Què veure al Cercle Daurat a Islàndia

Hola viatgers! En aquest article us desgranarem pas per pas tot els detalls del Cercle Daurat  a Islàndia.

1.Cascada Bruarfoss

Una de les grans sorpreses del viatge. No és la més alta, ni la més cabalosa, però la cascada Bruarfoss és senzillament espectacular. Té una forma circular molt curiosa que junt al seu color blau turquesa, fan d’aquesta una de les cascades més boniques d’Islàndia.

Bruarfoss

 

El millor és que molts viatgers no la inclouen en la seva ruta pel Cercle Daurat, per la qual cosa està menys freqüentada que la majoria de cascades del sud d’Islàndia.

Sens dubte, el més increïble d’aquest salt d’aigua és el seu color. Un cridaner blau clar que contrasta amb el negre de la roca que l’envolta. Un autèntic paradís per a fotògrafs.

2.Parc Nacional de Thingvellir

Parc Nacional de Thingvellir

 

Es tracta de la parada més llarga de la ruta pel Cercle Daurat.

Són molts els punts que requeriran la nostra atenció i tots valen la pena. Thingvellir és un dels emplaçaments més famosos d’Islàndia per trobar-se entre dos continents, ja que, en aquest punt es troba la falla que separa les plaques tectòniques nord-americana i euroasiàtica. Es pot veure perfectament la bretxa que, cada any, es fa una miqueta més gran.

El recorregut per la zona està perfectament senyalitzat i ens portarà un parell d’hores llargues descobrir llocs tan al·lucinants com la bretxa de la qual us acabo de parlar, la bonica cascada de Oxararfoss, el Llac Pingvallavatn (el més gran d’Islàndia), les aigües cristal·lines de Silfra i fins al lloc on els vikings van establir el primer parlament democràtic de tot el món.

 

 

Aigües cristal·lines de Silfra

 

3.Geysir

Es tracta del lloc més cobejat d’Islàndia. Qui no ha vist algun vídeo o fotografia dels guèisers islandesos en acció? Perquè has de saber que tot aquest material gràfic surt d’aquí, de Geysir (en realitat, la zona es diu guèisers de Haukadalur), i és aquí on es troba el més espectacular del país, el qual ha cedit el seu nom a aquest fenomen geològic tan impressionant.

 

Geysir

 

Un guèiser no és més que una font geotermal intermitent. En el seu moment de major eclosió llança a l’aire un gran doll d’aigua calenta en forma de sortidor. Tota la zona visitable està ben delimitada, especialment els punts calents, on acostar-se més del compte pot ser perillós.

El més al·lucinant és l’anomenat Geysir que expulsava aigua a 122 metres d’altura, però fa força temps que va perdre la seva activitat, a causa dels objectes i roques que llançaven els turistes.

5.Cràter Kerio

 

Cráter Kerio, Islàndia

 

Donada la seva situació, entre Gullfoss i la carretera Ring Road, s’ha convertit els últims anys en lloc de peregrinació obligada per a tots aquells que s’endinsen en la ruta del Cercle Daurat. No tots els dies es pot pujar fins al cim d’un volcà i al·lucinar amb la visió d’un cràter de mil colors on a l’interior s’ha format un bonic llac d’aigües verdoses.

4.Cascada Gullfoss

Si la cascada Bruarfoss us ha semblat bonica, aquesta us sorprendrà És simplement increïble! Encara que portis dies veient cascades precioses cada dia, Gullfoss no es queda enrere.

Aquest salt té doble altura. La primera caiguda molt més modesta i la segona en la qual l’aigua desapareix engolida per un canó d’uns 30 metres de profunditat. El baluern sonor és impressionant i val la pena visitar-la, ja sigui a l’estiu o a l’hivern quan aquesta està completament congelada. És segurament una de les cascades més boniques que mai veuràs.

cascada Bruarfoss , Islàndia

 

Perquè no et quedis amb les ganes de veure-la des de totes les perspectives, existeixen dos camins diferenciats. El primer ens porta fins a la mateixa base de la cascada i un altre superior ens dona una perspectiva general de la zona.

6.Cascada Urridafoss

Potser aquest és el punt més prescindible de tot l’itinerari. Després de veure les increïbles cascades d’Oxarafoss i Gullfoss, aquesta ens semblarà molt menys impressionant.

Per a molts, aquest va suposar un moment molt especial del viatge.

 

Cascada Urridafoss, Islàndia

 

Situat al sud-est, aquest salt d’aigua de només 6 metres d’altura, es troba al llarg del curs del riu Thjórsá, considerat el més llarg d’Islàndia amb 230 km.

Què t’ha semblat aquesta ruta pel millor del Cercle Daurat d’Islàndia? No per ser uns dels punts més turístics del país has de descartar-lo. Com veus, aquí contemplaràs alguns dels paisatges i singularitats geològiques més conegudes d’Islàndia.

T’agradaria viatjar a Islàndia? El Club del Viatger té una escapada programada del 24 d’agost al 3 de setembre.

Farem una ruta apassionant per l’illa de foc i aigua.

Aigua i foc són els dos elements que més aviat descriuen el paisatge d’aquesta illa, ancorada entre l’oceà Àrtic i l’Atlàntic. El viatge a través de la Carretera Circular descobreix les icones que l’han fet famosa com a destí de naturalesa.

Vols més informació o et vols apuntar al viatge? Contacta’ns aquí o truca al 937 66 59 96