Europa en tren, de Barcelona a Sant Petersburg

Europa en tren, de Barcelona a Sant Petersburg

Rússia és el país més extens del món i conté des de zones polars en el nord a zones subtropicals en el sud.
En ciutats com Moscou o Sant Petersburg el clima, és d’hiverns freds i llargs i amb estius càlids i curts. Aquest varia enormement entre l’estiu i l’hivern, estacions en les quals sembla un país totalment diferent.

La primavera a Sant Petersburg i en conseqüència a Rússia, comença oficialment el 1 de març i finalitza el 31 de maig. Es tracta d’una època més tranquil·la. Per aquesta raó els millors mesos per viatjar a Sant Petersburg són maig i juny, ja que els dias comencen a ser més llargs i les temperatures són més càlides. La temperatura mitjana al maig normalment és de 15ºC.

Aprofitant aquesta climatologia tan agradable, en el nostre penúltim dia de viatge, visitarem el museu del Hermitage. És un dels majors museus d’antiguitats del món.

La col·lecció del museu ocupa un complex format per sis edificis situats a la riba del riu Neva, sent el més important d’aquests el Palau d’Hivern, residència oficial dels antics tsars. El museu es va formar amb la col·lecció privada que van anar adquirint els tsars durant diversos segles, i no va ser fins a 1917 quan va ser declarat Museu Estatal. És per aquest motiu que milers de turistes viatgen a Rússia cada any, i nosaltres no anavem a ser menys.

Fotografía del museu del Hemitatge a Sant Petersburg.

Encara que recomanem viatjar a San Petesburg amb avió, per la seva rapidesa i comoditat, també és possible viatjar amb tren, ja que aquest té cinc terminals, de les quals quatre són les que reben trens de llarga distància locals i internacionals. T’agradaria saber com arribarem nosaltres? A continuació tens un breu resum, així que si t’interessa, tan sol has de seguir llegint!

Inici de l’aventura!

L’origen del nostre viatge amb tren, comença a Barcelona – Sants, la següent parada és a Lió, on canviarem l’AVE per enllaçar amb el TGV que ens portarà directament a la nostra primera parada Brussel·les Midi.

En la segona etapa del nostre viatge, Europa amb tren, agafarem el tren ICE alemany, que posarà rumb cap a Colònia, on realitzarem un altre transbord per finalment arribar a Hamburg, durant el trajecte passarem per Dortmund i Bremen.

Parada obligatòria per descansar, i sobretot poder gaudir del port d’Hamburg i el Elbphilarmonie.

 

Elbphilharmonie, Hamburg.

La següent “etapa” consisteix en un dels recorreguts més interesants del viatge, ja que el tren Eurocity ens portarà a creuar l’estat federal de Schleswig-Holstein.  Posteriorment a creuar el pont que va de la illa Fehmarn fins al port de Puttgarden.

Una vegada en teritori danès utilitzarem un mitjà de transport diferent al tren per poder prosseguir amb el nostre viatge.

Per a la nostra penúltima etapa en aquest viatge. Utilitzarem un tren d’alta velocitat suec nomenat “X2000” per poder arribar a Estocolm Sud.

Després d’arribar a Hèlsinki venint des de Estocolm, iniciarem la nostra última etapa. Per a això ens acompanyarà el “Tren Allegro”, per poder completar el trajecte de Hèlsinki a Sant Petersburg.

I per si el recorregut encara no ha estat prou meravellós, us convido a perdre-us per la bella i fascinant ciutat de Sant Petersburg.