Valladolid i Zamora

Aquesta escapada a les poc conegudes províncies de Valladolid i Zamora és un viatge a una Espanya autèntica i acollidora que ens conquistarà a través de la seva gent, dels seus paisatges, i dels seus extraordinaris vins i gastronomia.

Ribera del Duero.

Patrimoni i Cultura. La vinya d’aquesta terra ha marcat un abans i després, tant en els seus paisatges com en la seva població. La seva franja vitícola s’estén al llarg de més de 100 pobles, uns 118km aproximadament. A continuació farem una pinzellada sobre els tipus de Vi negre existents en la Ribera del Duero, però segur que en la nostra visita a un dels seus cellers, ens ho explicaran amb tot detall.

“Tinto Joven”. Amb un pas inferior a 12 mesos per barrica. Sense permanència en fusta

“Tinto Crianza”. 12 mesos almenys en barrica de roure. Després de la verema del vi, i dos anys de repòs.

“Tinto Reserva”. Molt similar al criança. El vi es deixa envellir 36 mesos entre barrica i ampolla, mínim 12 d’ells en barrica, després de la verema.

“Gran Reserva”. Sense lloc a dubte, “la joia de la corona”. Envelliment d’almenys 60 mesos, 24 en barrica, i els 36 restants en ampolla.

 

Denominación Rueda

“Bodegas Hijos de Alberto Gutiérrez S.A”. L’àrea de les vinyes, pertanyents a la D.O. Rueda, es situen en la zona central espanyola, travessada pel riu Duero, i considerada de les millors del món en producció de vins.
Alguns dels premis rebuts en el celler què visitarem són:

 

D.O Toro

 

A les províncies de Zamora i Valladolid es troba la Denominació d’Origen Toro, fundada l’any 1987 i que avui dia compta amb aproximadament unes 50 cellers i uns 1250 companys vinícoles. Els vins es caracteritzen i divideixen per:
Tinto roble, Tinto de crianza, Tinto reserva, Tinto gran reserva, Tinto joven, rosat i blanc. A continuació llegirem les característiques d’alguns d’ells:

Tinto Roble

Vista: Rojo bermellón, intenso. Capa fina de tintes violáceos.Olfato: Compota de frutos rojos confitados, con especias dulces y fondo tostado.Boca: Densidad en el conjunto de la sensación rápida, con retronasal fresco, frutas y fragante.

Tinto Crianza

Vista: Guinda medio, brillante y en capa fina granates. Olfato: Terciarios: Vainillas, tostados, regaliz, toffe y uva sobremadura. Boca: Bien estructurado, taninos resinosos sin pulir y retronasal especiado.

Tinto Gran reserva

Vista: Cereza teja muy brillante, en capa fina. Olfato: Terciarios, aceites balsámicos, medicinal, grasas reducidas, cacao y regaliz. Boca: Tacto terso, volumen compacto de largo recorrido y final fragrante Vino de Toro con D.O.especiado.


 

L’escapada a Valladolid i Zamora de 5 nits i 4 dies no acaba aquí, ja que visitarem llocs tan emblemàtics com:

El castell de Peñafiel és un castell situat en la localitat val·lisoletana de Peñafiel (Espanya), que s’alça sobre una lloma estreta i llarga que li proporciona la característica de tenir la forma d’un buc. Va ser declarat Monument Nacional l’1 de juny de 1917.

 

La Plaça Major de Valladolid es troba en la zona centre de la ciutat, envoltada per les places de la Rinconada i del Corrillo. La Plaça Major de Valladolid és una de les més grans d’Espanya. Tancada i amb porxades, es va destinar a ser utilitzada com a mercat i com a escenari de celebracions populars. Anomenada “Plaza Mayor” a partir del segle XIV, ja que anteriorment es deia Plaça del Mercat, la Plaça Major de va ser reformadà a mitjans del segle XVI després del gran incendi. La seva estructura ha estat copiada en altres ciutats com Madrid o Salamanca.

 

El Monestir de Santa Clara es troba en la localitat de Tordesillas, protegit per les antigues muralles de la ciutat. Va ser en els seus orígens un palau mudejar. Aquest monestir és un complex de dependències en les quals s’agrupen el monestir de monges clarisses. Avui dia es pot visitar.

 

Zamora, una de les menys conegudes d’Espanya i que ens entusiasmarà amb un patrimoni històric i cultural de primer ordre,
Zamora està al costat del riu Duero i forma part de la Ruta de la Plata a més de ser un punt estratègic entre Espanya i Portugal. La nostra visita guiada ens permetrà gaudir del que és considerat el millor Romànic urbà de tota la península i que ha deixat a Zamora gran quantitat d’esglésies i altres edificis en un magnífic estat de conservació.

Hotel Melia Recoletos, Valladolid.

A l’arribada a Valladolid anirem cap a l’hotel Melia Recoletos, un magnífic establiment de 4 estrelles molt ben situat on ens allotjarem les properes 4 nits. On podrem comptar amb serveis tan exclusius com:

 

  • Elegants, espaioses i lluminoses habitacions en el centre de la ciutat
  • Alta gastronomia d’Hotel amb propostes internacionals i mediterrànies
  • Situat entre les places de Zorrilla i Colón
  • A pocs minuts de la Plaça Major, del centre, llocs d’interès i moda

La Comunitat de Castella-Lleó està plena de sorpreses que no ens deixaran indiferents, descobreix-les al costat del Club del viatger!