Açores, el paradís de les hortènsies

Les Açores, nou illes, nou petits mons que tenen tan en comú com de diferents, totes elles d’origen volcànic i amb una vegetació exuberant durant tot l’any,però hem triat la més acolorida, el temps de les hortènsies, encara més espectacular.Visitarem SÃO MIGUEL, la més gran, que captiva pels seus llacs de Sete Cidades i de Fogo i la força que emana de la terra que es deixa sentir en els guèisers i en les aigües termals calentes.

Del grup central de les illes visitarem TERCEIRA, FAIAL i PICO, que es disposen harmoniosament al mar blau en el qual ronden balenes i dofins.

TERCEIRA parla de la història per les seves festes i també per Angra do Heroísmo, catalogada com a Patrimoni Mundial.

FAIAL és la fresca, pel blau de les hortènsies, pel port esportiu i pel seu volcà de Capelinhos que recorda el paisatge lunar i finalment

PICO, la muntanya que neix al mar amb les seves vinyes plantades en negres camps de lava, un cultiu únic considerat Patrimoni de la Humanitat.

Itinerari

Camí cap a Ponta Delgada a l'Illa de Sao Miguel
Dimecres, 7 de juliol

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar via Lisboa a l’aeroport de Punta Delgada.
Trasllat a l’hotel de Punta Delgada on ens hi quedarem les properes tres nits. Seguidament farem la visita a peu per la ciutat de Ponta Delgada que té una rica història i un patrimoni arquitectònic encantador, envoltada de l’esplèndida bellesa de la natura de l’illa. Ponta Delgada respira història amb el seu ambient cosmopolita, els seus romàntics jardins, els seus estrets carrers pavimentats i les cases senyorials i palauets. Veurem els llocs més importants, com la magnifica església del segle XV, les portes de la Ciutat, l’Ajuntament i la Plaça de la República, el convent de Nostra Senyora de l’Esperança del segle XVIII, l’església de Sant Josep i la Fortalesa de São Brás. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Sao Miguel - Ribeira Seca - Ribeira Grande
Dijous, 8 de juliol

Esmorzar a l’hotel.  Avui dedicarem el dia a descobrir l’illa. Sortirem de Ponta Delgada direcció a la costa nord via Ribeira Seca on visitarem la font renaixentista, destruïda i enterrada durant l’erupció del volcà el 1583 junt amb tota la població. Seguirem fins a Ribeira Grande on veurem un exemple de l’arquitectura urbana dels segles 17 i 18, entre els quals l’Ajuntament, amb les seves impressionants escales exteriors. Particularment notable és l’església parroquial d’Espírito Santo del segle 17, amb la seva sumptuosa façana, una de les estructures barroques més atractives de l’arxipèlag.

Continuem a través d’una carretera de muntanya fins al magnífic llac “Lagoa do Fogo”, parant en el mirador des d’on es poden veure  les costes nord i sud de les illes. Però abans d’arribar a Lagoa do Fogo, visitarem un lloc màgic anomenat “Caldeira Velha”, on una cascada d’aigua calenta forma un bonic estany.

Continueu per la muntanya, admirant el bonic panorama de la part central i més plana de l’illa amb una vista de l’oceà i la costa, així com les muntanyes de Sete Cidades en el fons. Tornem a Ponta Delgada per la costa sud via la ciutat de Lagoa. Dinarem al restaurant Alcides, on provar la seva especialitat, els “Alcides de carn”. Després de dinar seguim cap a les muntanyes de Sete Cidades, el recorregut ens durà ruta sud-oest entre la costa i els verds prats on veurem vaques que pasturen. Parada al Mirador do Rei, on gaudirem d’una magnífica vista del Llac Verd i l’Estany Blau de Sete Cidades, a la part inferior d’un enorme cràter volcànic. Continuarem  per pintorescos camins rurals, des d’on es poden admirar les costes nord i sud de l’illa. De camí visitarem els hivernacles d’una plantació de pinya per observar com es conrea la fruita i provarem el licor de pinya abans de tornar cap a Ponta Delgada. Després de descansar una estona a l’hotel, soparem en un restaurant local. Tornada a l’hotel.

Illa de São Miguel - Fumas - Parc Terra Nostra
Divendres, 9 de juliol

Esmorzar a l’hotel. Avui tornem a dedicar el dia a l’illa, anirem fins a Furnas, agafant la carretera cap al nord, pararem al mirador de Sta. Iria per gaudir d’una fantàstica vista sobre la costa nord. Continuarem fins a les plantacions de te, on es produeix el te negre i verd, molt apreciat per la seva aroma i paladar. Seguirem fins al mirador del Pico do Ferro que domina la vall de Furnas. Seguirem fins al Llac. Ens sorprendrà com està envoltat per una bella ribera florida i per les caldeiras (aigües termals) que es fan servir com una cuina natural, enterrant les olles perquè es cogui el menjar. Dinar a Furnas en el restaurant del Casino que utilitza aquest mètode. Després de dinar, visita del parc “Terra Nostra”, un dels parcs més bonics de São Miquel, que consisteix en petits senders que envolten els llacs i rierols artísticament arreglats, arbustos d’acolorides i exòtiques flors i arbres centenaris de gran valor botànic i una piscina d’aigua mineral calenta. Tornada a Ponta Delgada per la carretera sud, passant per Vila Franca do Campo. Després d’una estona a l’hotel, sortirem a sopar al restaurant local. Tornada a l’hotel.

Volem a l’Illa Terceira Angra do Heoismo
Dissabte, 10 de juliol

Esmorzar a l’hotel i trasllat  a l’aeroport  per  volar cap a l’illa TERCEIRA.  En arribar ens instal·larem al nostre hotel de 4* on ens allotjarem les dues properes nits.Començarem  amb una visita a peu d’Angra do Heroismo, el títol de “Molt noble, lleial i sempre present” assignat a Angro do Heroismo destaca la importància que aquesta metròpoli tenia al llarg de la Història o Portugal. En el teixit urbà d’aquesta ciutat es retrata la rellevància de la badia d’Angra, especialment als segles XV i XVI, i la importància de la ciutat en els escacs polítics econòmics i religiosos de les Açores.

Caminarem pel seu centre històric, que semble un quadre pintat de carrers, carrerons, esglésies, palaus, cases pairals, monuments, places i jardins que generacions responsables del seu llegat van saber conservar i mantenir fins avui, fins i tot, contra les forces dels terratrèmols. La UNESCO ho va reconèixer en integrar el Centre històric de l’Angra do Heroiesmo a la llista del patrimoni mundial de la UNESCO.

Durant la nostra visita accedirem a la Catedral, al Museu d’Angra, al Palau de “Capitaes Generais”  i al convent de Sant Gonçalo.Dinar en un restaurant local i sopar al nostre hotel.

Terceira volta per l’illa
Diumenge, 11 de juliol

Esmorzar a l’hotel. Avui descobrirem l’illa fent la volta sencera. Sortida des d’Angra do Heroismo cap a la península de Monte Brasil, on hi trobarem una de les majors fortaleses construïdes pels espanyols. Parada al Pico das Cruzinhas, on podrem gaudir d’una vista panoràmica d’Angra i dels poble veïns.

Continuarem al llarg de la costa sud fins a São Sebastião per veure un dels millors exemples de l’arquitectura dels Impérios do Espírito Santo i la seva església del segle XV. Seguirem fins a la pintoresca ciutat de Porto Martins, a través d’un paisatge força inusual i variat, caracteritzat per les seves vinyes esteses sobre les roques i els conreus d’olivera.

Continuarem fins al mirador de Serra do Facho amb una gran vista panoràmica de Praia da Vitória. Seguirem camí a la Serra do Cume, des d’on tindrem una magnífica vista sobre la vall d’Achada. Dinar en un restaurant local. Continuarem fins al cràter Guilherme Moniz i a Algar do Carvão, considerat reserva geològica natural, formada per coves, algunes amb 100 metres de profunditat, amb majestuoses estalactites i estalagmites i un llac interior. Seguirem fins a Furnas do Enxofre i continuarem fins a la costa nord per visitar Biscoitos, una regió d’extenses vinyes que produeixen un excel·lent vi verdelho.  Ara ja toca dirigir-nos cap a Angra, Sopar en un restaurant local i allotjament a l’hotel d’Angra.

Vol cap a l’Illa de Faial – Volta per l’Illa
Dilluns, 12 de juliol

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport per volar fins a l’illa de Faial.

Des del mateix aeroport començarem la nostra aventura per l’ill de Faial.

Agafarem un camí amb molins de vent fins al mirador d’Espalamaca, amb les seves espectaculars vistes d’Horta. Anirem fins al cràter anomenat Caldeira, amb uns 2 km de diàmetre i 400 m de profunditat. Es troba envoltat per hortènsies blaves i una exuberant vegetació, en la qual destaquen cedres, ginebres, faigs, falgueres i molses, alguns dels quals són exemplars característics de la vegetació original de l’illa. Seguirem fins a l’extrem occidental de l’illa, on s’alça majestuós el volcà de Capelinhos, testimoni de l’última erupció volcànica que es va produir a les Açores entre 1957 i 1958, i que va sumar terra nova a la ja existent. Entrar en aquesta zona és com aterrar damunt d’una superfície lunar. Visitarem el Centre d’Interpretació de Capelinhos. Seguim fins a Horta, una pintoresca ciutat, amb un famós port esportiu, un lloc de pas per a iots de qualsevol racó del món dinarem en un restaurant local.

Abans d’anar cap a l’hotel visitarem el Jardí Botànic, que fou obert al públic el 1986, la seva missió és la conservació i l’estudi de la flora natural de les Açores, promovent el coneixement científic i la consciència ambiental. Veurem les plantes més rares de les Açores, els conreus tradicionals, un bonic orquídari, una col·lecció de plantes medicinals i aromàtiques, així com les principals plantes invasores. L’exposició permanent, dedicada a la història natural de la vegetació de les Açores, posa l’èmfasi a l’arxipèlag, com a punt de trobada d’espècies vegetals úniques de diferents orígens i edats biològiques, i explica l’aparició d’espècies i comunitats que només es produeixen aquí, i que cal preservar aquest tresor únic i fràgil com a llegat per al futur. Trasllat al nostre hotel a Horta, on ens hi estarem dues nits. Sopar a l’hotel.

L’Illa de Pico
Dimarts, 13 de juliol

Esmorzar a l’hotel. Trasllat al port d’Horta. Des d’aquest punt ja podrem admirar la majestuositat de la muntanya de Pico. Un curt trajecte en ferri, d’uns 30 minuts, ens portarà  fins a l’illa de Pico. Arribada a Madalena i començarem el recorregut en direcció a Criação Velha, passant per pintoresques vinyes, paisatge vitícola de l’illa de Pico, declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO. La zona classificada inclou un notable patró de murs lineals paral·lels i perpendiculars a la línia de costa rocosa. Els murs van ser construïts per protegir de l’aigua del mar i del vent els milers de petites i contigües parcel·les rectangulars anomenades currais.

Continuació a Lajes a la Costa Sud. Després de dinar en un restaurant local, visitarem el Museu dels  Baleners. Continuarem  fins a São Roque, a la costa nord, centre de la caça de balenes, on els locals caçaven balenes en petites embarcacions, utilitzant el mateix sistema des del segle XIX. Seguirem fins a Arcos do Cachorro, una de les formacions rocoses més conegudes, una gran roca perforada amb túnels i grutes situada a la badia del mateix nom a la costa nord-oest, que evidencia les antigues erupcions volcàniques. Ja acabada la visita de l’illa, tornarem al port de Madalena per agafar el ferri i tornar a Horta. Trasllat a l’hotel.

Sopar de comiat en  un restaurant local, especialitzat amb plats regionals. Allotjament al nostre hotel.

Tornada a casa
Dimecres, 14 de juliol

Esmorzar a l’hotel. Trasllat a l’aeroport per embarcar en destinació a Barcelona via Lisboa. Arribada a Barcelona, on el bus del Club el Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Trasllats amb l’autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona, des de diversos punts de recollida
 • Vols amb totes les taxes i impostos aeris en els següents trajectes
 • Barcelona – Lisboa – Illa de São Miguel
 • Ferri d’anada i tornada de Faial a Pico
 • Illa de São Miguel – Illa Terceira
 • Illa Terceira – Illa Faial
 • Illa Faial – Lisboa – Barcelona
 • 3 nits a l’Hotel Marina Atlantico 4 estrelles o similar a Punta Delgada a l’illa de São Miguel
 • 2 nits a l’Hotel Terceira Mar 4 estrelles o similar a Angra de Heroismo a l’illa Terceira
 • 2 nits a l’Hotel do Canal 4 estrelles o similar a Horta a l’illa de Faial
 • Guies castellanoparlants per totes les visites indicades a l’itinerari.
 • Les visites especificades al programa amb les entrades incloses.
 • Un obsequi del Club de Viatger per habitació
 • Pensió completa amb begudes incloses
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • L’assegurança opcional d’anul·lació
 • Assegurança d’anul·lació del viatge que es pot adquirir de forma opcional per 80 €

INFORMACIÓ ASSEGURANCES:

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  AXA  VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 34 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent.

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a  30.000 € ( trenta mil euros) com qualsevol malaltia greu.

Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 100 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a  3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 90 € per dia

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació,

El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

Webs importants del viatge

Web d’informació sobre Azores

Werb d’informació sobre Azores

Werb d’informació sobre Azores

Hotel Marina Atlântico – São Miguel Island: 8,6 booking, habitacions amb vistes al mar

Hotel Terceira Mar Hotel – Terceira Island: 9,1 booking

Hotel do Canal – Faial Island: 8,5 booking