Nova Zelanda, les nostres antípodes.

1 ok

Aquest any anirem a l’altra punta del món  a les nostres veritables antípodes i ho farem a la millor època de l’any, a la primavera austral, doncs Nova Zelanda és un país intens que no deixa a ningú indiferent. La bellesa dels seus paisatges, la seva llum, la seva infinita verdor, la seva increïble natura i la seva gent us farà sentir molt feliços i afortunats de poder realitzar aquest viatge.

3

 

En mig d’un marc de natura tan encisador també podem trobar grans ciutats. Ciutats com Auckland, ciutat més gran de Nova Zelanda, situada a l’illa nord, Rotorua cuitat de 65.000 habitants o bé Queenstown amb la seva impressionant panoràmica.

1

Els maoris viuen a Nova Zelanda d’ençà que una ètnia va decidir deixar la seva Polinèsia natal durant el segle X. Una cultura tan arrelada i tan diferent a l’europea, bé mereix una abraçada i una apretada de mans per conèixer el veritable origen de Nova Zelanda.

2

Nova Zelanda té 14 parcs naturals, que són tresors amagats de la naturalesa, dels quals podràs navegar entre fiords, sobrevolar glacials o veure el país dalt del mont Cook a 3740 m. d’alçada. També pots anar a la platja i somiar desperts.

1

2

L’illa nord ens portarà a visitar Auckland, la ciutat més gran de l’illa, el parc natural de Muriwai,amb la seva sorra negra amb espectaculars vistes del mar de Tasmània, el parc natural de Rainbow Springs i la ciutat de Rotorua amb els seus impressionants guèisers que expulsen cascades d’aigua calenta amb pous de fang bullent i olor de sofre.

3

L’illa sud ens deixarà embargar per fer un creuer a través de la badia de Kaikoura i poder veure balenes, visitar una típica família maorí i conèixer l’estació termal de Hanmer Springs. A Punaikiki podrem veure les impressionants “Punakaiki Pancake Rocks”, podrem gaudir de les millors excursions sobre les glaceres a Franz Joseph i visitar una granja de salmons al llac Paringa. Farem una de les rutes més boniques del país al llarg del riu Haast, vorejant els llacs Wanaka i Hawea. Visitarem una fascinant cova de larves lluminoses, pujarem en telefèric fins al Bob’s Peak, anirem a una granja de xais, coneixerem la molt britànica ciutat de Dunedin i les formacions peculiars de la platja de Moeraki Boulders.

Una de les grans peculiaritats de la cultura maorí és el haka. El haka és un tipus de dansa de guerra maorí antiga que s’utilitzava tradicionalment en el camp de batalla y quan els grups es reunien en pau. El haka és una demostració ferotge de l’orgull, de la força i de la unitat d’una tribu. Veieu el poder d’intimació d’una haka en l’equip dels All Blacks de Nova Zelanda.

https://youtu.be/ewz__XYclnw

1