Per què Madeira és el millor escenari per celebrar Cap d’Any?

Cap d’any a Madeira amb  espectaculars focs artificials.

El nou any sempre comença de forma espectacular a Madeira, és la nit més esperada, la de Cap d’Any, en la qual el principal espectacle són els famosos focs artificials que van entrar en el Llibre Guinness dels Records l’any 2006 per ser un dels espectacles més grans i impressionants.

Que sabem de Madeira ?

Tot hi que és un arxipèlag, format per Madeira i Porto Sant dues illes habitades  i dos grups d’illots on no hi viu ningú no esperis trobar activitat volcànica en ell. Sí, en canvi, descobriràs extensions muntanyenques amb paisatges de tot tipus i una flora de riquesa inigualable i molt bella.

El clima de Madeira és molt agradable, on la  humitat és de tipus moderat i les temperatures són molt suaus, entre els 17 graus a l’hivern y els 25 graus a l’estiu. Aquest clima fa que es  converteix en una destinació ideal per ser visitat en qualsevol època de l’any. i més quan les seves aigües es troben entre els 18 i els 22 graus, tot un luxe per a una illa de les seves característiques.

Coneixem els punts més bonics de la Madeira.

Funchal:

Funchal   s’estén des de la costa fins a l’interior de l’illa, ascendint els seus barris des del port cap als diversos promontoris que donen l’entrada al centre de l’illa. La ciutat, rica en història, ha anat evolucionat al llarg dels segles.

Originàriament era coneguda per les seves històries de pirates i els seus camps de fonoll. Avui dia és una ciutat cosmopolita i dinàmica, reconeguda per la seva excel·lent gastronomia.

Funchal capital de Madeira és una bella ciutat de cases blanques en les quals s’imposa perdre’s entre places i carrerons. El seu port, el mercat de Lavradores, situat en ple casc antic, o la Muntanya Palace Tropical Garden, un espectacular jardí de flors, plantes i arbres exòtics, són visites indispensables.

 

Camara do Lobos, Cabo Girao i Santana

Camara do Lobos  és una vila marinera que conserva tot el seu encant, amb el seu pintoresc i actiu port pesquer, que Winston Churchill va immortalitzar en les seves aquarel·les.


Cabo Girao  és el penya-segat més alt de l’illa i segon en el món, que impressiona amb les seves vistes sobre el nivell del mar.


Santana,  el nom li ve perquè allí es va fundar la Capella de Santa Ana,  l’indret més icònic de l’illa, on es troba la seva típica casa de camp, els “palheiros” que són cabanyes tradicionals de vius colors, de cobertes inclinades, i teulats de palla, que recorden a les barraques valencianes.

L’espectacular nit de Cap d’Any al port de Funchal

El nou any sempre comença de forma espectacular a Madeira, és la nit més esperada, és la nit de Cap d’Any, en la qual el principal espectacle són els famosos focs artificials que van entrar en el Llibre Guinness dels Records de l’any 2006 per ser un dels espectacles més grans i impressionants.

El port de Funchal és l’escenari perfecte, per la seva forma d’amfiteatre que es converteix en un enorme pessebre il·luminat: els pujols que descendeixen fins al port s’omplen de llums, així com els creuers que arriben per assistir a aquest espectacle únic. Gent de diferents punts del planeta acudeixen tots els anys a celebrar aquestes festes i a conèixer una de les illes més belles de l’Atlàntic, coincidint amb l’ambient festiu i tot gaudint del seu excel·lent clima.

 

Cap d’Any al port de Funchal

Gent de diferents punts del planeta acudeixen tots els anys a celebrar aquestes festes i a conèixer una de les illes més belles de l’Atlàntic, coincidint amb l’ambient festiu i tot gaudint del seu excel·lent clima. Una terra de flors i jardins, paisatges espectaculars de muntanyes i vegetació exuberant!