Alvèrnia, terra de volcans al cor de França

Alvèrnia, la regió dels volcans, pujada en tren al cim del Puy de Dôme, Clermont-Ferrand, la ciutat balneària de Vichy, Charroux, la Vall d’Allier, els llacs de Pavin i d’Aydat i el Massís de Sancy.

Una vegada més, al Club del Viatger us proposem un viatge al cor geogràfic de França i a una de les regions més desconegudes i boniques del país veí: l’Alvèrnia.  La seva relativa proximitat a Catalunya fa que sigui ideal arribar-hi còmodament amb l’autocar del Club del Viatger i una vegada allà, ens allotjarem les quatre nits en el mateix hotel a la seva capital, Clermont-Ferrand.

En el nostre recorregut quedarem sorpresos per la gran varietat de paisatges, cultura i història que l’Alvèrnia ens ofereix.  La interessant ciutat de Clermont-Ferrand i la balneària i elegant Vichy ens presentaran la cara més urbana de la regió, però ràpidament passarem a paisatges de veritable alta muntanya, veurem llacs profunds, visitarem alguns dels pobles més bonics de França i quedarem literalment fascinats per la cadena de 80 volcans que atorguen a l’Alvèrnia un caràcter únic i que podrem admirar des del cim del Puy-de-Dôme al que pujarem en un modern tren de muntanya.

La guia local que ens acompanyarà a les visites a l’Alvèrnia és la nostra estimada Alexandra, una excel·lent guia amb veritable passió per aquesta terra que ens farà gaudir de cada minut del viatge. Com no podia ser d’una altra manera a França, la gastronomia serà especialment ben cuidada i el darrer sopar de comiat el farem a un restaurant amb una estrella Michelin, ben conegut del Club del Viatger.

Itinerari

De camí cap a Clermont-Ferrand
Dimarts, 17 d’octubre

Ben aviat al matí, sortida des dels punts de recollida que acordarem de manera personalitzada. Per garantir el màxim confort i seguretat, el nostre autocar tindrà el doble de seients que de passatgers i estarà molt ben equipat en tots els sentits.  En ruta se servirà un desdejuni amb cafè i a l’hora de dinar farem un aperitiu amb Champagne a dalt de l’autocar per més tard parar a dinar a un restaurant a la bonica regió de l’Aubrac. Durant el nostre viatge passarem per Béziers, el viaducte de Millau i creuarem el Massís Central francès fins a arribar a Clermont-Ferrand. 

Anirem directament cap a l’hotel Océania Clermont-Ferrand, de 4 estrelles, situat a prop del centre de la ciutat on ens allotjarem les quatre nits vinents. Després de deixar els equipatges a les habitacions i descansar una mica, sortirem plegats a fer una primera passejada per la ciutat abans d’anar a sopar a un restaurant local. Retorn a peu a l’hotel i allotjament.

El Massís de Sancy, Besse i Saint Saturnin
Dimecres, 18 d’octubre

Després de l’esmorzar a l’hotel, ens trobarem amb la nostra guia local que ens acompanyarà durant la nostra estada a l’Alvèrnia i sortirem en autocar per fer un meravellós recorregut que ens portarà a veure llacs, volcans, castells i algun dels pobles més bonics de França.

En primer lloc, anirem cap al Massís de Sancy, una cadena de volcans molt més antiga que la dels Puys. En mig d’un paisatge pràcticament alpí, passarem per paisatges de gran verdor, zones d’esquí alpí i pobles de muntanya.  A una alçada de 1200 metres, visitarem el curiós llac de Pavin que es troba dins d’un cràter de “tan sols” set mil anys, de forma rodona i el més profund d’Alvèrnia amb 92 metres.

Continuarem cap al poble de Besse, situat en plena muntanya i de gran bellesa i coneixerem les seves cases de finals de l’Edat Mitjana construïdes en pedra volcànica de color gris.  El viatge continuarà a través d’una preciosa ruta panoràmica que ens portarà a la Reserva Natural de Chaudefour i al cim més alt d’Alvèrnia, el Puy de Sancy de 1886 metres.

Seguidament, anirem a dinar al restaurant “Les 500 diables”, en un antic xalet a prop de la Reserva Natural. Després de dinar, seguirem camí i farem una parada panoràmica davant del llac Chambon per admirar les seves aigües cristal·lines en les quals es reflecteix el volcà Le Tartaret. Continuarem en autocar cap a un dels pobles més bonics de França, Saint Saturnin, però abans d’arribar-hi, farem una parada fotogràfica davant del llac d’Aydat.

A l’arribada a Saint Saturnin ens esperen les tradicionals cases de pedra volcànica, una bonica església romànica i la vista exterior del castell restaurat als segles XV i XVI en el qual Catarina de Medici i la seva filla, la Reina Margarita, hi van fer parada. Després d’un intens dia, retornarem al nostre hotel a Clermont-Ferrand per descansar o per fer una passejada pel nostre compte pel centre de la ciutat.  Avui soparem al restaurant del mateix hotel.

Clermont Ferrand – Vichy – Charrourx – Clermont
Dijous, 19 d’octubre

Després de l’esmorzar i de nou amb la nostra guia local, sortirem en autocar cap al nord de l’Alvèrnia per arribar a l’elegant i famosa ciutat balneària de Vichy.  Tan bon punt arribem, farem un recorregut a peu per conèixer l’edifici de les termes que van visitar l’emperador Napoleó i la seva esposa Eugènia, l’òpera, el parc termal i els xalets de Napoleó III, unes boniques cases de construcció colonial anglesa on s’allotjava l’emperador i el seu seguici durant les estades a Vichy a finals del segle XIX.

Anirem a dinar a un restaurant local i després seguirem la passejada per la part més antiga de Vichy on es troba també la famosa font de “Vichy Célestins” i les seves aigües digestives. Després, ens desplaçarem fins a Charroux, un antic poble considerat pels mateixos francesos com “un dels pobles més bonics de França”.  Al llarg de la visita que farem a peu, passejarem pels seus carrerons amb noms d’oficis medievals i veurem les seves nombroses façanes de pedra esculpida dels segles XV al XVIII. Charroux és també conegut pels seus olis i les seves mostasses i ens oferirà moltes petites i encisadores botiguetes típiques que segurament ens temptaran a comprar.

Acabada la visita, tornarem a Clermont-Ferrand i disposarem d’una estona per descansar abans de sortir a peu plegats cap a un restaurant de la ciutat per sopar.

Tren panoràmic Puy-de-Dôme
Divendres, 20 d’octubre

Després d’esmorzar a l’hotel, ens trobarem amb la nostra guia local i sortirem en autocar per visitar el més famós de tots els volcans de la regió, l’anomenat Puy-de-Dôme i gaudir de la seva excepcional vista sobre la cadena dels puys.  La pujada fins al cim de 1465 metres la farem en un modern tren panoràmic amb fantàstiques vistes. A dalt del Puy-de-Dôme es troben les restes d’un immens temple romà dedicat a Mercuri, el Déu dels viatgers.  La nostra guia ens explicarà com es van formar els gairebé 80 volcans que avui en dia formen una filera de gairebé 30 km.

Dinarem al restaurant panoràmic “1911” amb unes excel·lents vistes. Després de dinar, baixarem en tren de nou cap a la vall i tornarem en autocar cap a Clermont-Ferrand, capital de la regió d’Alvèrnia per fer-ne una bona visita guiada. Veurem la seva catedral construïda en pedra de lava i coneguda popularment com “el diamant negre de la ciutat” i també la basílica romànica de Nostra Senyora del Port, construïda en el segle XII amb pedra sorrenca daurada i protegida per la UNESCO per ser una important etapa del Camí de Sant Jaume de Compostel·la.

En el nostre trajecte a peu podrem admirar boniques fonts, cases senyorials dels segles XVII i XVIII i la famosa plaça Jaude amb la seva estàtua de Vercingetorix, un heroi de la Guerra de les Gàl·lies que va ser construïda per August Bartholdi, famós per la seva estàtua de la llibertat de Nova York.

Acabada la visita, retornarem a l’hotel i, a l’hora acordada, anirem en autocar cap al veí poble de Chamalières on farem el nostre darrer sopar a l’Alvèrnia al restaurant gastronòmic de l’hotel Le Radio, guardonat amb una estrella Michelin, un dels més famosos de la regió i on gaudirem d’un excel·lent sopar acompanyant dels vins corresponents.  Tornada a l’hotel en autocar i allotjament

Tornada a casa
Dissabte, 21 d’octubre

Després d’esmorzar a l’hotel i carregar les maletes a l’autocar, sortida de retorn cap a Catalunya. Dinar en ruta i arribada cap al vespre als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Berenar o dinar de tots els participants al viatge per donar el programa i informacions als participants, fer la primera trobada de companys de viatge i conèixer al guia acompanyant.
 • Confortable autocar del Club del Viatger durant tot el viatge amb recollida als punts habituals del Club del Viatger. Per garantir la comoditat de tots, l’autocar tindrà el doble de seients que de passatgers.
 • Diverses “rondes de Champagne” a bord de l’autocar durant les tirades llargues o en simpàtiques parades espontànies a l’aire lliure durant el viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant els dies 18, 19 i 20 d’octubre que serà la nostra coneguda i apreciada Sra. Alexandra Lachaud qui tan bon record ens ha deixat en viatges anteriors.
 • Totes les visites i entrades segons l’itinerari.
 • 4 nits a l’hotel Océania de 4* o similar a Clermont-Ferrand.
 • Desdejuni bufet francès diari i tots els àpats mencionats a l’itinerari, és a dir, pensió completa des del desdejuni del primer dia fins al dinar del darrer.
 • Volem fer especial menció del sopar gastronòmic amb maridatge de vins al restaurant Radio 43, guardonat amb una estrella Michelin.
 • Les begudes durant tots els àpats (Vi, aigües minerals i cafè).
 • Assegurança d’assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les propines.
 • Les despeses de caire personal.
 • Assegurança de cancel•lació. Preu: 95€ per persona.

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

 

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € ( cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

 

 

Documents de la pòlissa