Aurores Boreals a la Lapònia Sueca

Un any més anem a la caça de les Aurores Boreals, sens dubte uns dels fenòmens naturals més desitjats i més desconeguts, si les condicions ens són favorables, veurem com es formen aquests cants lluminosos que ofereixen un màgic espectacle.

Buscarem les Aurores Boreals a la Lapònia Sueca, la zona més septentrional de Suècia, en l’època més propicia.

Però la destinació té molt més amb el que sorprendre’ns. Visitarem assentaments Samis, on la seva cultura i tradicions seguint els seus rens per diferents zones de pasturatge estacional des de fa milers d’anys, encara és ben viva. Entrarem en una reserva natural on coneixerem de prop als reis del bosc, els ants i els rens que alimentarem de la nostra pròpia mà. Farem una sortida en trineu de gossos Husky, recorrem rius congelats i boscos salvatges i una excursió a bord d’un vaixell trencaglaç que si vols, et podràs banyar en les aigües gelades i fosques de la mar fent ús de vestits especials.

Anirem al famós hotel de gel, que cada hivern es reencarna en una nova aparença, dissenyada i feta a mà per prop de 40 artistes de tot el món.

L’aurora polar consisteix en una llum natural que apareix al cel nocturn de les regions properes a les zones polars a causa de l’impacte de les partícules de vent solar amb el camp magnètic de la Terra. A les latituds de l’hemisferi nord, on se la coneix com a aurora boreal, un nom donat per Galileo Galilei, en referència a la deessa romana de l’alba –Aurora– i el seu fill, en representació dels vents del nord. Normalment es veuen més intensament durant les temporades de setembre a octubre i de març a abril. A les latituds de l’hemisferi sud es coneix com a aurora austral.

Una escapada repleta d’experiències que mai oblidaràs.

Itinerari

De camí a Lulea
Diumenge, 22 de gener

A l’hora acordada, sortida en l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts habituals de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per facturar equipatges i volar a Luleå via una ciutat europea. Luleå, situat a la Lapònia sueca és una ciutat cultural, vibrant i apassionant.

Es troba a tocar del cercle polar àrtic i el seu territori està format per un arxipèlag d’unes mil tres-centes illes i illots banyats d’aigua salobre, un fet que fa que aquest es converteixi en un entorn excepcional.

Una vegada arribem a la destinació, ens traslladarem fins a l’hotel Clarion Sense Hotel Lulea 4* on ens allotjarem les pròximes tres nits.Entrega de la roba d’hivern, mono+guants+gorra+botes que podrem utilitzar durant tota l’estada.

Sopar i allotjament. L’hotel disposa de Spa, on tenim l’entrada gratuïta per un dia.

Gammelstad - "Cape Wild" amb rents i ants -Aurores
Dilluns, 23 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar per salvar els pocs quilòmetres que ens separen de la ciutat de Gammelstad, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO que amb la seva església envoltada de 424 cases de fusta és el millor i més gran exemple d’església-poble a Suècia. Aquest tipus de construcció es troba únicament al nord d’Escandinàvia, visitarem l’església i serem testimonis de la importància que aquests han tingut al llarg de la història.

Dinarem a un restaurant local i a continuació, ens dirigirem cap a la reserva natural de Cape Wild, on coneixerem de prop als reis del bosc, els ants i els rens. Mentre caminem pel bosc, de sobte ens pot  sorprendre veure o sentir un animal de la mida d’un cavall que es mou entre la vegetació.

L’Ant és l’espècie més gran de tots els cérvols, arriben als 170 – 210 cm d’alçada i un de gran pot pesar fins a 850 kg, però tan imponents amb les seves enormes corones de cornamenta, en realitat són molt tímids,   però anirem a veure a en  Zigge, Zebbe i Zaga, a tots tres ants els encanta la poma, els plàtans i les pastanagues, serà molt emocionant estar ull a ull amb ‘El rei del bosc’ i alimentar-los de la nostra pròpia mà.

Després anirem a la zona dels rens, normalment s’acosten molt més que els ants,  de manera que podrem alimentar-los fàcilment. Retorn a Luleå per sopar i a continuació, seguirem amb l’aventura d’anar a la caça d’aurores boreals a la Lapònia sueca, el nostre guia professional utilitzarà la seva experiència, combinada amb les previsions meteorològiques i d’aurores per prendre la millor decisió possible d’on buscar l’aurora boreal.

Anirem per diversos llocs on la  visualització sol ser prometedora i en triarem un, on farem un foc i al seu voltant gaudirem d’unes begudes calentes, asseguts sobre les pells de ren, mentre rebrem les explicacions de l’aurora boreal, els diferents colors, com fotografiar-les, la seva mitologia.

Finalitzada l’activitat, tornarem de nou a l’hotel.

Allotjament al hotel.

Ruta de vaixell trencaglaç i excursió en trineu
Dimarts, 24 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la badia de Bòtnia, on es localitza la ciutat de Pitea, una regió que de fet, es transforma completament a l’hivern, ja que, les seves aigües es congelen completament, conformant un paisatge interminablement blanc que no s’acaba mai.  Aquest matí gaudirem d’una excursió a bord d’un vaixell trencaglaç, una experiència fascinant en tots els sentits.

Al llarg de la navegació podrem sentir els sons del gel en trencar-se, veure com grans blocs estrellats s’eleven des del casc i podrem acompanyar a la tripulació en les seves tasques diàries, tot aprenent com és i com funciona aquest tipus d’embarcació. Qui ho desitgi, a més, tindrà l’oportunitat de viure una gran aventura banyant-se en les aigües gelades i fosques de la mar fent ús de vestits especials.

Després de dinar en un restaurant local, farem una sortida en trineu tirat per gossos Husky, una activitat d’origen remota i molt arrelada a la Lapònia. Sentirem el vent a la nostra pell i la impressionant força d’aquests animals mentre recorrem rius congelats i boscos salvatges. Si tenim sort, fins i tot podrem observar algun ren o ant.

En acabar, tornarem a l’hotel per sopar.

Allotjament al hotel.

Storforsen - Cercle polar Àrtic - Jokkmokk
Dimecres, 25 de gener

Esmorzar a l’hotel. Pararem en els congelats ràpids de Storforsen, uns ràpids d’aigua sense restriccions i més grans d’Europa, situada en una reserva natural. Tindrem la possibilitat de passejar i gaudir d’aquesta emocionant i fascinant naturalesa. Continuem en direcció al cercle polar àrtic, parada per fer fotografies en aquest punt tan especial.

Seguim fins a Jokkmokk, que significa “corba del riu” un dels centres més importants de la cultura lapona o sami. És un dels pocs pobles indígenes que continua sent relativament independent, sense barrejar-se molt amb l’altra població del país.

Tenen el seu propi parlament, els seus territoris reglats per les seves pròpies lleis, la seva tradició i cultura que es considera Patrimoni de la Humanitat. Després de dinar a un restaurant local, visitarem el fascinant museu Ájtte, dedicat al patrimoni cultural sami, la música ancestral, l’artesania tradicional, i una antiquíssima cultura entorn de la criança de rens són alguns dels trets més representatius d’aquesta cultura.

Seguim el nostre viatge fins a Kiruna. Sopar a l’hotel i allotjament al nostre hotel.Les dues properes nits ens allotjarem a l’hotel Camp Ripan de 4*,  de propietat familiar i certificat com a respectuós amb el medi ambient,  està envoltat de natura i la seva edificació és d’estil xalet i des dels seus amplis finestrals, potser tenim la sort d’admirar les Aurores, ja que està ubicat en una zona molt propicia.

També tenim inclòs 1 accés gratuït al Spa Aurora, recentment guardonat amb el premi de “World luxury spa awards.

Visita del hotel de gel - Sami Jukkasjarvi -Abisko
Dijous, 26 de gener

Esmorzar a l’hotel i trasllat a Jukkasjärvi per visitar el famós hotel de gel, que cada hivern es reencarna en una nova aparença, dissenyada i feta a mà per prop de 40 artistes de tot el món. Abans de marxar prendrem una refrescant beguda al “icebar”.

A només 5 minuts en bus  o caminant  aproximadament 15 minuts, si la climatologia ens acompanya, arribarem al campament d’hivern dels Samis, on dinarem a base de productes locals  en una de les tradicionals  “kota” cabana de fusta  El terme “márkanbáiki” significa assentament o lloc de mercat en llengua sami del nord i aquest lloc històric és l’origen del poble de Jukkasjärvi, en aquest assentament aprendrem sobre la seva cultura nòmada, les tradicions, les peces de vestir, els aparells, l’estil de vida i la història dels rens, que a l’hivern pasturen a la vora del riu Torne.

El ren està adaptat a una vida amb fred i neu, hi ha molts fets i xifres sobre aquest majestuós animal que ens sorprendran. Finalitzada la vista, tornada a l’hotel per sopar i allotjament.

Aquesta nit oferirem l’última oportunitat de veure les aurores boreals, i per a això accedirem en autocar a un lloc com no existeixen dos en el planeta: ens acostarem a “Abisko Aurora Sky Station”, situat a uns 900 metres sobre el nivell de la mar i en el més alt del Mount Nuolj. Perquè, malgrat les condicions climàtiques adverses que solen sofrir-se quan un arriba fins allí, cada segon val la pena si es tracta de presenciar un dels espectacles naturals més meravellosos.

En cap altre punt poden observar-se tantes vegades l’any les aurores boreals, aproximadament en unes 200 ocasions cada 365 dies. En aquest sentit, cap altre mirador pot competir.

Tornada a casa
Divendres, 27 de gener

Després d’esmorzar ens traslladarem cap a l’aeroport de Kiruna per volar fins a Barcelona. Un cop arribem, l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens acompanyarà als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Dinar pre-viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l'itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Traslalts a/des de l'aeroport de Barcelona des dels diversos punts del Maresme, Vallès Oriental i Occidental i a la ciutat de Barcelona. Altres punts a consultar
 • Vols d'anada a Lulea-Barcelona i de tornada des de Kiruna - Barcelona via ciutats Europees
 • Taxes i impostos inclosos
 • Facturació d'una maleta de fins a 20 kg per persona
 • Bus privat durant tot el recorregut
 • 3 nits d'allotjament a l'hotel Clarion Sence 4* a Lulea.
 • 2 nits d'allotjament a l'hotel Camp Ripan de 4* a Kiruna
 • 1 accés gratuït al Spa de l'hotel Clarion Sence
 • 1 accés gratuït al Spa de l'hotel Camp Ripan
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa, des del sopar del primer dia fins l'esmorzar del darrer dia
 • Els dinars i sopars seran menús tradicionals
 • Roba d'hivern, mono, botes, gorra i guants, per tota l'estada
 • Guies en anglès per les activitats detallades a l'itinerari, al guia acompanyant farà la traducció
 • Totes les visites, activitats i entrades, segons l’itinerari: Vaixell trencaglaç, Excursió en trineus de gossos Husky, Visita de Gammelstad -Patrimoni de la Humanitat, Reserva Natural Cape Wild amb rens i ants, a la caça d’Aurores Boreals, creuem el Cercle Polar àrtic, Jokkmokk, els ràpids de Storforsen, població Sami i visita al Museu Ájtte, Visita a l’hotel de Gel, Visita al Camp d’hivern Sami i trobada amb rens, excursió nocturna a Abisko Sky Station.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les Begudes, tot i que ofereixen aigua no embotellada
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança de cancel·lació. Preu: 140 € per persona

Informació assegurances:

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  AXA  VIP PLUS PREEX EXPERIENCE  “OPCIONAL”    NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 34 supòsits inclosos en la pòlissa.

 

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent.

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

 

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a  30.000 € ( trenta mil euros) com qualsevol malaltia greu.

Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 100 € per dia.

 

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS EXPERIENCE – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a  3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 90 € per dia

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

 

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació, El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge.

Documents de la pòlissa