada per militars però la qual podrem visitar exteriorment.

 

Dinar a base de pícnic i continuació fins als famosos monestirs de Lhakhang Karpo (el temple blanc) i Lhakhang Nagpo (el temple negre). Es diu que el santuari central de Lhakhang Nagpo és similar al de Jowo, al Tibet.

 

La vall de Haa està envoltada de grans muntanyes que la converteixen en un indret molt especial on la religió l’han convertida en un lloc habitual d’oració i pelegrinatge. A la tarda tornarem al nostre hotel on soparem i ens hi allotjarem.

Paro - Taktshang i el niu del tigre
Dissabte, 19 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la zona de Taktshang, a pocs quilòmetres de Paro. Avui realitzarem una de les excursions més apassionants del viatge, un intens recorregut a peu al cor del país. El monestir de Taktshang marca la introducció del budisme a Bhutan i és un dels monestirs més coneguts del país, ubicat a un penya-segat a més de 900 metres d’alçada. Es diu que al segle VIII un gran mestre tàntric va arribar fins aquí a lloms d’una tigressa per a practicar-hi la meditació. Des d’aleshores aquest temple es coneix amb el nom del Niu del Tigre i és un dels indrets més emblemàtics del país.

 

Un cop l’autocar ens deixi a la zona de Taktshang, pujarem a lloms d’una euga durant una hora fins al primer mirador, prop de la cafeteria. Un cop arribem podrem fer ja les primeres fotografies d’aquest paratge i haurem de continuar a peu l’excursió, d’una hora aproximadament, fins al segon mirador. El segon mirador ofereix unes bones vistes al monestir, al qual caldrà accedir-hi a través d’una escalinata de 710 esglaons fins a la porta principal. L’excursió val la pena, doncs aquest monestir resulta inaccessible de qualsevol altra manera i és un dels indrets espiritualment més intensos del país i estèticament i històricament més atractius, penjat enmig de les muntanyes.

 

Gaudirem d’un agradable dinar amb vistes al monestir  i havent dinat retornarem cap a Paro. De camí visitarem el temple Kiyuchul Lha, construït al segle VII dC pel rei tibetà Songtsen Gampo, aquest edifici ens parla de la introducció del budisme a Bhutan quan el rei tibetà Songtsen va decidir construir més de 100 temples arreu dels Himalaies per tal de controlar els esperits malignes, les malalties i la sequera. A dia d’avui han desaparegut bona part de les construccions d’aquest rei. Un cop arribem a Paro visitarem encara la zona del mercat abans de tornar al nostre hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Paro - Katmandú - Barcelona
Diumenge, 20 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb les maletes per anar cap a l’Aeroport de Paro i embarcar al vol de Katmandú. Un cop arribem a Katmandú farem un enllaç per agafar el vol internacional direcció Barcelona on, després d’una escala, hi arribarem a darrera hora del dia. Àpats a bord

Barcelona
Dilluns, 21 d'octubre

Arribarem a primera hora del matí a Barcelona, on l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens conduirà de nou als mateixos punts de recollida del primer dia.

 

Final del viatge.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu .
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès.
 • Vols d’anada i tornada Barcelona – Katmandú – Barcelona fent escala i amb totes les taxes
 • Vols interns Katmandú – Paro – Katmandú amb totes les taxes
 • Guia castellanoparlant durant la nostra estada a Katmandú, al Nepal
 • Guia castellanoparlant durant tot el nostre viatge a Bhutan
 • Transport privat per al grup del Club del Viatger durant tot el viatge
 • 2 nits d’hotel a Katmandú, Nepal
 • 2 nits d’hotel a Thimpu, Bhutan
 • 1 nit d’hotel a Punakha, Bhutan
 • 3 nits d’hotel a Paro, Bhutan
 • Esmorzar tipus bufet cada dia
 • Tots els àpats des del sopar del primer dia fins a l’esmorzar del darrer
 • Tots els serveis i excursions especificats a l’itinerari
 • Totes les entrades especificades a l’itinerari
 • El visat de Bhutan
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • El visat de Nepal
 • Les begudes als àpats
 • Assegurança de cancel•lació