Grècia Clàssica

Grècia és considerada el bressol de la civilització occidental. De fet, per Occident és el lloc de naixement de la democràcia, la filosofia occidental, els Jocs Olímpics, la literatura moderna, la política i els més importants principis de les matemàtiques i de la ciència. El seu llegat està reflectit per tot el país, especialment en els diferents emplaçaments considerats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Aquest viatge recorrerà els llocs essencials de la Grècia clàssica. Començarem amb un dels símbols més grans del país, l’Acròpolis d’Atenes, el monument que s’alça majestuós sobre la ciutat. També coneixerem el Canal de Corint, l’antiga via artificial que uneix el golf de Corint amb el mar Egeu, pararem a Epidaure, l’antiga ciutat grega, mundialment coneguda gràcies al seu magnífic teatre, que encara està en funcionament i descobrirem el jaciment arqueològic de Micenes. I no només això, sinó que també aprendrem els secrets de les mítiques ciutats d’Olímpia, on se celebraven els Jocs Olímpics i Delfos, el jaciment arqueològic declarat Patrimoni Mundial. Acabarem a l’extraordinària regió de Meteora, que amb els seus imponents monestirs ortodoxos, arrodoniran un viatge apassionant a la Grècia més històrica.

Itinerari

Volem a Atenes
Dilluns, 7 d’octubre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar a l’aeroport d’Atenes, on ens esperarà el guia que ens acompanyarà durant tot el viatge.

Atenes és la capital de Grècia i una de les ciutats més antigues i més notables culturalment i històricament del món. La que fou la ciutat més rica de l’Antiga Grècia, la seu de la democràcia i l’origen de nombrosos intel·lectuals, historiadors, artistes i filòsofs que han quedat en l’imaginari col·lectiu com el bressol d’Occident.

De camí cap al nostre hotel, farem un tour panoràmic passant per l’antic estadi, el temple de Zeus, el Parlament, la Plaça Syntagma i els edificis neoclàssics de la via Panepistimiou. Posteriorment, farem un passeig pel barri de Plaka, el barri antic del centre històric, situat als peus de l’Acròpolis.

Trasllat a l’hotel, on ens allotjarem les dues nits vinents. Sopar en un restaurant i allotjament.

Atenes
Dimarts, 8 d’octubre

Esmorzarem a l’hotel i començarem amb la visita al Nou Museu de l’Acròpolis, dedicat a la preservació i exposició de les restes trobades a l’Acròpolis, presentant la seva història i funcionament com a principal centre religiós de l’antiga Atenes. Continuarem amb la visita de les magnífiques restes arqueològiques de l’Acròpolis, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, situades sobre un turó de 165 metres d’alçada que domina la resta de la ciutat i caminarem entre el Partenó, l’Areòpag i el teatre Herod Atticus.

Després de dinar, farem una visita a peu pels animats barris de Monastiraki  i de Thison, inclòs el lloc arqueològic de l’Àgora Antiga, barris que encara destaquen per la seva autenticitat i dels pocs llocs no profanats d’Atene. Actualment, la seva arquitectura està estrictament protegida i conformen un oasi de tranquil·litat enmig de la caòtica capital.

Sopar a l’hotel d’Atenes i allotjament.

Atenes – Canal de Corint – Epidaure – Nafplion
Dimecres, 9 d’octubre

Esmorzar a l’hotel. Avui anirem cap a la península del Peloponès, recorrent la costa plena de caps, golfs i badies amb un interior muntanyós que culmina a la serralada del Taíget. Durant el recorregut coneixerem el canal de Corint, excavat a l’istme que separa l’Àtica del Peloponès per comunicar el golf de Corint amb el mar Egeu. Construït entre 1881 i 1893, els poc més de sis quilòmetres del canal estalvien als 11.000 vaixells que hi circulen cada any una volta de més de 400 quilòmetres.

Seguirem cap a Epidaure, una de les ciutats antigues més importants d’aquesta zona, històricament aliada a la poderosa Esparta. De les restes arqueològiques, en destaca l’impressionant teatre del segle IV aC, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, amb capacitat per a 12.000 espectadors i magníficament conservat, amb una acústica excepcional que permet als espectadors de les files superiors, situats a 70 metres d’altura, escoltar perfectament als actors de l’escenari.

Dinar en un restaurant en ruta. En acabar, continuarem fins a Nafplion, una de les poblacions més boniques del Peloponès i la primera capital de l’estat grec independent. A continuació, visitarem la destil·leria d’ouzo Karonis, la més antiga de Grècia.

Trasllat a l’hotel de Nafplion i sopar. Allotjament.

Nafplion – Micenes – Olympia
Dijous, 10 d’octubre

Esmorzar i sortida cap a Micenes, l’antiga capital de la civilització del mateix nom. Aquesta ciutat, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, va florir durant  els segles XV i XII aC, com a residència del mític Agamèmnon, rei d’Argos i un dels comandants de l’exèrcit durant la guerra de Troia. Visitarem les restes arqueològiques i el Museu de Micenes, passarem per la cèlebre Porta dels Lleons, pujarem a l’acròpoli i veurem les famoses tombes reials, entre les quals destaca la del mateix Agamèmnon.

Micenes, a més, està indissolublement unida a les dues epopeies homèriques, la Ilíada i l’Odissea, la influència de la qual perdura en la literatura i les arts europees des de fa tres mil·lennis.

En acabar, ens dirigirem cap a Dimitsana per dinar en un restaurant.

Havent dinat, seguirem en ruta cap a Olímpia a través dels pobles d’Arcàdia. Arribarem a l’hotel, sopar i allotjament.

Olímpia – Arajova
Divendres, 11 d’octubre

Esmorzarem a l’hotel i després anirem a conèixer les restes arqueològiques d’Olímpia, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, el lloc on se celebraven els Jocs Olímpics de l’Antiguitat. La institució dels jocs es remunta al segle VIII aC, quan els reis Ífit de Pisa i Licurg d’Esparta van començar a organitzar competicions esportives entre els diferents pobles de Grècia en honor al déu Zeus. Els Jocs de l’Antiguitat es van mantenir fins al 392 dC, quan l’emperador Teodosi va prohibir qualsevol manifestació de culte pagà, entre les quals hi va incloure aquests Jocs.

De les restes que s’han conservat destaquen el gimnàs i la palestra, ambdós edificis del període hel·lenístic, l’anomenat Taller de Fídies, l’estadi i, sobretot, el gran temple de Zeus, del segle V aC. Completarem el recorregut a Olímpia tot visitant l’interessant museu local on, entre molts altres objectes, s’exposen els frontons i les mètopes del temple de Zeus.

Acabada la visita dinarem en un restaurant i iniciarem el recorregut per carretera cap a la regió de Macedònia Central. Durant el recorregut passarem pel pont Rio-Antírrio, inaugurat l’any 2004, que travessa l’estret de Patres i connecta la part nord de la península del Peloponès amb la resta de Grècia, que prèviament solament era accessible amb transbordadors o pel canal de Corint.

Farem una curta parada a Lepant, lloc de la batalla en la qual va participar Miguel de Cervantes. Després, continuarem fins a Arajova, on es troba el nostre hotel. Sopar i allotjament.

Arajova – Delfos – Kalambaka
Dissabte, 12 d’octubre

Esmorzarem a l’hotel i tot seguit anirem a visitar les restes arqueològiques de Delfos, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, un dels santuaris més importants de l’antiguitat. Segons la mitologia grega, Delfos va pertànyer a diversos déus abans de convertir-se en propietat d’Apol·lo a finals del segon mil·lenni aC.

De fet, als voltants del santuari primitiu a poc a poc s’hi va anar formant una gran ciutat, convertida en ciutat-estat a mitjans segle VI aC. El govern de Delfos era teocràtic, amb una important casta sacerdotal dirigida per l’oracle. Aquesta figura es consultava des del segle VIII aC i la seva fama es va estendre ràpidament per les nacions veïnes, atraient pelegrins d’arreu el món grec.

Posteriorment, atacada pels perses l’any 430 aC i afectada per diversos terratrèmols durant el segle IV, Delfos va entrar en una llarga decadència que es perllongaria fins al 385 dC, quan l’emperador Teodosi prohibí definitivament les consultes a l’oracle.

Començarem la visita accedint al museu local, on podrem veure la famosa escultura de bronze de l’Auriga. A continuació, entrarem al recinte arqueològic per veure el Santuari d’Apol·lo, que encara conserva la planta dòrica original del segle IV aC.

Dinarem en un restaurant local i a la tarda continuarem l’etapa en direcció nord-oest fins a la població de Kalambaka, a la regió de Tessàlia, tot creuant els camps de conreu de cotó. Quan arribem ens instal·larem a l’hotel. Sopar i allotjament.

Kalambaka – Meteora – Vergina – Tessalònica
Diumenge, 13 d’octubre

Esmorzarem a l’hotel. Avui anirem als monestirs penjats de Meteora. Tal com tindrem ocasió de comprovar, la regió està farcida d’immensos monòlits rocosos de parets inexpugnables. Als seus cims s’hi troben els cèlebres monestirs, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, el nom dels quals, Meteora, significa precisament penjats a l’aire. Durant l’època daurada de Meteora, als segles XV i XVI, es van ocupar fins a vint-i-quatre monestirs, dels quals en continuen funcionant cinc. Tindrem l’oportunitat de visitar-ne dos d’ells.

Dinar en un restaurant local i a continuació, ens traslladarem per visitar les Tombes Reials a Vergina, l’antiga Aigai. Viatjarem al que antigament fou l’epicentre del famós Regne de Macedònia que va governar Grècia, i bona part del món, durant el segle IV aC.

Aquí és on va viure i va morir el rei Filip II de Macedònia entre els anys 382 aC i 366 aC, i on el seu fill, Alexandre el Gran, va ser coronat abans d’emprendre la seva llegendària campanya de conquesta.

Actualment, Vergina ens permet gaudir d’una extraordinària mostra del que fou l’antiga capital de Macedònia. No és només una meravella arqueològica, sinó que també és un dels grans cementiris del món equiparable al de Micenes, Troia i la Vall dels Reis a Egipte. Igual que en aquests llocs, les tombes més importants, inclosa la de Filip II, van ser descobertes pràcticament intactes amb els seus tresors complets.

Les tombes reials van ser excavades en la dècada de 1970 i després declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquestes es troben dins un monticle cobert d’herba que imita el túmul funerari original dels macedonis. Al seu interior hi ha la tomba palatina de Filip II, igual que la del fill adolescent d’Alexandre i la d’altres membres de la família, juntament amb alguns dels tresors més emblemàtics de l’Antiga Grècia.

Acabada la visita ens dirigirem cap a Tessalònica on soparem en un restaurant local. Allotjament.

Tessalònica – Tornada a Barcelona
Dilluns, 14 d’octubre

Esmorzar a l’hotel. Al matí sortirem per visitar el Museu Nacional Arqueològic d’Atenes que conté molts dels objectes arqueològics més importants trobats a Grècia des de la seva prehistòria fins a l’antiguitat tardana.

Finalitzada la visita, tocarà anar cap a l’aeroport d’Atenes per volar directament cap a Barcelona. A l’arribada, recollirem els equipatges i l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens portarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

  • Trobada pre-viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
  • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
  • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida
  • Vols directes Barcelona – Atenes i Tessalònica – Barcelona amb taxes i impostos aeris
  • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
  • 2 nits a l’hotel Elia Ermou de 4* o similar a Atenes
  • 1 nit a l’hotel Libery de 4* o similar a Nafplio
  • 1 nit a l’hotel Royal Olympic Village de 4* o similar a Olímpia
  • 1 nit a l’hotel V Hotel de 4* o similar a Delfos
  • 1 nit a l’hotel Divani Meteora de 4* o similar a Kalambaka
  • 1 nit a l’hotel The Modernist de 4* o similar a Tessalònica
  • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge
  • Pensió completa des del sopar del primer dia fins l’esmorzar de l’últim dia
  • Les begudes en els àpats (vi i aigua)
  • Totes les visites i entrades descrites a l’itinerari
  • Tots els serveis no especificats a l’itinerari
  • Les despeses de caire personal
  • Les propines
  • L’assegurança de cancel·lació opcional

Documents de la pòlissa