Una ruta desconeguda per Cantàbria

Cantàbria, una regió infinita delimitada pel mar Cantàbric i una serralada muntanyosa que la separa de Castella i la configura com una terra de sorpreses, amb platges idíl·liques i penya-segats de somni.

El viatge que realitzarem del 27 de setembre al 3 d’octubre de 2020, serà per les zones menys turístiques, més rurals i més desconegudes. Algunes d’elles són:

La comarca de Liébana i Picos d'Europa

Liébana és una de les comarques més històriques de Cantàbria. Dins de les seves muralles rocoses, la comarca lebaniega s’estén per una superfície d’uns 570 quilòmetres quadrats, esquitxats de nombrosos nuclis de població, sovint molt petits i bastant distants entre si.

Podem dir que Liébana -en la vora més occidental de la regió de Cantàbria- és una comarca privilegiada, entre altres raons, perquè compta amb un microclima propi, afavorit per la corona de muntanyes que l’envolten.

Però si hi ha alguna cosa que la caracteritza, es sens dubte és el Parc Nacional dels Pics d’Europa, el més gran d’Espanya i, a més, l’únic que comparteix el seu territori entre tres comunitats autònomes (Cantàbria, Astúries, Castella i Lleó).

A més, són innombrables les espècies d’animals que hi habiten (guineu, gat salvatge, geneta, mostela, teixó, cabirol, cérvol), algunes d’elles en perill d’extinció (ós bru, llop, isard, gall fer).

Santillana del Mar i coves d’Altamira

Santillana del Mar compleix tots els ingredients per convertir-se en la millor Capital del Turisme Rural. És un dels pobles més bonics d’Espanya, que pot presumir de tenir una joia única mundialment coneguda com són les Coves d’Altamira.

Les coves d’Altamira estan situades al centre de la banda litoral cantàbrica a mig camí entre la costa i les valls d’interior. Va ser descoberta per Marcelino Sanz i Sautola el 1879. El seu descobriment fa 120 anys, va suscitar una forta polèmica entre els arqueòlegs per l’autenticitat de les mateixes, ja que no creien capaces als homes prehistòrics de realitzar unes pintures tan perfectes.

La regió de Saja-Nansa

La comarca de Saja-Nansa es caracteritza pel seu elevat valor ecològic. Situada entre la costa i les serres Escut de Cabuérniga, Barcena Major, Cordel i Penya Sagra, inclou els espais protegits del Parc Natural de Oyambre i la Reserva Nacional de Saja. Predominen la tranquil·litat garantida i una naturalesa exuberant.

El paisatge està dominat per la sinuositat dels plecs i els relleus escarpats. Comprèn les valls de Nansa i Cabuérniga i és una zona amb personalitat pròpia dins de la regió.

Maresmes de Santoña i Joyel

El Parc Natural de les maresmes de Santoña, Victòria i Joyel és un dels enclavaments de major diversitat biològica d’Espanya.

La primavera i la tardor són les èpoques de pas migratori d’aus, de manera que és el moment idoni per visitar els aiguamolls i observar les espècies marines. També són de màxim interès els mesos de tardor i hivern, per la gran quantitat d’aus aquàtiques presents en aquest espai.

Valles Pasiegos

Els magnífics Valles Pasiegos, on trobarem paisatges singulars i sorprenents, coves prehistòriques i poblets tranquils amb un estil de vida pausat i tradicional. Les restes del seu passat encara són perceptibles en els seus carrers, amb casones i palauets, símbol d’una esplendor llunyana i on descobrirem la seva gent amable, autèntica i hospitalària.

Com pots veure, es visiten zones que són sobretot d’un interès turístic rural. T’animes a fer-la amb nosaltres?

Encara ets a temps d’apuntar-te!!!!!

Una bona companyia és l’èxit de qualsevol viatge