Grècia clàssica

Grècia és el lloc de naixement de la democràcia, la filosofia occidental, els Jocs Olímpics, la literatura occidental i l’estudi de la història, la política i els més importants principis de les matemàtiques i de la ciència.

Els Meteors

Denominat com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1988. Els Meteors són construccions de masses rocoses sobre el cim de les muntanyes. Es troben a 600 metres d’altura i es van habitar a partir del segle XIV. Els Meteors a (roques en l’aire, que és el seu significat) són un lloc molt especials i significatius, ja que es van construir molts monestirs als meteors, avui en dia queden en peu 13 monestirs d’un total de 26 monestirs.
Però aquesta dada no és del tot alarmant, ja que el primer monestir, el va fundar un monjo l’any 1336, Megalo Meteor. Els monjos aprofitaven la pau i tranquil·litat que els aportava aquests monestirs per poder meditar tranquil·lament.

 

Delfos

Per poder conèixer bé la Grècia Antiga, fa falta visitar Delfos, ja que és considerada una de les ciutats més importants.
Fou una ciutat de Fòcida i un dels llocs sagrats més importants de Grècia amb un temple dedicat a Apol•lo. Estava a la vall del Pleitos, a un costat del mont Parnasos i a un altre del Cirfís. La població de Delfos venia en gran part de Licorea, una ciutat al Parnàs. El moviment massiu dels ciutadans grecs durant aquella època va ser, com hem esmentat abans, a causa de la creació d’un temple dedicat Apol•lo.
El temple era sota la ciutat a tocar de les roques de Fedriades, en el bell mig de les construccions sagrades o recinte del temple. La via sagrada arribava al temple, i donava entrada a un recinte soterrani.

Olímpia

Era un temple i una cova sagrats dedicats al déu Zeus , a poca distància de Pisa, a l’Èlide. El temple era al territori de Pisa, però després que aquesta ciutat fos destruïda per Elis el 572 aC, tot el territori fou conegut per Olímpia. A més del temple, hi havia altres edificis sagrats a la cova i a la seva rodalia, però no una ciutat d’Olímpia. La seva fama deriva principalment de la celebració dels Jocs Olímpics de l’antigor.

Els edificis principals eran: L’Olympieium, El Pelopium, L’Heraeum, El Metroum, El Prytaneium, Bouleuterion, El Philippeium…

Micenas

Declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1999. El jaciment arqueològic es troba a 90 km al sud-oest d’Atenes, al nord-est de la península del Peloponeso i en els seus murs i ruïnes diuen que es pot trobar la història que amaga aquesta acròpol.
L’origen del seu nom prové del període d’història grega comprès entre el 1600 i el 1100 a.C. , quan es pensava que Micenas, suposadament l’únic regne del moment. Per tant, ocupava una posició de lideratge. Posteriorment es va indicar que la civilització es componia d’una sèrie de regnes independents.

Explica la llegenda…

Segons la mitologia grega, Micenas va ser fundada per Perseo, a continuació de la mort accidental de Acrisio, rei d’Argos.​ Quan la ciutat li va retornar legítimament, Perseo va preferir cedir-la a Megapentes, nebot del difunt, i va partir a fundar una nova ciutat, que va cridar «Micenas», en al·lusió al pom de la seva espasa o al fong que va trobar en el lloc. Les tradicions concurrents recorden una Micenas,​ filla de Ínaco​ o fins i tot de Miceneo, nét de Foroneo.​

Micenas era el regne de l’heroi homèric Agamèmnon, cap dels aqueos durant la Guerra de Troia.​ Homer la descriu com volguda de Hera, i «rica en or».La riquesa de la ciutat era proverbial en l’Antiguitat.

 

Representació de Micenes.

 

Grècia, considerada el bressol de la civilització occidental. Vols comprovar-ho?